Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת וסחיבה של רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיווט + מגבר + רמקולים + סאב מהווים תוספת משקל על הרכב, אבל הוא יתגבר על זה.

אם היית מבצע בדיקת צריכת דלק במעבדה היית מגלה הפרש (כי כאמור יש יותר משקל ברכב) אבל ההפרש לא אמור להיות מורגש בתדלוק, בטח לא ברמה של ירידה של קילומר לכל ליטר.

נסיעה עם מערכת גורמת לנהג להיות קשוב פחות לרעשי המנוע ולרגש על דוושת הגז. מוזיקה מנתקת או מכהה חלק מחושי הנהג מה שגורם לשינוי אופי הנהיגה גם אם לא תמיד שמים לב לכך.

בכל מקרה אני מציע לך למדוד באופן עקבי את צריכת הדלק שלך ולבצע תדלוקים לאחר גמיעת כמה שיותר קילומטרים על כל מיכל, 400-500 ואפילו 600 אם אפשר. ככה תהיה לך צריכה מדוייקת יותר ותוכל להבחין בתקלות אם וכאשר יהיו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בדקת לחץ אוויר בצמיגים לאחרונה? :wink:

מעבר לכך - לרכב הזה יש מומנט של חרגול סורי - הוספת משקל לרכב הזה תהיה הרבה יותר מורגשת מאשר לרכב עם מומנט יותר גדול.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כ-מה כבר שוקלת המערכת שלו? 20 קילו? :roll:

איך אומרים בפיזיקה - זניח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ההשפעות של מערכת לרכב על צריכת הדלק הן בכלל זניחות באופן כללי.

הייתי יותר הולך על משתנים סביבתיים כמו למשל - האם בעל הרכב נסע יותר בכביש פתוח במיכל הקודם לעומת הנכוחי? אולי הוא עשה איזו נסיעה ארוכה שהוא פשוט שכח ממנה.

לחץ אוויר בגלגלים, מתי היתה הפעם האחרונה שנבדק לחץ אוויר.

חום - משפיע על עבודת המזגן.

וכו' וכו'...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לא לכל מי ששוקל 100 קילו יש כרס זה דבר ראשון

דבר שני מלבד המשקל אין שום צריכה של אנרגיה מהמכונית במהלך הפעלת המערכת, רק צריכה של חשמל ואם יש בעיית טעינה אני גם לא חושב שזה אמור לייצר צריכת דלק גבוה יותר.

אבל אתה מצד שני לפי הרכיבים שציינת אתה לא אמור להרגיש את המשקל כפקטור של צריכת דלק

מלבד המשקל הוא מנקודת מפתח במשפט שלך, כל הטענה שלי הייתה היא שהצריכה של הדלק תעלה רק עם משקל עודף על הרכב, כלומר במידה והוא נוסע עם עוד אדם ברכב צריכת הדלק תעלה ובטח עם מנועים קטנים כמו באלטו.

וכמובן שהגזמתי עם המשקל בכוונה שכן 20 קילו ברכב זהו לא משקל מורגש אך אני מניח ש100 קילו הוא היה מרגיש יופי.

יום טוב!

DLS-RA20, DLS-UP6i, Rockford -500.1P, Rockford HX2 "12

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נצל"ש-

האם צריכה מוגברת של חשמל לא משפיעה על צריכת הדלק?

מאיפה בעצם האנרגיה הזו מגיעה?

פורסם

האנרגיה מגיעה מהמצבר שנטען ע"י האלטרנטור שמופעל ע"י המנוע ברכב באופן קבוע ולא משתנה.

ולכן האנרגיה שנלקחת במטרה להפעיל את המערכת שולית ביותר ואם משהו יכול להשפיע על הרכב זה המשקל ובטח לא משקל של מערכת.

DLS-RA20, DLS-UP6i, Rockford -500.1P, Rockford HX2 "12

פורסם

הבעיה היא לא המשקל,

בתור מי ששומע מוזיקה לא רגועה במיוחד אני אומר לכם בוודאות שעם המוזיקה בווליום אני נוסע הרבה הרבה פחות רגוע ממה שבלי מערכת או רדיו בשקט. וזה לא בגלל שאני לא שומע את המנוע.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
האנרגיה מגיעה מהמצבר שנטען ע"י האלטרנטור שמופעל ע"י המנוע ברכב באופן קבוע ולא משתנה.

ולכן האנרגיה שנלקחת במטרה להפעיל את המערכת שולית ביותר ואם משהו יכול להשפיע על הרכב זה המשקל ובטח לא משקל של מערכת.

אוקיי, אז אני מבין שזה זניח, אבל בכל זאת, איך זה בא לידי ביטוי?

האם האלטרנטור מפעיל יותר התנגדות על המנוע? האם ניתן למדוד את זה (במשוואות פשוטות של אנרגיה)?

פורסם

מצטער ככה לא בודקים צריכת קילומטר לליטר,בטח שלא לפי שעון של אלטו

ממלאים פול טנק נוסעים עד שנשאר בערך רבע,ואז שוב ממלאים פול טנק,מחלקים את הקילומטרים בכמות הליטרים שמילאת

וזאת התוצאה המדויקת

לגבי עליה בצריכה הדלק בעקבות זה שהמגבר מעמיס את האלטרנטור צריך לבדוק זאת לגופו של ענין

פורסם

גם אם יש בעיות טעינה לא צריכה להיות השפעה של צריכת הדלק, אין קשר בין שני הדברים.

הטעינה עצמה בקושי לוקחת כוח מהמנוע, וגם אם יש בעיות טעינה המנוע עדיין עושה את אותם סיבובים כדי לטעון את האלטרנטור זה לא שהוא יסתובב יותר בשביל לטעון אותו.

אין לי מושג כמה מגברים יש לך אבל אצלי עם 3 מגברים די גדולים אין עומס מורגש על המערכת, ובטח שלא צריכת דלק מוגברת.

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

• תוכן חדש...