Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחר הנושא הקודם שלי שבו בדקתי מספר הצעות של חברי הפורום יש מספר מונובלוקים שעומדים ראש בראש.

SUNDOWN 1000D, SUNDOWN 1500D, ROCKFORD T10001BD, ROCKFORD 1500BD, DLS A3, DLS A6, AUDISON LRX1.1K, STEG K2/02

- איזה מהמגברים הבאים מתאימים לי להגברה בריאה של ה- AA Havoc 12?

- איזה מהם מתאימים למערכת החשמל הלא משודרגת של הרכב שלי - פיג'ו 206 שנת 2000 נפח מנוע 1.4?

- מה אומר מגבר קלאס AB לגבי איכות השמע לעומת קלאס D ולגבי צרכנות של חשמל? האם אפשרי להשתמש במגבר קלאס AB שמוציא סביב ה- 1000RMS במערכת החשמל המקורית של הרכב שלי?

- האם כבל מתח 4 גייג' יתאים למונובלוקים הבאים בהנחה שהוא מהאיכותיים יותר?

תודה רבה,

אביעד.

Aviad Vaizman

Fujitsu TEN Eclipse 7100 color

Hertz Hi-Energy HSK165 + ML 28 @ JL Audio 300/4

Ascendant Audio Havoc 12 @ Sundown Audio SAZ-1500D

פורסם

כדאי שתבדוק כמה זרם האלטרנטור שלך יכול לספק. צריך להיות כתוב עליו הנתון הזה או לפחות דגם, ואז אפשר למצוא עליו פרטים ברשת.

אאל"ט זה 90A

פורסם

STEG,AUDISON וDLS עדיפים מבחינת איכות

הבדלים בין CLASS D לבין AB

CLASS D הם מגברים הנצילים יותר,כאשר הנצילות היא מאוד גבוהה,בין 80 ל90 %

CLASS AB הנצילות היא בסביבות 60%

ז"א שכדי להוציא 1000 WRMS המגבר צריך 1600 WRMS

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך, קרא את כללי הפורום***

שלושת המגברים שציינת הם קלאס AB.

זאת אומרת שעדיף לי ללכת על קלאס D בשביל נצילות מלאה?

Aviad Vaizman

פורסם

בשביל נצילות CLASS D עדיף

ובהספקים שאתה צריך (1K) עדיף ללכת על D

למראת שאני עובד עם מגבר 2 ערוצים בגישור לסאב,והוא AB,אין בעיה במערכת חשמל

ובלי שום קשר לנצילות וקלאסים,הייתי לוקח את אודיסון :wink:

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

המגברים שרשמת הם

SUNDOWN 1000D, SUNDOWN 1500D, ROCKFORD T10001BD, ROCKFORD 1500BD, DLS A3, DLS A6, AUDISON LRX1.1K, STEG K2/02

לא מתוך בחירה של נתונים טכניים

לא מתוך בחירה של תכנון

לא מתוך בחירה של עלות

אלא מתוך בחירה של המגברים החביבים עליי - אני מזיל ריר על סדרת הA של DLS

אלו הם המגברים האוהבים עליי לאורך שנים, מעולם לא התאכזבתי ממערכת שהיתה מוגברת DLS - מעולם. (אפשר אפילו להריץ חיפוש ולראות שתמיד אני מציין את זה).

כל המונובלוקים שהוצעו כאן הם טובים מאוד עד מעולים.

להאבוק 12 הייתי הולך על המגברים היותר חזקים שרשמת מתוך כל יצרן.

הסאן דאון - מנסיון - שילוב נהדר על הסאב הזה.

הDLS - אני סמוך ובטוח שיעשה עבודה נהדרת.

הLRX אני מקווה שהוא לא נופל כאן בהספקים שלו.

לגבי הSTEG אני לא יודע - אבל צריך להיות מגבר נהדר, לפחות הבית הוא טו-אוב.

