Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט האם לעשות ביטוח מקיף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי רכב, פנדה 2005 נראה טוב.

לרכב יש אימובולייזר

ממש לא בא לי לשלם על ביטוח מקיף. ובסה"כ רוב הזמן אחנה את הרכב במקומות שאינם מועדים לפורענות...

מה דעתכם כן ביטוח או לא?

האם יש דרך למיגונים נוספים לרכב שיקטינו את הסיכויים לגנבה וישלחו את הגנבים לנסות ברכב אחר? (כמו מנעול להגה או קודן)

פורסם

קח בחשבון גם את האפשרות לתאונה (לא עלינו )

במקרה ואתה אשם , או שנקלעת לתאונה עם רכב חסר ביטוח ,

או אפילו בעל ביטוח צד ג , יקח לך הרבה זמן עד שתראה את הכסף .

פורסם

כל רכב הוא מועמד לגניבה,היום גונבים הכל.

אני לא הייתי לוקח צ'אנסים מיותרים.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

לדעתי לא כדאי להמנע מביטוח מקיף, מדובר בהוצאה לא גדולה יחסית לעלות השנתית של אחזקת רכב (סדר גודל של 1000-2000 ש"ח מעבר לביטוח צד ג' לנהג ותיק, לא יודע לגבי חדש\צעיר).

לפי הרצון שלך לחסוך את מחיר הביטוח אני מבין שהפרוטה אינה מצויה בכיסך. זו דווקא סיבה טובה לבטח את רכבך בביטוח מקיף מכמה סיבות:

1. הרכב עלול להגנב גם ממקומות הנחשבים בטוחים.

2. הרכב יכול להנזק שלא בנוכחותך - למשל פגיעה בחניה. בישראל בד"כ הפוגעים אינם משאירים כרטיס ביקור (בניגוד לאירופה שבה יש חובה לדווח למשטה גם על תאונות נ.ב.). נזק כזה יכול להיות גדול מאד, לי נגרם פעם נזק של כ-8000 ש"ח (מחירי 1998, שוה ערך לכ-11000 ש"ח במחירי היום) מפגיעה בחניה ואין לי מושג מי הפוגע.

3. אתה עלול להפגע על ידי מישהו שאינו מבוטח, ואז יכול להמתין חודשים ושנים עד שתתביעתך תתברר, וגם אז לא מובטח שתקבל החזר מלא. עדיף להיות מבוטח, הביטוח יטפל בקבלת הכסף מהפוגע.

4. הרכב יכול להפגע גם במנגנונים אחרים, כגון דליקה, ברד, ענף שנשבר וכו' וגם נזקים כלה עלולים להיות גדולים וללא ביטוח יהיה עליך לשאת בנזק.

עם זאת - אם אתה רוצה לחסוך בדוק אפשרות לבטח את הרכב עם השתתפות עצמית יותר גדולה. אתה תקח על עצמך חלק יותר גדול מהסיכון, אבל תחסוך במחיר הביטוח השנתי. נקודת האיזון ביןמחיר הביטוח לביןהסיכון שאתה נוטל היא שיקול אישי שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כאמור ביטוח מקיף לא משתלם כלכלית (לרוכש) וכן משתלם כלכלית (לחברה) - וזה נכון לעת רכישת הביטוח (לחברות הביטוח נתונים רבים ומדוייקים, והם מחשבים לפי זה את הפרמיה ומורידים אותה עד לגבול ה"משתלם" בהתאם לתחרות).

מה שאתה רוכב בביטוח מקיף זה "שקט נפשי" לפעמים זה שווה את זה, עשה את החשבון: אם אתה יכול להרשות לעצמך יום אחד להפסיד את הרכב אז הביטוח לא משתלם לך, ולהיפך.

קודן מונע גניבה ספונטנית אם שכחת את המפתח או בחוף הים, ולא באמת מזיז מעבר לכמה דקות לגנבים מקצועיים. אני מאמין גם שיתר האמצעים הסטנדרטיים לא באמת מונעים גנב נחוש. (רק לסיטרואן יש מערכת למניעת גניבה - בסמל)

פורסם

תלוי מה ההפרש בין מקיף לצד ג' בלבד וכמה שווה האוטו.

אם ההפרש קטן (כ 1500 ש"ח) שווה לעשות מקיף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...