Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע אני בחיפושים אחר הקטנוע הבא שלי.

הבעיה היא שלאן שאני לא מתקשר אין לאנשים ספר טיפולים !

בין אם זה שנת 2000 ובין אם זה שנת 98 !

האם זה קריטי בקניית קטנוע?

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

תלוי בך.

אתה מתכוון לטפל בו לבד או לקחת אותו למוסך לכל טיפול?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אם כך, לא תצטרך את הספר. תוכל עדיין לקנות אותו, אבל הוא לא יתן לך הרבה חוץ ממידע שימושי על הקטנוע.

אולי אתה רוצה את המידע הזה? אם כך, אתה צריך את הספר. אתה רואה, אי אפשר להשיג מידע מספר בלי שיהיה לך אותו, אלא אם יש לך קומבינות. קומבינות זה רע, אלא אם אתה פוליטיקאי.

גם אם תלך למוסך לכל דבר עדיין יכול להיות שתרצה לעשות דברים קטנים לבדך, ולכך צריך את הספר. מצד שני הדברים הקטנים יכולים להיות קשים לביצוע ללא נסיון קודם, אז עדיף שלא תקנה את הספר כדי שאפילו לא תחשוב על התעסקות מיותרת בקטנוע.

מצד שלישי, זה רק קטנוע ואין הרבה להרוס בו והספר יפשט טיפולים ותוכל לחסוך כמה שקלים ע"י עבודה עצמית כמו החלפת שמן.

אבל אתה גם צריך חלקים וזה יכול להיות מורכב ומפחיד לבוא למוסך ולבקש חלקים כי הם ישאלו "בשביל מה?!" ותגיד להם "אני מטפל לבד" והם יגידו לך "לבד? פחחחחחחחחח הקטנוע שלך לא שווה כלום אתה לא מקצועי" ואז אתה תתרגז ותשרוף להם את המקום.

הספר גם די יקר לקניה ראשונית למרות שהוא דורש תחזוקה מינימלית בלבד. מה זה מינימלית? כמו מחשב בידיים לא מיומנות, צריך לדאוד שדברי אוכל ושתיה ועישון לא יגיעו לספר, אחרת הוא יעלב ויתלכלך.

אבל ההשקעה הזו תוכל לחסוך לך כסף בעתיד, כמו שאמרתי.

בקיצור, תקנה ואל תקנה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אם אתה מעוניין בעוד מידע והתחבטויות פילוסופיות בנושא הקניה שלח מסר.

פורסם

MadCat_LE: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

קרעת אותי פה... אתה יודע למה? ספר טיפולים = חותמות על טיפולים שוטפים שהקטנוע קיבל במוסך ולא Manual של הקטנוע !!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::D:D:D:D

פורסם

תראו, לא יודע מה אתכם, אבל כשאני קונה משהו, אפילו אם זה דבר זעום כמו קטנוע, אני לא רוצה להדפק עם זה. בדיוק מהסיבה הזו אני בודק את כל ההספקטים ולא קופץ על הקטנוע הראשון שאני רואה.

השאלה שלי מופנת להאם דבר כזה יכול להשפיע על מכירת הקטנוע בעתיד, ובאופן כללי לגבי אופנועים: האם ספר הטיפולים הוא מצרך חשוב?

כי למשל רכב אני בחיים לא הייתי קונה בלי ספר טיפולים עם חותמות של מוסך מורשה, כי אחרת אני קונה חתול בשק, כי יכול להיות שהרכב טופל באופן חאפרי ! זה הכל.

בחיי, הגישה החפיפניקית ממש לא מתאימה לפורום שמתיימר להיות מקצועי.

פורסם
תראו, לא יודע מה אתכם, אבל כשאני קונה משהו, אפילו אם זה דבר זעום כמו קטנוע, אני לא רוצה להדפק עם זה. בדיוק מהסיבה הזו אני בודק את כל ההספקטים ולא קופץ על הקטנוע הראשון שאני רואה.

השאלה שלי מופנת להאם דבר כזה יכול להשפיע על מכירת הקטנוע בעתיד, ובאופן כללי לגבי אופנועים: האם ספר הטיפולים הוא מצרך חשוב?

