Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכלל, היתה שם מערכת שכללה גיר 3 הילוכים, קלאץ' רגיל, וגם ממיר מומנט. 3 הילוכים היו מספיקים, כי ממיר מומנט איפשר זינוק בהילוך "גבוה" (הכל יחסי) וההילוך הראשון היה בעצם מקביל להילוך שני.

משהוא דומה היה בחיפושית חצי אוטומטית (2 הילוכי נסיעה והילוך "כוח" לעליות קשות)

אני רואה בזה מספר יתרונות (כמו למשל נסיעה בפקקים ללא צורך במשחק מתמיד עם הקלאץ') ומעניין למה לא היה המשך לרעיון הזה.

בעיקרון, ב RO80 היו מזנקים בהילוך ראשון, כמו במכונית רגילה.

הגיר היה חצי אוטומטי כמו בחיפושית או בסיטרואן CMATIC - הרעיון היה טוב בעיקרון, שילוב נוחות האוטומטי עם יעילות הידני, רק שהמחיר היה כבד למדי;

ממיר המומנט גזל הרבה מכוחו של המנוע, בעיקר בזינוק הראשוני, והתיבה היתה מוגבלת ל 3 הילוכים בלבד.

בנוסף, צריכת הדלק היתה כשל מכונית אוטומטית "מלאה" , כך שחיסכון לא הושג כאן.

גם לדייהטסו היתה תיבה חצי אוטומטית שנקראה דיימטיק, שהיתה למעשה תיבה אוטומטית סטנדרטית (פלנטרית) רק ללא "מוח" כך שהיו לה רק 2 הילוכים - L לתחילת נסיעה ו D שהיו עוברים אליו ב 50-70 קמ"ש לערך.

הספק של 115 כ"ס היה מכובד למדי לתקופתן, וכדאי לזכור שהמכוניות היו הרבה יותר קלות מהמכוניות בנות ימינו.

אגב, לוולבו שלי יש רק 82 כ"ס.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל כמה דברים ניתן לומר כבר עכשיו. מדובר בשלשה חברות אירופאיות. שתים, גם nsu וגם סיטרואן ניסו בדגמים הללו לעשות מהפכה. ויאפה הן ואיפה bmw היום. ואני אומר זאת בצער כחולה סיטרואן.

בסופו של דבר העם הצביע סובארו. המנעו הרוטורי של nsu הכזיב, והחברה חדלה מלהתקים. לא יודע אם בעקבות כך. חן?? איפה אתה??

סיטרואן, התעקשו, והתעקשו, עד שכמעט שברו את הראש. ולבסוף התאחדו עם פיז'ו.

מה שאומר שרב נסיונות המהפכה לא מצליחים, מה שעושה את המהפכות שמצליחות לבאמת גדולות.

אריה

בעיקר סיטרואן

מה שמעניין במיוחד בהשוואה בין 3 המכוניות, זה הדרך שעבר כל יצרן בשנים שקדמו למבחן.

NSU היתה יצרנית אופנועים וקטנועים מהגדולות בעולם, שרק בסוף שנות ה 50' החלה לייצר מכוניות.

שנות ה 60' האירו פנים ל NSU ודגמי הפרינץ נימכרו היטב, כך שתיכנון ה RO80 היה ללא לחץ כלכלי.

מה שמעניין בסיפור ה RO80 היתה ההרפתקנות בתיכנונה, בייחוד ההתבססות על מנוע ש NSU כבר ניכוו ממנו בעבר הלא רחוק, בפרינץ ספיידר, והרפתקנות לא ממש איפיינה את היצרנים הגרמניים השמרנים.

מנוע הוונקל של ה RO80 גילה אמינות מחפירה, ונסועה של 30-40K עד למותו של המנוע היתה מקובלת.

NSU עמדה באחריות והחליפה מנועים עד שהיא פשוט קרסה כלכלית וניבלעה באודי.

אב טיפוס מוכן לייצור הועבר בסוף לידי פולקסווגן בעת איחוד החברות ונקרא פולקסווגן K70.

למרות שייצור דגמי הפרינץ הופסק ב 72', ייצור ה RO80 נמשך עד 77' בקצב איטי מאד, והיא היתה המכונית היקרה בהיצע פולקסווגן-אודי.

הסיפור של סיטרואן שונה לחלוטין; סיטרואן היתה חברה שאוונגרדיות היתה המילה הנרדפת שלה, והיא התעקשה על האוונגרדיות הטכנית גם במכוניות העממיות יותק שלה, כדוגמת ה GS.

