Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי דייהטסו שרייד מודל 1997 מנוע 1300 ידנית(!!!)

הרכב עשה כ-200000 ואני נוסע איתו בעיקר נסיעות בין עירוניות למרחקים קצרים (10-20 ק"מ)

לפני כמה חודשים טמפרטורת הרכב עלתה,עצרתי בצד הדרך גררתי את הרכב למוסך ושם אמרו לי שהרדיאטור סתום באבנית ויש צורך להחליפו.

אציין שעד לאותו הרגע בו האוטו התחמם הוא נסע בטמפרטורה רגילה.

יכול להיות שברגע אחד הרדיאטור נסתם ויש צורך להחליפו?

בכל אופן החלפתי את הרדיאטור.

לאחר מס' ימים הבחנתי שהאוטו בהילוכים גבוהים או כשהמזגן דלוק עובד על טמפ' נמוכה.

התקשרתי למוסך והלה אמר לי שזה מכיוון שהם הוציאו את התרמוסטט.

כעסתי מאוד על המוסך שהוציא את התרמוסטט מבלי ידיעתי ויתרה מזאת הוא לא היה מוכן להרכיב לי אותו בחזרה,וטען שברכבים משנתון כזה מפרקים את התרמוסטט שכן יש חשש שהוא יתפס וילך ראש מנוע.

לאחר זמן מה האוטו השמיע שריקה במהלך ההתנעה שנעלמה כעבור מספר שניות ועד שהגעתי לטפל בבעיה כבר הלכו להן משאבת המים והרצועות,כמובן שלאותו מוסך כבר לא חזרתי והלכתי למוסך אחר,שם פירקו לי את משאבת המים והראו לי שהמשאבה ישבה עקום (כנראה חטפה מכה) ונשחקה,על הדרך המליצו לי להחליף טיימינג והחלפתי.

בקשתי מהמוסכניק שירכיב לי תרמוסטט אך הלה סירב בתוקף וטען שברכבים מהסוג הזה המנוע עשוי מאלומיניום והוא מתחמם מהר ורצוי שאסע בלי תרמוסטט,כשהתחלתי להתעקש הוא אמר שרק אם אחתום לו שאני לא יבוא אליו בטענות במקרה שילך ראש מנוע הוא מוכן להרכיב.

מה לעשות?לשים טרמוסטט או לא?

פורסם

אלפי רכבי דייהטסו שרייד נוסעים עם טרמוסטט ואין בעיה.

יש פה משהו תמוה- אולי החליפו לך את הרדיאטור סתם וברגע שישימו טרמוסטט הרכב יתחמם שוב והבעיה לא ניפתרה.

אני מציע להחזיר את הטרמוסטט ולראות מה קורה.

פורסם

מה הקשר לשרשור ההוא? מדובר על שנתון שונה ומנוע שונה.

פותח השרשור נפל על שני מוסכים חאפרים שמבחינתם להוציא את הטרמוסטט פותר את הבעייה. הוא לא יודע ובעלי המוסכים לא טרחו לעדכן אותו שמחסור בטרמוסטט יגרום למנוע לפעול בטמפרטורה נמוכה ולא בטמפרטורת העבודה האופטימלית, מה שיביא לצריכת דלק מוגברת ובלאי יתר למנוע.

אני מציע לך לגשת למוסך נוסף, אפילו מורשה, רק כדי להיות בראש שקט שיעלו על הבעייה ויתקינו טרמוסטט חדש ומקורי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם אני "מסתכן" שהחלפתי לטרמוסטט חדש

למה שהוא לא, עם שנתון 97!

זה מה קשור!

"פותח השרשור נפל על שני מוסכים חאפרים שמבחינתם להוציא את הטרמוסטט פותר את הבעייה. הוא לא יודע ובעלי המוסכים לא טרחו לעדכן אותו שמחסור בטרמוסטט יגרום למנוע לפעול בטמפרטורה נמוכה ולא בטמפרטורת העבודה האופטימלית, מה שיביא לצריכת דלק מוגברת ובלאי יתר למנוע."

צודק

פורסם

תהרוג אותי אבל לא הבנתי מה אתה רוצה לומר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

טרמוסטט חייב להיות לך, זה שהרכב מתחמם עם טרמוסטט זה כנראה שהוא לא מתאים ונפתח מאוחר ,או שהמערכת שלך מלוכלכת מאוד והטרמוסטט נתקע

בכל מקרה בסך הכל עקפו לך את הבעיה, אתה צריך טרמוסטט , תרכיב אותו במכון ראדיאטורים אחרי שתבצע ניקוי רדיאטור, ובדיקה של משאבת המים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
טרמוסטט חייב להיות לך, זה שהרכב מתחמם עם טרמוסטט זה כנראה שהוא לא מתאים ונפתח מאוחר ,או שהמערכת שלך מלוכלכת מאוד והטרמוסטט נתקע

בכל מקרה בסך הכל עקפו לך את הבעיה, אתה צריך טרמוסטט , תרכיב אותו במכון ראדיאטורים אחרי שתבצע ניקוי רדיאטור, ובדיקה של משאבת המים.

ארז שלום רב !

ממך בתור משתמש וותיק,אני מצפה ליותר:

קרא בעיון שוב את כל השרשור מתחילתו, ואז יתברר לך , שמוסך חאפר ראשון החליף רדיאטור, ללא שום צורך, והוסיף חטא על פשע, וביטל תרמחוסטט, מבלי לידע את הלקוח, במקום להחליף את התרמוססט בלבד, מבלי צורך להחליף רדיאטור, ללא שום צורך.

מוסך שני החליף משאבת מים בטענה "שישבה עקום" ונשחקה, אך החליט גם הוא לזייף, והחליט להמנע מהרכבת תרמוסטט, והחל במסע הפחדות, שהתרמוסטט ימנע קירור יעיל וראש המנוע יפגע, וכך הוא גם זילזל בלקוח, וגם גורם לו לנזק של בלאי מואץ למנוע שעובד על קר, ומעלה את תצרוכת הדלק.

הפיתרון מוסך שלישי הפעם עם המלצה של חברי הפורום,

לפותח השרשור, צייין את מקום מגורייך, ונשלח אותך למוסך מומלץ ואמין, באזור מגורייך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

זה שהוחלף רדיאטור זה טוב ויפה, אבל המערכת מלאה בלכלוך, שכנראה לא נוקה ,

כשמחליפים ראדיאטור רצוי מאוד לרוקן את המים ממנוע ולנקות היטב את המעברים ,ובגלל שהבחור הסתובב במוסכים חאפרים אז לא בטוח שעשו עבודה כראוי.

אני חוזר על ההמלצה לגשת למכון ראדיאטורים , ולבצע בדיקה למערכת, והרכבת טרמוסטט מתאים,

כבר שמעתי על עצות להרכיב טרמוסטט בעל טמפ' פתיחה נמוכה יותר ממה שצריך להיות כדי שלא יתחמם הרכב

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ואוו,אני משתמש חדש פה בפורום ולא פיללתי שיהיו כ"כ הרבה תגובות עניניות,תודה לכולם!

האמת היא שאני באמת צריך המלצה למוסך טוב.

אני גר במושב חמד,ליד צומת בית דגן.

הבעיה שלי עם מוסכים שבכל בעיה או טיפול אני יוצא בלא פחות מ1000 שקל...

לא הגיוני לשים על רכב בכל שנה סכום כסף שקרוב לשווי שלו,אילו רק היה לי את הידע והאומץ לעשות לבד...

• תוכן חדש...