Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם בכיסא המקורי אפשר לערוך שינויים כאלה שיהפכו אותו לנוחים יותר, לא?

נראה לי שיש רפדים שמתמחים בזה וחומרים מיוחדים לטובת העניין.

פורסם
און גם כשנכנסים למלון בוטיק, באווירה של פעם יש שילוב של חדש וישן.

למען ההסטוריה, הנוסטלגיה והשגעון השאר את הכיסא המקורי.

וכשמשהו יביט פנימה לרכב יצלול עשרות שנים אחורה, מסע בזמן.

אין דבר מאכזב יותר מלהתרגש לפגוש את אהבת נעוריך.

ולגלות שלא נישאר זכר מהמראה המקורי שלה ואין בינה לבין הזכרון

כלום...רן

Dear Ran

I never said I’ll walk through memory lane only as an observer. This journey is my showcase and I’m not doing it as a historic monument for any other.

What you wrote reflects your private inner vision and in that case we don’t share the same view.

Although I am making a lot of changes to the original design, the true essence of the car will remain the same and this is my private inner vision.

Each and every vehicle I’ve owned in my life, I gave it my “signature” which made it unique and one of a kind and this is what I like.

Sincerely,

On

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
און שלום !

האם הצבע או היסוד לצבע שאתה הולך לצבוע את הרכב הוא מיוחד לצביעה על פיברגלס או צבע רגיל שצובעים על פח ?

טל

ככל הידוע לי הצבע והיסוד זהים בשני המקרים. עוד לפני היסוד רוסס הבודי בכמה שכבות של פוליאסטר. זה בעיקר ההבדל, אם כי ישנם מקרים בהם מרססים פוליאסטר גם על פח.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
און - רק כדי להפחית במעט את הגעגועים שלך לרום ...

איזה כיף! באמת התגעגעתי. שמח לראות שיחד עם זאת שאני לא מקדם את השיפוץ, החברים במוסך דווקא כן.

ניר, תודה על האיכפתיות ומסור תודה רבה לראסם על המסירות והנכונות שלו להכין את האוטו לצבע טוב ככל האפשר.

ממתין בקוצר רוח לראות בפועל את התוצאה ולהמשיך במלאכה.

עד שזה יקרה - תפנק אותנו בתמונות התקדמות העבודה, כשתוכל. :wink:

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

Dear Ran

I never said I’ll walk through memory lane only as an observer. This journey is my showcase and I’m not doing it as a historic monument for any other.

What you wrote reflects your private inner vision and in that case we don’t share the same view.

Although I am making a lot of changes to the original design, the true essence of the car will remain the same and this is my private inner vision.

Each and every vehicle I’ve owned in my life, I gave it my “signature” which made it unique and one of a kind and this is what I like.

Sincerely,

On

כמו שנאמר:

For each - his own... ברכבים בפרט ובחיים בכלל.

עם כל הכבוד לכסא המקורי, אם במצבו החדש והמקורי הוא "לא משהו", אז עדיף לשדרג למען איכות חיים עדיפה.

עדיפה סוסיתא (כן, כן, אני יודע, רום כרמל, לא סוסיתא, לא לצעוק, און, לא לצעוק!) אחת בכביש שנוסעת כל שבוע וכייף לנסוע בה גם אם היא לא 100% מקורית,

מאשר אחת מקורית שהגב כואב בה, הישבן דואב בה, הפרצוף מתחמם, הידיים מתעייפות... רק בשביל להגיד שהכל אותנטי. מה גם שהרכב צריך לשקף את בעליו, לטוב ולרע.

און אמנם בחור מאוד מקורי, אבל לא סטנדרטי, אין סיבה שהסוסיתא (מה, שוב פעם התבלבלתי? לא יכול להיות... :D) שלו תהיה כזו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כמעט חודש בלי ההתעסקות הכמעט יומית הזו בשיפוץ, שממשיך קצת גם בלעדי, הודות לצוות הנאמן של ״דרך השטח״ וגם לישראל שבהיעדרי סיים להכין צמת חשמל חדשה ומושלמת ליחידת המזגן החדשה, כולל ממסרים נחוצים ועובד כעת על שיפוץ ידיות האיתות והמגבים.

אני אמנם לא מעורב פיזית בשיפוץ, אבל לא מפסיק לחשוב עליו וכבר ממתין בקוצר רוח לחזור ולאחוז במושכות, אז תתכוננו: בשבוע הבא זה קורה!

