Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום,

עלתה בראשי מחשבה לקנות מזגן מפוצל קטן 7000-9000 BTU לבנות שתי עגלות פשוטות אחת ליחידה הפנימית ואחת ליחידה החיצונית.

כמובן שהבעיה כאן היא צינורות הנחושת, האם קיימים צינורות גמישים לגז? האם צינורות של מיזוג לרכב גמישים מספיק והאם הם בכלל מתאימים?

צריך בסך הכל שתי צינורות באורך 5 מטר כ"א וכבל חשמל לשליטה ביחידה החיצונית. את הצינור ניקוז אין צורך להעביר.

אפשר לשים כלי בעגלה של היחידה הפנימית.

איזה חיבורים צריכים להיות בקצה ואיך ואיפה מכינים צינור כזה?

תודה וחג שמח.

פורסם

בעבר היו מזגנים מפוצלים ניידים המורכבים משתי יחידות (אלקטרה/אמקור).

הצינורות היו גמישים והיחידה החיצונית נועדה להנחה על אדן חלון/מחוץ לדלת וכד'.

המזגן היה יקר משמעותית (כ-4,000 ש"ח) ממזגן קבוע והיצור הופסק.

אפשר למצוא עדיין מדגנים כאלה באתרי יד 2.

המפוצלים ניידים של היום, הם יחידה אחת, יחסית זולים, וממש לא שווים את ההשקעה.

היו גם מזגני חלון קטנים כמו בביתנים של מפעל הפיס, גם הם ניתנים להנחה על חלון ולניוד - גם אותם הפסיקו לייצר בטיעון של ביזבוז אנרגיה (עלות/תועלת). מעניין שבחו"ל אפשר להשיג כדוגמתם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לגבי החיבורים - כנראה ש 3/8 ו/או 1/2. לגבי הכנת הצנרת - לא יודע היכן ניתן להכין. מה שבטוח הוא שזה יעלה לא מעט. ממליץ לך לחפש מזגן דומה מפירוק ולקחת לו את הצנרת.

אגב, כל הרעיון במזגנים הניידים זה שרק הסוללה החיצונית מופרדת וכל שאר החלקים נמצאים יחד ביחידה הפנימית. מה שאומר שכל החום והרעש שהמדחס מפיק נשארים בתוך הבית. השימוש במפוצל רגיל כנייד ישנה את התמונה - זה היתרון היחיד שאני רואה לפרוייקט כזה.

דבר נוסף - אל תשכח להתחשב באורך הצנרת שהוספת, ולהוסיף גז/שמן בהתאם.

בכל מקרה, בהצלחה.

נתי

פורסם

הכל אפשר, השאלה היא מה אתה רוצה להשיג בזה ?

הצנרת היא צנרת דקה (ממש המינימום שקיים במזגנים מפוצלים), "1/4 ו- "3/8.

כל כמה זמן אתה עובר דירה שהניידות של המזגן חשובה לך כ"כ ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יחידה אחת, יחסית זולים, וממש לא שווים את ההשקעה.

+1

מזגנים האלה לא שווים את זה. יחידה כוללת מדחס רועש ויש צינור כדי לפלוט את החום החוצה. הבעייה שחלק מחום נישאר בבית ותפוקת קירור מאוד נמוכה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לי היה פעם מזגן נייד כזה שהוא בנוי מיחידה חיצונית - מדחס שיושב מחוץ לחלון, ומיחידה פנימית.

המזגן בימי קיץ חמים מאד היה ממש מקפיא לי את החדר. ואני אחד שחם לו !

אם תצליח להשיג אחד כזה, מומלץ.

פורסם

יש לי מזגן נייד מפוצל של אלקטרה שהשתמשתי בו כמה שנים ושירת אותי נהדר. בחורף האחרון עברתי לדירת קבע עם מזגן והעברתי אותו לאחסנה. במהלך ההעברה כנראה כופפתי את הצינור יותר מדי ושמעתי את כל הגז בורח בבת אחת.

שורה תחתונה - אם אתה מסוגל להלחים את החור בצינור ולמלא גז (טכנאי מזגנים עם ציוד עושה את זה בקלילות)-

אמכור לך אותו במחיר זול במיוחד.

