Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי מבחן השוואה מאוד מעניין. כאשר מכוניות האלה היו עדיין חדשות. מכיוון שמבחן מאוד מעניין ומפורט, חשבתי לנכון לעלות אותו לכאן בשביל אנשים שמעוניינים או בעלי אחד הרכבים, ההשוואה כוללת מחירי טיפולים. יש תמונות של תאי מנועים ורכבים באופן כללי, כולל סאלון.

מאוד מוזרים יחסי העברה לגיר של NSU. בהילוך ראשון שזה יחס מאוד בלתי רגיל מדובר על 9.9.

http://www.citroenet.org.uk/miscellaneous/car-test/car0773-1.html

אישית ממש נהניתי לקרוא את המבחן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה רבה.

אני חושב, שב RO80 יחסי העברה הם כאלו, בגלל שמנוע הרוטור היה מתחיל להיות יעיל רק באיזור 4000 סל"ד, והיה חסר כוח לחלוטין בסל"ד נמוך מזה.

עריכה - המשכתי לקרוא, וראיתי שרשום, שמהירות ב 1000 סל"ד בהילוך גבוה היא 18 מייל לשעה, בערך כמו במכוניות האחרות.

וזה לא מתאים ליחסי ההעברה המוזרים. יש למישהוא הסבר ?

ובכלל, היתה שם מערכת שכללה גיר 3 הילוכים, קלאץ' רגיל, וגם ממיר מומנט. 3 הילוכים היו מספיקים, כי ממיר מומנט איפשר זינוק בהילוך "גבוה" (הכל יחסי) וההילוך הראשון היה בעצם מקביל להילוך שני.

משהוא דומה היה בחיפושית חצי אוטומטית (2 הילוכי נסיעה והילוך "כוח" לעליות קשות)

אני רואה בזה מספר יתרונות (כמו למשל נסיעה בפקקים ללא צורך במשחק מתמיד עם הקלאץ') ומעניין למה לא היה המשך לרעיון הזה.

פורסם

העיניין הוא שאם אני זוכר נכון, כבר ב7000~8000סל"ק בלוח שעונים של RO80 זה היה איזור אדום. כלומר מנוע עובד על 4000~7000 סל"ד?

במזדות RX, כמה שאני יודע אפילו סיבובי סרק די רגילים כמו למנועי בוכנה, מעבר לזה מומנט מקסימלי לחלק מדגמי מנועים האלה הוא על כ-3500סל"ד.

בטבלת נתונים עבור RO80 הם רושמים שזה מגיע למהירות 30 ומשהו מייל על הילוך ויחס בדפרנציאל היגיוני גם. זה מה שמוזר לי: איך רכב עם יחסי העברה במגבלת סל"ד כזאת מגיע למהירויות האלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה צודק, ניסיתי עכשיו להציב את כל המספרים בנוסחה לחישוב מהירות לפי יחס העברה.

עם היחסים האלו יצא שמהירות ב 1000 סל"ד היא 6 קמ"ש ולא 30 כמו שהם רשמו.

אנו כאן מפספסים משהוא, אולי היה סוג של גיר נוסף, שאיחד את שני הרוטורים, ובו היה יחס העברה "מהיר" כלשהוא.

פורסם

לא חושב שיש איזה גיר באמצע, אולי טעות בטבלה. בהסבה שעשו למנועי סובארו הגיר נישאר אותו הדבר, רק מנוע הוחלף.

אחרי הסבה זה לא נוסע על 2 קמ"ש, אולי ממיר מומנט הוא הסיבה? (אבל בגירים אוטומטיים של היום שיש בהם ממיר מומנט יחסי העברה הגיוניים, גם דגמים ללא נעילה).

פורסם

פשוט המספרים לא נכונים. טעות .יש לחלק אותם ביחס של FINAL DRIVE RATIO ואז מקבלים את היחס הנכון.

