Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שמדברים ומסבירים בסוף אנשים חוזרים על אותה טעות.

כמה דברים לי אליך:

1.לפני שאתה מבצע הקפאה/הורדה/ כל דבר אחר פשוט תרים אליו טלפון ותקליט את השיחה בלי צעקות ובלי איומים ואני גם ממש לא מציע להגיד שהרכב נלקח ממך בכח.

2.וזה משהו שאף אחד לא אמר, הסוחר רכב בטח לא הבנאדם הכי טוב וישר ובטח עוד סוג של ערס ,ויש לי הרגשה שאתה עוד בחור שלא מחפש"הרפתקאות" עם טיפוסים ובתי משפט לכן אל תקפיא את הניירת ואל תוריד את הרכב מהכביש כי אח"כ עוד יהיה לך סרטים איתו. דבר איתו תכלס.אל תהיה צודק מעכשיו ותפעל מהרגש אלא תהיה חכם ותפעיל את הראש.

ןשוב תקליט את השיחה.

אביב8)

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם לי היה אותו הדבר עם המגרש לא רצו להחליף בעלות במשך חודשיים.אני זוכר גם שפעם אחת הגיעה אשה וצעקה להם שהיא השאירה להם רכב והם עשו לה דוחות בקצב אדיר והיא הייתה צריכה לשלם כי בעל המגרש לא רצה לשלם.רק אחרי שאמרתי לה שאני מוריד את הרכב מהכביש הם התחילו לזוז.הם ממש לא צריכים תעודת זהות שלך כי הם העבירו לי את הרכב בלי נוכחות שלי במקום בקיצור מגרש קומבינה .אני לא יחזור על הטעות והסיוט הזה שקוראים לו מגרש .

פורסם

לפותח האשכול, באופן חד משמעי ובצורה שאינה משתמעת לשתי פנים: אל תוריד את הרכב מהכביש!!!

1.ראשית, אתה תהיה צפוי לתביעה משפטית, ומן הסתם, תפסיד! והרבה יותר מהסכום שקיבלת עליו, כולל הוצאות משפט, רביות וכו' הסיבה: קונה מרצון, שילם את התמורה המלאה עבור הרכב, ולכן הוא נחשב כלפי כולי עלמא כבעלים הבלעדי והיחידי של הרכב. היות שכך, אינך רשאי לפגוע ברכוש שלו, מה שבוודאי תעשה באם תוריד את הרכב מהכביש. העובדה שהרכב רשום על שמך, היא טכנית בלבד, ואינך יותר הבעלים שלו.

2.בעיית רישום הבעלות. אם תקבל קנס על עבירת תנועה/חניה וכל עבירה אחרת, לא תהיה לך ברירה אחרת אלא לתבוע אותו, והוא יצטרך להתמודד עם המסמך שניסחתם (זכרון הדברים), בהנחה שהוא מנוסח היטב, הוא זה שיהיה בבעיה. מעבר לכך, אני מסכים שאתה נמצא בסיטואציה לא נעימה.

3. אני גם מקווה שזיכרון הדברים מחייב אותו לבצע בעלות תוך X זמן (לא זכור לי אם התייחסת לנקודה זו).

4.תשלח לו התראה בכתב, ותקצוב לו זמן מסוים לביצוע העברת בעלות תוך X זמן, נניח שבוע, מיד לאחר מכן, תשלח מכתב נוסף (והכול בכתב ומתועד!) תוך שאתה מתריע על נקיטת סנקציות (עדיין לא לאיים בהורדה מהכביש), ותזכיר כמובן גם הזמן הבלתי סביר ממועד ביצוע העסקה כאשר טרם בוצעה העברת בעלות, ותתייחס גם לכך, שהעברת בעלות מיידית ובזמן סמוך לביצוע העסקה, היא תנאי בסיסי ומהותי בעסקה, ואי ביצועו מהווה הפרה של ההסכם, והוא יישא בתוצאות. מעבר לכך, אני מצטרף למה שכתבו לפני, תיצור עמו קשר טלפוני ותקליט את השיחה.

5. לסיכום, "כללי אצבע": זכור שנכון למועד זה הקונה הוא הבעלים החוקי של הרכב גם אם טרם בוצעה העברת בעלות, אל תבצע פעולה חד צדדית, בוודאי לא מבלי להתריע מראש, תבהיר לו כי גם אם הוא סוחר עליו לבצע העברת בעלות, בנוסף, תפנה אליו בדרישה + סנקציה באם לא תבוצע העברת בעלות באופן מיידי, ושהכול יהיה מתועד ובכתב.

