Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנועים?מי מכיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי מטיול ברומניה,ועל פסגת הר בקרפטים ראיתי את האפנוע הזה.מכירים?שמור בצורה קיצונית.שנת 1968.הבחור לא מדבר מילה, שפה זרה חוץ מרומנית (ואני לא מבין מילה ברומנית,אך בשפת הידיים הבחור מראה לי מס' דברים על האופנוע,כמו שנת הייצור שהיה מוטבע.).לפי לוגו החברה ,שם האופנוע PANNONIA.תוך כדי צפייה באופנוע המדהים,הבחור מוציא ערכת כלים,ומחליף פלגים,פלטינות,פילטר דלק,ועוד כמה דברים:lol:.כמעט אוברול שלם.לאחר שסיים,לחץ לי יד בידידות,ונעלם תוך כדי הפרחת עשן לבנבן מהאגזוז,,,,,:wave:

רומניה 29.7.10 374.jpg

רומניה 29.7.10 376.jpg

רומניה 29.7.10 378.jpg

רומניה 29.7.10 386.jpg

רומניה 29.7.10 370.jpg

צביקה הר-נוי

14119

"החיים הם כמו נסיעה על אופניים - אם קל לך מידיי,סימן שאתה בירידה,,," :mm_wink:

פורסם
אופנוע הונגרי, כנראה 250 סמ"ק 2 פעימות, קצת דומה לג'אווה.

מקביל יאווה (בהיגוי הצ'כי J = י') שבאותן שנים היה באותו נפח. סליחה אם אני לא מתפעל - שיא הפשטות הסוציאליסטית, שני צילינדרים, שתי פעימות, קרבורטור יחיד, קירור אוויר, הספק נמוך. מה שכן, אני מסיר את הכובע על המצב הפיזי; הנגרר מעניין יותר מהאופנוע... אגב, PANNONIA זה שמה של הפרובינקיה (של מה שהיה אז הונגריה, ההונגרים/מגיארים עצמם הגיעו מאות שנים מאוחר יותר) תחת השלטון הרומי.

פורסם

אופנוע הונגרי 2 פעימות צילינדר אחד. היה לי כזה מודל 72. הובאו מספר יחידות לארץ ע"י עולים חדשים.

אופנוע פשוט ואמין.

יוני מ"יוני אופנועים" בירושלים 0505244105

פורסם
אופנוע הונגרי 2 פעימות צילינדר אחד. היה לי כזה מודל 72. הובאו מספר יחידות לארץ ע"י עולים חדשים.

אופנוע פשוט ואמין.

ואיפה הוא עכישו, יש לך מושג? -פעם האחרונה שראיתי פנוניה כלשהי (ולא את הדגם הזה, אלא כנראה יותר ישן) היה לפני איזה 28 שנים ככה...:roll:

מצאתי, הוא היה כזה (כולל סירה!):

800px-Pannonia_Csepel_250_T1_Side_1959b.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

סתם קוריוז מעניין, באירופה התפתח לאחרונה שוק אספנות שמשמר את רוב האופנועים

המזרח ארופאים משנים המוקדמות.

לאופנועים הרוסיים האורל ואחרים היה שוק ער גם לפני כך, ניתן לראות בעיקר בסופי שבוע

חבורות של רוכבי MZ ושאר דוג"ים משונים במצבי שימור שונים...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
ואיפה הוא עכישו, יש לך מושג? -פעם האחרונה שראיתי פנוניה כלשהי (ולא את הדגם הזה, אלא כנראה יותר ישן) היה לפני איזה 28 שנים ככה...:roll:

מצאתי, הוא היה כזה (כולל סירה!):

האופנוע הועבר לחצר של חבר במושב אורה ונעלם משם לאחר זמן. באותה תקופה היה לחבר במגדיאל שתי אופנועים כאלה ממודל מוקדם יותר. אך בתקופה הזו החל היבוא האישי של האופנועים היפנים שהיו מעניינים יותר ולא שמנו על הגרוטאות המזרח גרמנים.

פורסם

אופנוע פשוט ואמין.

גם למעשה נכון; פנוניה ייצרו שני דגמי 250 סמ"ק: חד-צילינדרי ודו-צילינדרי. האופנוע המצולם הוא דו.

פורסם

מה שמשך את העין,היתה ההקפדה על השחזור (1968)הרכב נראה כאילו יצא מפס היצור.די ברור שלטכנולוגיה המזרח אירופאית לא היה מקום,גם ביחס לתקופה.לידו חנה חברו,עם אותו סוג דו גלגלי שנת 1972,שנראה מוזנח יותר.

ותודה על התגובות:mm_yeah:

רומניה 29.7.10 373.jpg

צביקה הר-נוי

14119

"החיים הם כמו נסיעה על אופניים - אם קל לך מידיי,סימן שאתה בירידה,,," :mm_wink:

פורסם
גם למעשה נכון; פנוניה ייצרו שני דגמי 250 סמ"ק: חד-צילינדרי ודו-צילינדרי. האופנוע המצולם הוא דו.

טעות האופנוע המצולם הוא בעל צילינדר אחד אך שני אגזוזים. לא ידוע לי על פנוניה דו צילינדרי.

פורסם

מעניין איך ייצרו את הנגרר של האופנוע.

הוא בנוי מחצי קטנוע (לשעבר)?!

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם

בי-ם הסתוובב שנים MZ יפיפה (עד כמה שהיצור המכוער הזה יכול להיות יפה).

כשדיברתי עם הבעלים מסתבר שהנ"ל רכב על האופנוע למעלה מ-120000 ק"מ

ללא בעיות מיוחדות, והיה אחד נוסף ששכב שנים ע"י הבית של יוני (אופנועים)

מקרה?- רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
מעניין איך ייצרו את הנגרר של האופנוע.

הוא בנוי מחצי קטנוע (לשעבר)?!

מה שיותר מעניין זה שיש לו מספר רישוי תקני ושונה ממספר הרישוי של האופנוע.

כלומר הדבר הזה חוקי שם. ברוב המקומות אסור לגרור נגרר עם דו גלגלי.

• תוכן חדש...