Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. אודה לכל מי שיקרא את הפוסט. הוא לא כלכך קצר אבל זה חשוב לי מאוד.

לפני כשבועיים קניתי רכב (audi a3 2002 1.8t - 180hp) והרכב מבלה יותר במוסך מעל הכביש.

לאחר הרכישה הלכתי למוסך מסויים בת"א בכדי לעשות יישור קו, הכנסתי את הרכב ביום חמישי וחזרתי ביום ראשון לאסוף אותו.

הטיפול עצמו היה גדול (הסתכם ב7K) כולל טיימינג טיפול גדול תותבים בלמים ומה לא. הרכב לא טופל כראוי כנראה.

איך שיצאתי מהמוסך, התנגשתי ברכב ברמזור. לא הבנתי איך זה קרה אני נהג דיי חדש על הכביש ונוהג עם 7 עיניים פקוחות.

איך לא לחצתי על הבלם? לא שמרתי מרחק? התחלתי לאכול סרטים שאני הנהג הגרוע בעולם וירד לי כל הביטחון.

טילפנתי לבעל המוסך ביקשתי ממנו שיסתכל. הוא אמר שיש נזק דיי רציני צריך להחליף את הפח חזית ועוד כמה דברים.

משהו כמו ~4K

בכל אופן חזרתי אחרי כמה ימים למוסך לסדר את התשלום על הטיפול הגדול שהרכב עבר ולקבל חשבונית.

הזכרתי בפני בעל המוסך שאני ממש לא מרוצה, שהרכב לא נוסע כמו קודם אלא יותר גרוע.

והכי חשוב - שהבלמים לא מתפקדים כמו שצריך.

בינתיים נושא התאונה נשאר בHOLD למה אין לי כלכך כסף עכשיו אחרי הרכישה של הרכב והטיפול, נאמר לי שאפשר לנהוג על הרכב במצבו.

אחרי שסידרתי את התשלום יצאתי שוב פעם עם הרכב פתאום באמצע הנהיגה, אין בלמים.

ממש ככה. אני לוחץ על הבלם ולא קורה כלום. למזלי זה קרה באמצע ז'בוטינסקי במהירות נמוכה, פניתי ימינה לצידי הכביש הייתה שם מן חנייה מאולתרת, הרמתי הנדברייקס, הדלקתי אורות מצוקה ויצאתי מהרכב.

טילפנתי לבעל המוסך אמרתי לו שעכשיו בכלל אין בלמים, הוא הגיע לשם תוך 5 דק' ואסף את הרכב.

עוד סופ"ש שהרכב במוסך (חמישי עד ראשון)

אני כבר לא יודע מה לעשות. האם המוסך עשה טעות מסויימת בטיפול של הרכב ובגלל זה עשיתי תאונה מיד אחרי היציאה מהמוסך?

הרי קרה לי אותו הדבר בידיוק מספר ימים אחרי - הבלמים הפסיקו לעבוד באמצע נהיגה.

אני לא יודע מה לעשות. מימנתי את כל הרכב לבד וכל הטיפולים האלה הורגים אותי.

אין לי כסף לשלם על טיפולים (מבחירה שלי אני לא תובע את הביטוח משיקולים לטווח ארוך)

ואני מרגיש שלא אני אשם בכל הבעיות עם הרכב אלא ידיים אחרות.

מה אני יכול לעשות?

יש עילה לטעון שיכול היה לקרות מצב והבלמים טופלו שלא כהלכה?

חשוב לציין שיש לי בדיקה מקומפיוטסט של הרכב שבתוצאותיה הבלמים קיבלו ציון של 90+ והם במצב טוב

בבקשה בבקשה תעזרו לי אני לא יודע מה לעשות ולא נעים לי בכלל לבוא בטענות למישהו בטח שלא למוסך.

looking

פורסם

שלום

אם המוסך מכבד את עצמו (וגם אם לא נגע בכלל בבלמים)לא יתכן שרכב שיצא מישור קו וטיפול כזה נרחב ולא שמו לב שאין בלמים אך יחד עם זאת לעיתים קיימת תופעה של משאבת בלמים מרכזית שכושלת וחוזרת לעצמה ואם בזאת מדובר לא תמיד קל לעלות על התקלה ובטח לא אם התקלה לא מדווחת .

בברכה

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם
שלום

אם המוסך מכבד את עצמו (וגם אם לא נגע בכלל בבלמים)לא יתכן שרכב שיצא מישור קו וטיפול כזה נרחב ולא שמו לב שאין בלמים אך יחד עם זאת לעיתים קיימת תופעה של משאבת בלמים מרכזית שכושלת וחוזרת לעצמה ואם בזאת מדובר לא תמיד קל לעלות על התקלה ובטח לא אם התקלה לא מדווחת .

בברכה

היי.

תודה לך על התגובה.

אני באמת חסר כל אדם להתייעץ איתו.

לגבי התופעה של המשאבה - המוסך הזכיר זאת.

מה שמוזר לי זה שהתופעה לא קרתה לפני כניסת הרכב למוסך, וכמו שהזכרתי,

נמצאות אצלי תוצאות הבדיקה של הרכב לפני הקנייה שמכתיבות כי הבלמים תקינים.