כי למשל רכב אני בחיים לא הייתי קונה בלי ספר טיפולים עם חותמות של מוסך מורשה, כי אחרת אני קונה חתול בשק, כי יכול להיות שהרכב טופל באופן חאפרי ! זה הכל.

איזה חפיפניקית? על מה אתה מדבר?

שמע, לי יש מחברת טיפולים לשני הכלים שלי. אני רושם בהם כל נאד שתקעתי על האופנוע, כולל מתיחת שרשרת, הוספת 150 סמ"ק שמן מנוע, כיול של המתלים או הוספת לחץ אויר לגלגלים.

אבל מה? האופנוע שלי לא היה במוסך שנים. אני עושה הכל בעצמי, וברמה הגבוהה ביותר (מי שראה את הכלים שלי יודע על מה אני מדבר).

אז מה? לא תקנה ממני כלי כי אין חותמת של מוסך? בולשיט!!

רואים כלי, מתרשמים ממנו ומבעליו התרשמות ראשונית, ומחליטים אם לקחת לבדיקה.

משיחה של 5 דקות עם הבעלים אתה יכול ללמוד המון על אופי הטיפול בכלי. תאמין לי.

אם מתאים לך, קח לבדיקה מקצועית אצל גורם בלתי תלוי, ושם תקבל את כל התשובות על מצב הכלי.

פורסם

אני אתך.

במיוחד בקטנוע חשוב מאוד לוודא שבעל הקטנוע עשה את הטיפולים התקופתיים של החלפת שמן (אם זה 4 פעימות), פלאג, מסננים, רצועת ואריאטור ולא יודע מה עוד.

גם אם אין ספר טיפולים חתום, הייתי מצפה לראות קבלות על הדברים האלה.

לא צריך להיות יקה במיוחד כדי לשמור את הקבלות על טיפול ברכב.

האופנוע שלי הוא מודל 94, וכל הקבלות של כל מה שאי פעם נעשה לו בזמן שהוא אצלי שמורות באופן מסודר. אם כי קניתי אותו על בסיס מצבו לאור בדיקה, כי לבעל האופנוע הקודם לא היו קבלות למעט בודדות (לך תמצא אופנוע 94 עם תיעוד.... חוץ משלי :-) ).

גם באוטו שלי יש תעוד מלא של כל מה שאי פעם נעשה בו, ואם עשיתי טיפול 10000 בעצמי (כמו בפעמיים האחרונות) אני שומר את הקבלה על רכישת החומרים.

עם קצת סבלנות אני בטוח שאפשר למצוא מישהו ששמר קבלות, וכמובן שבמקרה כזה כדאי לתגמל במחיר הרכישה.

קטנוע בלי תעוד - צריך להוריד לפחות את עלות הטיפול התקופתי הגדול שאין הוכחה שנעשתה, ואם יש חשד שהאופנוע טופל רק כשמשהו התקלקל - הייתי נמנע לגמרי מהרכישה, כי מנוע שלא הוחלף בו שמן פשוט ימות מוקדם.

מדהים אותי כמה פעמים אני נתקל במנועי סינגל של אופנועים שעברו אוברול אחרי 60000 או 80000 ק"מ. לי אין שום ספק שטיפול נכון (החלפות שמן ומסננים "לפי הספר") יכולים להאריך להם את החיים משמעותית. לכן תיעוד הטיפולים הוא חשוב, ותתעלם מכל מי שאומרים לך "אופנוע קונים לפי המצב שלו".

ותוספת לד"ר XR - בעיניי מחברת טיפולים בלי קבלות שווה לפחות כמו חותמות של מוסך. זה מעיד על אופן הטיפול, והרי זה מה שחשוב - אני בטוח שגם לליאוניד.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

שמע, לי יש מחברת טיפולים לשני הכלים שלי.

כולל את הקאב?

פורסם

שמע, לי יש מחברת טיפולים לשני הכלים שלי.

כולל את הקאב?

לא. הקאב זה הכלי השלישי...

בקאב אני רק מחליף שמן פעם בחצי שנה ומשמן שרשרת מדי פעם...

את זה אפשר לזכור...

8)

• תוכן חדש...