Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או קיי, ובכל זאת. 206 משנת 02-03 תיתן הרגשה הרבה יותר טובה מסיריון "חדישה" מהשכרה. שנית יש יותר חסכוניות אוטומטיות מהסיריון ראה ערך הפונטו כמו שלך, הגרנדה פונטו, הפנדה, ועוד כאלו שזהות לה. כמו כן אני ממש לא בטוח שהסיריון הרבה יותר חסכונית מ206 אוט' ואם כן אז זה יהיה ממש זניח.

שנית כפי שחזרתי ואמרתי בשירשור זה, מדוע בכלל להתעסק עם אוטומט אם אין באמת צורך.

החישוב שלך בנוגע לתוספת החודשית על דלק לעומת כל רכב שהועלה פה הוא מוגזם מאוד. ההבדלים ינועו אולי משקלים בודדים לכמה עשרות בחודש. אתה מוזמן לחשב זאת במדיוק ע"פ 1-15 מול 1-14 מול 1-13 בנפח מיכל זהה ובנסועה זהה, שזה יהיה פחות או יותר היחס בין כל הרכבים שהועלו בדיון. מכאן, זהו כבר סכום שיכול להתקזז בטיפול\קניה בלי מאמץ בכלל, בטח אם היא תיקח הלוואה ואז גם הריבית נכנסת למשוואה, ולא משנה גובה הריבית- זה עדיין סכום כסף נכבד שיוצא לריק.

רכב מהשכרה עם ק"מ גבוה יכול מאוד להיות זהה בהוצאותיו לרכב שמור משנתון נמוך יותר ושניהם יתקלקלו\ידרשו לטיפולים.

אין גיר אוטומטי- אין שיפוץ ב6000. ובכל זאת, יש מצב טוב שרכב יחסית ותיק כבר עבר שיפוץ גיר לעומת רכב קרוע מהשכרה שהשיפוץ עוד לפניו (אבל לא הרבה לפניו).

בהתחשב בכך שהפונטו לא מעניינת את פותחת השירשור, עדיין ה206 היא לטעמי האופצייה העדיפה בגיר ידני, ושנייה הפולו. בכל מקרה אין מה להשוות את הנוחות, האיבזור, וההרגשה של "אוטו-אוטו" של הרכבים האלו בקטגורייה הזו, לעומת הסיריון והגטס שמרגישות כמו קופסת פח רעועה וסתמית. ולדעתי, בעיקר בנסיעות בין עירוניות- זה מרכיב חשוב.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
או קיי, ובכל זאת. 206 משנת 02-03 תיתן הרגשה הרבה יותר טובה מסיריון "חדישה" מהשכרה. שנית יש יותר חסכוניות אוטומטיות מהסיריון ראה ערך הפונטו כמו שלך, הגרנדה פונטו, הפנדה, ועוד כאלו שזהות לה. כמו כן אני ממש לא בטוח שהסיריון הרבה יותר חסכונית מ206 אוט' ואם כן אז זה יהיה ממש זניח.

.

הכל תוצרת של פיאט :?

זאת אגב הסיבה, למה אני קניתי ספייס, אבא קנה גרנדה ואחותי קונה עוד מעט ספייס או פנדה.

אבל הבחורה לא רוצה פיאט...מה לעשות.

פורסם

עם כל ההמלצות שלכם על פיאט אולי בסוף עוד אתפשר על זה... :)

בכל מקרה, הדיון על רכב מהשכרה עם מימון בכל מקרה לא רלוונטי כי גם את הסכום ה"נחות" שאני מקציבה כרגע אני אצטרך לקחת בהלוואה, כך שאין לי גם סכום התחלתי ולכן הקשיים והלבטים.

אני מניחה שבסופו של דבר אכן אלך על הפג'ו 206.

פורסם
עם כל ההמלצות שלכם על פיאט אולי בסוף עוד אתפשר על זה... :)

בכל מקרה, הדיון על רכב מהשכרה עם מימון בכל מקרה לא רלוונטי כי גם את הסכום ה"נחות" שאני מקציבה כרגע אני אצטרך לקחת בהלוואה, כך שאין לי גם סכום התחלתי ולכן הקשיים והלבטים.

