Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

אני שוקל להיכנס לתחום ה-car-pc אני מעוניין לדעת מה הייתרונות ? ומה החסרונות?

מה השיקולים שיש לקחת?

אשמח לדעת כמה שיותר פרטים

בברכה,

נתי

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום וברכה,

אני שוקל להיכנס לתחום ה-car-pc אני מעוניין לדעת מה הייתרונות ? ומה החסרונות?

מה השיקולים שיש לקחת?

אשמח לדעת כמה שיותר פרטים

בברכה,

נתי

מי זה שלום? מה אתה רוצה מברכה? - למה הם ביחד? :-P:-P:-P

ואיך אני אוהב תגובות של יקר בטירוף... - 5 שקל - וואו יקר בטירוף - זה היה נכון אם הייתי קונה מסטיק בזוקה!

במחיר שאתה מרים פרוייקט שלם של CARPC ואני מדבר כרגע על CARPC טוב וחזק - לא בטוח שאתה תצליח לקנות HU היי-אנד באותה רמה... שלא לדבר על לקרוא דיסקים צרובים שלא לדבר על MP3 שלא לדבר על GPS ושאר פינוקים.

נכון - פרוייקט מחשב רכב הוא פרוייקט לא זול במיוחד אבל באופן יחסי התמורה שאתה מקבל למחיר היא חסרת פרופורציות - אז יקר? חביבי, אם אין לך כסף לתחזק כזה דבר אל תקנה כזה דבר.

נכון - מחיר יקר, ערך? בשמיים.

לאור מה שכתבתי מעלה לנושא המחיר אני לא יכול לייחס יתרון או חיסרון - זה בעיניי המתבונן.

ועכשיו נעבור לבשר:

חסרונות:

1. אם אין לך ידע טכני טוב ואתה לא בעל כישורים של טכנאי PC - גבר... רד מזה...

אני אוסיף ואומר שבכדי לבנות פרוייקט מחשב רכב טוב ויציב רצוי אפילו ידע לפחות בסיסי בתכנות - אם אין לך את זה ואין לך חברים טובים שיודעים להרים כזה פרוייקט - גבר... רד מזה.

אני אומר לך שיש כאן הרבה חברי פורום שהרימו פרוייקט מחשב רכב רק בזכות ידע של חברי פורום אחרים ששוחים בחומר - אחרי תקופה מסויימת חלק מחברי הפורום האלה נעלמו והחברים שנעזרו בהם התחילו לקלל את הפרוייקט ברגע שהם נתקעו במשהו - חלק מהם זנחו את המחשב רכב וחלק מהם נשארו איתו למרות הכל.

2. התקנה ראשונית ברכב - אוי איזה סרט! חלום בלהות לשמו!

אני אומר לך שאני טכנאי PC, אינטגרטור, מומחה תקשורת ואבטחת מידע ואפילו יש לי ידע יותר מבסיסי בתכנות - בהתקנה ברכב הקודם הרמתי את כל הפרוייקט בבית קודם ואז העתקתי אותו לרכב - לא נורא, קצת ייסורי לידה, יום אחד והכל הסתדר.

ברכב השני... -> חשבתי שזה יהיה רק להעביר מרכב לרכב, לא סימנתי איפה כל דבר היה... אתה לא יכול לדמיין כמה קללות יצאו לי מהפה במהלך שבוע שלם בו ניסיתי להפעיל את המערכת - לקח לי שבועיים נוספים לייצב אותה.

3. תחזוקה - מדובר במחשב לכל דבר ומה לעשות הרדיסקים לא מחזיקים מעמד כמו HU לרכב ומתישהו יתקלקלו, תוסיף לזה חלקים כמו זכרונות ועוד שאר חלקים שבכלל לא מיועדים לעבוד בסביבת אקלים חמה של רכב ואתה מבין שתחזוקה בסופו של דבר תהיה ואז צריך לעשות טראבל שוטינג למערכת ובקיצור... סרט - HD SSD אפרופו עדיין מאוד יקר ולא מכיל הרבה מקום בשביל מי שאוהב לשמור פורמטים לא דחוסים של מוזיקה.

4. מוסכים - אתה צריך לזכור מראש כל פעם לנטרל את המערכת לפני שאתה מגיע למוסך - אחרת ישחקו לך במערכת ולך תדע איזה נזקים יעשו - זה לא להוציא פאנל ושלום על ישראל.

