Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לעדכן אותכם במה שנראה לי כתרמית שמופצת במייל כניסיון לגניבת פרטי הלקוח שלכם בבנק הפועלים!

קבלתי את המייל הבא:

"לקוח נכבד

הרישומים שלנו מראים כי הפגישה המקוונת שלך ננעל עקב

בעקבות סיבה.

1. היכנס ניסיונות עם מידע לא חוקי.

2. מספקת עדכון על חשבון בנק הפועלים באינטרנט שלך.

אנו קוראים לך לשחזר את החשבון שלך בבנק הפועלים באינטרנט מיד

כדי להימנע לסגור סופית את החשבון שלך.

לחץ כאן כדי לעבור בשרת מאובטח שלנו.

אנא המתן 48 שעות לעיבוד.

בבקשה להיענות ותודה על ההבנה.

2010 בנק הפועלים"

בלחיצה על הלינק מגיעים לאתר מראה של בנק הפועלים אשר לא נמצא בשרת מאובטח כפי שאומר המייל וכפי שנמצא באמת האתר האמיתי של בנק הפועלים!

אני כעת מנסה ליצור קשר עם בנק הפועלים - מחלקת בטחון כדי לדווח להם על המייל הזה,

הפיצו בין חבריכם בעלי חשבונות בבנק הפועלים להתעלם ממכתב זה!

עדכונים אם יהיו בהמשך.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

עברית קשֱה?!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עדכון:

ניסיתי להתקשר למחלקת הבטחון של בנק הפועלים לפי מספרי הטלפון שנתנו לי במרכזיה, לא ענו בטלפונים.

התקשרתי למחלקת התמיכה באינטרנט של הפועלים, ענה לי נציג וסיפרתי לו את מה שידוע לי.

הנציג בקש ממני להמתין ושם אותי בהמתנה, לאחר שתי דקות חזר אלי ואמר לי: "העברתי את המידע לבנקאי בכיר, תודה שהסבת את תשומת לבנו", שאלתי אם הם לא מעוניינים במייל או בכתובת המזוייפת או כל מידע אחר וחזר שוב על המנטרה "תודה שהסבת את תשומת לבנו" ובזאת הסתיימה השיחה.

מדהים!!

פורסם

רק כדי שתהיה רגוע - היה לי סיפור זהה לחלוטין עם בנק אוצר החייל. ניסיתי להסב את תשומת ליבם בטלפון ובמייל, וזכיתי להתעלמות מוחלטת.

כנראה שיש איזה כיסוי ביטוחי לנושא, אז הם לא טורחים להזיז את עצמם.

צביקי

פורסם
עברית קשֱה?!

לגמרי!! מה זה, תרגום-מכונה מניגרית ספרותית?

עוד באותו עניין: אם מישהו פספס במקרה את השפה הרצוצה,

אפשר להעביר את העכבר מעל ללינק לפני שלוחצים,

ולהשוות לכתובת הלינק האמיתית של הבנק.

באותו עניין 2: האמת?! כל מייל שמכיל

מאפיינים כלליים מדי הוא אוטומטית חשוד,

ובררת המחדל היא לדפדף הלאה.

ואם מישהו אמיתי באמת כותב לי מייל בסגנון כזה,

אין לי שום סיבה לענות לו: שיתאמץ קצת ויכתוב כמו בנאדם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
עדכון:

ניסיתי להתקשר למחלקת הבטחון של בנק הפועלים לפי מספרי הטלפון שנתנו לי במרכזיה, לא ענו בטלפונים.

התקשרתי למחלקת התמיכה באינטרנט של הפועלים, ענה לי נציג וסיפרתי לו את מה שידוע לי.

הנציג בקש ממני להמתין ושם אותי בהמתנה, לאחר שתי דקות חזר אלי ואמר לי: "העברתי את המידע לבנקאי בכיר, תודה שהסבת את תשומת לבנו", שאלתי אם הם לא מעוניינים במייל או בכתובת המזוייפת או כל מידע אחר וחזר שוב על המנטרה "תודה שהסבת את תשומת לבנו" ובזאת הסתיימה השיחה.

מדהים!!