מה שמוטט כלכלית את סיטרואן היתה רכישת פנהארד ב 67', שהיתה רכישה חסרת תוחלת בעליל, ובעיקר רכישת מזארטי ב 68' רק על מנת לאפשר את פיתוח הסיטרואן SM המופלאה.

סיטרואן, במודע, ידעו שהם עולים על רכבת לכיוון אחד, ופשוט שיעבדו את כל החברה למען פיתוחה של ה SM, וכשזו ניכשלה מיסחרית, גם עקב עיתוי גרוע (משבר האנרגיה ב 73') סיטרואן ניבלעה בפיג'ו, אך במידה רבה המשיכה לשמור על הייחוד שלה, לפחות עד לשנים האחרונות.

ב.מ.וו היתה עד תחילת שנות ה 60' אחת החברות המוזרות בעולם הרכב; מצד אחד הם ייצרו את האיזטה המגוכחת וה 600 וה 700 הקטנות, ומצד שני את דגמי ה 502 המאד יקרים, שדרו בכפיפה אחת באולמות התצוגה.

עד שב 62' הוצגה הב.מ.וו 1500 שכונתה "הסידרה החדשה", מה ששינה כליל את פני החברה הבאוורית.

הצלחת הסדרה החדשה, שמוצבה כמישפחתית ספורטיבית, נוצלה היטב ע"י ב.מ.וו שהציגה סדרה מרשימה של דגמים בעלי ניחוח ספורטיבי כמו ה E3 ודגמי ה 02 של הסדרה החדשה.

בשנות ה 70' המשיכה ב.מ.וו בתנופת הפיתוח והציגה מכוניות סאלון כמו סדרה 5, מכוניות קופה(סדרה 6) ומכוניות פאר כסדרה 7.

ב.מ.וו אט אט מיצבה עצמה כחלופה ספורטיבית-אלגנטית למרצדס, וממשיכה בקו זה עד ימינו אנו.

פורסם

חן תובנות מעניינות אולם שכחת להזכיר את הפאן המוזר של ב.מ.וו. שהתחילה בכיוון אווירי בכלל ובין היתר היו [ועדיין] באמתחתה כלים דו גלגליים [לא רעים בכלל].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אכן כתבה ראויה, כמו שיודעים לעשות בקאר, המגזין המוטורי החודשי הטוב בעולם לדעתי.

לא פלא שהקהל הבריטי יודע לדבר מכוניות. תרבות מוטורית הולכת יד ביד עם מגזין מוטורי משובח.

פורסם

אגב, באותה שנה (1973) סיטרואן עצמה גם ניסתה לשווק מכונית עם מנוע רוטורי. זו הייתה סיטרואן GS BI-ROTOR, שפותחה בשיתוף עם NSU, אבל הצליחה הרבה פחות. נמכרו כ 1000 יחידות בלבד.

1.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

פורסם

סיטרואן השקיעה משאבים רבים בפיתוח מנוע הוואנקל, והסיבה לכך פשוטה; כשתוכננה ה CX, מחליפת ה DS, החליטו בסיטרואן לפתח למכונית מנועים חדשים, ועקב עיצוב החרטום הדקיק, המנועים היחידים שבאו בחשבון היו מנוע בוקסר או מנוע וואנקל.

הסוף היה ידוע; עקב קשיי תקציב (אלא מה) נינטש רעיון פיתוח מנוע בוקסר ועקב בעיות אמינות ניזנח מנוע הוואנקל.

לבסוף מצאה עצמה ה CX החדשה עושה שימוש במנועיה העתיקים של ה DS, ששורשיהם עוד בטרקסיון אוונט, שהורכבו על גבי תת שילדה בהטייה של 45 מעלות.

מנוע ה 2.0 העתיק הוחלף רק ב 79' במנוע הדוברין המודרני יותר, ואילו מנוע ה 2.4 הוחלף רק ב 84' במנוע בעל גל זיזים עליון בנפח 2.5.

פורסם
אותי מה שמדהים שהרכבים מוציאים ממנועי 2000 סמ"ק בקירוב "רק" 115 כ"ס [המספרים בקירוב וללא ה NSU].

להוציא הספק של 115 כ"ס ממנועי 2000 סמ"ק - היה משהו לאותם זמנים, ברוב המכוניות ההספק היה מתחת ל 100 כ"ס.

בידי BMW 520i שנת 72 עם מנוע שנפחו 2000 סמ"ק ומערכת הזרקה מכנית הנותן הספק של 130 כ"ס ( כמו ב - BMW 2002tii ) והספק זה היה ממש משמעותי ובמיוחד ב- 2002 שהיתה קלה מה - 520.