יתרונות:

1. - אין צורך יותר בדיסקים :-D, כל המוזיקה שלך במקום אחד מרוכז לפי תיקיות.

2. - GPS, מצלמת רוורס, חיבור סורק OBD למנוע, שלט רחוק, רדיו, טלפון, עיבוד צליל ברמה אולפנית - הכל ניתן לעשות ממקום אחד ויחיד ללא צורך באחסון של מכשירים נוספים - חוסך המון מקום וכסף על מכשור חיצוני.

3. - זה נראה טוב...

4. - זה פרוייקט טכני כבד מאוד ומי שאוהב את זה - אחלה תעסוקה.

5. - איכות סאונד יוצאת מן הכלל - לא נופל במאומה מיחידות ראש היי-אנד אחרות ועולה אפילו פחות מחלק גדול מהן.

6. - יציאה אופטית לפרוססור חיצוני במידה וזה בעל משמעות מבחינתך.

לסכם

היה לי תענוג גדול לעשות את הפרוייקט הזה ולהקים אותו מחדש פעם נוספת אבל הסיבה היחידה שאני הלכתי על CARPC היתה כי רציתי יציאה אופטית בשביל הביט1 שלי - מה שבזמנו עוד לא היה קיים או שהיה יקר מידי מבחינתי ביחידת ראש דאבל דין.

יחידת ראש דאבל דין היום נותנת לך כמעט את כל הדברים שרשמתי מעלה למעט חיבור לקריאת תקלות מנוע (שבשביל זה לא צריך בעצם יותר מלפטופ פה ושם) במחיר שפוי לחלוטין.

אם אני אתקל בתקלה מתישהו בCARPC אני אהיה בהתלבטות רצינית אם לתקן או לזנוח את הפרוייקט הזה ולחזור ליחידת מולטימידה עם יציאה אופטית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה על התגובות ,

ידע ורקע טכני יש לי ,זאת לא הבעיה .

אבל הסרבול של כל המערכת תיגרום לי גם לזנוך את התענוג.

אני כנראה בכל מקרה ירד מזה ויעבור למערכת מולטימדיה ממותגת .

שתכלול את כל הפיצ'רים שהזכרת.

בברכה,

נתי

פורסם

הסיבות היחידות שיש לך ללכת על פרוייקט כמו CARPC הן:

1. קוסטומיזציה וגוון - אתה יכול לבנות לך את המראה של המערכת ואת ממשק המשתמש איך שאתה רק רוצה - החלפת סקינים, החלפת אפליקציות FE (אפליקציית המולטימדיה במילים אחרות) אתה יכול להשתמש במקלט רדיו כזה או אחר או תכנת GPS כזו או אחרת.

2. כי זה פשוט עושה לך את זה :-D

3. התחברות למנוע הרכב ולבקרות של יחידות החשמל של הרכב - CARBOT במילים אחרות - היכולת ליצור דשבורד משלך, שעונים משלך -

לי למשל בלי ההתחברות לסורק המנוע, אם הייתי רוצה שעון טמפרטורת מים, לחץ מים, MAF - תערובת דלק ואוויר, מד מתח (חשוב מאוד למערכות סטריאו) - הייתי צריך להוסיף שעון חיצוני לכל דבר - אני פשוט רואה את זה דרך הקונסולה המרכזית...

4. כי אתה ממש ממש רוצה אינטרנט ברכב ולא בא לך להשתמש בלפטופ או סלולרי חכם.

5. כי אתה רווק ואתה חושב שבחורות שיראו את זה יתפסו ממך מה זה תותח :-D:-D:-D - ואני אומר לך משהו - ממה שאני יודע, זה עובד...

6. כי יחידת ראש היי-אנד עולה יותר מכל הפרוייקט הזה ובמקביל היא לא יכולה לקרוא MP3 או לתת לך שירותים כמו GPS ומצלמת רוורס ובלה בלה בלה.

כל השאר - דאבל דין טוב - יתן לך את ה-כ-ל ובחורות שיתלהבו ממחשב רכב גם יתלהבו מדאבל דין שכזה :-D

לגבי התסבוכת - פשוט תכנן היטב את הפרוייקט ותקים אותו בבית על ספק כוח ביתי לפני שאתה מעתיק אותו אל הרכב

אם תתכנן נכון את:

1. סלילת החיווט ברכב לאורכו ולרוחבו.

