Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על כביש החוף בין נתניה לתל אביב האוטו החל לרעוד לצלצל והתחמם רעידות כאלו אני זוכר מתקופת הסמוראי שהלכו הצלבים בדרייבשאפט אי אפשר לנסוע באוטו גם בהילוך סרק האוטו רועד חשוב לציין שיש מים ושמן כמו שצריך והאוטו מניע אני חושב שהתושבות מנוע הלכו למי שיש מושג שיגיב תודה על העזרה מראש

פורסם

לירון אליהו שלום רב, וברוך בואך לפורום !

אם אני מניח שהתושבו היו במצבם הנוכחי, עוד טרם הנסיעה בכביש החוף, אני מצניח שאין קשר כלל לתושבות,וחפש את הקשר באפשרות ההגיונית והסבירה, שהתדלוק האחרון שלך ברכב, היה עם דלק מהול במים, סולר נפט, ויסקי או שמפניה, אך לא עם אוקטן 95 טהור.

אנא עדכן, האם הצלצולים והרעידות, לא החלו לאחר תדלוק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לירן אליהו שלום רב !, תשובתך אכן נכונה, אך תגובתי היתה , מסיבה הראשונה ההגיונית, משום שרכב כמו שלך לא אמור לצלצל ולרעוד , באופן פתאומי, אלא אם נוצר מצב של דלק מהול, או התחממות יתר בגלל חוסר מסיבי של נוזל קירור, ו/או מאורר חשמלי שאינו מתפקד.

השאלה שנשאלת, נכון להיום, מאז ששאלת את השאלה , עברו מספר ימים, האם הבעייה , עדיין קיימת, ומה עשית, וכיצד פעלת כדי לפתור אותה?

בברכה

צביקה

פורסם

בדוק שהמפלג לא זז מהמקום ותראה שכל רכיבי ההצתה מחוברים טוב ,יכול להיות שהקרבורטור נסתם.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
יומיים לפני תחילת הרעידות תדלקתי בתחנת סונול אמיתי על כביש החוף . נדיר שאני מתדלק בתחנה זו לפי דעתך זו הבעיה ? בינתיים הטנדר עומד

שלום רב !

את תחנת דלק אמיתי בכביש החוף אני מכיר טוב, למרות שאישית אני לא מתדלק שם.

מעולם לא שמעתי תלונות על תחנה זאת.

האפשרות שהדלק מהול סבירה יותר, ממפלג שזז, או מקרבורטור סתום.

למה אתה לא נוסע עם הטנדר, בגלל בעיית הצלצול, או מסיבות אישיות?

אם לא תיסע עם הרכב, והדלק הנוכחי לא ישרף, על מנת שתתדלק שוב, בתחנה שאתה רגיל לתתדלק, לא תדע באם החשד לדלק מהול אכן מוצדק.

המשך לעדכן בנסיעתך הבאה.

בברכה

צביקה

פורסם

אם ההצתה בסדר ,תנסה לשים תוסף דלק על חצי מיכל .

אני יודע שבדיזל התוסף ממש מעלה את הסחיבה.(מניסיון)

חיפושיות 73-74

פורסם

שי שלום רב !

תוסף דלק מעלה דחיסה, ועוד בדיזל?!

יתכן ועלית על סטארטאפ, יתכן ובזכותך כל בעלי הרכב ובעיקר בעלי מנועי דיזל, מוניות בעיקר, יתחילו לאגור תוספי דלק, כמו שאגרו נילון ושימורים, במלחמת המפרץ, ראה הוזהרת !(מניסיון?!).

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה הרכב שלי הרגיש חנוק והיה כ5K לאחר טיפול ,הוספתי תוסף לדיזל של LM והצריכת דלק ירדה והסחיבה עלתה .מצריכה של 1-6 עליתי ל1-9.

אם יש פיח אז זה מסיר אותו ולכן הסחיבה טובה יותר והמנוע עובד טוב יותר.

בבנזין אין לי כל כך ניסיון ולכן רשמתי לגבי דיזל.

אגב- אני שם כל טיפול 10K תוסף 44K ולאחרונה שמתי את הLM כי המנוע היה עצלן וחנוק והורגש שיפור בעבודת המנוע והסחיבה.

חיפושיות 73-74

פורסם

שי שלום רב !

תוסף דלק אינו מעלה דחיסה בשום פנים ואופן!

להפך, המסת פיח מהבוכנות, ומתא השריפה, מגדילה את תא השריפה, ולכן החלל גדל, ויחס הדחיסה יורד ולא עולה.

אלא מה עודף פיח בתא השריפה, מעלה את יחס הדחיסה, ומשקעי פיח שהצטברו שם, גורמים לנקודות להט(הוט פוינט), אשר מתלהטות בתהליך שריפת הדלק, ומשמשים כזרז להצתת הדלק לפני הזמן, מה שגורם לנקישות/ צלצולים, ואכן תוסף דלק יכול

למנוע זאת, על ידי המסת הפיח.

מצד שני פיח שהצטבר בין תושבת השסתום, בראש המנוע לשסתום, מונע אטימה כהלכה, ולכן יש ירידה בדחיסה, ובהספק המנוע, והמנוע מזייף בגלל בריחת קומפרסייה(נדיר אך אפשרי!), ולכן השימוש בתוסף יכול לגרום לאטימה טובה יותר של השסתום לתושבתו, ומכאן השיפור בהספק המנוע, בשיפור הבצועים, ובהקטנת תצרוכת הדלק.

לעומת זאת יכול להגרם מקרה הפוך, שפיח שהצטבר עם השנים, באזור של שסתום שרוף חלקית, מנעו דליפת דחיסה, ועם המסת הפיח, גרמו לבריחת קומפרסיה, ולירידה בהספק הרכב, מה שחייב פירוק ראשי מנוע.

כל מקרה לגופו, ויש לשקול כל מקרה לגופו, ולהמנע משימוש בלתי מבוקר משימוש בתוספי דלק, בעיקר ברכבים ישנים ושחוקים.

בברכה

צביקה

פורסם

אצלי תוסף דלק "העיר" את המנוע משנתו, וצריכת הדלק ירדה ב-2 ק"מ לליטר.

חשוב לציין:

1)מומלץ אחרי שימוש בתוסף להחליף מסנן דלק

2)אפקט התוסף מורגש בעיקר ברכב שלא השתמשו בו בתוסף הרבה ק"מ ושנים, אצלי 15K אחרי שימוש בתוסף פעם ראשונה, לא הורגש שום שינוי. משמע מיותר להשתמש בתוסף באופן קבוע.

פורסם

אני לא נוסע בטנדר כי הרעידות הן לא רעידות קלות מדובר פה באכבר רעידות וצלצול כאילו יש מצילתיים במנוע . המפלג לא זז וחוטי ההצתה בסדר . אני ארוקן את המיכל ואמלא שוב . מקווה שזאת בעיה של דלק . דרך אגב צביקה הייתי אצלחך עם הסמוראי לפני כמה שנים עם המשאבת דלק בנתניה

פורסם

הבעיה נפתרה?

האם אתה יכול לפרק פלאגים ולצלם אותם שנראה מה מצבם ?

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...