ממועד ייצור 2002tii החלה חברת BMW במיצוב מוצריה כמכוניות עם פן ספורטיבי - דבר הנמשך עד היום.

DSCF5701.jpg

מצא משה

פורסם

מצא אני מודע לכך ומעל להכל משתהה על ההתקדמות האדירה שמתבצעת בעשור האחרון בכל מה שאפשר להפיק ממנועי בעירה פנימית מיושנים. [יחס של סמק לכח סוס].

המנועים הינם מנועים בזבזנים על פי אחוז הניצולת שהם מפיקים [או מבזבזים] עד להפקת הכח ,לדוגמא מנועי קרנו ועיקרון דלתא חום ויחס ישיר לניצולת המנוע.

ההשתאות שלי נשארה ועדיין אני תוהה מה יהיה בעוד עשור או שניים ?

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

המנועים הינם מנועים בזבזנים על פי אחוז הניצולת שהם מפיקים [או מבזבזים] עד להפקת הכח ,לדוגמא מנועי קרנו ועיקרון דלתא חום ויחס ישיר לניצולת המנוע.

?

תרגום להדיוטות בעברית קלה אם אפשר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קרנו עלה על העובדה שמנוע נציל יותר אם הפרש הטמפרטורות בין תחילת העבודה לסיומו [או מחזור עבודה] גדול יותר.

במנועי בעירה פנימית הניצולת יחסית נמוכה [הדלתא טמפרטורה בין תחילת המהלך לסיומו לא גבוהה].

ובעולם האמיתי אם תקרר את המנוע לפני תהליך הדחיסה אזי המנוע יהיה נציל יותר וההספק שלו יגדל ובפועל אם תזריק מתנול או תקרר את התערובת לפני תחילת הפעולה תשיג יותר סוסים.

והנה ההסבר התיאורטי המלא:

http://en.wikipedia.org/wiki/Carnot_heat_engine

או באנגלית:

Carnot's theorem is a formal statement of this fact: No engine operating between two heat reservoirs can be more efficient than a Carnot engine operating between the same reservoirs.

This maximum efficiency η is defined to be:

where

W is the work done by the system (energy exiting the system as work),

QH is the heat put into the system (heat energy entering the system),

TC is the absolute temperature of the cold reservoir, and

TH is the absolute temperature of the hot reservoir.

A corollary to Carnot's theorem states that: All reversible engines operating between the same heat reservoirs are equally efficient.

In other words, maximum efficiency is achieved if and only if no new entropy is created in the cycle. Otherwise, since entropy is a state function, the required dumping of heat into the environment to dispose of excess entropy leads to a reduction in efficiency. So Equation (1) gives the efficiency of any reversible heat

File:Real_vs_Carnot.png

File:Carnot_heat_engine_2.svg

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

טל תודה. מאיפוא שלפת את הידע הזה?

האם באמת מגיע לי העונש הזה!!

בחום הזה נו באמת...

אבל עכשיו אני מבין את עבודת המזגן . פנימה קור החוצה חום

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לצערי המוח שלי זוכר פרטים קטנים לא רלבנטיים כמו כ"ס ואיזה צורה של פנס שייך לאיזה שנת ייצור :oops:

אבל שמות פחות קל לי לזכור :shock:

או כמו שחבר קרא לי פעם "איש הפרטים הקטנים" :wink:

שיהיה לנו אחלה סופ"ש.

טל.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

זכור את השיר הכל בגלל מסמר קטן.. ותבין כי זו מחמאה, איש של הפרטים הקטנים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
מכונית סופר ספורטיבית לוטוס אלן מנוע 1600 סמ"ק שנת 1973 126 כוח סוס עם 2 קרבורטורים כפולים.

כן ההתקדמות היא עצומה לא רק בהספקים אלא גם בכל ESP ABS וכו' רק המהירות נשארה 80/90 קמ"ש ימ"ש ( ימח שמם )

הרכבים התקדמו אבל הנהגים לא...

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

אסף

לחלוטין לא מסכים איתך הנהגים של היום טובים יותר מאשר הנהגים של פעם

לפני 30-40 שנה רוב הנהגים עלו לרכב או התוודעו אליו בגיל מבוגר , מבלי שיהיה להם כל עבר מוטורי.

היום כמעט כל ילד יונק מוטוריקה מאביו ואימו מעת שנולד , לטוב או לרע , בד"כ לטוב. גם כמות המידע וזמינותו עלו לאין שיעור.

אפילו התשתיות השתפרו לבלי הכר.

רק המהירות החוקית לא השתנתה , מהירות הנסיעה בפועל כן , בתנאי שאין פקקים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...