Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, יש לי מערכת ברכב והבאתי איזה בנאדם שיכוון לי אותה, עמדתי עם האוטו מונע בסביבות חצי שעה.

לאחר כך התחיל המנוע להיתחמם ולהגיע קו אחד לפני הקו האדום, הונטה שהייתה אמורה להתחיל לפעול ולקרר את המנוע לא עבדה. נתתי סיבוב קטן למים של הרדיאטור( מי קירור, אנטי פריז ), התחיל לצאת לי עשן והמים הירוקים נזלו, מילתי מים חדשים וכיבתי את האוטו. לאחר 15 דקות המנוע טיפה התקרר וירד לקו של החצי ניסתי לסוע אחרי חצי דקה עוד פעם עלה החום מנוע והונטה לא התחילה לעבוד.

מישו אולי יכול להסביר לי, אולי מישו שקרא לו משהו דומה באוטו. ולהגיד לי בערך מה זה יכול להיות?

פורסם

בפונטו ספייס של אח שלי היתה בעיה דומה, שמה יש רק מאוורר אחד למזגן והרדיאטור, לא יודע אם בבראבו יש 2 או 1.

אז אצל אח שלי שהדלקנו מזגן המאוורר היה מתחיל לפעול במהירות הגבוהה ואז האוטו לא התחמם. הבעיה היתה עם חיישן טמפרטורה על המנוע, החליפו אותו והבעיה הסתדרה.

אז אם גם בפיאט שלך יש רק מאוורר אחד - תבדוק שאתה מדליק מזגן אם המאוורר מתחיל לפעול, אם כן זה אחלה שיטה לנסוע עד המוסך לסדר את הבעיה :lol:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
בפונטו ספייס של אח שלי היתה בעיה דומה, שמה יש רק מאוורר אחד למזגן והרדיאטור, לא יודע אם בבראבו יש 2 או 1.

אז אצל אח שלי שהדלקנו מזגן המאוורר היה מתחיל לפעול במהירות הגבוהה ואז האוטו לא התחמם. הבעיה היתה עם חיישן טמפרטורה על המנוע, החליפו אותו והבעיה הסתדרה.

אז אם גם בפיאט שלך יש רק מאוורר אחד - תבדוק שאתה מדליק מזגן אם המאוורר מתחיל לפעול, אם כן זה אחלה שיטה לנסוע עד המוסך לסדר את הבעיה :lol:

מה רע בשביט? קודם כול תודה על העזרה אחי, נניח שזה הפיוז והוא שרוף. כמה יעלה לי להביא מקורי חדש?

וכמה בערך יעלה לי להביא מפירוק?

לגביי התגובה liorwohl, תודה גבר, אצלי יש 2 מאווררים, אחד של המזגן ואחד של הרדיאטור. ככה שהקומבינה הזאת לא תעבוד אצלי. אני מקווה רק שזה לא נזק רציני.

יכול להיות שחוץ מפיוזים או מאוורר משו אחר הלך?

פורסם

קודם תבדוק פיוזים.

מלא מתקיני מערכת או כאלה שחושבים שהם יודעים, מתעסקים בחשמל מבלי לנתק את המינוס ויוצרים נזקים בלתי הפיכים.

בכלל אם אתה חושב שפיוזים צריך להביא מקורי חדש אז כנראה שאין לך יותר מידי מושג וחבל. חבילה של 10 פיוזים בערכים שונים עולה 9.99 באייס (כן, עשרה שקלים מינוס אגורה)

אני מציע לך לפתוח את התיבת פיוזים שלך ולהחליף את כולם בפיוזים חדשים מכיוון שהתועלת עולה על העלות. ואין לדעת אילו עוד נזקים יש לך ברכב.

מהיכן אתה?

ואני מבין שיש לך מנוע 1.4

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם
קודם תבדוק פיוזים.

מלא מתקיני מערכת או כאלה שחושבים שהם יודעים, מתעסקים בחשמל מבלי לנתק את המינוס ויוצרים נזקים בלתי הפיכים.

