Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא סיוויק האצ'בק 99. בדלתות הקדמיות אפשר לדחוס רמקולים 6.5 ומאחורה יש מקומות מוכנים ל6*9.

הרכיבים הקיימים היום הם:

HU:

Pioneer 690ub

מגברים:

JBL GTO504

Lightning Audio B2.250.1

קומפוננט:

Lightning Audio S4.65C

6*9:

היו JBL CS3196 שדי אהבתי אבל נהרסו (אחת ההדבקות באחד מהם נפתחה מהשמש) וכרגע מורכבים סתם פיוניר שקיבלתי עם הרכב מהבעלים הקודם.

סאב:

רוקפורד P1

אני מעדיף כרגע להתעלם מנושא הסאב שצריך שדרוג ולהתעמק יותר בנושא שאר הרמקולים.

הבעיות שלי עם התצורה הנוכחית הן:

1. לא שומעים איכותי מספיק! עשיתי טעות כשקניתי את הקומפוננט הזה על סמך שכנועים של המוכר ולא שמעתי אותו קודם. על ה6*9 של פיוניר בכלל אין מה לדבר...

2. זה לא חזק מספיק! הרמקולים האלה מתחילים להתעוות הרבה לפני הווליום שהייתי רוצה שיפיקו.

חשבתי בתור שדרוג להחליף את הקומפוננט הקדמי לטמפו 6.5 ואת האחוריים לטמפו 6*9, או ללכת צעד קדימה עם הקומפוננט וללכת על ה-Morel Dotech Ovation 6.5.

שתי שאלות:

1. שיפור באיכות אני בטוח שיהיה, אך בנוגע לשיפור בעוצמה, יהיה הבדל גדול לעומת הסטאפ הנוכחי?

2. ה-JBL GTO504 שאמור להגביר אצלי את הקומפוננט וה6*9, יהיה מספיק חזק בשביל הדוטק או שעלי לשדרג אותו קודם?

אשמח לתשובות לשאלותי ולכל עצה/רעיון נוסף בנוגע לשדרוג.

אבירן.

פורסם

להחליף את הקומפוננט.

לגבי העוצמה לא נראה לי תקבל יותר עוצמה ממה שאתה מקבל כרגע,מה שכן ישמעו אחרת בגלל הקומפוננט.

המגבר שלך יחסית די חלש הוא מוציא 55X4 RMS.

לדעתי מה שתעשה זה תקנה קומפוננט דוטק,תמכור את המגבר הנוכחי כולל האחוריים והקומפוננט ותביא מגבר יותר חזק (זה במידה ולא יספיק לך עם המגבר הנוכחי) ותביא איזה JBL 1004,בלי אחוריים!

בהצלחה.

Scan Speak

פורסם

תעות שרוב אנשים עושים כאשר רוכשים ציוד סטריו תשמע ותדעה עם זה מתאים לך.

כי למוכר אולי סט הזה נשמע טוב וחזק או בגלל משהו אחר, על תסמוך תבדוק תשמע.

מוכר קרוסים של HYBRID AUDIO CLARUS ושל TEMPO

פורסם

המגברים שלך בסדר גמור לא צריך לשדרג אותם

הרמקולים הם הבעיה הם כולם גרועים כולל הסאב.

באתה במחשבה נכונה ,אני לא יודע מה התקציב שלך אבל ההצעה שלי היא

ללכת על קומפוננט קדמי מורל דוטק אוביישן +6X9 מורל טמפו כפי שהצעתה

על מנת לקבל יותר עוצמה ואיכות מהסאב רכוש סאב איכותי שעובד בהתנגדות סופית של 2 אום.

פורסם

כמו שכבר ציינת - הבעיה העיקרית היא שהרמקולים שלך הם רמקולים מאוד צורמים לאוזן, מאוד חסרי פירוט ובעצם כמעט כל דבר רע אחר שניתן לאמר על רמקולים :?

מעבר לסט רמקולים יותר מפורט וברור, פחות צורם באופי שלו ואולי גם יותר ""חזק"" בהחלט ישפר לך את כל נושא איכות הצליל.

כנראה שגם תוכל להוציא מהם קצת יותר "עוצמה" אבל לא בהרבה - הסיבה לזה היא שאתה מתכוון להגביר סט קומפוננט בצורה פסיבית.

