Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני בעליה של דייהו מאטיס מודל 2000. ביום חמישי ניסיתי להעביר את הרכב טסט ונכשלתי. כל הסעיפים נמצאו תקינים מלבד סעיף הזיהום. בדוח הטסט מצויינים שני ליקויים - "עשן", ו "פליטת CO" גבוהה מהמותר. בסעיף העשן אין פירוט נוסף ובסעיף הCO מצויין שנמדדו 0.6% לעומת 0.3%.

אני כותב כאן כדי לבקש המלצה למוסך אמין שניתן לטפל בו בבעיה - באזור הרצליה או רמת השרון.

אני אשמח גם לשמוע התייחסות כללית לבעיה - ממה אתם חושבים שהיא נגרמת?

האם החריגה שנמדדה אצלי היא חריגה או גבולית?

האם אפשר לטפל בבעיה ללא מוסך, בעזרת איזשהו תוסף דלק?

אני מעדיף לחסוך כסף כמה שיותר - אני חייל והאוטו הוא לא מותרות בשבילי, אני צריך אותו מאד. אם זה חשוב אני נוסע עם האוטו בעיקר מרחקים קצרים. כ13 ק"מ ביום.

המון תודה!

פורסם

יש פה שרשור ענק בפורום על בעיות זיהום ועשן מרכב.תריץ חיפוש.וכן ישנה אפשרות לשים תוסף K99 ,אם אני זוכר נכון את שמו לפני הטסט לנסוע איתו משהו בסביבות 1000 קילומטר ולהגיע לעשות טסט בשנית.כל זה בתנאי שהממיר הקטליטי ברכב לא סיים את חייו ,אזי מדובר בהוצאה לא קטנה.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

עשן - יש את התכשיר שנכתב עליו לעיל זה עוזר כשמדובר בעשן שנגרם משמן. השאלה היא על איזה עשן מדובר אצלך ולא ברור משאלתך האם אלו שתי בעיות נפרדות או בעיה אחת. אם נפסלת על co - משמע בעיה בקרבורטור. במקרה הטוב, כיוון יפתור את הבעיה. במקרה הבינוני - החלפת דיאפרגמה (שיש לה חור), במקרה הרע ניקוי קרבורטור.

מוסכי קרבורטור שיש לי ניסיון טוב איתם:

1. מכון צביקה בנתניה: 054-4861318 טיפלתי אצלו ממש השבוע. מוכר ומומלץ בפורום. בעל מקצוע מצויין. אני מניח שהוא יענה לך גם ואם לא תוכל פנות אליו גם בה"פ ולהפנות או לעזרה בשרשור.
  2. מלכי בשניצלר ת"א: תמצא טלפון בגוגל. טיפלתי לפני 4 שנים ואני מרוצה עד היום.

לשני המקומות תוכל לטלפן ולקבל הצעה וח"ד ראשונית בטלפון.

ובלי קשר: בזמנו שקלתי לקנות מאטיס, בעיני מדובר ברכב מיוחד בנוף המכוניות בארץ. אשמח אם תספר (כאן או בה"פ) קצת על הרכב, תצרוכת דלק, אמינות וחווית נהיגה בעיר ומחוצה לה.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

K44 . לא 99 .

מאטיס שנת 2000 אמורה להיות בעלת מערכת הזרקת דלק. לא קרבורטור.

כפי שרשמו קודמי, יש שרשור ייעודי לעניין.

בכלל, היה רצוי לרשום את כל נתוני בדיקת הפליטה, לרבות נתון הלמבדה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

פירוט מלא של מה שנכתב.. :

עמדה 1 - זיהוי (זו העמדה שהבודק מסתכל בעין על הרכב לא?)

סעיף ליקוי - 999 עשן

עמדה 2 - זיהום אויר

סעיף ליקוי 302 (בנזין)(CO) - זיהום אויר

999 עשן יתר

מדידות:

סרק:

CO - 0.66% ערך מותר עד 0.5%

סל"ד נמוך:

נמדד: CO - 0.66% ערך מותר עד 0.50%

נמדד: rpm - 484 ערך מותר עד 975

סל"ד גבוה:

נמדד: CO - 0.67% ערך מותר עד 0.30%

נמדד: rpm - 2532 ערך מותר 2500-3000

למבדה: 1.04 ערך מותר 0.97 - 1.04

חום מנוע - 105

תודה לכם על התשובות. אני אחפש את השרשור המדובר. ואכן יש מנוע הזרקת דלק באוטו.