האם זה משנה דבר כלשהו?

looking

פורסם

שלום

מה שצריך לבדוק הוא האם הכשל בבלמים קשור לעבודת המוסך או לדבר אחר כלשהו, אתה גם צריך לדעת שאם המוסך בודק את עצמו יהיה קצת קשה לבטוח בתוצאות הבדיקה.תוכל לפנות אלי בפרטי

בהצלחה יובל

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם

לחבר שלום, לפני שאתה מתחיל להכנס לסרט ארוך בעניין מי אשם ולמה הצעה הכי טובה שתקבל ממני היא לפנות לבעל המוסך ולנסות לברר איתו את העניין לעומק וייתכן שבעל המוסך ייפצה אותך במידה וכול ההתרחשויות נגרמו בגלל כשל בטיפול.

ייתרה מזאת מוסכים מסויימים גם יעניקו לך טיפול נוסף בחינם כפיצוי.

איזה כייף לי :)

פורסם

בעל המוסך כבר יצר איתי קשר.

הוא אומר שהוא בודק את הבעייה ויטפל בה.

לדבריו "כל הטיפול שלי ברכב שלך מבחינת הבלמים היה החלפת רפידות הבלמים הקדמיות ,דבר שלא יכול לגרום לתופעה שקרתה לך."

אני כבר לא יודע מה לחשוב.

בבקשה מי שיכול לעזור...

looking

פורסם

בטיפול כה רחב, במוסך ידוע, יש בהחלט מקום ללקיחת האחריות על תקלת הבלמים מצד המוסך.

אני נהגתי ברכב של פותח השירשור ביום שקנה אותה, ודבר אחד אזכור לטובה זה דווקא הבלמים שהגיבו הייטב.

תקלה בבלמים יכולה להיווצר כידוע לכולם מסיבות די רבות, כגון מערכת וואקום תקולה, או צינור שבטעות הוצא ממקומו או נפגע במהלך התיקון של מכלולים שונים ברכב, טעות עבודה וכו וכו...

כאשר רכב יוצא ממוסך אחרי טיפול באמת מקיף וענק, ובדיוק דקות ספורות לאחר מכן הבלמים מתפקדים באופן לקוי סביר להניח בהחלט כי אכן יש קשר בין הטיפול לבין התקלה.

מקווה כי המוסך בתור גוף מוכר יבוא לקראת פותח השירשור בצורה הטובה ביותר הן כדי לשמור על לקוח עתידי ולתת שירות טוב והן כדי לשמור על המוניטין שלו עצמו.

ערב טוב

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

לא יעלה על הדעת מצב כזה שבו רכב יוצא ממוסך לאחר טיפול במערכת הבלמים וזה לא משנה אם הוחלפו רק דיסקיות או צלחות והרכב לא עוצר.

המוסך חייב לקחת אחריות גם על התאונה וגם לתיקון הבעיה ואתה חייב לעמוד על כך!! אחרת תגיש תלונה ואפילו תביעה.

כל מוסך שמכבד את עצמו צריך לקחת אחריות.

פורסם

למה המוסך חייב לקחת אחריות? ואם משאבת הבלם מרכזית לא תקינה ואין לזה שום קשר לעבודות שבצעו ברכב אלא רק בלאי? למה במקרה כמו זה המוסך חייב לקחת אחריות על בלאי טבעי של הרכב?

פורסם

דניאל, CTB

הרכב נכנס לטיפול מקיף וליישור קו

ברכב הספיציפי דאגו להחליף וישרים, מיכלי עיבוי, פקקים, פלסטיקים וחיות פחות חשובות אך לא טרחו לברר לגבי אחת המערכות הבסיסיות והחשובות ביותר של הרכב - הבלמים???

אתה באמת מתכוון למה שאתה אומר??? זה לא שהרכב נכנס לפנצ'ריה לתקן תקר. הרכב הוכנס למוסף במטרה אחת - להביא אותו למצב נסיעה. טיפול כה גדול ומקיף שעלה מעל 7 אש"ח אמור היה לכלול בדיקה ותיקון מערכת הבלימה. יותר מזה, כן עבדו על הבלמים של הרכב, ואחרי היציאה מהמוסך הבלמים הפסיקו לתפקד. אין פה בכלל מקום לספק

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם
אגב אפשר לשאול למה בכלל נגעת בבלמים?

הרי אמרת שבבדיקת הקניה היה כתוב שיעילות הבלמים היא 90%.

תאמין לי שזאת לא הייתה ההחלטה שלי. סמכתי על בעל המוסך.

מה שהוא אמר שצריך לטפל/להחליף - זה מה שעשיתי

looking

פורסם

אם רכב נכנס למוסך במצב תקין, וכחלק מהטיפולים גם הבלמים מוחלפים ו5 דק' אח"כ הבלמים לא עוצרים כתוצאה מ "בלאי טבעי" זה פשוט צריך להיות צירוף מקרים נדיר ביותר או שזאת פשוט רשלנות של המוסך ככה או ככה זה לא נשמע טוב וזה ממש חמור כשזה נוגע למערכת הבלמים. אם בעל המוסך לא מתכוון לתקן את הנזק ו\או ממהר לנקות את עצמו מאשמה אני אישית הייתי מאיים בתביעה ותלונות לאיגוד המוסכים וכו'.

אגב בטסט וגם בבדיקת רכב לא בודקים את מצב הבלמים, בודקים את יעילות הבלימה וגם במצב שהבלמים מגיעים למצב של "ברזל על ברזל"

הבלמים עדיין יעצרו.

• תוכן חדש...