והרוקפורדים - אני באופן אישי מאוד סולד מהחברה הזו אבל מדובר במגברים טובים מאוד.

במילים אחרות מה שלא תבחר כאן יתן תוצאה טובה - אבל רצוי ללכת על המגברים החזקים ביותר מבין כולם, במקרה הזה, אני הייתי נותן עדיפות עליונה להספק ובוחר את המגבר החזק ברשימה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סוף סוף תשובה שרציתי לקבל, תודה תודה ושוב תודה על הפירוט.

גם אני טיפה סלדתי לכיוון ה-A3 של DLS, אך שוב, הפחד הגדול שלי הוא צריכת החשמל,

אין לי מושג כמה אמפר האלטרנטור המקורי של הפיג'ו מפיק ועד כמה מערכת החשמל יציבה בכדי להחזיק בצורה טובה מגבר כמו ה-A3, איך היא תנצל אותו לעומת מגברי קלאס D מהרשימה?

אשמח לקבל ממך חוות דעת בעניין הזה ובכך תסגור לי את כל הפינות.

שוב תודה רבה.

Aviad Vaizman

פורסם
סוף סוף תשובה שרציתי לקבל, תודה תודה ושוב תודה על הפירוט.

גם אני טיפה סלדתי לכיוון ה-A3 של DLS, אך שוב, הפחד הגדול שלי הוא צריכת החשמל,

אין לי מושג כמה אמפר האלטרנטור המקורי של הפיג'ו מפיק ועד כמה מערכת החשמל יציבה בכדי להחזיק בצורה טובה מגבר כמו ה-A3, איך היא תנצל אותו לעומת מגברי קלאס D מהרשימה?

אשמח לקבל ממך חוות דעת בעניין הזה ובכך תסגור לי את כל הפינות.

שוב תודה רבה.

מן הסתם מגבר קלאס AB יעיק יותר על מערכת חשמל מאשר מגבר קלאס D או T באותו ההספק.

איך בדיוק זה ישפיע על מערכת החשמל שלך?

שאלה כל כך מורכבת - אם המצבר מספיק גדול ואתה עושה נסיעות ארוכות וחלק מהדרך אתה לא מפגיז בווליום או אפילו מכבה את המערכת, אני מאמין שאתה תוכל "להתחמק" מזה אפילו עם מערכת חשמל סטנדרטית

זה לא שההאבוק 12 לא כיכב ברכבים עם מערכות חשמל סטנדרטיות כאן בפורום, הוא כן ובכמה וכמה מהם.

הדבר הנכון לעשות יהיה לגשת לחשמלאי רכב, אני רק מקווה שלהמליץ על צביקה בחום ואהבה ודרישת שלום חמה תוך כדי זה בסדר מבחינת החוקים כאן, ולבדוק מה מוצא האלטרנטור שלך תחת עומס כבד בסיבובי סרק ובסל"ד גבוה.

מעבר לכך להבין לפי הרכיבים שאתה הולך לרכוש מה צריכת הזרם שלהם ולהבין מהמצב הנוכחי כמה עומס אתה הולך להפיל על המצבר, תיקח בחשבון שאלטרנטור שעובד בעומס מלא רוב הזמן - אורך החיים מתקצר גם כן.

אז אתה פחות או יותר תדע כמה חסר לך ואם לאלטרנטור שלך יש סיכוי כלשהוא להטעין את המצבר בפרק זמן סביר או שאין לו סיכוי כלל ואז הפתרון הברור הוא שדרוג מערכת החשמל.

אם אתה עושה נסיעות קצרות, הרכב בקושי רואה סל"ד גבוה - הייתי אומר שרצוי שמערכת החשמל תשודרג.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

DLS A6 מבוסס על A3 עם אותו ספק ואותם נתוני הספק, פשוט עם טווח תדרים מצומצם של עד 125 הרץ ותג מחיר נמוך יותר משמעותית מA3. היתרון של A6 זה רק שלט לשליטה על הבאס, פיצ'ר לא שימושי מידי לטעמי.

