Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פילטר , ממיר , דוד אחורי ???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהתייחס לרכב כגון ה- 106GTI :

1.האם זה נכון שמומלץ להחליף את הפילטר האורגינלי ולשים פילטר אויר אחר ?

נאמר לי שבלי קשר לתוספת קטנה בכוח זה גם בריא יותר למנוע .

2.בקשר להורדת ממיר , נאמר לי שבפיג'ו לא ניתן להורידו אלא צריך רק לשבור אותו

מבפנים ואז מרכיבים אותו חזרה וחיצונית זה נראה רגיל . גם זה בריא יותר למנוע , כפי

שהבנתי.

השאלה היא אם זה יעבור טסט , אם לא - מה צריך לעשות כדי להעביר (במקרה של הפיג'ו

זה יהיה להחליף ממיר וזה יקר מאוד או לשחק עם משהו אחר כדי להקטין את רמת הפליטה

מאחר והממיר שבור). בקיצור , עד כמה זה מומלץ ומה הבעייתיות מבחינת טסט ? דרך

אגב , זה גם מגביר את רעש המנוע , נכון ?

3.דוד אחורי - מומלץ או לא ? איך אני יודע אם הדוד מתאים לאוטו או לא ? האם דוד לחץ

מזיק למנוע או פוגם בפעולתו והאם הוא מעלה את צריכת הדלק ? הדאווין של הרעש ממש

לא מושך !!!

בקיצור , אנא פרטו כל מה שידוע לכם בהרחבה מהן ההשלכות של התוספות הנ"ל בהתייחס לאוטו דוגמת ה-106GTI .

חשוב לציין כי המניע לתוספות אלה הינו יותר פעולת מנוע טובה ובריאה יותר ולאו דווקא תוספת בכח !!!

...*106GTI*...

!!! That's The Way I Like It

פורסם

דנו בזה המון, חפש בהיסטוריה.

בקצרה, תשובות :

1. פילטר פתוח IN/OUT BOX יוסיף לצליל ולתגובת דוושה, כמעט ולא להספק. יחסית לא יקר, חשובה מאוד צורת ההתקנה ומיקומו. מומלץ.

2. אתה יכול להוריד ממיר כמו שהוא לסגור אותו בקופסה אטומה (עשוי מחומר מסרטן) ולשים במקומו דוד מרכזי קטן בצורה זהה. מומלץ מאוד, הממיר חונק את המנוע וגם ככה לאחר מספר שנים (כ-3) הוא לא יעיל כבר. בנוגע לטסטים, ע"פ רוב, אין שום בעיה עם זה.

3. הדוד האחורי (פתוח ולא לחץ, תיקון) בפיז'ו כבר פתוח, אם אתה רוצה שיפור תחליף החל מהסעפת דרך הצנרת המרכזית ועד לדוד, אחרת השינוי הוא רק ברעש. ב-GTI יש סעפת טובה מאוד (בניגוד לראלי), ככה שלא בטוח שזאת החלפה דחופה (לא כל שכן שהיא עולה כ-3K).

4. אפשרות נוספת היא החלפת פלאגים, של בוש מומלצים, אם אני לא טועה הדגם הוא FD5 משהו... לא זוכר, גורמים לשריפה מדויקת ועדיפה של הדלק.

5. בהמשך, אם תומר או דוד זוכרים אם קיים, אם יש לך דיסטריביוטור (כוס אמק איזה מילה ארוכה), אפשרי להחליף אותו לקוייל לצילינדר, גם כן עוזר בתגובת דוושה, הצתה מדויקת יותר ובעירה מלאה של הדלק. כ-1000 ש"ח.

6. מה עם שיפור בלמים/שילדה?

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

אני רוצה להבין דבר קטן, אמרת שלאחר 3 שנים הממיר לא שווה. והשאלה שלי כשאתה אומר לא שווה אתה מתכוון שהרעלים עוברים ונפלטים כאילו אין ממיר או שהם עדיין נפלטים בצורה יחסית טובה עם ממיר מת מאשר בלי ממיר בכלל?

tAoS FoReVeR

פורסם
אני רוצה להבין דבר קטן, אמרת שלאחר 3 שנים הממיר לא שווה. והשאלה שלי כשאתה אומר לא שווה אתה מתכוון שהרעלים עוברים ונפלטים כאילו אין ממיר או שהם עדיין נפלטים בצורה יחסית טובה עם ממיר מת מאשר בלי ממיר בכלל?

הכוונה היא, שהוא לא מסנן זיהום בכלל אחרי תקופה מסוימת, אלא רק חונק את המנוע.

פורסם

אוקי אני אנסה להסביר אחרת כי אנחנו אומרים אותו הדבר נראה לי.

אני אומר כזה דבר:אחריי שהממיר לא עובד(סיים את חייו), הוא בעצם סתם נמצא תקוע שם ולא מבצע את יעודו. והתוצאה בפועל היא כאילו אין ממיר והוא נמצא שם רק כדי לעבור בטסט ועדיף כבר להוריד אותו לטובת המנוע לאחר שהוא סיים את חייו.