2. ווידוא שיש לך את כל המחברים (קונקטורים) והכבלים הדרושים מראש.

3. בחירת מיקומים לכל הרכיבים - מקלט GPS, מקלט רדיו, HD חיצוני אם יש צורך, מארז, מסך מגע, שליטה מרחוק על כל סוגיה, שקעי USB קדמיים, לוח בקרה.

4. הרמת מודל טכני בבית לראות שהכל עובד.

5. סימון של איזה כבל USB נכנס לאיזה שקע USB (מאוד חשוב! מאוד מאוד חשוב).

6. הגדרת המחשב עם כל הדרייברים עליו עוד בבית ביחד עם הגדרות תוכנת המולטימדיה.

אם כל זה יתבצע מראש בצורה מסודרת - בגדול כל מה שישאר לך זה להחליף ספק הכוח לאחד שמתאים לרכב, להתקין ברכב, להדליק מערכת - להנות.

לא תעשה את זה ככה - שיהיה לך סיוט נעים :)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני חושב על הכיוון עדיין .

האם מחשבים כאלו יוכלו לעשות את העבודה ?

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=NONI-500

או

http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva&uin=11819

או

http://www.hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=132&subcatid=332&prodid=845&keySearch=

מה אתם אומרים ?

זה נראה לי אופציה טובה

פורסם

כעקרון זה יכול לעבוד אם הרכב לא יזוז וזה יהיה לתצוגה בלבד

ההארד דיסק לא יחזיק הרבה כי הראד דיסק רגיל ליכול לעמוד בתילתולים חזקים כאלה ואחרים

נוסף לזה אתה תצטרך לקנות מסך מגע ולראות שהכרטיס מסך ידע לעבוד איתו

פורסם
כעקרון זה יכול לעבוד אם הרכב לא יזוז וזה יהיה לתצוגה בלבד

ההארד דיסק לא יחזיק הרבה כי הראד דיסק רגיל ליכול לעמוד בתילתולים חזקים כאלה ואחרים

נוסף לזה אתה תצטרך לקנות מסך מגע ולראות שהכרטיס מסך ידע לעבוד איתו

אני חולק על דעתך, רוב המחשבי רכב הם עם הארדיסק בכל מקרה

ומסך מגע בכלל לא קשור לכרטיס מסך, זה כמו עכבר פשוט מתחבר בUSB.

אני גם מניח שבמיני מחשבים האלה יש ספק כוח חיצוני כמו במחשב נייד, ככה שאפשר להתאים בקלות לסביבת רכב ולא צריך ממיר.

הבעיה היחידה היא הדלקה וכיבוי, בספקי כוח לרכב יש אפשרות להדליק שמדליקים את האוטו ולכבות מסודר שמכבים אותו.

בלי ספק כוח כזה כבר צריך פתרונות מסובכים יותר, כמו תוכנה שתכבה ברגע שהיא תזהה שהמחשב עובד על סוללה (כמו מחשב נייד)

וwake on lan בשביל ההדלקה, אם הatom הזה תומך.

לפי דעתי עדיף לקנות לוח atom לבד, לשים 2 ג'יגה RAM, הארדיסק בסיסי וספק כוח Mx לרכב, לא יעלה הרבה יותר אבל יהיה יותר גמיש ומוכן לעבודה ברכב מאשר המחשבים המוכנים האלה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

תמיד אפשר לעשות התאמה של ספק למוצר חשמל אבל השאלה היא בשביל מה כל הכאב ראש הזה?

מה שלא תעשו - תדאגו שללוח של המחשב יש חיבור לספק כוח ATX בכדי שתוכלו לשדך לו ספק כוח ייעודי לרכב עם יכולת שליטה בהדלקה וכיבוי והגנות מפני נפילת מתח.

לגבי מסכי המגע - הם כולם עובדים עם דרייבר פשוט ובעצם הם מדמים עכבר כמו שנאמר כאן כבר - מעבר לכך הרזולוציה ברוב המסכים הללו היא 800 על 600 ואפשר גם לעבוד על 1024 על 768 - תראו לי כרטיס מסך אחד היום שלא תומך בזה...

