Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר זמן מה חושב להחליף את הקסנטיה המזדקנת באוקטביה מודל עד 2002 (מפאת התקציב המוגבל).

עכשיו שמעתי סיפורים שונים על הרכב - החל מרכבים שעוברים מעל מליון ק"מ, דרך מחירי החלקים הזוועתיים של צ'מפיון, עד רכבים שצריך להצמיד אליהם שומר חמוש, אחרת ייגנבו.

רציתי לדעת עד כמה כל זה נכון.

א) לגבי אמינות הרכב. כן, שמעתי על רכבים שעוברים מליוני קילומטרים, אבל יש כאן מישהו שבאמת יש לו ניסיון עם הרכב, ויכול להביע את דעתו בנושא?

ב) עלויות חלקים וטיפולים. ברור שלא אטפל בצ'מפיון, אבל האם החלקים האמת יקרים כמו שאומרים (הרכב בנוכחי שלי זה קסנטיה)? והאם גישה אליהם מתוסבכת באחזקה שוטפת (זה מייקר את מחיר הטיפול במוסך)? גיר אוטומטי - האם סובל מבעיות מיוחדות? האם זה גיר ZF 4HP?

ג) מה הקונפיגורציה העדיפה מבחינת אמינות? דיזל/בנזין, ידני/אוטומט?

ד) צריכת דלק - פרמטר מאוד חשוב בימינו. האם רכישת דגם TDI מצדיקה את עצמו מבחינת צריכת דלק בקילומטראז' של בערך 20K בשנה?

ה) יש סיבות אחרות שכדאי להעדיף את הTDI על ה1.6 בנזין (או שלא)?

ו) גניבות. אני גר בחדרה ועובד בנתניה. האם הרכב באמת גניב כמו שמספרים עליו, או שטבלת ההעדפות של הגנבים השתנתה?

ז) מונית/משטרה/מורה לנהיגה לשעבר. האם לברוח כמו מאש, או שיש על מה לדבר? במידה ויש, מה צריך לבדוק ברכב שהיה בשימוש אינטנסיבי ועבר ק"מ גבוה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אבי החזיק באחת כזו שנת 2004 סטיישן (המכלולים זהים) בתור נהג מונית הרכב עבר 620KM ונמכר בהיותו בן 6, הרכב הפגין אמינות דיי טובה, לגבי מחירי חלפים אני לא יודע, אבל דבר אחד בטוח הTDI הוא חזק אבל אל תגע בגיר האוטומטי הוחלף לרכב 3 פעמים הגיר. יצויין לטובה עד לרגע שבו הרכב נמכר הוא לא היה אוכל גרם שמן, ולא שותה סמק אחד של נוזל קירור.

הוא היה יחסית נח, יש לשים לב לטורבו שהוא עסק לא זול, אפשר לחיות בלעדיו (אבי עבד כך תקופה) אבל הרכב לא סוחב כל כך בגלל זה. למצוא אחת עם קמ סביר יהיה קשה עד כדי בלתי אפשרי, אם הכיוון שלך הוא דיזל יש מספר מכרים של אבי שהם מוכרים את רכביהם והוא הציע לי בגלל שאני גם מחפש

בין ה"מציאות" קיא ריו 2007 ב18K וסובארו 2008 עם הסבה לגז גם באיזור ה20K

הקמ לא היה מטורף יחסית למונית שניהם עמדו באיזור ה250, אם תרצה מספרי טלפון פנה אלי בפרטי.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

ב. החלקים יקרים יותר, אבל לא בהבדל היסטרי אם תדבוק בחליפיים.

ג. דיזל ידני.

ד. כן, במיוחד במחירי הדלק כיום ועם הכיוון הנראה לעין שלהם.

ה. מומנט שמאפשר נהיגה נעימה עם פחות העברות הילוכים, אמינות.

ו. בהחלט כן, ומחירי הביטוח בהתאם.

ז. מונית אפשר בהתאם למצב, מורה נהיגה כנ"ל. ברכב משטרתי לא הייתי נוגע בשום פנים ואופן.

אמנם לא שאלת על זה, אבל קח בחשבון שבמעבר תאבד חלק משמעותי מנוחות הנסיעה והתנהגות הכביש,

שתי נקודות אור של הקסארה (ולא ממש נקודות חוזק באוקטביה).

פורסם
אבי החזיק באחת כזו שנת 2004 סטיישן (המכלולים זהים) בתור נהג מונית הרכב עבר 620KM ונמכר בהיותו בן 6, הרכב הפגין אמינות דיי טובה מה הכוונה? הלך משהו רציני?, לגבי מחירי חלפים אני לא יודע, אבל דבר אחד בטוח הTDI הוא חזק אבל אל תגע בגיר האוטומטי הוחלף לרכב 3 פעמים הגיר נשמע הגיוני בק"מ הזה. יצויין לטובה עד לרגע שבו הרכב נמכר הוא לא היה אוכל גרם שמן, ולא שותה סמק אחד של נוזל קירור.