בכלל אם אתה חושב שפיוזים צריך להביא מקורי חדש אז כנראה שאין לך יותר מידי מושג וחבל. חבילה של 10 פיוזים בערכים שונים עולה 9.99 באייס (כן, עשרה שקלים מינוס אגורה)

אני מציע לך לפתוח את התיבת פיוזים שלך ולהחליף את כולם בפיוזים חדשים מכיוון שהתועלת עולה על העלות. ואין לדעת אילו עוד נזקים יש לך ברכב.

מהיכן אתה?

ואני מבין שיש לך מנוע 1.4

אני מקרית גת אחי, ויש לי 1.6V גיר רגיל.

פיוזים = הכבלים שמחוברים מהטרנטור ל+ שבמצבר? אם כן.. אז בדקתי היום בבוקר וראיתי שהכבל שמגיע ל+ של המצבר ממש בחיבור שלו למצבר ראיתי שהכבלים מתים. זתומרת שירד להם הציפוי.

וסתם לידע כללי, לאיפה הולך הכבל שמחבר בין הטרנטור למצבר, ל+ או ל-?

ולבעיה השניה של הרכב, המנוע התחמם והונטה לא התחילה לעבוד, רק על ידי כיבוי של האוטו לאחר חצי שעה המנוע התקרר בעצמו בלי הונטה.

איזה סיבות עיקריות יש לונטה לא לעבוד?

פורסם

אני רואה שיש לך קושי בהבנת הבסיס של מערכת חשמל.

הייתי מציע לך להיכנס לחשמלאי רכב בהקדם לפני שעוד נזקים ייגרמו.

בגדול המערכת מורכבת ככה:

1. אלטרנטור (לא טרנטור). חלק שיושב ליד המנוע ומסתובב עם הסיבוב של המנוע ע"י רצועה. עובד על אותו העיקרון כמו דינמו באופניים.

2. מצבר. החלק שאוגר את החשמל שמוציא האלטרנטור שיהיה ניתן להשתמש בו להתנעה לדוגמא.

3. פיוז. נתיך. זה חלק שאחראי שלא ישרפו לך הכבלים באוטו בגלל קצר או צריכת יתר.

ועניתי לך בדיוק על הסיבה שהונטה לא תסתובב.

ב99 אחוז שזה פיוז שרוף.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם
אני רואה שיש לך קושי בהבנת הבסיס של מערכת חשמל.

הייתי מציע לך להיכנס לחשמלאי רכב בהקדם לפני שעוד נזקים ייגרמו.

בגדול המערכת מורכבת ככה:

1. אלטרנטור (לא טרנטור). חלק שיושב ליד המנוע ומסתובב עם הסיבוב של המנוע ע"י רצועה. עובד על אותו העיקרון כמו דינמו באופניים.

2. מצבר. החלק שאוגר את החשמל שמוציא האלטרנטור שיהיה ניתן להשתמש בו להתנעה לדוגמא.

3. פיוז. נתיך. זה חלק שאחראי שלא ישרפו לך הכבלים באוטו בגלל קצר או צריכת יתר.

ועניתי לך בדיוק על הסיבה שהונטה לא תסתובב.

ב99 אחוז שזה פיוז שרוף.

גבר קודם כול באמת וואלה תודה שאתה עוזר לי :).

אני יבדוק את זה מחר.. אני ממש מקווה שזה פיוז.

לפני כמה ימים עשיתי נסיעה של חצי שעה ואז האוטו התכבה לי, ניסתי להניע ולא הצלחתי, אחרי חצי שעה של ייעוש ניסתי עם כבלים, הנעתי בשנייה.

ביררתי את העניין, אמרו לי אולי מצבר חלש, אבל מה שאני לא מבין זה איך אני מניע אם המצבר חלש ואז אחרי נסיעה של חצי שעה שבה המצבר אמור להיטען אני לא מצליח להניע. יש מצב שזה אלטרנטור?

תגיד אחי, במידה שאלטרנטור חלש, כמה יעלה לי לשפץ אותו? ומצד שני כמה יעלה לי להביא מפירוק?

לא ביקשתי מחיר מדויק, אבל ככה בערך, שאני ידע פחות או יותר איפה אני עומד.

• תוכן חדש...