אני מניחה שבסופו של דבר אכן אלך על הפג'ו 206.

אני נמצאת בדיוק באותו מצב. אותו תקציב, סטודנטית, מחפשת רכב קטן.

למרות שאני מחפשת כבר כמה זמן דגמים ספציפיים, כמו הספייס שהזכירו פה, רציתי לשאול..

כולם כל הזמן אומרים להתרחק מהצרפתיות כמו מאש, אבל פה בפורום מדברים על הפג'ו כמעט ללא הפסקה.

האם היא חסכונית בערך כמו הסיריון והספייס? מה עם אחזקה שוטפת וביטוחים?

פורסם

ביטוחים - בשביל זה יש טלפון, מרימים טלפון לחברות ומשווים.

לא הייתה לי 206 מעולם אבל יש לי ספייס. נסעתי עליה כבר 10 אלף ק"מ ואני נהנה ממנה מאוד.

עד כה סופר חסכונית בדלק (1:13.5 עם מזגן בחיפה) - יש לה מזגן מקפיא, פלסטיקה חזקה ועמידה ברובה והרכב בכללי עושה את עבודתו נאמנה.

עם זאת, הוא לא מהנוחים ביותר שנהגתי עליהם - הייתה לי סיטרואן לפני זה ואהבתי אותה יותר. סביר להניח שהפיג'ו היא יותר טובה בתחום הזה.

עוד נקודה למחשבה - ב-30K קונים כיום ספייס 2006 ידנית. באותו סכום אפשר לקנות פיג'ו 206 זקנה בכמה שנים טובות.

פורסם

בחיי כזה גיבוב של שטויות לא קראתי כבר מזמן בפורום.

הבחורה לא רוצה פיאט -הרכב סובל מבעיות כרוניות ועם ק"מ גבוה מבלה יותר מבמוסך מאשר מתחת לבית.

אז כל חכמי הפורום מכריחים אותה לקנות פיאט.

לוטי מדבר על YRV כמכונית לא בטיחותית אבל פיאט פנדה כן...

ראית את גודל המרכב של הפנדה?

פז'ו 206 אומנם צרפתיה ראויה -אבל רק ידנית.הגיר האוטומטי שלה לא נחשב אמין.

דמיו מכונית לא בטיחותית? 206 או פונטו יותר?

עצתי-אל תקני מכונית שאינה יפנית.

עם מכונית ארופאית את תרוקני חיש מהר את חשבון הבנק שלך(את לא קונה אוטו חדש).

יאריס סריון YRV דמיו הן מכוניות חסכוניות ואמינות לאורך שנים רבות.

הן לא נופלות משמעותית בבטיחות מהארופאיות ,אבל הן מכוניות שניתן לסמוך עליהן

לא תתקעי בתקלות שהשד יודע למה הן קורות בארופאיות.

(חיישנים טרמוסטטים,מנועי חלונות,גלגלי פולי שנשברים,ורשימה ארוכה נוספת)

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

אם היא תקנה יאריס היא באמת תרוקן מהר את חשבון הבנק.

הפנדה זכתה ב3 כוכבים, הפונטו ספייס ב4 כוכבים, ה206 גם 4 כוכבים.

הYRV אפילו לא נבחנה (מעניין למה...).

משכנתא זה קל

פורסם
שלום לכולם, וברוכה הבאה לעצמי :)

ברשותי פיאט פונטו מודל 98 ואותה אני מוכרת עקב בעיות אמינות וריבוי הוצאות לאחרונה.

אני מחפשת את המחליפה הבאה שלה, אבל הלכתי לאיבוד לגמרי בין האופציות שלי.

בגדול, אני נוסעת בממוצע כ-25,000 ק"מ בשנה, עתיד לעלות קצת מהחודש הבא, אם כי לא משמעותית מאוד.

רוב הנסיעות שלי מתבצעות בדרך בין עירונית מרומזרת, כך שאני לא יודעת אם זה באמת נחשב כבין עירוני או עירוני לצורך העניין....