Pioneer TS-X150

פורסם

Power adapter‎ ‎ 19V,3.42A,65W‎

את נושא החשמל אפשר לפתור עם מטען ללפטופ.

האם המפרט הזה היה יעיל יותר ?

לוח ASUS G51

מעבד INTEL E2200 2.0GHZ CORE 2 Dou

זיכרון 2 GB

ספק כוח M2\M4

דיסק קשיח 500 GB

אני רואה בזה חיסרון גודל המחשב היה כמו מחשב בייתי .

הרעיון בקטן הזה שאני יוכל להכניס אותו לתא הכפפות .

דרך הגב הכשיר הנ"ל מגיע עם שלט ככה שאני פותר חצי מהבעיה של הפעלה וכיבוי .

מחכה לשמוע .

פורסם

תחילה אומר שאני נגד הפיכת נושא CarPC לוודו, זה לא וודו, זה לא קשה וזה לא מסורבל זה תלוי שימושיים - ככול שתרצה יותר מהמחשב תצטרך יותר להתעסק ולדעת.

אם תרכוש מחשב, כגון המחשבים שהראת, מבוסס אטום במארז קטן וחביב תשים אותו ברכב עם מסך ותחבר למגבר, אתה לא תצטרך מעבר לידע בסיסי במחשבים. תוכל לקבל את הדברים הפשוטים כמו GPS, דיבורית, ספריית שירים גדולה, גלישה באינטרנט, צפיה בקליפים וסרטים, OBD2 וכו'.

אם תרכוש מחשב באותו סגנון כמו לעיל ותרצה להוסיף אלמנטים יותר מורכבים כמו שליטה מההגה, התאמה אישית של פרונט אנד, שליטה מתקדמת יותר על כיווני מערכת (מעבר לאקולזייר של 7-9 ערוצים, סלופים ותיקוני זמן וכו') תצטרך לדעת יותר על מחשבים, אולי קצת תכנות, ולהתעסק עם הרבה תוכנות בשביל להפיק הכיוונים שתרצה מכרטיס אונבורד או חיצוני(לא פיזית אלא נפרד מהלוח).

אני לא רואה בעיה בלקחת מחשב בסיסי, לזרוק לתוך האוטו עם מסך ולקבל HU עם קדם מגבר גבוהה, איכות טובה מרוב הHU היקרים, ופיצ'רים בסיסיים בגישה נוחה וכל זה עם ידע בסיסי במחשבים. גם ההתעסקות והזמן שתשב לקנפג את הכל לא יקח הרבה.

ברגע שתתחיל להוסיף פיצ'רים מורכבים יותר, תרצה לעשות התאמה אישית גבוהה יותר ולעבוד עם המערכת בצורה מתקדמת יותר אתה תצטרך יותר ידע ויכולות.

זה בדיוק היופי שבCarPC, השמיים הם הגבול...

אז איך להתחיל?

תשאל את עצמך מה אתה רוצה עכשיו מהמחשב ומהמערכת בכלל ומה אתה עלול לרצות בעתיד.

זה יכתיב לך את עוצמת המחשב, מיקום המחשב, יכולות המחשב והצורך או החוסר צורך בכריס קול נפרד (מה שעלול להכתיב מיקום בשל הגודל) ואת מידת ההתעסקות בפרוייקט עכשיו ובעתיד.

ממה שרשמת והראת עד כה אני מבין שאתה רוצה תחליף טוב יותר לHU, אני לא רואה תוספות של כרטיסי קול או עיבוד קול מתקדם וכן דגש על מיקום שהוא תא הכפפות.

גם אני פעלתי ככה, המחשב שלי נמצא בתא הכפפות וכמה לקחים:

1. יש מספר מארזים קטנים מאוד מבית morex וvoom2pc במארזים האלה ניתן להשתמש בספק M2 שהוא ספק מיוחד למחשבי רכב שכן הוא מתחבר להצתה ומדליק את המחשב בהתאם, בנוסף לעבודה מותאמת ל12 ו 14V.

תבדוק את המארזים ותראה אם תמצא אחד שיתאים לממדים של תא הכפפות. אם לא, תמיד אפשר להכין אחד. אם אתה לא רוצה את ההתעסקות תלך למתקין מקצועי והוא ייצר לך את המארז באותה עלות של רכישת מארז. בשל הצורך בשמירה על כל מ"מ במקום צפוף הייצור האידיאלי הוא פח או פרספקס 3 מ"מ וזה גם אסטטי.