פורסם

המנוע לא צורך שמן בצורה מופרזת. עד כמה שאני יודע להגיע - האוטו לא הרבה זמן אצלי. החלפתי שמן לפני חודשיים. מאז נסעתי בערך 1500 ק"מ. רמת השמן לא ירדה בכלל בתקופה הזו

פורסם

מממ... אני לא שמתי לב שיוצא לי עשן מהאגזוז אף פעם.

נסעתי בערך 10 ק"מ לפני הטסט, חניתי וכיביתי את המנוע ל15 דק' בערך ואז נכנסתי לטסט. אני אשמח לקבל טיפ לגבי הדרך הכי טובה לחמם את המנוע לפני הטסט אם צריך לעשות את זה

פורסם

העשן זה מה שמטריד אותי פחות מאשר ה CO הגבוה. כדאי שבעל מקצוע יעיף מבט על הרכב, כי אולי יש בעית מנוע חריגה ברכב.

פורסם

ובלי קשר: בזמנו שקלתי לקנות מאטיס, בעיני מדובר ברכב מיוחד בנוף המכוניות בארץ. אשמח אם תספר (כאן או בה"פ) קצת על הרכב, תצרוכת דלק, אמינות וחווית נהיגה בעיר ומחוצה לה.

היי אילן,

קניתי את הרכב בגלל צריכת הדלק הנמוכה שציפיתי שתהיה לו והנוחות שמציאת החניה עם רכב קטן. אני משתמש באוטו כדי לנסוע בבוקר ובערב אל\מ תחנת הרכבת - נסיעה של כ-10 דקות לכיוון. בחלק מסופי השבוע אני נוסע נסיעות ארוכות יותר - מאזור המרכז לחיפה.

המרחב הפנימי באוטו מפתיע מאד - אך כמובן סובל מחסרונות של מכונית קטנה מאד. אני לא איש גדול ובשביל הממדים שלי יש די ויותר מקום להתרווח במושב הנהג. אני לא מרגיש שאני לא יכול לשבת בנוחות בגלל הממדים - דבר שכן מפריע לי הוא שאין מקום להניח את הרגל ליד דוושת הקלאצ' - בנסיעה ארוכה זה מעט מעייף.

המושב האחורי מוגבה יחסית למושבים הקדמיים דבר שמוסיף מרווח לרגלי הנוסעים מאחורה. למשל כשכסא הנהג שלי נמצא במקום הרגיל שלו - אני יכול לשבת מאחריו ולהחליף בגדים בנוחות.

לעומת הסטרואן של אבא שלי, המאטיס גורמת לי להרגיש כל מהמורה בכביש וכל גרגיר אפונה שאני עובר מעליו.

אני משתדל לא למצוא את עצמ בנתיב השמאלי ברמזור. עד שהמאטיס מגיעה ל50 - 60 קמ"ש הנהג העצבני מאחרי מגיע לנק' רתיחה. אבל ברגע שהרכב צובר מהירות קל לשמור עליה. גם בכביש מהיר כאשר התנועה זורמת אפשר לנסוע בנינוחות ואף לצאת לעקיפה של משאיות ורכבים איטיים.

האוטו אצלי 3 חודשים, קשה לי להעיד על האמינות שלו - עכשיו הוא מקשה עלי בטסט כמו שאתה יכול לקרוא כאן. צריכת הדלק מעולה - ליטר ל16 וחצי ק"מ.

פורסם

לא ברור לי אם הרכב פולט עשן או לא.

במידה ולא, נראה שהממיר לא מבצע פעולתו כראוי, ו/או , נכנסת עם מנוע קר לבדיקה.

במידה והרכב לא מעשן כשהוא חם, סע וחמם טוב את המנוע, חמם לפני הבדיקה, כמה מכות גז לפני הבדיקה. רצוי לשים K44 או תוסף איכותי אחר למיכל הדלק, ולנסוע כמה עשרות קלומטרים איתו טרם הבדיקה.

הכל כאמור, בתנאי שהרכב לא מעשן כאשר המנוע חם.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...