כמו כן אני נהגת יחידה ברכב, ב-99% מהזמן נוסעת לבד ולכן לא ממש משנה לי מרחב פנימי או אלמנטים כאלה ואחרים שקשורים.

מאחר ואני נוסעת המון, והתאכזבתי מרכבים שהיו ברשותי ובילו במוסך יותר מאשר בחניה שלי,

הפרמטרים העיקריים הם צריכת דלק ואמינות. בעיקרון רוצה להשתדרג לאוטומט, אבל ידני גם אופציה.

הבעיה העיקרית בכל הסיפור- התקציב.

הוא לא בשמים, ונע בין 20,000 ל-30,000 במקסימום. רק במידה ואמצא משהו משתלם במיוחד אשקול לחרוג, אבל לא בקלות.

הרכבים הקטנים היחידים שאני מכירה הם דייהטסו סיריון, סיטרואן C3, פיאט למיניהן (מאחת אני מנסה להיפטר, לא רוצה אחת נוספת), וטויוטה יאריס. בעיקרון השאיפה להתקדם מעבר למודל 2000, כמה שיותר קרוב ל-2003-2004, עד כמה שזה מתאפשר בכלל בתקציב הדל :|

טויוטה מחוץ לתקציב, אבל מה לגבי השאר?

אני אשמח לקבל קצת מידע על הרכבים הנ"ל, בעיקר מבחינת הפרמטרים שציינתי,

וכמובן כמובן אם יש אופציות אחרות יותר מאשמח לשמוע.

מקווה שפה אמצא תשובה.....

כל ההצעות מתגמדות ליד אמינותה של היונאי גטס,אני ממליץ בתנאי שהרכב ייבדק ויימצא תקין פיקס.

פורסם

YRV, נתחיל מזה שאת הפנדה הצגתי דווקא כדוגמא לרכב אוטומטי חסכוני.

שנית, אני לא יודע מה הפרמטר שלך לבטיחות, מבחינתי זה אומר איבזור מינימאלי כמו ABS שאין לYRV, והציון במבחני הריסוק הבינלאומיים שהYRV אפילו לא עומדת בסטנדרט בכדי להיבחן בהם. וכד"א הפנדה אכן יותר בטיחותית מהYRV ע"פ פרמטרים אלו, וגם מהדמיו שלא נבחנה במבחני הריסוק.

אם זה לא משמעותי בשבילך זה בעיה שלך, אך ללא עוררין הרכבים האלו נחותים משמעותית מבחינה בטיחותית מאשר הפונטו, 206, פולו ושאר חברותייך הארופיות.

המחלות הכרוניות של הספייס ובעיקר של אלו מהשנתונים האחרונים הם אנשים החושבים בסטראוטיפים כמוך, שהם חסרי ניסיון וידע הקשור לרכב הזה, ומרגישים שכבשו את העולם כי יש להם יפנית בחנייה (גם אם היא משנות האלפיים עם איבזור בטיחותי של רכב אספנות).

דמיו חסכונית כמו שהYRV בטיחותית.

רכבים יפניים לא מתקלקים לעולם, מוסכי דייטסו ומאזדה פשטו את הרגל, וטיפולים לרכב יפני עושים עם טסטר, מי עדן, ושמן סוייה.

ונסיים במרגליות פרי יצירתך: "כזה גיבוב של שטויות לא קראתי בפורום מזמן". ועל כך נאמר בפעם הבאה לפני שאתה מפרסם תגובה קרא אותה שוב.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אצלנו בבית הייתה ה-ר-ב-ה שנים ו-ה-מ-ו-ן קילומטרים פונטו ספייס שנת 2001.

כיום יש (בין היתר) יונדאי גטס. מה אומר ומה אגיד, הגטס בשנה אחת עשתה יותר תקלות מאשר הפיאט בכל שנותייה...

(רק בשביל לסבר את האוזן, הפיאט עברה את ה- 200,000 ק"מ של חיים לא ממש קלים אצלנו)...