==================

אין באמור לעיל בכדי להוות ייעוץ משפטי

פורסם
תתקשר לסוחר, תקליט את השיחה. תסביר לו בדרך נעימה וברורה שבמידה והוא לא מעביר בעלות תוך יומיים, אתה פונה למשרד הרישוי ומקפיא את הרישיונות ברכב.

תציין גם באותה שיחה, שתפנה למשטרה ותדווח שהרכב נלקח ממך באיומים. [אם אתה רוצה ממש להגזים].

תסביר לו גם שאתה תשמח לפנות למס ההכנסה ולהסביר להם שהוא סוחר במכוניות בלי שיפתח תיק או ידווח על ההכנסות הצדדיות מסחר במכוניות.

זהו צרור עצות אחיתופל:

1. לא מאיימים - עושים.

2. בטח ובטח שלא משקרים בתלונה למשטרה.

אל תפעל בלי לפנות לעו"ד ולברר מהן האופציות החוקיות והכדאיות העומדות לפניך, בהתאם לחובה של כל אחד ממכם מול החוק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בואו נתחיל מה אומר החוק.

אתה הוא הפושע כי החובה להעביר בעלות מוטלת כידוע על בעל הרכב המוכר ולא על הקונה.

העברת בעלות לכלי רכב

האחריות על רישום שינוי הבעלות מוטלת על בעל הרכב הרשום והיא מתבצעת בכל אחד מסניפי בנק הדואר ....

אם מדובר בסוחר בעל רשיון סחר אתה מבצע העברת בעלות לשמו גם כן בדואר.

אם מדובר בחאפר , אז אתה בבעיה.

אמץ מכל הודעה את הטוב בעיניך ותפעל , רק אל תפעל באופן חד צדדי.

נותנים התראה רצוי בכתב , במכתב רשום ואז לאחר שחלף הזמן שהקצבת ודבר לא נעשה . פועלים על פי מה שרשמת לפרחח בהתראה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפני שאתה כותב התראה ומאיים בדברים שאולי יסבכו אותך יותר, תזכור שכל מה שאתה מתכנן לעשות, אתה עושה ברכב לא שלך.

מבחינה חוזית - הרכב שייך לקונה.

זה שהרכב עדיין רשום על שימך, לא נותן לך כל סמכות לעשות משהו שעלול לפגוע ברוכש ורכושו.

פקידה במשרד הרישוי לא נותנת יעוץ משפטי, היא לכל היותר יכולה לתת לך מידע מה אתה יכול לעשות אילו אתה בעל הרכב, אך תזכור שאינך בעל הרכב מבחינה חוזית.

אם לא הסתדרתם בטוב, האפשרות העומדת בפניך היא לפנות לבימ"ש ולבקש שם סעד. יתכן וגם תחטוף בראש על התנהלותך הרשלנית, אבל גם אם שופט יקבע שצריך לרשום את הרכב ע"ש סאדם חוסיין שמת לפני כמעט עשור, משרד הרישוי יעשה זאת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
3. אני גם מקווה שזיכרון הדברים מחייב אותו לבצע בעלות תוך X זמן (לא זכור לי אם התייחסת לנקודה זו).

אני לא חושב שהם סיכמו תוך כמה זמן הצדדים מתחייבים להעביר בעלות על הרכב, כך שהוא בבעיה, כי אין הפרת חוזה.

היא תנאי בסיסי ומהותי בעסקה, ואי ביצועו מהווה הפרה של ההסכם, והוא יישא בתוצאות.

איזה תוצאות? צריך ללמוד את המסמך עליו הם סיכמו. שיעלה אותו לפה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
אני לא חושב שהם סיכמו תוך כמה זמן הצדדים מתחייבים להעביר בעלות על הרכב, כך שהוא בבעיה, כי אין הפרת חוזה.

איזה תוצאות? צריך ללמוד את המסמך עליו הם סיכמו. שיעלה אותו לפה.

אני אסביר לגבי שני הפרמטרים, ואנסה בקצרה:

1.לכל עסקה, גם אם היא נעשית ללא רישום חוזי, במקרה הזה זיכרון דברים, ישנם תנאים בסיסיים, שצריך וחייב לעמוד בהם, שוב, גם אם הם לא הועלו על הכתב. במקרה הספציפי הזה, ביצוע העברת הבעלות במועד ביצוע העיסקה או תוך זמן סביר, מהווה הפרה של העסקה. לא יכול להיות ולא הגיוני ביצוע עסקה בנכס שדורש רישום, מבלי לבצע את אותו הרישום.

