Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב ידני שיהיה אמין חסחוני וזול לאחזקה

ישמש בעיקר לנסיעות קצרות בעיר

בנתיים אני שוקל את הדייהטסו שרייד VS פורד פיאסטה 97 דינמיק VS סוזוקי סוויפט

שווה ללכת על אחד מהם או שיש רכב אחר שיותר מומלץ ?

המליצו לי ללכת רק על יפניות ולא להתקרב לפגו רנו פיאט ושאר הארופאיות אמרו לי שהם פחות אמינות

זה נכון ?

פורסם

כשמדובר על רכב בן 13, האמינות שלו תלויה ברמת התחזוקה שקיבל לאורך השנים הרבה יותר מאשר במוצא שלו.

בדרך כלל ה"שמעתי" ו"אמרו לי" מבוסס על מקרים אישיים של חוסר מזל = הזנחה בתחזוקת הרכב. לעיתים תקלה סידרתית במכלול מסויים גורמת להכתמת מותג שלם ואפילו כמה, כך לדוג' כל דיגמי פיג'ו-סיטרואן קיבלו תגית של רכבים לא אמינים בגלל בעיה סידרתית בתיבה האוטומטית ברכבים משנת 2000 ומעלה.

בנוסף, רכבים בסכומים הללו הם אחרי רב מוחלט של ירידת הערך שלהם, מה שאומר שרכב ממוצא צרפתי/איטלקי שהוא בעל ירידת ערך מהירה יותר, יהיה זול יותר = ניתן להשיג באותו מחיר רכב חדש יותר. רכב אירופאי = חדש יותר יהיה גם בטוח יותר, מאובזר יותר, נוח יותר ובדר"כ עם פחות קילומטרז'.

לסוויפט ולשרייד מוניטין אמינות טוב, בזכות פשטות מכאנית, אני בהחלט לא מקנה בך אם תשב באחת כזו בזמן תאונה ח"ו.

בסכום הנ"ל תוכל להשיג פיג'ו 306 97-8 (מומלץ עם מנוע 1600, ה1400 חלש ולא חוסך בדלק), פיג'ו 106/סיטרואן סקסו 99, פיאט פונטו וכו'.

פורסם

אני באופן אישי מכיר 2 חברים שיש להם כאלו, והם החליפו מנוע בקילומטרז' נמוך, אך כמאמר סטאלין: מוות של אדם אחד זה טרגדיה, מוות של מיליון איש זה סטטיסטיקה - למעט 2 מקרים שלא מעידים כלום, אין חתך רוחב מספק כדי לחוות דעתי על הדגם מבחינת אמינות.

מה שכן, מדובר ברכב לא מאד מסובך לתחזוקה, אך גם פשוט וחסר פינוקים/איבזורים/מערכות בטיחות מיוחדות.

פורסם
אני באופן אישי מכיר 2 חברים שיש להם כאלו, והם החליפו מנוע בקילומטרז' נמוך, אך כמאמר סטאלין: מוות של אדם אחד זה טרגדיה, מוות של מיליון איש זה סטטיסטיקה - למעט 2 מקרים שלא מעידים כלום, אין חתך רוחב מספק כדי לחוות דעתי על הדגם מבחינת אמינות.

מה שכן, מדובר ברכב לא מאד מסובך לתחזוקה, אך גם פשוט וחסר פינוקים/איבזורים/מערכות בטיחות מיוחדות.

אתה מדבר על הפיאסטה ??

בנתיים אני חושב ללכת על השרייד , לאחי היה שרייד שנת 93 והוא היה מרוצה

פורסם

השרייד היא קופסת פח מינימליסטית.

קח קופסת פח ממוצעת ותדוק מה היא מציעה לך. כשם שקופסת פח היא אמינה כך גם השרייד אמינה, מצד שני כשם שקופסת פח היא מכוערת, לא נוחה, לא בטיחתית, לא חזקה, לא חסכונית - כך גם השרייד.

אני יודע שקשה לדבר עם צעירים-רווקים-תפרנים על בטיחות, אבל בכל זאת, זה יכול להיות ההבדל בין חיים ומוות.

פורסם
השרייד היא קופסת פח מינימליסטית.

קח קופסת פח ממוצעת ותדוק מה היא מציעה לך. כשם שקופסת פח היא אמינה כך גם השרייד אמינה, מצד שני כשם שקופסת פח היא מכוערת, לא נוחה, לא בטיחתית, לא חזקה, לא חסכונית - כך גם השרייד.

אני יודע שקשה לדבר עם צעירים-רווקים-תפרנים על בטיחות, אבל בכל זאת, זה יכול להיות ההבדל בין חיים ומוות.

האמת נהגתי טיפה בשרייד שהיה לאחי והיא הייתה סבבה לגמרי , פרט להגה שהיה די קשה כי אני לא רגיל לרכב בלי הגה כוח .

בסך הכל היה לאוטו סחיבה ומהירות יפה יחסית למנוע 1000 וגם לפי מה שאח שלי אומר הרכב אמין וחסחוני מאוד .