2. תא הכפפות בקיץ הוא מקום חם, האיוורור הוא מינמלי (מאוררים 60 ו40 לזרימת אוויר בתוך המארז) לא הייתי בוחר במעבד חזק יותר מאטום, גם כי לא צריך וגם כי הוא מפיק ממש מעט חום. במקרה של מערכת עם ION, הGPU מייצר יותר חום מהCPU!!

בחר משהו עם גוף קירור גדול, אני בחרתי ב atom 330 ION של אסוס והגוף קירור שעליהם קטן מידי לטעמי כך שלפני ששיפרתי את הזרימה במספר מאוררים המחשב הגיע ל80 מעלות בקיץ.

3. מיקום CD, יש מארזים שמכילים צורב בפנים אבל בדר"כ הממדים לא מתאימים לתא כפפות. תרכוש סידי חיצוני עם USB, שים לב אם זה USB אחד או 2 ותראה אם אתה ממקם אותו במקום כלשהו בתא ככפות (שלי במדף בתא ככפות מתחת למחשב) או מחוץ לתא כפפות לגמרי)

4. אם יש לך כסף תשקיע בSSD גדול - הוא ישפר מהירות עליה, העברת שירים ובכלל תקפוד המחשב החיסרון הוא העלות הגבוהה מאוד (כ800 שקל ל80 גיגה ואל תקנה פחות מזה).

אני רכשתי SSD 40 והארד דיסק 2.5 חיצוני. ההארד דיסק גרם לקפיצה בהתחלת שירים במיוחד שירי פלאק. בסוף הפכתי אותו לחיצוני ובמחשב אני נלחם על כל גיגה לשירים, קניתי גם עוד דיסקאון קי של 16GB שעלותו קצת פחות מחצי הSSD...

בסה"כ לא הרבה עבודה או בלאגן.

אם מצאת מארז שמתאים מעולה ואם לא מתקין איכותי כבר יבנה לך אחד.

לוח של אסוס D525 לדעתי יהיה מעולה, 2GB זכרון, והארד דיסק בהתאם לתקציב. ספק M2 או M4 בהתאם למארז ומסך 629/701 או משהו בסגנון.

מבחינת מכס ומע"מ - תבקש שירשמו על כל המוצרים PC ותשלם רק מע"מ.

מפסק למחשב, לדעתי הכי טוב זה כמו שאופיר (גידי גוטז) עשה וכמו שאני עומד לעשות, מפסק 3 מצבים מכובה/דלוק ומתכבה בהתאם לרכב/לא מתכבה גם אם הרכב מכובה

בקשר לחיבור הM4 או הM2 למחשב, אם אתה לא רוצה להכין כבל USB בעצמך, אפשר לקנות בmp3car כמו שאני קניתי, אומנם במחיר מופקע ביחס למוצר אבל חוסך התעסקות.

ד"א bu353- אנטנת GPS יש ב35 דולר שם, ספק M4 או 2 אם אני זוכר נכון גם במחיר סביר וגם ג'ויקון לשליטה מההגה אם יש לך ברכב עולה שם 35 דולר...

נ.ב

לגבי מחיר, מחשב בסיסי עם לא מעט פיצ'רים יעלה כמו דאבל דין מומצע (3000+) ויעשה פי 4 ממנו

פורסם

תודה רבה על התגובה המנומקת.

השימושים שלי הם :

1. כמובן איכות השמע.

2.GPS

3.דיבורית BT

4. מצלמת רוורס

5.רדיו

6.DVD

7.איכסון השירים בדיסק הקשיח.

8.OBD2

9.גלישה באינטרנט,קצת פחות (לא מאמין בשטות הזו ,וגם עד שאני אמצע WIFI זה יהיה נדיר.

10. סנכרון התקנים חיצוניים (דיסק און קיי, Iphone,וכו)

לא עולה לי בראש איזה עוד אפשרויות ניתן לעשות אם ה CAR-PC

אבל כל מה שעוד אמרת שליטה מההגה וכו, אין לי את האופציה הזו ברכב,

אף אחד עוד לא ענה לי חד משמעית האם המחשב הקטן הזה יעשה את העבודה בדיוק כמו בנייה אישית .?

בברכה,

נתי

• תוכן חדש...