Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רוצה להבין איך בדיוק כבל RCA גורם לרעשים?? ואיך מתקינים אותו נכון?

הכבל לבד לא ייגרום לרעשים אבל סמיכות ה-RCA לכבל מתח (+) יכולה בהחלט לעוות את הסיגנל בגלל תופעת השראות.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שבוע טוב ובוקר טוב

איתמר לגבי שאלתך התשובה היא כן

די הרבה פעמים נתקלתי בבעיית רעשים שהסתיימה בהחלפת RCA וללא שום קשר בין עלות ה RCA שהוחלף לבין מחליפו

אני מציע לך לבצע בדיקה שעלותה היא 14 ש"ח לכל היותר

רכוש עוד RCA בדיוק כמו שלך (לדבריך 14 ש"ח) וחבר אותו פרובזורית בין המכשיר למגבר (ממש מסביב לרכב מבחוץ) היה ואין לך רעשים אז ודאי שהבעיה היא בהתקנה או במיקום הכבלים

היה ויש רעשים סביר להניח שהבעיה היא ב RCA

(כמובן שאני מתייחס לכך שאתה בטוח בתקינות המכשיר והמגבר)

ואני מזמין אותך להגיע ולנסות כבלים זולים או יקרים מסולסלים ובעלי חיפויים כפולים ומשולשים וכל מה שחפצה נפשך

והפיתרון ידבר בעד עצמו

שבוע טוב ובהצלחה

דרור

פורסם

היו אצלי כבלים פשוטים ,

אחרי שהתקנתי מערכת רצינית שמתי 2 BULEET ואחד MONSTER

כל רעשי אלטרנטור נעלמו ,

גם העברתי את הכבלים באמצע הרכב , ולא בצד כמו שהיה לפני

פורסם

איתמר,

לפני חודשיים היתה לי בדיוק אותה בעיה, רעשי אלטרנטור נוראיים אחרי שהרכבתי זוג קרוסים.

הרחקתי את הקרוסים מהמגבר- הבעיה נפתרה בבת אחת.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

שלום

אולי זה מאוחר ולא קשור אבל משהו מהנסיון האישי

בזמן שירות הצבאי הייתי מעורב בהתקנה של קופסאות שחורות של אחד ממסוקי חיל האוויר. הרעיון היה להקליט וידאו שיוצא ממערכת של מסוק. איכות התמונה הייתה נוראית. עירבנו אנשים יודעי דבר

כתוצאה החליפו כבל TWISTED שבא לכיוון שלנו (שיוצא מאותה המערכת) לכבל טרייאק, כלומר כבל קואקסיאלי עם שני סיכוכים מופרדים. סיכוך פנימי נשא את הארקה של אות הוידאו והסיכוך החיצוני היווה הארקה עם חיבור לנקודת הארקה מרכזית

כל העסק הזה הביא לשיפור מדהים באיכות התמונה

אחרי זה גם הכבל שלנו שונה ליותר איכותי (קואקסיאלי עם כיסוי סיכוך של 90%) וזה שיפר את התמונה עוד יותר.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

Eתמר ,

כמו שכבר אמרו פה לא מעט חברה מנוסים מאוד ואני מסכים איתם - שווה לנסות שכן במקרים רבים אכן כבל זול סופח רעשים שכבל טוב יותר לא סופח .

תנסה , אתה יכול בעיקר להרוויח.

אם אתה צריך RCA לניסיון אתה מוזמן לקפוץ אלי לקחת , זרוק לי איפה שהוא הכבל הזה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

איתמר -

כפי שאתה יודע אני התחלתי ממערכת עם מגברים של PROSOUND :-D:-D:-D:-D

אי לכך ובהתאם לזאת חוויתי כמעט כל רעש אפשרי ובדרך לטפל בו (בהם :-P:-P:-P)

פעם אחת הבעיה נפתרה לי ע"י החלפת RCA לכזה שהסיכוך שלו עבה יותר אם כי יכול מאוד להיות שפשוט היה מדובר בRCA תקול\זולג...

פעם אחת הבעיה נפתרה ע"י זה שאיתרתי שהקרוס עצמו (לאנזר X6) ייצר רעשים בפני עצמו ביציאת הטוויטרים.

וגם פתרתי כמה וכמה פעמים את הבעיה בעזרת פילטרים על חיווט החשמל וגם בעזרת GROUND LOOP ISOLATOR לכבל הRCA - אני מאמין שנשארו לי גם פילטרי מתח וגם איזה מבודד RCA אחד זמינים בבית של אמא שלי - אם תרצה לנסות להשתמש בהם תן לי לדעת.

הכי מצחיק זה שבטויוטה הפרטית שלי הבעיה נפתרה ע"י איחוי של שתי נקודות הארכה במרחק של 50 ס"מ זו מזו בעזרת כבל 4G... זה פשוט הזוי - אתה מחבר מגבר לכל אחת משתי הנקודות בנפרד - תקבל רעשים. תגשר בעזרת הכבל בין שתי הנקודות - לא משנה איפה תחבר את המגבר - שקט מוחלט.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקיי, אחרי יומיים של העדרות שבתי לדווח ממצאים.