הוא היה יחסית נח, יש לשים לב לטורבו שהוא עסק לא זול, אפשר לחיות בלעדיו (אבי עבד כך תקופה) אבל הרכב לא סוחב כל כך בגלל זה. למצוא אחת עם קמ סביר יהיה קשה עד כדי בלתי אפשרי, אם הכיוון שלך הוא דיזל יש מספר מכרים של אבי שהם מוכרים את רכביהם והוא הציע לי בגלל שאני גם מחפש

בין ה"מציאות" קיא ריו 2007 ב18K וסובארו 2008 עם הסבה לגז גם באיזור ה20K תשמע, אני לא נהג מונית, אז אם אקנה רכב יד ראשונה מנהג מונית, לי זה בטח יעלה יותר בגלל מכס. ובכלל, אני עדיין מעדיף אירופאי.

הקמ לא היה מטורף יחסית למונית שניהם עמדו באיזור ה250, אם תרצה מספרי טלפון פנה אלי בפרטי. לא משנה, זוהי תוכנית לטווח יחסית רחוק

אמנם לא שאלת על זה, אבל קח בחשבון שבמעבר תאבד חלק משמעותי מנוחות הנסיעה והתנהגות הכביש,

שתי נקודות אור של הקסארה (ולא ממש נקודות חוזק באוקטביה).

לגבי הנוחות - ממה שאני מכיר מנסיעה במוניות, הרכב מספיק נוח (מה שבטוח, שאם אקנה מונית, אצטרך להחליף את הריפודים מדמוי עור לבד).

התנהגות כביש - אני לא הולך לתקוף איתה את נורבורגרינג, אז זה פחות חשוב לי. אם כבר, אני רוצה קרוזר, כמו קסנטיה.

עוד דבר - להגיע עם אוקטביה לבנה, ולראות פנים של אנשים שחושבים שאני שוטר סמוי - priceless :-P

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אז לנו היה סקודה אוקטבייה שנת 2002 קנינו אותה חדשה מהחחברה ב2002 ומכרנו אותה ב2009!

הרכב שלנו היה דיזל וידני! ומכרנו אותו עם 250,000 אלף ק"מ!

אני חייב לציין הרכב היה אמין מאוד מאוד! וממש איכותי! מחירי החלקים לא היו שמיים! (כמובן שלא זולים כמו סוזוקי סוויפט )

הבעיה היחידה באוטו הייתה המזגן שהיה מתקלקל כל שני וחמישי! וגם זה רכב שמאוד נגנב קח את זה בחשבון!

אגב שמעתי שאנשים שיש להם את הרכב שהגיר אוטומט שלהם לא מוצלח!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

האוטומט רגיש. מעבר לזה רכב מעולה. מאוד פרקטי, אמין, חסכוני באופן סביר, נוחות טובה לקטגורייה. הבנזין קצת רועש בנסיעות בין עירוניות. מניסיון של יותר מ10 שנים, אני ממליץ על הרכב. במידה ותמצא אקזמפלר שמור - לך על זה. בדוק גיר בשעה עיניים!

זה לא גיר של zf, אלא jatco יפני. יש לו קירור בעייתי, לך מומלץ לשים קולר חיצוני ולא להסתפק במחליף חום.

כמה שאני יודע פותח השרשור קורא ברוסית. יש כתבה מאוד ממצא על אוקטביה משומשת, מחלות שלה, פענוח מספרי שלדה ועוד (אפשרות נוספת התרגום של גוגל) :

http://www.autoreview.ru/_archive/section/detail.php?ELEMENT_ID=67657&SECTION_ID=1920

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

נוכח החשש שלי שהרכב לא יימצא לאורך זמן במקום שבו השארתי אותו (שיקול מאוד חשוב עבורי), וגם חששות ממחירי החלקים של VAG, אני חושב על עוד שתי האלטרנטיבות (בתנאי שהן דיזל ידני):

אופל אסטרה 99-04. האם הרכב אמין?

קסארה TD (לא HDI, הבנתי ממכונאי שאני מטפל אצלו שהם לא מוצלחים). כאן יישאר לי הרבה עודף שאוכל להשקיע בלהביא את הרכב למצב חדש.

טויוטה קורולה דיזל (מודל 98-99, עם הפנסים העגולים). בזמנו למדתי נהיגה על כזה, והרכב היה מאוד נוח. מה הסיכוי למצוא כזה לא שחוט? מה ההבדל בביצועים לעומת האופציות הנ"ל?

פורסם

הרבה תלוי בעברו של הרכב לחבר טוב שלי יש אחת כזאת שנת 03, אוטומטית דיזל, האוטו עם מעל 650 אלף קילומטר, האוטו יד שניה, חיצונית הוא נראה שבור לגמרי!

אבל האוטו הזה סוס עבודה הוא פשוט אמין בטירוף, הוא קנה אותה לפני 5 שנים עם 75 אלף קילומטר מבן אדם זקן ומאז רק הוא נוסע באוטו, המזגן שלו התקלקל פעם אחת, והגיר ( האוטומטי יש לציין) התחיל לעשות בעיות לקראת 500K!, ב 550 אלף הוא כבר לא החזיק מעמד ופשוט הוחף לאוטו גיר, שנלקח מאוטו אחרי תאונה.

עד לפני שנתיים האוטו היה באמת מעולה ואני בטוח שהגיר הזה היה מחזיק עוד לא מעט אם הבן לא היה מקבל רישיון ומתחרע עם האוטו!

בכל מקרה, הנסיעה לא מפנקת כמו קסנטיה זה מניסיון, אבל לא רע בכלל, וצריכת הדלק בשביל אוטומטית מעולה!

• תוכן חדש...