מעניין אותי לדעת על איזה רכב אתה היית ממליץ? פגו ?

פורסם

מצטרף לבקשות ההמלצות.

ובינתיים מסב את תשומת ליבך לסקודה ניו פליסיה ומבקש ביקורות על הפיג'ו 205 (שמעתי שגירסאת FOREVER היא הטובה ביותר)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

תראה בפועל עם תקציב כשלך אין לך יותר מידי אופציות השרייד היא הרכב הכי קרוב לצרכים שלך , כמו שאמרו פה גם לי יש חברים שהוציאו המון כסף על תחזוקה של רכבים אירופאים ישנים חלקם עמדו בהוצאות אשר עלו את עלות הרכב עד פעמיים , והיו כאלה שפשוט מכרו את הרכב במחיר זנות או למגרש

כל מה שנאמר פה על נוחות ובטיחות נכון ביותר אבל הקופסת פח הזאת אופציה מעולה לסטודנטים תפרנים שאין להם אף שקל מיותר.

קצת על השרייד - הרכב כן חסכוני, כן בתחזוקה וכן בדלק במצב אופטימלי (השרייד שלי) עושה 1:13.5

בעיר קצת יותר גרוע 1:11.5 אי אפשר לומר שהיא זוללת

תחזוקה לא יקרה , בדגמים 1.3 16V יש 84 כ"ס והרכב נותן סחיבה מעולה כך שהיא לא עגלה

בטיחות - לא עשו לה מבחנים כניראה נוראי ביותר , גם אותי זה מרתיע וזו הסיבה היחידה שאחליף אותה כשיתפנה לי קצת כסף.

שורה תחתונה - הרכב נוח ביותר , בולמים עושים עבודה מצויינת אמנם יש הרבה רעש מבחוץ בזמן נסיעה קצת רעש של פלסטיקים חורקים ומרגישים בנסיעה בחוסר האחיזה שלה בכביש והיא נסחפת בסיבובים בקיצור איתה אל תסע מהר במיוחד לא בפניות כי זה מפחיד , הרבה מקום במושבים הקדמיים (יחסית לסופר מיני)

אני 192 ס"מ גובה ולי זה ממש נוח.

בהצלחה רק תזכור לרכוש אירפאית טובה בשנים האלו זה הרבה יותר מזל משכל.

אוהב מוטוריקה וגם רטוריקה.

פורסם
תראה בפועל עם תקציב כשלך אין לך יותר מידי אופציות השרייד היא הרכב הכי קרוב לצרכים שלך , כמו שאמרו פה גם לי יש חברים שהוציאו המון כסף על תחזוקה של רכבים אירופאים ישנים חלקם עמדו בהוצאות אשר עלו את עלות הרכב עד פעמיים , והיו כאלה שפשוט מכרו את הרכב במחיר זנות או למגרש

כל מה שנאמר פה על נוחות ובטיחות נכון ביותר אבל הקופסת פח הזאת אופציה מעולה לסטודנטים תפרנים שאין להם אף שקל מיותר.

קצת על השרייד - הרכב כן חסכוני, כן בתחזוקה וכן בדלק במצב אופטימלי (השרייד שלי) עושה 1:13.5

בעיר קצת יותר גרוע 1:11.5 אי אפשר לומר שהיא זוללת

תחזוקה לא יקרה , בדגמים 1.3 16V יש 84 כ"ס והרכב נותן סחיבה מעולה כך שהיא לא עגלה

בטיחות - לא עשו לה מבחנים כניראה נוראי ביותר , גם אותי זה מרתיע וזו הסיבה היחידה שאחליף אותה כשיתפנה לי קצת כסף.

שורה תחתונה - הרכב נוח ביותר , בולמים עושים עבודה מצויינת אמנם יש הרבה רעש מבחוץ בזמן נסיעה קצת רעש של פלסטיקים חורקים ומרגישים בנסיעה בחוסר האחיזה שלה בכביש והיא נסחפת בסיבובים בקיצור איתה אל תסע מהר במיוחד לא בפניות כי זה מפחיד , הרבה מקום במושבים הקדמיים (יחסית לסופר מיני)

אני 192 ס"מ גובה ולי זה ממש נוח.

בהצלחה רק תזכור לרכוש אירפאית טובה בשנים האלו זה הרבה יותר מזל משכל.

כדאי לחפש רכב שהחליפו לו את המנוע בשנים האחרונות?

למשל ראיתי אחד שנת 93 עם מנוע שעשה רק 10K ק"מ

פורסם

לא קראתי את כל השירשור, אני רק רוצה להסביר לך את הנקודה הבאה :

אין דבר כזה מנוע שעשה רק 10.000 קילומטר ברכב שנת 93.

כשאומרים לך דבר כזה - מתכוונים לכך, שהמנוע הורכב ברכב לפני 10.000 ק"מ.

כל המנועים האלו ללא יוצא מן הכלל הם מנועים משומשים מפירוק, ולכן אתה לא יכול לדעת כמה המנוע עבר ברכב הקודם.

בעיקרון - אין שום יתרון לרכב שהחליפו לו מנוע.

• תוכן חדש...