Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

חבר לעבודה קנה סובארו B4חדשה.

מרגע שקיבל את הרכב הבלמים משמיעים מעין צפצוף וחריקה בעיקר לפני בלימה מוחלטת - לא כל הזמן.

הרכב נבדק במוסך היבואן ונמצא תקין.

הוא התעקש ונפגש עם מהנדס רכב של סובארו שהגיע לחיפה לבדוק את הרכב. בהתאם לחוקי מרפי,

בזמן נסיעת המבחן שארכה מעל לחצי שעה לא היו חריקות וצפצופים.

כיום, אחרי כ 4 חודשים הבעיה נמשכת ומפריעה.

החבר מחפש בודק רכב עצמאי ובלתי תלוי שיבדוק את הרכב ויקבע מה לא בסדר.

פעם הייתה מעבדת רכב של הטכניון, אבל מבדיקה שערכנו היא כבר לא קיימת, יש במפרץ

מעבדת רכב של הטכניון אבל הם לא מקבלים לקוחות פרטיים.

למי אפשר לפנות (רצוי באזור חיפה) על מנת לקבל חוות דעת עצמאית בכתב שתהיה מוכרת ע"י יבואן סובארו?

תודה.

פורסם

אני חווה בדיוק את אותה הבעיה, רק שלי יש סוויפט חדשה.

למדתי לחיות עם זה, החלפתי רפידות החלפתי שמן, חריטת דיסק לא יודע כבר מה לעשות.

פורסם

תקנה רפידות ודיסקים שעולות כמה עשרות שטרות ירוקות =)

ואז אני מבטיח שתפטור את הבעיה.

באוטו של אחי (גאלאנט 2000) אחלפתי דיסקים + רפידות לחברה איטלקית ניקיתי את הקליפרים מכל האבק רפידות שאצתבר שם עשיתי שם טיפול לפני אחלפה שאף מוסך לא יעשה לך, ונחשו מה?. החריקות אתחילו אחרי חודש

אתה יכול לקנות ספרי ניקוי בלמים ולנקות כל שבוע, ועם לא באה לך לבזבז כסף אתה מוזמן בדיוק כמו אחי לתרגל לצפצןף המעצבן

חכה לתשובה של אנשים בעלי מקצוע אולי הם יסבירו ממה הבעיה נובעת.

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

פורסם

האם כבר היה לך טיפול?

הטיפול בברקסים בוצע במורשה יבואן?

אם כן לא אמורות להיות שריקות נסה לשטוף את האזור של הרפידות בזרם מים חזק לאחר מנוחה של מינימום שעה (שהצלחת תתקרר ולא תיסדק)

מניסיון עם רפידות סיניות -הם ישרקו מתי שבא להן ואם אני שוטף כל פעם עד שמפסיק לצאת מים שחורים אז יש שקט ולעיתים שריקה בסיום הבלימה.

היום קניתי סט רפידות OEM קוראיניות כבר למדתי מה זה סיני...

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
האם כבר היה לך טיפול?

הטיפול בברקסים בוצע במורשה יבואן?

אם כן לא אמורות להיות שריקות נסה לשטוף את האזור של הרפידות בזרם מים חזק לאחר מנוחה של מינימום שעה (שהצלחת תתקרר ולא תיסדק)

מניסיון עם רפידות סיניות -הם ישרקו מתי שבא להן ואם אני שוטף כל פעם עד שמפסיק לצאת מים שחורים אז יש שקט ולעיתים שריקה בסיום הבלימה.

היום קניתי סט רפידות OEM קוראיניות כבר למדתי מה זה סיני...

הרכב (של חבר לעבודה) בן כ 4 חודשים, לא עבר עדיין טיפול.

הרעשים הם החל מהיום הראשון, של ברזל מתחכך בברזל.

סובארו משתמשים ברפידות סיניות??

פורסם

אם זה עדיין הרפידות שאיתם האוטו יצא מהמפעל אז הם לא סיניות.

שינסה לבדוק אולי הן שחוקות או פגומות .

תגיד לו שיחזור ליבואן ואם לא יקבלו אותו שילך למוסך אחר מורשה יבואן.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אם הרכב בולם בצורה תקינה אינני רואה כל בעיה. נו אולי החומר של הצלחות אינו מתאים כל כך עם החומר של הדיסקיות ומשמיע רעשים חריגים. קורה. אם אתה טוען שמשהו נוסף מתחכך בין דיסקית הבלימה וצלחת הבלימה זה נשמע לא סביר, במיוחד שנעשה מבחן נסיעה ואני משאר באיזה שהוא שלב פורקו הבלמים ונבדקו פיזית. בדוק מה כתוב בתעודת האחריות לגבי רעשים של הבלמים ולא תמצא שום כיסוי של אחריות בנושא הזה וגם אין אחריות על צלחות הבלימה ודיסקיות הבלימה.

הרעשים הם משהו שיכול לקרות ולא מלמד על כשל טכני. וזה גם לא מכוסה באחריות.

במוסך מורשה הרכב נבדק ונמצא תקין, לא רואה כל סיבה לדאגה או דרישות נוספות. אם הוא רוצה הוא יכול להחליף על חשבונו בלמים בתקווה כי הרעש יעלם.

דרך אגב, זכותך לקחת רכב לבדיקה לכל מוסך שאתה רוצה, אפילו הכי יקר בארץ. אם הבעיה תפתר ואתה חושב שיש לך סיבה לדרוש מיבואן החזר כספי - פנה לאיגוד המוסכים. אבל כדאי לך לקרוא קודם תעודת האחריות של הרכב.

בהצלחה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

כבעל סובארו B4 חקרתי היטב את הנושא.

מה שעשיתי:

הורדת הגלגל

פרוק המכלול שבו נמצאות הרפידות.

ניקוי במברשת יבשה היטב היטב במיוחד את המכלול שבו יושבות הרפידות, וניקוי הפחיות של הרפידות.

לאחר מכן ניקוי בספריי קרבורטורים להוריד את כל הג'יפה. הרעיון הוא שהרפידה צריכה לנוע חופשי במקומה.

מים לא יעזרו כאן כי אין להם יכולת המסה של משקעים.

כמובן שאין לשטוף את הרפידות אלא לנקות במברשת יבשה.

הרכבה חזרה.

במידה הרפידות והדיסקים תקינים לא יהיו רעשים.

דרך אגב, הדיסקים שאני משתמש הם סיניים מתוצרת FOSTER ורפידות REMSA שהומלצו בפורום על ידי איציק נ.

התוצאה איתם הרבה יותר טובה מהרפידות היפניות ה "קשות" .

את כל זה למדתי מהדגמה ב YOUTUBE . חפש שם לפי HOW TO CLEAN FRONT BRAKES או משהו כזה.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

• תוכן חדש...