און 

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
כמעט חודש בלי ההתעסקות הכמעט יומית הזו בשיפוץ, שממשיך קצת גם בלעדי, הודות לצוות הנאמן של ״דרך השטח״ וגם לישראל שבהיעדרי סיים להכין צמת חשמל חדשה ומושלמת ליחידת המזגן החדשה, כולל ממסרים נחוצים ועובד כעת על שיפוץ ידיות האיתות והמגבים.

אני אמנם לא מעורב פיזית בשיפוץ, אבל לא מפסיק לחשוב עליו וכבר ממתין בקוצר רוח לחזור ולאחוז במושכות, אז תתכוננו: בשבוע הבא זה קורה!

און 

מעולה

מחכה שתשוב

אבוא לראות וגם שנבנה תכנית פעולה8)

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

איזה כיף לראות את התמונות ולדעת שהטנדר מתקדם גם בהיעדרי! עכשיו הראש שלי מתפוצץ מכל הדברים שעוד צריך לעשות והרשימה ארוכה-ארוכה והדרך אפילו עוד יותר ארוכה. ואיטית. וכיפית!

רק לחשוב על הדלתות שזה מכבר נצבעו ועל השלבים שעוד צריך לבצע בהם לפני שיחזרו למקומם: התקנת צירים, בריחים, חלונות, גומיות, ידיות ועוד. שלא לדבר על גומיות האטימה של ידיות הדלתות שטרם מצאתי ואצטרך ככל הנראה לעשות לבד, כמו גם את תיקון חלונות הרוח הקטנים שאפילו עוד לא התחלתי לחפש.

בקיצור, הרבה עבודה ומשעמם לא יהיה! 

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און,

יישר כוח על הפרויקט כולו.

למרות שהייתי נהג בוס בקריה [כן, גם סוג כזה של חיילים יש לנו במדינה :oops:] ואני לא זוכר לטובה את הרומים שהיו לבוס שלי, הפרויקט שלך 'עושה לי חשק'.

אני בתחילתו של פרויקט יצירת חזית קדמית [כנפיים, גריל ומכסה מנוע] מפיבר.

בשלב זה סיימתי את ניסוי הכנת התבנית [MOLD] של הכנף הראשונה ובקרוב אגיע לשלב יציקת הכנף הסופית ממנה.

מה שלא ברור לי הוא כמה שכבות פיבר לעשות למוצר הסופי [כנף, מכסה מנוע] או בעברית - מה העובי של מכסה המנוע ברום-כרמל?

attachment.php?attachmentid=248003&d=1309946924

פורסם

אני בתחילתו של פרויקט יצירת חזית קדמית [כנפיים, גריל ומכסה מנוע] מפיבר.

בשלב זה סיימתי את ניסוי הכנת התבנית [MOLD] של הכנף הראשונה ובקרוב אגיע לשלב יציקת הכנף הסופית ממנה.

מה שלא ברור לי הוא כמה שכבות פיבר לעשות למוצר הסופי [כנף, מכסה מנוע] או בעברית - מה העובי של מכסה המנוע ברום-כרמל?

הי, נשמע מאוד מעניין הפרוייקט שלך! אפשר לשאול באיזו מכונית מדובר?

עקרונית, לא נראה לי שהדוגמא של רום כרמל טובה, כי המכונית הזו נבנתה לשרוד זמן רב, כך שתכונות המשקל הקל של הפיבר לא היו חשובות והחלקים נבנו מיריעות רבות ובמשקל (יחסי) לא קל. ולתשובתך, תלוי באיזה איזור, אבל העובי יכול להגיע לחצי ס״מ ואפילו יותר ובחלקים מסויימים יש גם חיזוק מבני באמצעות מתכת.

דווקא דוגמא טובה יותר תהיה בלוטוס אירופה, שעשויה אף היא מפיבר. שם משקל קל היה המטרה והחלקים זהים (מכסה מנוע, למשל) קלים בהרבה מאלו שברום. ואכן הפיבר דק בהרבה וגם יותר גמיש.

מאחר שלא בניתי מאפס חלקים אלו, אלא רק תיקנתי אותם בעת הצורך, אין לי את המידע המדויק לגבי העובי הנחוץ, חוץ מניחוש או ניסוי ותהיה.

אני חושב שכדאי שתתייעץ עם מומחים לפיבר, או אולי כאן בפורום עם מישהו שכבר עשה עבודה כזו ויוכל להיות לך לעזר יותר ממני (זכור לי שמישהו כאן בפורום בנה כנף קדמית של פורד אסקורט מפיבר, חפש באחד משרשורי השיפוץ האלו).

און

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...