העניין הנוסף כאן הוא שבמקרה שאדם מוכר לסוחר, ההגדרה מראש של העסקה, גם אם בע"פ, שהעברת הבעלות תיעשה עם מכירתו של הרכב בע"פ, מתוך שיקולים כלכליים גרידא. כך גם כותב פותח הפוסט. ולכן, טווח הזמן שמוקצב מראש לביצוע העברת הבעלות ע"י סוחר היא מראש רחבה יותר מאשר לאדם פרטי.

2. התוצאות. ראשית, יש בעיה להגדיר מהן התוצאות, כיון שהם (אם אני מבין נכון), הקונה והמוכר, לא הגדירו מהן תוצאות ההפרה, אבל זו לא בהכרח בעיה. אפשר גם להיות יצירתיים, אבל במקרה הזה לא נראה שיש צורך. למשל, שפותח הפוסט יישלח הודעה בע"פ לקונה, תוך מתן הזדמנות לביצוע ההעברה, לא נענה, תוך יומיים הודעה בכתב הזדמנות נוספת תוך התראה לנקיטת אמצעים משפטיים, לא נענה, תוך שבוע מכתב התראה מעו"ד טרם נקיטת הליכים משפטיים וכאן גם מתחילים להיכלל נזקים ממשיים, הכוונה להוצאות, וזו רק ההתחלה (גם מבחינת הצעדים שאפשר לנקוט. אם גם כאן בשלב הזה הוא לא נענה, אפשר במקרה קיצוני, ואני מדגיש שוב, קיצוני לחייב את המוכר לביצוע העברת הבעלות ע"י תביעה (אבל לא נראה לי שזה יגיע לידי כך, בד"כ מסתיים במכתב התראה או שניים).

אסור לשכוח, לפי מה שכותב פותח הפוסט, הקונה מסרב לביצוע העברת בעלות. גם במקרה של סוחר אמור להיות זמן סביר למכירת הרכב. חודשיים, ל לפחות, נראה בהחלט מספיק.

לסיום, בכל מקרה, שפותח הפוסט ידאג לנסח מסמך ברור ומחייב היטב, כי הקונה (הכוונה לסוחר), יישא בכל עבירות תנועה, קנסות וכו', במידה ויגיעו, עליו יחתמו עם מועד ביצוע העברת הבעלות.

======================

אין באמור לעיל בכדי להוות ייעוץ משפטי

פורסם

זכרון הדברים, אלא אם כן נעשה בנוכחות עו"ד ,אינו שווה את הנייר עליו הוא נכתב.

בוודאי ובוודאי, אם ישנו רק עותק מצולם ממנו (בד"כ כותבים על דף ומצלמים עותק לכל אחד).

באם התשלום נעשה במזומן - יהיה מאוד קשה להוכיח שאכן נעשה. כלומר כרגע הרכב רשום על המוכר ואלו העובדות בשטח. למישהוא יש הוכחות שלא כך המצב?

מה שנשאר זה היושר והרצון הטוב של המוכר - אכן כדאי לדבר עם הקונה ולהבהיר לו את מצב ,שכן במידה ולא תתבצע העברת בעלות - יוקפאו/יבוטלו הרשיונות של הרכב ולהקציב לו זמן קצב אך סביר לביצוע ההעברה.

מעבר לכך, אני לא רואה שום סיבה שבעולם להיות בעליו של רכב שמישהו אחר(שאינך מכיר כלל) משתמש בו!!

ולגבי פנייה לביהמ"ש - עד שהפנייה תידון שם, מי יודע כמה צרות יעשה הנוהג ברכב (תאונות, פשעים, עבירות תנועה וחניה) ואח"כ הבעלים הרשום של הרכב יצטרך להוכיח שאין לו אחות.:wink:

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
זכרון הדברים, אלא אם כן נעשה בנוכחות עו"ד ,אינו שווה את הנייר עליו הוא נכתב.

.:wink:

מאיפוא הבאת את השטות הזאת.

הנייר מחייב גם אם הוא נכתב על מפית אוכל מנייר במסעדה.

גם הסכם בע"פ מחייב , יש כמובן קושי קצת להוכיח את תנאיו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

גם הסכם בע"פ מחייב , יש כמובן קושי קצת להוכיח את תנאיו.