מצרף תמונה שמצאתי ברשת של מזגן דומה.

electra.jpg

פורסם

tanga,

זה אכן סוג המזגנים שהתכוונתי אלייהם.

הם נמכרים ביד 2 כמזגנים תקינים במחירים של כמה מאות ש"ח ועד אזור ה-1,500 ש"ח.

יש גם כאלה שמבקשים יותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

היי!

לא התעסקתי עם זה בחודש האחרון, אבל מחר אני ממשיך.

לדעתי לא הובנתי נכון:

אני רוצה לקנות מזגן עילי רגיל לגמרי שמגיע עם 4 מטר צנרת וערכה להתקנה עצמית (בדומה לרוב המזגנים הסיניים בשוק).

ולהשתמש במקום ב4 מטר צנרת נחושת שמגיעה עם המזגן - פשוט להחליף אותה בצנרת גמישה לגז.

אני אלך למזגניסט רכבים מחר בבוקר בתקווה שהוא יזרום עם השטויות שלי.

איציק: אני עובר כמעט כל שנה בית (אין לי סבלנות לבתים בדרך כלל, נמאסים עלי מהר, עזוב - בעיות נפשיות שלא ניתנות לפתירה)

מחר בתקווה לסיים (להתחיל ולסיים) עם הריתוכים של העגלות וצביעה.

מה שכן הייתי שמח לדעת זה איזה חיבורים יש למזגן, אני יודע שיש אחד גדול יותר עם צינור עבה יותר.

מה הקטרים של שניהם בוודאות (אם מישהו יודע) מדובר על מזגן 11000 BTU בערך.

כדי לדעת מה לבקש מהמזגניסט שלא בטוח יזרום איתי.

פורסם

מזגנים קטנים, לרוב עד איזור 12,000BTU~, משתמשים בצנרת 1/4" לקרר ו- 3/8" לגז. מעל 12,000BTU ועד לאיזור ה 16K-18KBTU משתמשים ב 1/4" לקרר ו 1/2" לגז, בד"כ...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מזגנים קטנים, לרוב עד איזור 12,000BTU~, משתמשים בצנרת 1/4" לקרר ו- 3/8" לגז. מעל 12,000BTU ועד לאיזור ה 16K-18KBTU משתמשים ב 1/4" לקרר ו 1/2" לגז, בד"כ...

איציק

תודה איציק,

יש לך מושג אם אני יכול ללכת ולמדוד את זה על מזגן קיים בלי לפרק צנרת? עם קאליבר?

כלומר, מדובר על ההברגה? או על קוטר צינור חיצוני? או משהו אחר?

פורסם

מדובר בקוטר חיצוני של הצינורות.

אם יש לך את הדגם של המזגן נראה לי שאפשר לאתר בגוגל את המידות של הצנרת שלו. אם זה מזגן מהשנים האחרונות זה ללא ספק 1/4" + 3/8".

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המזגן עוד לא נקנה, אני מניח שאני אקנה אותו מחר או מחרתיים.

ולגבי גוגל, אני מתכנן לקנות מזגן סיני עם שם כזה שהמציאו לו כאן. אז קשה לי להאמין שאני אצליח למצוא אותו בגוגל אלא אם אני אתחיל לחפור אצל היצרנים בסין שמוכרים אותו ללא שם ואזהה אותו רק על פי תמונה.

אם מדובר בקוטר פנימי, מה עובי דופן של צינורות נחושת כאלה בדרך כלל? אני אמדוד מבחוץ.

תודה תודה שוב.

פורסם

אם אתה קונה את המזגן אז על היחידה החיצונית איפה שבירזי הגז יש פקקים על כל ברז.

תיקח אותם איתך ואז אין חשש שיתבלבלו בהברגה.

אין לך מה לידאוג הגז לא יברח כי הברז סגור ופותחים אותם לאחר ההרכבה עם מפתח אלן.

פורסם

אין לי מה לתרום לדיון מבחינה מקצועית, אבל אני חייב לציין ש"קרר" זה אחת המילים הכי דביליות בשפה העברית.

לטעמי, המילה היחידה שדבילית באותה מידה היא "לחם" (במובן של הלחמה, לא של לחם אחיד).

מי צריך "אקדמיה" ללשון כשהיא מפיקה מילים כאלה סתומות?

• תוכן חדש...