Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 159 דיזל 2.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשה מאוד למצוא, לפי דעתי נמכרו מס' יחידות בודדות ולא בצדק.

חוץ מצליל דיזלי שהרבה חובבי אלפא קטלו עקב אמוציות הרכב מצויין.

היא שווקה עם גיר אוטומטי "אמיתי" 6 הילוכים טיפרוניק, מנוע חזק מאוד ומפתיע בכוחו וכמובן זמינות כח מצויינת!

אם אני זוכר נכון שווקה רק ברמת איבזור גבוהה וכוללת גם מד גדישה.

פורסם

הזדמן לי בעבר לעשות סיבוב כנוסע על אחת כזאת.

המנוע חזק בצורה כמעט שערורייתית - כשהיא מזנקת מהמקום, אתה מרגיש את השיניים שבפה שלך זזות לאחור, וזה ממש לא דבר טריויאלי כשמדובר בבהמה בגודל כזה. למעשה, יצא לי לראות אחת במוסך שבו אני מטפל ברכב שלי, שנזקקה לשיפוץ גיר. לפי מה שהמכונאי טען בזמנו, המנוע הזה פשוט חזק מידי עבור הגיר.

לגבי נוחות, התנהגות וכו', תוכל לקרוא את מה שכבר נכתב על דגמי 159 האחרים, כולל סקירה שאני פרסמתי פה לפני כחודש.

מעדות של אדם שהחזיק בכזאת כחדשה ולאחר מכן החליף אותה ב-159 V6, ידוע לי כי הרכב יחסית רגיש לסולר הנמכר בארץ, מה שמוביל להתראות מוזרות וחיישנים שמשתגעים.

לסיכום: כנראה שדה-פקטו, זוהי ה-159 החזקה ביותר שתוכל להשיג נכון להיום בארץ. אישית, הייתי יותר משמח לשים את הידיים שלי על אחת כזאת, אולם יש לזכור כי טרם הרכישה חובה לבדוק את מצב הגיר ואם אכן לרכב יש רגישות מוגברת לסולר.

אם יש מישהו שיש לו היכרות מעמיקה יותר עם שני הנושאים הללו, אשמח אם יגיב ויעמיד את הדברים על דיוקם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני לא יכול להגיב על הגחמות הקשורות ב"טיב" הדלק הציוני, אבל כאן (אוסטריה) הJTD ארבע וחמש ידועים בין מנועי הדיזל האמינים היותר בשוק. החמש מגיע לקילומטרז'ים מתושלחיים - ידוע לי על 166 שעשתה 675,000 ק"מ (לא, זו לא טעות) לפני שמנועה שבק חיים. המכונית בלתה את רוב זמנה על האוטובאן ותוחזקה באדיקות...

אם כבר אז 166 :-) - טוב, זו ההעדפה האישית שלי (אם יירצה השם שנה הבאה באיזה שלב תופיע אצלי אחת בחנייה) ואני בן אדם מוזר. גיר כמובן ידני - רק בארץ קונים אלפא אוטומטית:shock:.

בהצלחה...

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

תודה חברים, השאלה שלי בנוגע לצריכת הדלק היא קריטית.

בנסיעה 70% כביש מהיר לאיזה צריכת דלק לצפות מה- 2.4 דיזל JTD?

ומה עם עלויות תחזוקה?

פורסם

משיטוטים בפורומים בחו"ל אל תצפה לצריכת דלק נמוכה. לא בגלל שהמנוע לא יכול לתת את זה אלא בגלל שרוב הנהגים מוצאים את עמצם לוחצים...

נקודה נוספת היא שהגיעו לארץ יחידות בודדות כאלה כך שהנסיון בלתחזק אותם לא רב.

ה159 הראשונה בה נהגתי (בחו"ל) היתה כזו אבל ידנית. הרכב פשוט מדהים מבחינת הכח ודרך ההעברה שלו.

באחד מהזינוקים הראשונים שעשיתי בה זינקתי בטעות בשלישי ופשוט לא שמתי לב לכך מרוב שהיא חזקה.

יש אחת כזו באוטודיל כרגע למכירה, לך תעשה נסיעה עליה. אם תתחבר, כל המגרעות הפוטנציאליות יתגמדו, מנסיון.

דרך אגב, 35K ק"מ לשנה זה די גבולי מבחינת כדאיות דיזל.

פורסם

דרך אגב, 35K ק"מ לשנה זה די גבולי מבחינת כדאיות דיזל.

למה?

כאשר אני מסתכל על זה מבחינת שמירת ערך וצריכת דלק. אם ישנם עוד היבטים, אשמח לשמוע.

צריכת דלק זה ברור ולגבי שמירת ערך - לדעתי קילומטראג' גבוה (מדבר על עד 250K) לרכב דיזל יתקבל בטבעיות יותר מאשר בנזין בזמן מכירה.

פורסם

כשיהיה לי מספיק עומק בכיס יהיה לי רכב כזה :lol:.

אני מניח שהאחזקה לא מן הזולות ביותר, אבל הכח והחסכוניות (ב JTD של דובלו אני שוכח איך נראית תחנת דלק...) יכולות להתקזז. לדעתי 35 בשנה זה קצת מעט בשיקול הכלכלי, אבל יש גם שיקולים רגשיים... ואיזה עוד דיזל אוטומט נראה כל כך טוב ויכול להנות כל כך ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

גורם הכיף ב- 159 הוא גבוהה מאוד, נהגתי ברכב במנוע 2.2 והוא מגדיר את מושג הכיף מחדש.

הבעייה שלי שאינני יודע למה לצפות מבחינת עלויות התחזוקה ל- 159 ול- JTD בפרט.

• תוכן חדש...