Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוטו לא מניע מאזדה 323F 1996 1.8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

לפני כחודש היה מקרטע לי האוטו קצת בסיבובי סרק ( נפילות סיבובי מנוע ) וגם בהתחלת נסיעה עד 2000 סל''ד

לאחר 2000 סל''ד לא היה מורגש קירטוע .

חייב לציין שעם מזגן היו מרגישים ושומעים בהרבה יותר חזק את הקירטועים של המנוע.

עם הזמן זה התחיל לדרדר וניהיה יותר חזק עם הזמן.

במוסך אמרו לי שזה או מלפג או חותי הצתה.

הלכתי וקניתי חותי הצתה חדשים של חברה אמריקאית PSI עלו לי 120 שקל.

לאחר החלפת החוטי הצתה לא היה שום שינוי היה ממשיך לקרטע כמו מקודם.

יום אחרי זה שרציתי לשפץ את המפלג שלי נסעתי נסיעה קצרה בעיר וב80 קמ''ש בנסיעה רגילה לחלוטין

נכבה לי האוטו ולאחר בדיקת ניצוץ לא היה ניצוץ וסירב להניע.

פירקתי את המפלג ונסעתי למקום שמשפצים מפלגים.

גילו שבמפלג הלך הקויל ועוד פלסטיק פנימי שהיה בו סדק ובגלל זה היה מקרטע לי האוטו הוא החליף לי את שני החלקים

חזרתי לאוטו חיברתי הכל כמו שצריך.

האוטו עדיין סירב להניע.

לאחר

לאחר מכן שיחררתי את הצינור של הדלק שמגיע למנוע וניסיתי להניע כדי לראות שזורם דלק.

לאחר הנעה גם לא זרם דלק ושום רעשים ממשאבת דלק הנמצאת מתחת למושב האחורי.

עכשיו החשש שלי הוא שנלך לי המחשב מנוע ? או מה בעצם יכולה להיות הבעיה מה כדי לי עוד לבדוק?

תודה רבה רבה מראש לכל העוזרים !

פורסם

שלום רב !

חששך לשווא !

עשית מספר טעויות, בינהם החלפת חוטי הצתה מיותרים, מאיכות גרועה, שזבל היא המילה המתאימה להם(ערוך חיפוש על חוטי הצתה מתוצרת ביתן ספארק=BS.

שיפוץ המפלג היה גם לדעתי מיותר, מכיוון שלדעתי הבלתי מחייבת, הוחלף מודול הצתה במפלג ולא סליל הצתה, ואילו בעייתך קשורה לפיוז או לבעעית מתח חשמלי שלא מגיע למפלג ולמשאבת הדלק.

האם קיים אימבולייזר ברכב?

אם כן חפש את הבעייה שם.

טיפ קטן נסה לבצע איתחול, על ידי ניתוק כבל הארקה מהמצבר, למשך מספר דקות, ונסה שוב להתניע.

ציין את מקום מגורייך, על מנת שנוכל להמליץ לך על בעל מקצוע אמין ומקצועי, שאליו תגרור את הרכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום רב!

הכרת אותי כבר עם המאזדה הישנה שלי 323F 1993 שכיוונת לי את הקרבורטור.

להגיד לך את האמת לפי מה שאני זוכר החליפו במפלג את הפלטה הקטנה כמו צ'פ כזה שהיה מצויייר אליו משום מה

סמל של מיצובישי.

קיים אצלי באוטו קודנית שאף פעם לא עשתה לי בעיות אני עם האוטו כבר 3 חודשים.

ניסיתי לנתק את הארכה למספר דקות ולחבר ולא היה שום שינוי.

אני מאזור חיפה.

אשמח עם תמליץ לי על מוסך שאוכל לטפל בבעיה כבר מחר.

פורסם

אם מדובר על 1996 אז המפלג שלך אלקטרוני, בתוכו קיים הסליל הצתה, וחיישן גל זיזים, כל השאר זה המחשב ניהול מנוע שולט בהצתה.

קודם כל אם חיישן גל זיזים תקול(שנמצא במפלג) אז משאבת הדלק לא תעבוד בכלל, כי המחשב ניהול מפעיל את משאבת הדלק דרך ממסר ראשי וממסר משאבת דלק, כשהמחשב מזהה תנועה במנוע (סטרטר) ע"י חיישן גל הזיזים אז המחשב מעביר פיקוד לממסר של משאבת הדלק.

ובקיצור אם תוך כדי מתן סטרטר המשאבת דלק לא מקבלת מתח ואין ניצוץ אז המפלג תקול.

אם אין ניצוץ אז 99.9% שמשהו במפלג תקול ולדעתי זה החיישן גל זיזים, ובמצב כזה עדיף לך להחליף מפלג משופץ, או מפירוקיה(בפירוקיה עולה כ300ש"ח).

אם החלפת מפלג כמו שאתה אומר ואין שינוי אז יש לבדוק אם מגיע מתח למפלג, וצריך לחבר בין 2 חוטים במפלג נורת לד לבדוק שחיישן גל הזיזים תקין.

לדעתי זאת דיאגנוזטיקה קצת מסובכת עבורך ולכן אני מציע שתפנה

למכון להזרקות דלק, כמו "משה זר הזרקות" חבר לפורום חיים יוד

פורסם

לאחר בדיקת פיוזים נמצא פיוז אחד שרוף של ה ENGINE.

ניסיתי להחליף את הפיוז אבל שמפעילים סוויץ הוא גם כן נשרף.

אני מחכה לחשמאלי אני יעדכן מה נסגר שם.

• תוכן חדש...