Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום התקנתי מגבר סיני פשוט ברכב.

אלו האפשרויות כיוון שיש לו:

http://dl.dropbox.com/u/6598820/IMG_5584.JPG

השאלה שלי היא מאיפה מתחילים לכוון?

קודם כל הגיינים על MIN.

עכשיו התחלתי בזה שניתקתי את האחוריים וכיוונתי רק את הטמפו לבד.

ב-HU שלי הווליום המקסימלי הוא 50 אם אני זוכר נכון אז שמתי על 30 והתחלתי להעלות את הגיין, הגעתי בערך ל3/4. אבל עצרתי כי לא רציתי להגיע למקסימום. לפי מה מחליטים איפה לעצור את הגיין?

לגבי החיתוכים אני חושב שבגלל שאת הקומפוננט אני לא אחתוך ב-250 HPF אז השארתי אותו על FULL.

אותו דבר עשיתי עם ה6*9, ניתקתי את הטמפו וחיברתי את האחוריאים, ושוב העלתי את הגיין והגעתי עד ל-3/4.

ב-HU הורדתי טרבל למינוס 3 (צרם לי מידי) ומיד גם למינוס 3 ובאס נשאר על 0.

אני עובד נכון או שצריך לעבוד שונה?

תודה מראש,

לירן.

Seat Ibiza 2012

פורסם

HU על 40, מכוון על FLAT.

גיין-תעלה עד שאתה שומע עיוותים.

קומפוננט-על HPF תראה כמה נמוך אתה יכול לרדת בלי עיוותים.

6X9-על LPF תראה כמה נמוך אתה יכול לרדת בלי עיוותים.

בהצלה ותעדכן.

בשיפוצים...

פורסם
HU על 40, מכוון על FLAT.

גיין-תעלה עד שאתה שומע עיוותים.

קומפוננט-על HPF תראה כמה נמוך אתה יכול לרדת בלי עיוותים.

6X9-על LPF תראה כמה נמוך אתה יכול לרדת בלי עיוותים.

בהצלה ותעדכן.

אבל אם אני הכי נמוך שאני יכול לחתוך את הקומפוננט זה 250 ומעלה. מה שאומר שהוא לא יפיק כמעט שום סוג של באס. (או שהוא לא אמור?)

ה-6*9 יכול לעבוד בLPF השאלה היא האם אני צריך לשמוע דרכו רק באס או גם מידים וגבוהים? (יש לו 2 טוויטרים).

עוד שאלה:

כשהמערכת הייתה מחוברת בלי מגבר כבר בווליום 35 הכל התחיל להישמע חרא (אבל זה דרך ההגברה של ה-HU)

השאלה שלי היא האם כשמחובר מגבר דרך יציאות הRCA ב-HU מאחורה, אז הווליום מתייחס רק לעוצמה של יציאת ה-RCA והמגבר הפנימי של ה-HU יוצא מהמשוואה (ככה שאין מה לדאוג מעיוות בווליום 40)?

Seat Ibiza 2012

פורסם

את הקומפוננט הקדמי שלך אתה יכול לחתוך הכי נמוך בHPF על 120 הרץ וזה גם - לא יעיל משהו...

לחתוך את הסט האחורי על 250 ומטה זו לא בעיה מבחינתך.

תנסה בתור התחלה לתת לסט קומפוננט במגבר לעבוד על FULL - תעלה את הגיין (בזמן שבHU באס מיד וטרבל על 0) במגבר עד שתשמע קצת עיוותים ותוריד טיפה.

אם במצב הזה ניצול הווליום במערכת לא מתקרב למה שאתה רוצה, תעביר אותו לHPF על 120 ותנסה לראות אם:

א. עד כמה אתה יכול עוד להרים את הגיין.

ב. אם בכלל התוצאה הזו טובה בעיניך כי הקומפוננט שלך בקושי בקושי ינגן באס בחיתוך שכזה.

אם התוצאות האלה לא טובות לך עדיין - תחליף מגבר לאחד שיש לו קרוס טוב יותר או תחליף HU לאחד מתקדם יותר עם קרוס אקטיבי 3WAY.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

את ההגברה יש לכוון כך שהאות בכל שלב יהיה חזק ככל האפשר אבל ללא עיוותים.

במקרה פשוט של מקור (HU) ומגבר, עושים כך:

1. מחלישים את המגבר ככל האפשר.

2. בוחרים שיר או קטע שמוקלט חזק.

3. מעלים את העצמה במקור (HU) עד הסוף. אם יש עיוותים מחלישים עד שנעלמים, ועוד קצת.

4. מעלים את העצמה במגבר עד שיש עיוותים, ואז מחלישים קצת.

התוצאה:

1. האות חזק ככל האפשר ללא עיוותים.

2. טווח כיוון העצמה (VOLUME) במקור (HU) גדול ככל האפשר. בדרך כלל אפשר להגיע לטווח המלא, כלומר עד הסוף, ללא עיוותים.

דני

פורסם

- נערך - התלבלבתי כאן במשהו - לא נורא.. להמשיך יום יפה היום :)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש כאלה שכן, ויש שלא. בשביל זה מקשיבים ומכוונים בהתאם. כמו שאמרתי, אפשר בהחלט להגיע למצב שאפשר להשתמש במלוא טווח העוצמה של ה-HU.

דני

• תוכן חדש...