לעומת זאת לA3 יש 2 ערוצים והענות תדרים מלאה. אז יש פה יתרון מטורף של גמישות ואפשרויות שדרוג עתידיות.

בשורה התחתונה, אם A6 יותר זול לקנייה ואין לך מחשבות לשדרוג בעתיד אז עדיף A6 כדי לחסוך בכסף. אם המחירים דומים אז אין סיבה לקנות מגבר מסורס בתדרים כמו A6.

לכל מונו שתבחר תצטרך לשדרג את מערכת החשמל כדי לנצל אותו במלואו כי אל תשכח שיש לך עוד מגבר.

פורסם

The REAL B.r

ה A3 נבנה לסטים מסדרת ULTIMATE של DLS לדוגמה(UP, UR, SCANDINAVIA) . המגבר סטראיו אבל ניתן להפוך אותו למונו

ה A6 מוגדר בתור מונו בלוק גם לו קיימים 2 ייציות לכול סאב בדיוק כמו ב A3 רק קיים BASS CONTROL להקלה במקום לחפור בכיוון של רדיו לאנשים ששומעים מגוון רחב של מוזיקה

והמגבר לא מסורס השוודים לא בונים סתם מגברים

Hu: Pioneer 9800 BT Comp:

DLS-UR36i

SubWoofers: Double Eartquake SubZero 2000RMS

פורסם

A6 הוא לא סתם מגבר, הוא מגבר מעולה.

כשאני אומר מסורס אני מתכוון שהענות התדרים שלו קטנה משל A3.

A3 מנגן עד 50KHZ אז בעצם יש כאן 2 באחד, גם מגבר דואל מונו איכותי וגם מונובלוק (A6 בעצם) איכותי וחזק (1200WRMS ב1 אוהם)

A6 מנגן רק עד 125Hz אז יש לך רק מונובלוק שיכול להגביר סאבים ואין לך אפשרות להשתמש בו כמגבר סטריאו למידים או סט קומפוננט אם תרצה בעתיד. לכן הוא גם זול יותר מA3.

פורסם

קצת סדר:

A3 זה דואל מונו

Ultimate A3 - The Twin Mono

Number of channels2 Amplifier classAB Output power in 4 ohm2 x 150 W Output power in 2 ohm2 x 270 W Output power in 1 ohm2 x 425 W Mono bridge mode 4 ohm550 W Mono bridge mode 2 ohm870 W Mono bridge mode 1.33 ohm1000 W

A6 זה מונו

Ultimate A6 - The Mono Amp

Number of channels1 Amplifier classAB Output power in 4 ohm500 W Output power in 2 ohm870 W Mono bridge mode 4 ohmN/A Output power in 1 ohm1200 W

A6 מיועד לסאבים וA3 לקומפוננטים

אבל זאת רק דעתי

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם
DLS A6 מבוסס על A3 עם אותו ספק ואותם נתוני הספק, פשוט עם טווח תדרים מצומצם של עד 125 הרץ ותג מחיר נמוך יותר משמעותית מA3. היתרון של A6 זה רק שלט לשליטה על הבאס, פיצ'ר לא שימושי מידי לטעמי.

לעומת זאת לA3 יש 2 ערוצים והענות תדרים מלאה. אז יש פה יתרון מטורף של גמישות ואפשרויות שדרוג עתידיות.

בשורה התחתונה, אם A6 יותר זול לקנייה ואין לך מחשבות לשדרוג בעתיד אז עדיף A6 כדי לחסוך בכסף. אם המחירים דומים אז אין סיבה לקנות מגבר מסורס בתדרים כמו A6.

לכל מונו שתבחר תצטרך לשדרג את מערכת החשמל כדי לנצל אותו במלואו כי אל תשכח שיש לך עוד מגבר.

