Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

4 קושיות בנושא אספנות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חבר טוב רוצה לקנות רכב אספנות ורציתי לשאול בשמו 4 שאלות:

האם כל רכב מעל 30 שנה מוגדר כרכב אספנות או שיש עוד דרישות?

מהן ההגבלות על מספר הנוסעים ושעות הנסיעה, והאם יש עוד הגבלות?

עלות אגרת הרישוי השנתית- מהי? קבועה או בהתאם לרכב?

אם יש לרכב רשיון בתוקף, האם הוא פטור מבדיקה מיוחדת של מכון התקנים, או שמפאת גילו יש לבצע בדיקה כזו בכל מקרה?

תודה לכל מי שיענה,

מור

פורסם
שלום לכולם,

האם כל רכב מעל 30 שנה מוגדר כרכב אספנות או שיש עוד דרישות?

מהן ההגבלות על מספר הנוסעים ושעות הנסיעה, והאם יש עוד הגבלות?

עלות אגרת הרישוי השנתית- מהי? קבועה או בהתאם לרכב?

אם יש לרכב רשיון בתוקף, האם הוא פטור מבדיקה מיוחדת של מכון התקנים, או שמפאת גילו יש לבצע בדיקה כזו בכל מקרה?

תודה לכל מי שיענה,

מור

שלום מור,

1. כל רכב מעל 30 שנה רשאי להיות רשום כאספנות, יש כאלה שרשומים ויש כאלה שלא. תלוי בבעלים ובהחלטתו.

2. יש הגבלת שעות - אסור לנסוע ברכב הרשום כאספנות בין השעות 7-9 בבוקר בימי א-ה שאינם חלים בחגים ובחוה"מ. כמו כן יש מגבלה שהרכב לא יכול לשמש כרב עבודה.

3. עלות אגרת רישוי שנתית 358 ש"ח.

4. אין צורך במצב כזה בבדיקת מעבדה.

פורסם

4 תשובות, בהנחה שמדובר ברכב פרטי (עריכה - בינתיים התברר שיש "מתנדבים" רבים לענות):

1. כל רכב שחלפו 30 שנה משנת היצור שלו יכול להרשם כרכב אספנות, החל ב- 1.1 של השנה.

2. אין הגבלות (נוספות להגבלות המקוריות) לגבי מספר הנוסעים. הרכב לא ישמש לעיסוקו של בעליו, ואסור לנסיעה בין השעות 7 עד 9 בבוקר של ימי א' עד ה' שאינם חלים בחג או מועד.

3. עלות הרישוי לרכב אספנות פרטי קבועה - כ- 315 ש"ח לשנה (עריכה - כנראה ש"פיספסתי" במקצת)

4. אם יש לרכב רשיון בתוקף, וגם אם אין לו - מרגע שנרשם כ"אספנות" הוא פטור מבדיקה של מכון התקנים.

בי

עודד

פורסם
שלום לכולם,

האם כל רכב מעל 30 שנה מוגדר כרכב אספנות או שיש עוד דרישות? -מגדירים רק אם רוצים- הולכים למשרד הרישוי ומבקשים. כמובן, שאם כבר הוגדר- אז אין ברירה...

מהן ההגבלות על מספר הנוסעים ושעות הנסיעה, והאם יש עוד הגבלות? -יש איסור נסיעה בימי חול בין השעות 7 ל 9 בבוקר.

עלות אגרת הרישוי השנתית- מהי? קבועה או בהתאם לרכב? -קבועה, משהו כמו 350 ש"ח לשנה.

אם יש לרכב רשיון בתוקף, האם הוא פטור מבדיקה מיוחדת של מכון התקנים, או שמפאת גילו יש לבצע בדיקה כזו בכל מקרה? -רכב אספנות פתור מבדיקה בכל מיקרה. רכב שלא הוגדר כ"אספנות" יהיה חייב בבדיקה אך ורק אם לא היה לו טסט יותר משנתיים, והוא בן יותר מ-19.

תודה לכל מי שיענה,

מור

עניתי בכחול.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

המון תודה.

יש לחבר שלי הזדמנות לקנות רכב מסוג סובארו סטיישן 4X4 1800 דגם אמריקאי (הגה כוח אורגינאלי חלונות חשמל לוח מכוונים דיגיטאלי מקורי) 1983 מצב מכאני מעולה (עמד 7 שנים על ליפט) מחיר 10,000 שח- האם המחיר סביר בעינייך?

שוב תודה מראש,

מור

פורסם

ברור שזה לא רלוונטי בשאלה הנוכחית אבל לשם הדיוק המלא

אוטובוס אספנות מורשה להסיע עד 6 נוסעים בלבד .....

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
המון תודה.

יש לחבר שלי הזדמנות לקנות רכב מסוג סובארו סטיישן 4X4 1800 דגם אמריקאי (הגה כוח אורגינאלי חלונות חשמל לוח מכוונים דיגיטאלי מקורי) 1983 מצב מכאני מעולה (עמד 7 שנים על ליפט) מחיר 10,000 שח- האם המחיר סביר בעינייך?

שוב תודה מראש,

מור

קודם כל- אם האוטו אכן במצב מעולה- המחיר קצת גבוה, אבל לא מטורף- עם קצת הורדה נראה לי הגיוני. בכל מיקרה- תקח בחשבון שבמיקרה הזה כן תצטרכו בדיקת מעבדה- האוטו ללא טסט יותר משנתיים, ויש לו עדיין שנתיים וקצת עד לאפשרות להגדיר "אספנות"! אופציה השניה- ליקנות אותו עכשיו ולחכות עוד כשנתיים, ואז להפוך אותו לאספנות- אז לא תצטרכו את הבדיקה. הכל תלוי מה התכניות באמת?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תודה לכל העונים

העברתי את המידע, והאמת הוא גם מרגיש שזה קצת יקר מדי

הרכב כנראה לא במצב מעולה לחלוטין להצדיק כזה מחיר...

שאו ברכה ושנה טובה

מור

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי חבר ערבי-נוצרי. הוא רוצה לדעת האם מותר לו לסוע בין 7 ל 9 בבוקר בחגים הנוצריים או שזה רק על החגים היהודים. או שהוא יכול לסוע בשניהם?

ואולי בגלל שהוא ערבי, הוא יכול לסוע גם בחגים המוסלמיים למרות שהוא נוצרי?

מי יודע?

פורסם
רכב אספנות שעמד 4 שנים לא טסט חייב בדיקה מכון או רק טסט???

אם הוא רשום כאספנות - רק טסט.

לטסט - דרוש אישור מוסך.

בהצלחה

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
יש לי חבר ערבי-נוצרי. הוא רוצה לדעת האם מותר לו לסוע בין 7 ל 9 בבוקר בחגים הנוצריים או שזה רק על החגים היהודים. או שהוא יכול לסוע בשניהם?

מי יודע?

וואו! באמת שאלה מעניינת! נראה לי כל דבר שמוגדר כ"חג" רשמי, שלא עובדים בו- ואיך זה הולך באמת אצל עדות האחרות: יש להם חגים משלהם שבהם לא עובדים רשמית? -אם כן- אז סביר להניח שבימים האלה (וגם בחגים היהודיים- הרי זה בכל מיקרה יום חופשי- נראה לי שהוא הרוויח שכל הכיוונים!)

פורסם

מי יודע?

רק אם חג המולג יוצא בחנוכה שיוצא בראמאדן

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

• תוכן חדש...