צודק?

ואיך יודעים שאכן הממיר סיים את חייו?

tAoS FoReVeR

פורסם

אני אומר כזה דבר:אחריי שהממיר לא עובד(סיים את חייו), הוא בעצם סתם נמצא תקוע שם ולא מבצע את יעודו. והתוצאה בפועל היא כאילו אין ממיר והוא נמצא שם רק כדי לעבור בטסט ועדיף כבר להוריד אותו לטובת המנוע לאחר שהוא סיים את חייו.

צודק?

בוא נעשה את זה קצר :

תתאר לך טמפון שנמצא יותר מדי זמן בשימוש. :twisted:

פורסם

צודק?

בוא נעשה את זה קצר :

תתאר לך טמפון שנמצא ותר מדי זמן בשימוש. :twisted:

:D:D:D:D תיאור חזק

בקיצור טאוס, התוצאה בפועל היא לא כאילו אין ממיר (זרימה חופשית) אלא להיפך, כלומר גם יש זיהום, וגם חונק את המנוע בשל פליטה "חסומה"

תחשוב על זה ככה, יש לך דיאפרגמה על החור, שהיא מטהרת ריחות,

אחרי כמה שנים היא כבר לא פעילה ונסתמה (אמרתי לך לא לאכול שעועית), אז מה שקורה זה שקשה לך להפריח, וגם הריח עובר.... יוצא קרח מכאן ומכאן

יובל.

פורסם

צודק?

בוא נעשה את זה קצר :

תתאר לך טמפון שנמצא יותר מדי זמן בשימוש. :twisted:

אני בוכה כאן מרוב צחוק... :lol::king::mrgreen: הרגת אותי.

פורסם

קרציות אמרתי בדויק מה שאמרתם רק בצורה פחות מסריחה (יובל והשועית) ופחות גועלית (RadarJedi והטמפון) למרות שזה מצחיק

tAoS FoReVeR

פורסם
עידו,אפשר להגיד מברוק? :p

באמת עידו, אתה לא יכול להשאיר אותנו ככה במתח!

יש כבר כלה???

(ושלח עוד ד"ש לאבא ולחברה..!)

בעניין פילטר אוויר, ישנה מערכת ייעודית לGTI שנותנת את השיפור הכי משמעותי מכל המערכות האחרות.

זאת מערכת מסוג RAM AIR שתפקידה הוא לא רק לתעל אל תיבת האוויר של הGTI רק אוויר קר מקידמת הרכב (ולא מתא המנוע כמו פילטר אוויר פתוח בלבד) אלא גם להשיג ע"י אפקט ונטורי זרימת אוויר מהירה יותר לתוך תיבת האוויר.

ECOSSE טוענת שהשיפור הנלווה למערכת הזאת הוא 14 כ"ס. השיפור האמיתי לפי מדידות דיינו בחו"ל נע בין 5 ל10 סוסים, גם ללא ספק שיפור יוצא דופן שאינו עניין של מה בכך.

את המערכת ניתן להשיג משני מקומות, האחד סדנת ECOSSE בבריטניה והשני מפז'ו ספורט, את שני הקישורים שדרכם תוכל להזמין את המערכת אני אצרף בהמשך.

המערכת יותר יקרה מפילטר פתוח בלבד, משהו בסביבות ה200 פאונדס פה בארץ, סכום שלדעתי האישית בהחלט שווה את זה.

קישור למערכת של אקוס - http://www.ecosse-peugeot.co.uk/mods/106/106_induction.html

קישור למערכת של פז'ו ספורט - http://www.cartv.org/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Store_Code=rallycar&Product_Code=1015&Category_Code=106-ENGINE

תמונה של המערכת של ECOSSE מותקנת בGTI

106_induction.jpg

תמונה של החלקים שמרכיבים את המערכת של פז'ו ספורט

mn_1015.jpg

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

את המערכת של פיז'ו ספורט ניתן לקנות גם מ-green (הם מייצרים אותה),

ויש עוד חברה שעושה את המערכת הזן, אך אני לא זוכר את השם שלה כרגע.

עידו, שאלת אם הסרת הממיר משנה את הצליל המנוע, אז אני יכול להגיד לך שכן,

ובטירוף :!::!::!:

מעל 4K סל"ד המנוע נשמע ממש אחרת.

לפני שאתה מסיר ממיר, תדבר איתי, ואני אשתף אותך בידע שלי.

פורסם

הייתי בטסט ולא היה לי ממיר ועברתי כמו גדול את הטסט ללא שום תקלות

לזה אני קורא SWEET.

980 שקל טסט...במדינה הזו עושקת אותנו הנהגים....+62 שקל בטסט עצמו. :evil:

החיים הם סחיטה של המצערת.

• תוכן חדש...