הבעיה כאן היא שעדיין מדובר בסטים יחסית פשוטים שהאיזון שלהם בין המידבאס לטוויטר ע"י הקרוס הוא לא משהו להשתגע... בלשון המעטה.

קשה מ-א-ו-ד להגיע לתוצאה ממש טובה מסט פשוט ופסיבי - מעטים ובודדים הם האנשים שראיתי שכן הצליחו להשיג תוצאה שפויה מסט פשוט עד רמת ביניים כאשר הסט הוא פסיבי.

מה שקורה במצבים כאלו זה שהטוויטר מקבל יותר מידי הספק והוא מתחיל לצרוח בזמן שהמידבאסים עוד רגועים.

מה שהייתי מייעץ לך בנוסף לכך זה -

א. להעיף את הרמקולים האחוריים או לפחות לחבר אותם להגברה של הHU - זאת בכדי לפנות ערוץ הגברה לטוויטרים.

ב. להביא HU שתומך קרוס 3WAY עם שלוש יציאות למגברים ולעבור להגברה אקטיבית.

בצורה כזו תוכל להרגיע את הטוויטר בזמן שאתה בעצם תוכל להגביר את המידבאס - מה שזה יתן לך בפועל

עוצמה!

למען האמת - ליגה אחרת.

ועדיין - יכול להיות שגם כאן אתה תרגיש שאולי זה עוד לא מספיק - אבל זה יהיה שמיים וארץ ממה שהכרת עד עכשיו.

ולכל הרוחות - P1 זה לא סאב - זה וופר ועוד אחד שאין לו הצדקה לקיום שלו.

P2 אם כבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מצטרף להמלצה.

אם יש לך אפשרות להייבריד אוביישן- הוא כבר יהיה כמה רמות מעל הדוטק.

שים לב שלא כל אחד אוהב את הדוטק, יש כאלו שהוא קצת "חלבי" בשבילם.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

היי, תודה רבה על התגובות המפורטות!

השכלתי בהחלט. בעיקר מאדי (lanosforce).

המגברים שלך בסדר גמור לא צריך לשדרג אותם

הרמקולים הם הבעיה הם כולם גרועים כולל הסאב.

באתה במחשבה נכונה ,אני לא יודע מה התקציב שלך אבל ההצעה שלי היא

ללכת על קומפוננט קדמי מורל דוטק אוביישן +6X9 מורל טמפו כפי שהצעתה

על מנת לקבל יותר עוצמה ואיכות מהסאב רכוש סאב איכותי שעובד בהתנגדות סופית של 2 אום.

הרמקולים הנוכחיים בהחלט לא משהו :lol:

הסאב הוא החלק שפחות מפריע לי בינתיים. אטפל בו בהחלט, אך כרגע הוא לקראת סוף סדר העדיפויות.

כמו שכבר ציינת - הבעיה העיקרית היא שהרמקולים שלך הם רמקולים מאוד צורמים לאוזן, מאוד חסרי פירוט ובעצם כמעט כל דבר רע אחר שניתן לאמר על רמקולים :???:

מעבר לסט רמקולים יותר מפורט וברור, פחות צורם באופי שלו ואולי גם יותר ""חזק"" בהחלט ישפר לך את כל נושא איכות הצליל.

כנראה שגם תוכל להוציא מהם קצת יותר "עוצמה" אבל לא בהרבה - הסיבה לזה היא שאתה מתכוון להגביר סט קומפוננט בצורה פסיבית.

הבעיה כאן היא שעדיין מדובר בסטים יחסית פשוטים שהאיזון שלהם בין המידבאס לטוויטר ע"י הקרוס הוא לא משהו להשתגע... בלשון המעטה.

קשה מ-א-ו-ד להגיע לתוצאה ממש טובה מסט פשוט ופסיבי - מעטים ובודדים הם האנשים שראיתי שכן הצליחו להשיג תוצאה שפויה מסט פשוט עד רמת ביניים כאשר הסט הוא פסיבי.

מה שקורה במצבים כאלו זה שהטוויטר מקבל יותר מידי הספק והוא מתחיל לצרוח בזמן שהמידבאסים עוד רגועים.

מה שהייתי מייעץ לך בנוסף לכך זה -

א. להעיף את הרמקולים האחוריים או לפחות לחבר אותם להגברה של הHU - זאת בכדי לפנות ערוץ הגברה לטוויטרים.