מוסר השכל - יפני זה הכי טוב ! (אני יודע, לא קשור, אבל הייתי חייב) :roll:

(בשביל לא להכפיש את ארץ המוצא, גם יפני זה טוב, משנע אותי באופן יומיומי כבר כמה שנים טובות).

דרך אגב - להמליץ על רכישת רכב בלי ABS ובלי כריות אוויר? למה, מישהו פה שונא ממש את פותחת השרשור?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אף אחד לא מכריח אף אחד לקנות פיאט.

הוסבר לה שזו התוצרת שהכי מתאימה, אבל הובאו גם המלצות אחרות, טובות גם הן.

לגבי YRV ודמיו - אני מתקשה לראות בחורה צעירה מתניידת ברכבים האלה, שהם אחד הדברים המכוערים ביותר שנעים על הכבישים, ביחד עם פיאט מולטיפלה ויאריס וורסו.

איזה סיבה יש לה לקנות YRV? העיצוב המבחיל? הבטיחות שלא קיימת? חלקי החילוף המשומשים שאינם זמינים?

סתם בגלל שלך יש את זה?

תראה מה כתוב עליו בויקיפדיה:

The Daihatsu YRV is a mini MPV manufactured by the Japanese automaker Daihatsu.

למה שהיא תצטרך מיני MPV???

זה מזכיר לי שרשור אחר, על סוזוקי באלנו - שבו קטלו את המכונית הזו. ישר קפץ אחד מהבעלים של הזוועה הממונעת הזו ואמר "איזה שטויות אתם כותבים, זה רכב מעולה".

אז לא, לא כל רכב שיש לך הוא מעולה. בטח לא YRV.

פורסם

נעמיד כמה דברים על דיוקם.

לאחי היתה פונטו -מוסך קרל ברמת גן(מורשה) בנה ממנה וילה!

תקלות מתקלות שונות ומשונות עד שהתיאש ומכר מתחת למחירון(קנה אותה מהניילונים)

לYRV לא היה ABS עד 2003 מ2004 כל הרכבים שעלו על הכביש כללו ABS .

כל הYRV מצוידות ב2 כריות אויר.

לא נבחנה? מכאן ועד להגיד שהיא לא בטיחותית זה קשקוש מוחלט!

ולמה בכל זאת YRV-תשכילו קצת...

מושב אחורי נע על מסילה ומתקפל.בשילוב גובה של 1.55 מיקרו ואן אמיתי.

מסוגל לשנע 4 מבוגרים בנוחות מירבית(לא נופלת מהארופאיות!).

מנוע VVT של טיוטה -תזמון שסתומים משתנה-אמין מאוד, ושצריך לעלות את הקסטל הוא עולה כמו שד.

חסכונות גם בטיפולים וגם בדלק.

בואו נחשוב לרגע:היא לא מחפשת פיאט עם 50K ק"מ.אולי עם 100K ק"מ ויותר (מודל 2003 ומטה) .

מנסיון של אחי וחברים לעבודה-פיאט פז'ו רנו מעל 100 K ק"מ מתחילות להכניס אותך למוסך ומחירי המוסכים-זוועת עולם!

מה שלא קורה ביפניות.אם מטפלים היטב ביפניות גם רכב עם 200K לא עושה בעיות מיוחדות.

(AL4 אומר לכם משהו?חחחח)

שתבחר מה שהיא רוצה-לי יש יפניות כבר 20 שנה(לא ילד בן 19...)מעולם לא אכזבה אותי יפנית כלשהיא.

כל טוב לכם ותהנו :lol:עם הארופאיות שלכם...

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

הייתה לי סובארו פעם...במשך 6 שנים החלפתי בה הכל.

האם זה אומר שסובארו אוטו דפוק? כנראה שלא. סתם נפלתי על רכב מוזנח.

בכל מקרה - לעניינינו.

אכן YRV היא מיקרו ואן. כל הכבוד לה. האם בחורה צעירה צריכה מיקרו ואן? היא מיקרו משפחה של דתיים? היא מיקרו דיג'יי שצריך להעמיס מיקרו ציוד? בשביל מה להמליץ לבחורה צעירה על מיקרו ואן?