האשם נמצא 30 שניות בדיוק אחרי שהתחלתי את הבדיקה. חשדתי מאוד שכל הרעשים באים מה HU שכשזכור עבר ניתוח מעקפים רציני ואכן כך היה הדבר. חיבור נגן MP3 או פלאפון במקום ה HU לא הכניסו שום רעשים. חיבור הרדיו מחדש ויש סמטוחה.

לדעתי הבעייה מגיעה מאחד משני כיוונים:

1. בצ'יפ ההגברה המקורי יש מה שנקרא RIPPLE FITER, "מסנן גלונים" אם תרצו ולהערכתי (וזוהי הערכה בלבד) זהו מסנן שמנטרל את הרעשים האלה בדיוק. מאחר ואין צ'יפ -> אין מסנן -> יש רעשים.

2. כמו שאדי רשם, יכול להיות שיש רעשים בגלל נקודות הארקה שונות. התחלתי לקרוא על זה מאמר, אבל חסר לי ידע באלקטרוניקה כדי להבין ממה זה נגרם. בשורה התחתונה מאוד כדאי לוודא שהמינוס של הרדיו והמינוס של המגבר מחוברים לאותה נקודה בדיוק.

מה שעשיתי הוא להאריך את כבל המינוס של המגבר אל נקודת הארקה מקורית ברכב, אבל זה לא עזר. יכול להיות שצריך לנבור בדשבורד ולמצוא את המינוס אליו הרדיו מתחבר ואולי זה יהיה מה שיפתור את הבעייה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם הכבל הוא TWISTED,.

כבל RCA שהוא twisted?

מה הרעיון בזה? הרי בתוך ה-RCA עובר המידע על חוט אחד (שמיוחס לסיכוך\אדמה)

איך מתקשר לכאן twisted?

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

איתמר

לגבי נקודת הארקה המשותפת - לא נראה לי שזה המקרה כאן. הזימזום שאתה שומע קיים ביציאה של HU עצמו (או ליתר דיוק בכניסה לצ'יפ ההגברה החסר).

בHU שלך (כנראה) לא היה מקום להתקין מסנן רעשים בהזנת מתח ולכן השתמשו באותו RIPPLE FILTER בצ'יפ.

אני רואה כאן שתי אפשרויות:

1. להרכיב סליל בטור לאספקת מתח וקבל עם קיבול גדול יחסית (4700 מיקרופאראד, 35 או 50 וולט) במקביל למתח האספקה ובכך לבנות RIPPLE FILTER חיצוני. לא חייבים להשתמש בסליל יקר כי אין כאן מעבר סאונד. ערך של השראות של סליל - כמה שיותר גדול. אפשר גם לגשר את הקבל עם קבל קראמי של 100 נאנו או באותו סדר גודל. אפשר לנסות גם לזרוק חוט גישור (או שעדיף נגד 5 אוהם, 2 או 5 וואט אם יש מקום) ממינוס של היציאת ה-RCA שחיברתם למינוס של אספקת מתח של HU אבל רק כמוצא אחרון.

2. להרכיב חזרה את צ'יפ ההגברה - אלטרנטיבה הרבה פחות טובה.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

תודה בובי, מה שהצעת נרשם וילקח להתייעצות עם חבר שלי. אגב, לדעתי ניתן לרכוש פילטר כזה אצל כל מתקין מערכות, זה בדיוק מה שנקרא "משתיק רעשים", לא?

אגב, למה אתה מתכוון כשאתה אומר "אפשר לנסות גם לזרוק חוט גישור (או שעדיף נגד 5 אוהם, 2 או 5 וואט אם יש מקום) ממינוס של היציאת ה-RCA שחיברתם למינוס של אספקת מתח של HU אבל רק כמוצא אחרון"? אם אני לא טועה זה המצב היום, המינוס של ה RCA מאורק ישירות למינוס של ה HU וזה גם הפתרון לבעיות של מכשירי פיוניר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר

לגבי הפילטר - נכון, יש כאלה מוכנים, היה לי כזה באוטו שבתמונת פרופיל

כשאמרתי כמוצא אחרון התכוונתי שאפשר לחבר חוט מסיכוך של RCA למינוס של אספקה. זה ייצור נקודת הארקה בודדת. זה שהגישור עובד עם פיוניר לא בהכרח אומר שזה יעבוד עם הHU שלך. למרות שדווקא חיבור של נגד יכול להיות מועיל. למה מוצא אחרון? כי אני לא אוהב לטפל בבעיות מהזנב. עדיף לטפל בבעיה כזאת מהשורש. אפשר להגיד שזאת בעיה שלי :-)

פורסם

איתמר,

כמו שאמרתי - יש לי פילטר לRCA (לא ידעתי אפילו שזה ריפל פילטר) מוכן לשימוש בבית של אמא שלי - דבר איתי לקראת סוף השבוע, תיקח אותו ממני - בבקשה! :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אל דאגה אדי, נגאל אותך מייסורך.

בובי (איך קוראים לך?), כן הבנתי למה אתה מתכוון וזה המצב גם היום, ההארקה של ה RCA מחוברת ישירות למינוס של ה HU, מבפנים דרך המעגל המודפס. אני חשבתי שאולי כדאי לאחד את המינוס של ה HU והמינוס של המגבר.

איתמר.

• תוכן חדש...