ב. להביא HU שתומך קרוס 3WAY עם שלוש יציאות למגברים ולעבור להגברה אקטיבית.

בצורה כזו תוכל להרגיע את הטוויטר בזמן שאתה בעצם תוכל להגביר את המידבאס - מה שזה יתן לך בפועל

עוצמה!

למען האמת - ליגה אחרת.

ועדיין - יכול להיות שגם כאן אתה תרגיש שאולי זה עוד לא מספיק - אבל זה יהיה שמיים וארץ ממה שהכרת עד עכשיו.

ולכל הרוחות - P1 זה לא סאב - זה וופר ועוד אחד שאין לו הצדקה לקיום שלו.

P2 אם כבר.

:shock: כמה סדר עשית לי בראש בתגובה אחת!

שאלה - בעזרת הHU שלי, (3 יציאות למגברים - קדמי, אחורי, סאב) תהיה בעיה לבצע הגברה אקטיבית? או שפשוט אצתרך לפצל את היציאה של הסט הקדמי ולבצע את חיתוך התדרים דרך המגבר?

מצטרף להמלצה.

אם יש לך אפשרות להייבריד אוביישן- הוא כבר יהיה כמה רמות מעל הדוטק.

שים לב שלא כל אחד אוהב את הדוטק, יש כאלו שהוא קצת "חלבי" בשבילם.

היות והתקציב כרגע לא בשמים, אני לא חושב שיהיה נכון לקפוץ לכיוון של הייבריד אוביישן אלא לנסות לגרד תקציב למגבר נוסף (מה שיאפשר הגבה אקטיבית של הדוטק בלי לוותר על ההגברה של הסט האחורי).

מה שבטוח, הפעם אשתדל מאוד למצוא איפה לשמוע את הרמקולים האלה לפני שאקנה אותם. מקווה שאצליח.

בהנחה ואני אחפש מגבר שיוסיף לי עוד 2 ערוצים למערכת, ואני מחפש להוציא כמה שפחות ולהישאר ברף איכות סביר - כדאי לי לחפש מגבר חלש יחסית שיגביר את הטוויטרים בלבד? (ואת המידבאסים וה6*9 להשאיר על המגבר 4 ערוצים) או לחפש מגבר סביר שיגביר את ה6*9 ואת ה4 ערוצים אשאיר לקומפוננט בלבד?

תודה רבה לכולכם!:-P

פורסם

שאלה - בעזרת הHU שלי, (3 יציאות למגברים - קדמי, אחורי, סאב) תהיה בעיה לבצע הגברה אקטיבית? או שפשוט אצתרך לפצל את היציאה של הסט הקדמי ולבצע את חיתוך התדרים דרך המגבר?

בהנחה ואני אחפש מגבר שיוסיף לי עוד 2 ערוצים למערכת, ואני מחפש להוציא כמה שפחות ולהישאר ברף איכות סביר - כדאי לי לחפש מגבר חלש יחסית שיגביר את הטוויטרים בלבד? (ואת המידבאסים וה6*9 להשאיר על המגבר 4 ערוצים) או לחפש מגבר סביר שיגביר את ה6*9 ואת ה4 ערוצים אשאיר לקומפוננט בלבד?

:|‏‏‏

פורסם

לא יהיה לך בעיה לבצעה חיתוכים דרך מגבר על כל ערוץ בנפרד אם למגבר יש כיוונים.

איזה מגבר יש לך?

ואיזה סט אתה הולך להגביר אקטיבי?

פורסם

מגברים:

JBL GTO504

Lightning Audio B2.250.1

חשבתי בתור שדרוג להחליף את הקומפוננט הקדמי לטמפו 6.5 ואת האחוריים לטמפו 6*9, או ללכת צעד קדימה עם הקומפוננט וללכת על ה-Morel Dotech Ovation 6.5.

JBL GTO504

Morel Dotech Ovation 6.5

פורסם

לגבי מגברים שלך זה בעייתי.

יש אופציות אחרות כמו ביט 1 או אחרים.

תלוי כמה אתה מוכן להשקיע?

פורסם

אין לי סכום מוגדר לעניין. אני עוד מנסה להבין כמה אדרש להוציא כדי להגיע לתוצאה שאני מעוניין בה ואז אחליט.

למה זה בעייתי עם המגברים שלי?

• תוכן חדש...