ומה רצית שהוא יעשה מר ארז?

יקח ממך כתובת מייל ממנה זה נשלח ? כתובת מייל שבטח בכלל לא קיימת, או זויפה עם שרת RELAY הכי פשוט העולם ?

מה בדיוק אתה חושב שניתן לעשות ?

הדבר היחיד ההגיוני הוא האפשרות להוציא מתוך ה FORM את האימייל שאליו נשלחים הפרטים לאחר שהכנסת אותם (דהיינו הפרטים לחשבון הבנק) ואולי לנסות להגיע משם - וגם זה סיכוי קלוש עד לא קיים.

פורסם

שניר, הסרקזם לא במקומן, יכלו לקחת את כתובת השרת שממנו מופנים בתוכן ההודעה, לבקש את תוכן ההודעה ועוד.

אתה יודע מה, היו יכולים פשוט לומר לי - העניין מוכר וכבר קבלנו מידע בנושא ואנו מטפלים בזה - ומבחינתי העניין סגור.

אבל " תודה שהסבת את תשומת ליבנו" ? נשמע לי מופרך.

פורסם

יש אלפי סקאמים כאלו.

לא נכנסים ללינקים מהמייל, פשוט מאוד.

גם אם כתוב לכם החשבון בנק שלכם ישרף אם לא תלחצו על הלינק, פשוט תיכנסו למועדפים ותלחצו על בנק הפועלים.

בנוסף, כמעט תמיד ישלחו את הפרטים שלכם ביחד עם המייל (כמו שם מלא).

אם אין שום אזכור לשם זה כמעט תמיד סקאם.

רצוי גם לעשות ALWAYS SHOW IMAGES ממייל שהגיע בוודאות מהבנק, ככה מיילים שלא הגיעו לא יגיעו עם תמונות ויסווגו על ידיכם כחשודים.

פורסם

פישינג מסוג זה רץ כבר הרבה זמן, עושה סבב בין הבנקים בישראל וגם בעולם.

מחלקות אבטחת המידע של הבנקים עוקבות אחרי הנסיונות ומורידות את האתרים.

שיטת העבודה היא פשוטה - לוקחים מתיבות מייל שנפרצו את הכתובות ושולחים לכולם. הסטטיסטיקה אומרת שכ - 30% יהיו לקוחות בנק הפועלים לדוגמא.

המצחיק בזה הוא שהם ניסו לעשות פישינג ללקוחות בנק ישראל. שלחו מיילים בתפוצת נאט"ו לאנשים פרטיים עם אותו סגנון "החשבון שלך בבנק ישראל נחסם עקב נסיון הונאה אנא כנס ובלה בלה...בתודה, מחלקת השיווק, בנק ישראל".

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
"החשבון שלך בבנק ישראל נחסם (...)".

:lol: מעולה!

סוף-סוף מישהו הסביר לי בשפה פשוטה מדוע פישר לא מפסיק לקנות דולרים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

פה מדובר בכסף של אנשים ואין מקום לציניות ובדיחות.

אני מצפה שהבנק יבקש להעביר אליו מייד את המייל. בו בזמן שישגר התראה מיידית ללקוחותיו.

רבים מלקוחותיו אינם מקוונים לחדשות באינטרנט אבל כן לדף החשבון, לא כולם מצויידים במסנני ספאם והגנה מרוגלות.

בפייפל ואיביי יש שרות כזה. פעם דיווחתי להם ונעניתי בהבעת תודה מיידית.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
היה לי סיפור זהה לחלוטין עם בנק אוצר החייל. ניסיתי להסב את תשומת ליבם בטלפון ובמייל, וזכיתי להתעלמות מוחלטת.

כנראה שיש איזה כיסוי ביטוחי לנושא, אז הם לא טורחים להזיז את עצמם.

בעבר היייתי לקוח בנק הפועלים. ביקשתי להצטרף לשירותי האינטרנט, אבל החוזה אמר משהו בסגנון שהבנק לא אחראי לשום פעולה שמבוצעת בחשבון שלי עם שם המשתמש והסיסמה שלי.

:turn-l:
  • תוכן חדש...