את מי זה מעניין שהיא יכולה לשנע 4 מבוגרים? היא ציינה שהיא צריכה את זה?

היא ציינה שהיא צריכה לעלות את הקסטל? ממש לא. היא כן ציינה שהיא נוסעת המון על בין עירוני, שם ממש לא צריך את התצורה של המיקרו ואן, אלא רכב שמסתדר יותר טוב עם רוחות צד ומרגיש יציב. זה בטח לא מיקרו ואן.

פורסם

ד"ר סובארו - אתה לא היחיד שהחליף חצי מכונית אני החזקתי אימפרזה 1994 ידנית שנרכשה מחמי (שהיה מרוצה ממנה מאוד) בגיל 4 עם 50,000 ק"מ ונמכרה כעבור 3 שנים עם 92,000 ק"מ, ובדרך השקעתי כ-20,000-30,000 ש"ח בתיקונים. אכזבה עמוקה ממכונית שנחשבת שיא האמינות.

לגבי המונח mini MPV - הוא קצת מטעה, למעשה הכוונה היא לסופרמיני עם מרכב גבוה יחסית (יותר מ-1.55-1.6 מ').

ועוד דבר ד"ר סובארו, מכונית אינה תכשיט, ואנשים, וגם נשים, בוחרים מכונית לפי הרבה קריטריונים שבהם העיצוב הוא רק מרכיב אחד, בודאי כאשר מדובר בבחירה בתקציב מוגבל המצריך פשרות מרובות. הגברת זקוקה לכלי שיאפשר לה להתנייד באמינות ובטיחות במחיר זול וסביר שהיא גם תאלץ להתפשר על חלק ממרכיבים עיקריים אלה, וכנראה שעיצוב הרכב מהווה שיקול משני בלבד בהחלטתה, ולדעתי בצדק (אבל, שוב, מדובר בגישה שלי, לא של פותחת השרשור ולא שלך).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מקבל, ייתכן ויש צורך בפשרה כאן על העיצוב.

אבל ניחא - הרכב פשוט לא מתאים...

יש המון רכבים קטנים וטובים בתקציב הזה, דייהטסו ישנה בתצורה מיני-מיני ואן זה לא בדיוק הבחירה האידיאלית.

העניין הוא שהבחור פנאט YRV. לא משנה מי מגיע, איכשהוא הרכב הזה נדחף. כאילו מדובר בפנינה אמיתית, שהשוק לא גילה עדיין.

אחד הדברים שהוא לא מתייחס אליהם הוא עניין זמינות חלקי החילוף. וברכב ישן ומתיישן זה דבר חשוב מאוד.

כאשר פתאום צריך להחליף איזה חלק, כמו מנגנון חלון חשמלי שיכול לשבוק חיים, סוויץ' כלשהוא או אפילו לתקן תאונה קלה - שבה צריך להחליף פגוש ופנס קדמי - לחפש YRV זה סיפור אחר מלחפש רכב נפוץ כמו מאזדה 3 או פיאט פונטו או משהו בסגנון.

תאונה קלה ביותר, של מפגש עם עמוד סורר בשעת לילה עייפה - שיכולה להסתכם ברכב נפוץ ברכישה של פגוש ופנס יד שנייה בעלות של 500-600 ש"ח, יכולה להגיע בYRV לאלפי שקלים - רכישה של פגוש חדש ופנס חדש - עקב אי זמינותם של חלקים יד שנייה.

כנ"ל תקלה במנגנון חלונות חשמל - תיקון פשוט מאוד - החלפת מנגנון בעלות של 250-300 ש"ח במקום מתמחה (לחלק משומש) יכולה להגיע למעל 1000 ש"ח ברכב נדיר כמו YRV - מסיבה פשוטה - אתה נדרש להגיע למוסך מורשה, לשלם על חלק מקורי חדש ועל שעת עבודה שעולה 240 ש"ח.

• תוכן חדש...