אז בוא נניח שסיכמתי איתך בע"פ או על מפית שאתה מעביר לי את כל נכסיך ללא תמורה. יש לי את מספר ת.ז. שלך (באמת לא בעיה להסתכל ברשיון נהיגה/רכב וכו') ואז הולך עם זה לביהמ"ש לדרוש את אשר מגיע לי. לטענתך יש לי אחלה קייס...:lol:

ועכשיו תחשוב מי אמר שטות...

לא לחינם כל חוזה רציני נחתם עם עו"ד ו/או בנוכחות עדים משני הצדדים. ברגע שזה אחד על אחד, כמו במקרה שמתואר כאן, שאלוהים יעזור לך להוכיח שאין לך אחות.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

fatboy1340,

מה שישה כתב לך הוא הנכון מבחינת החוק.

במקום שהחוק דורש חוזה כתוב, הוא מדגיש זאת בגוף החוק/תקנות: למשל בעיסקת מקרקעין.

הסיבות שאנשים נזקקים לסיוע עו"ד הן:

1. לא מודעים לאפשרות שחוזה אינו חייב עו"ד.

2. לא יודעים לסגור את כל הקצוות בחוזה כך שאח"כ לא ישאר מקום (או לפחות יצטמצמו האפשרויות) לחילוקי דעות והתחמקויות.

אגב, גם כשיש חוזה שנעשה בסיוע עו"ד, יתכנו אח"כ חילוקי דעות, התחמקויות וסיבות להיגרר לבתי-משפט. כלומר, גם עו"ד הוא לא תעודת ביטוח שהכל ילך חלק אבל לפחות אפשר יהיה לתבוע אותו על התרשלות, אם אכן כך היה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
במקרה הספציפי הזה, ביצוע העברת הבעלות במועד ביצוע העיסקה או תוך זמן סביר, מהווה הפרה של העסקה. לא יכול להיות ולא הגיוני ביצוע עסקה בנכס שדורש רישום, מבלי לבצע את אותו הרישום.

השאלה מה זה זמן סביר. ביה''מ יכול (והוא גם אמר) שזמן סביר זה גם כמה שנים.

העניין הנוסף כאן הוא שבמקרה שאדם מוכר לסוחר, ההגדרה מראש של העסקה, גם אם בע"פ, שהעברת הבעלות תיעשה עם מכירתו של הרכב בע"פ,

אנחנו לא יודעים אם הוא סוחר. אם היה סוחר היה מעביר את הרכב על תו סוחר.

אם גם כאן בשלב הזה הוא לא נענה, אפשר במקרה קיצוני, ואני מדגיש שוב, קיצוני לחייב את המוכר לביצוע העברת הבעלות ע"י תביעה (אבל לא נראה לי שזה יגיע לידי כך, בד"כ מסתיים במכתב התראה או שניים).

לא, לא מחייבים את המוכר להעביר בעלות. ביה''מ נותן צו למשרד הרישוי לרשום את הרכב על שמו. סעיף 5 לחוק החוזים תרופות בשל ההפרה (אכיפה בעסקה טעונת רישום). כמובן יש סייגים ,למשל סעיף 3(1) או 3(4). בכלל מנטרלים את הקונה, הוא לא ישפיע. לפי דעתי צריך ללכת על זה, רישום הרכב על שם הקונה. כמובן שצריך שעו''ד יוציא מכתב מסודר תוך עיון מעמיק בפרטי העסקה והמסמכים שנוסחו. בגלל זה אמרתי שיעלה את המסמכים ונעזור לו לנסח מכתב התראה.

פורסם
אז בוא נניח שסיכמתי איתך בע"פ או על מפית שאתה מעביר לי את כל נכסיך ללא תמורה. יש לי את מספר ת.ז. שלך (באמת לא בעיה להסתכל ברשיון נהיגה/רכב וכו') ואז הולך עם זה לביהמ"ש לדרוש את אשר מגיע לי. לטענתך יש לי אחלה קייס...

אינני רואה שום בעיה. זה באמת ככה. אומנם מי שהחתמת אותו יכול לטעון בביה''מ לסעיפי חוק החוזים 14 עד 18 טעות הטעייה כפיה עושק. אם ההסכם נחתם תוך כדי כפייה בעלימות גם מגישים תלונה במשטרה. או סעיף 30 חוזה בלתי חוקי.

• תוכן חדש...