לפי CARFOLIO יחס הילוך שלישי 0.79 שזה מתאים ל 3.8/4.85 במאמר

מהירות מקסימלית הושגה ב 6075 סל"ד 113/18.6

טרק ב 4500 סל"ד מקסימום HP ב 5500 סל"ד כך שרצועת הכוח הייתה אני מניח בין 3500 ל 6500 סל"ד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, תודה על ההסבר. עכשיו נעשה ברור שיחסי העברה למעשי די רגילים. פשוט הם הציגו יחס העברה שמתקבל בגלגל ולא כפי שנהוג בימינו יחס העברה בגיר לפני דיפרנציאל.

פורסם

אותי מה שמדהים שהרכבים מוציאים ממנועי 2000 סמ"ק בקירוב "רק" 115 כ"ס [המספרים בקירוב וללא ה NSU].

מה שמביא אותי להבנה שבעוד 30 שנה מנועי 1.6 ליטר יגיעו להספקים שהיום נראים לנו ספורטיביים.

לגבי העיצוב הייתי ועדיין אני מאוהב ב DS [למי שזוכר היה רכב של שגרירים ].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

כניראה בעוד 30 שנה מנוע 1.6 יהיה עם שמונה מגדשי על וארבע מגדשי טורבו, יוציא בסביבות 400 כ"ס וירכיבו אותו על אוטובוסים. זה יהיה ביו דיזל סופר מתקדם. במכוניות פרטיות יתקינו מנוע 200 סמ"ק שני צילינדר עם שני מגדשים בעלי 115 סוסים.

דלק יהיה מימן.

או אולי נחזור לסוס ועגלה. מי יודע מה יהיה אז? נסטרדמוס אמר משהו על 2012 ואפילו עשו קופה עם סרט עם שם כזה, זה גם בערך מה שמבינים לפי אינדיאנים משבטי מיה.

הכל יהיה בסדר, כניראה עוד שלושים שנה לא יהיה מנוע בעירה פנימית אלא מנוע חשמלי :-P

בקשר ל-115 סוסים למנוע 2000. זה היה מתקדם לזמנו. פולקסוגן עד לפני כמה שנים שיווקה מנוע שני ליטר עם 112 סוסים.

פורסם

מכונית סופר ספורטיבית לוטוס אלן מנוע 1600 סמ"ק שנת 1973 126 כוח סוס עם 2 קרבורטורים כפולים.

כן ההתקדמות היא עצומה לא רק בהספקים אלא גם בכל ESP ABS וכו' רק המהירות נשארה 80/90 קמ"ש ימ"ש ( ימח שמם )

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

צוויפר תיקון קטן,

לפי נוסטרדומוס וכמה תעתיקים עתיקים מדובר על שנת 2011 [אבל לך תדע אם זה מדויק בגלל כל עניין הולדת ישו ושנת הספירה הראשונה שבלבלה את כל הספירה].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

talroze, נקווה שהם התבלבלו בכמה עשרות/מאות שנים. אני בכל מקרה די אופטימי בקשר לזה.

פורסם

הכתבה מאלפת, ואני עוד צריך לחרוש אותה.

אבל כמה דברים ניתן לומר כבר עכשיו. מדובר בשלשה חברות אירופאיות. שתים, גם nsu וגם סיטרואן ניסו בדגמים הללו לעשות מהפכה. ויאפה הן ואיפה bmw היום. ואני אומר זאת בצער כחולה סיטרואן.

בסופו של דבר העם הצביע סובארו. המנעו הרוטורי של nsu הכזיב, והחברה חדלה מלהתקים. לא יודע אם בעקבות כך. חן?? איפה אתה??

סיטרואן, התעקשו, והתעקשו, עד שכמעט שברו את הראש. ולבסוף התאחדו עם פיז'ו.

מה שאומר שרב נסיונות המהפכה לא מצליחים, מה שעושה את המהפכות שמצליחות לבאמת גדולות.

אריה

בעיקר סיטרואן

• תוכן חדש...