סליחה מראש , אבל מה זה השטות הגמורה הזאת שרשמת עכשיו? למה לקחת מגבר 2 ערוצים ולגשר אותו שאתה יכול לקחת מונובלוק יעודי בשביל סאב ועוד מונו כמו הA6 , הוא רוצה מגבר לסאב מה הקשר פה טווח תדרים מצומצם?? הוא הולך לחתוך את הסאב ב6.3KHZ ??

שלט באס לא פיצ'ר שימושי לטעמך? בלי שלט באס סביר להניח שאני יחפש אופציה אחרת , לחפור בתוך הרדיו דיסק בשביל הנחתה \ הגברה זה ממש לא נחמד.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם
סליחה מראש , אבל מה זה השטות הגמורה הזאת שרשמת עכשיו? למה לקחת מגבר 2 ערוצים ולגשר אותו שאתה יכול לקחת מונובלוק יעודי בשביל סאב ועוד מונו כמו הA6 , הוא רוצה מגבר לסאב מה הקשר פה טווח תדרים מצומצם?? הוא הולך לחתוך את הסאב ב6.3KHZ ??

שלט באס לא פיצ'ר שימושי לטעמך? בלי שלט באס סביר להניח שאני יחפש אופציה אחרת , לחפור בתוך הרדיו דיסק בשביל הנחתה \ הגברה זה ממש לא נחמד.

הגזמת, ברדיו דיסק עם יציאה נפרדת לסאב לא צריך לחפור בו כדי להנחית את הסאב, מקסימום 2-3 לחיצות.

עכשיו נניח שA3 עולה כמו A6.

אני מעדיף לקנות A3 שיכול להגביר סאב בדיוק כמו שה-A6 יכול ובנוסף יש אפשרות להגביר מידים\קומפוננט חזקים בצורה מעולה ולוותר על שלט לבאס. יש יתרון גדול בגמישות הסט-אפ.

הרי מה קורה בדרך כלל? אחרי שנה/שנה וחצי ימאס לבחור מSPL כי זה עושה הרבה רעש מיותר ומפרק את הרכב והוא יעבור לסט שלושה חלקים והוא יחפש דואל מונו להגברת מידים או סט פסיבי איכותי. את הסאב+מונו הוא ימכור ויקנה סאב קטן יותר וחלש יותר.

כמובן שיש יוצאים מן הכלל ואלו נשארים חובבי SPL לעד אבל מהנסיון שלי לרוב תחביב ה-SPL חולף די מהר. אני בעצמי הייתי חובב SPL ומי שוותיק בפורום אולי זוכר אותי מתחרות SPL ברמת גן ב2004 שבה זכיתי במקום הראשון. גם אני וגם חבריי עברו לSQ.

שורה תחתונה, עדיף לקחת מגבר יותר גמיש אם המחירים דומים.

אם A6 זול יותר משמעותית אז עדיף A6 כמובן, לא סתם הוא מתומחר נמוך יותר מA3. אם היה עולה אותו מחיר אז לA6 לא הייתה זכות קיום בכלל.

זו דעתי ובעצם כל מה שנאמר בעניין הטכני זה עובדות.

למרות שיש לי כאן אינטרס ברור אני לא כותב דברים סתם.:wink:

פורסם

האבוק 12 זה סאב של 1250RMS ,והוא מגיע עם שני סלילים של 2 אום משמע עובד בהתנגדות סופית של 1 אום

מגבר DLS A3 עובד בגישור בהתנגדות של 1.333 אום בלבד ,ולא יורד ל-1 אום לפני הצהרות היצרן.

בנוסף העובדה שהוא מגבר קלאס A\B לדעתי מורידה אותו מהפרק.

אני הייתי שוקל מגבר רוקפורד T1500.1 BD ניתן להביא אותם ב-EBAY במחירים טובים של באזור 2500 שח

• תוכן חדש...