Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא לגמרי בטוח בקשר להצלחתה המסחרית של לנצ'יה יחסית לאלפא. את האחרונה תראה במרבית מדינות אירופה ואילו הלנצ'יה מאוד נדירה בכל מקום שאינו איטליה. לא מסקנה מלומדת ומבוססת, אבל אני קצת מסתובב ואלו רשמיי.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא לגמרי בטוח בקשר להצלחתה המסחרית של לנצ'יה יחסית לאלפא. את האחרונה תראה במרבית מדינות אירופה ואילו הלנצ'יה מאוד נדירה בכל מקום שאינו איטליה. לא מסקנה מלומדת ומבוססת, אבל אני קצת מסתובב ואלו רשמיי.

נכון לגבי ההנחה הראשונה, המותג אלפא מוכר כמעט בכל מקום בעולם, כשבשביל להכיר לאנצ'יה עליך בד"כ להיות מעל גיל מסוים,

אך בנושא המכירות הסיפור כואב.

בשנה שעברה לאנצ'יה עברה את אלפא במכירות, כמובן בזכות השוק המקומי עם 112000 רכבים

לעומת 103000 בלבד שרשמה אלפא.

פורסם

יש לך מקור למה שאתה אומר?

איטליה מוצפת במיטו וגם באנגליה לא חסר.

באנגליה זמני האספקה של המיטו עדיין מאוד גבוהים.

גם הג'ולייטה התחילה את דרכה לא רע לפי מה שאני יודע.

הנה למשל משהו מהיר שמצאתי:

http://www.hrowen.co.uk/alfa-romeo/news-and-offers/alfa-romeo-bucks-sales-trend.aspx

emotion of motion

פורסם

מבוסס על הדוחות השנתיים של 2009 שפרסמה פיאט.

הנתונים שפרסמת הם באחוזים, כשלפני המיטו אלפא בעצם כמעט ולא מכרה מכוניות מחוץ לאיטליה.

נומרית, גם היום, יש שיפור לעומת כלום, אבל המספרים עדיין זעומים.

גם באיטליה זה היה הדגם היחידי שנמכר עד לבואה של הג'ולייטה עכשיו.

תבדוק נתוני מכירה של החודש שעבר באיטליה, לאנצ'יה מכרה כמעט כפול מכוניות מאלפא באיטליה: 7798 לעומת 4262.

לדוגמא, השנה, ה-159 המזדקנת לא נכנסה לעשרת המכוניות הנמכרות בסגמנט שלה באיטליה עצמה!!!

החדשות מהיום הן שהמפעל שמייצר את ה-159 עומד בסכנת סגירה.

אלו הנתונים המבוססים.

המסקנות הם שפיאט רוצים אך ורק אלפות או לאנצ'יות שיהיו דגמי תאום לפיאט ומבוססות לגמרי על סטוק החלקים

ומיוצרות על הליין הקיים ביחד.

פורסם

כדי שהמיזוג עם קרייזלר יצליח, פיאט חייבת למכור כמה שיותר מכוניות שניתן לייצר על אותה פלטפורמה, ואולי אפילו באותו מפעל.

זה כלל מספר אחד של יצרניות הרכב כיום, ולא סתם פולקסווגן מובילה באירופה - כשעל פלטפורמה אחת נבנות לפעמים מכוניות

שונות בתכלית עם טווח מחירים משתנה.

פיאט עשתה את זה לאורך השנים (פלטפורמת הטיפו, מישהו?), אבל כדי שהקונצרן הזה ימשיך להתקיים זה יצטרך להתרחב,

כי בינינו להרבה צרכנים לא אכפת איך המכונית נוסעת, אלא איך היא נראית ואיזה לוגו יושב מלפנים.

בהתחשב בכך שהמכוניות של לנצ'יה הן מזה שנים רבות פיאט מחופשות (פיאט אידאה-לנצ'יה מוזה, מישהו?), אני ממש לא רואה

רע במיזוג עם קרייזלר. בטח אם זה יאפשר פיתוח של יותר מכוניות הנעה אחורית ומנועים גדולים וחזקים שאופייניים לדגמי יוקרה.

לגבי העיצוב אני סומך על האיטלקים, שבדרך כלל יודעים איך להשתמש בפלטפורמה בינונית מאוד (אופל וקטרה מישהו?) ולבנות

עליה מכונית שנראית לגמרי לא רע (159).

פורסם

התייחסתי לזה שקבעת שהמיטו מגמגמת במכירות. זה לא נכון. עד לג'ולייטה, זה הדגם החדש היחיד שהיה לאלפא והוא נמכר מעבר ליעדים.

זה גם לא נכון שפיאט רוצה שאלפא ולנצ'ה יהיו תאומות של דגמי פיאט. הג'ולייטה החדשה היא פיתוח של אלפא ודגמים אחרים בקונצרן יהיו מבוססים על הפלטפורמה שלה. לאלפא יהיו גם מחליפות של ה 159, בררה וספיידר ולפיאט לא.

הדלתא היא גם לא תאומה של שום דבר.

פלטפורמות וחלקים משותפים ברור שיהיו, ככה זה בכל קונצרן רכב היום.

emotion of motion

פורסם

השאלה היא האם המיתוג מחדש הזה של קרייזלר כלנציה מכריז סופית על מותו של הלנציה כמותג עצמאי או שבדומה לשברולט היום, יש דייהו עם סמל שברולט שלא דומה בכלום ל"מורשת שברולט" אבל בארה"ב עדיין ממשיכים לייצר שברולטים שנאמנים למורשת (בצורה זו או אחרת).

אולי כל מיני נבלות אמריקאיות ימכרו באירופה כלנציה אבל הכסף הנזיל הזה יאפשר ללנציה לקחת את הג'ולייטה ולהשתעשע איתה קצת

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
התייחסתי לזה שקבעת שהמיטו מגמגמת במכירות. זה לא נכון. עד לג'ולייטה, זה הדגם החדש היחיד שהיה לאלפא והוא נמכר מעבר ליעדים.

זה גם לא נכון שפיאט רוצה שאלפא ולנצ'ה יהיו תאומות של דגמי פיאט. הג'ולייטה החדשה היא פיתוח של אלפא ודגמים אחרים בקונצרן יהיו מבוססים על הפלטפורמה שלה. לאלפא יהיו גם מחליפות של ה 159, בררה וספיידר ולפיאט לא.

הדלתא היא גם לא תאומה של שום דבר.

לא כתבתי שהמכירות של המיטו מגמגמות והדגשתי שזה הדגם הנמכר היחידי,

אך גם מכירות סבירות של רכב נישה לא יכולות להחזיק את אלפא.

הדלתא זהה מכנית לבראבו למעט בסיס גלגלים ארוך ועיצוב. אפילו הדשבורד זהה.

קצב חילוף הדגמים באלפא הוא מהאיטיים בעולם הרכב (כ-10 שנים) וכשיש להחליף את כל הקשת, כולם דגמי פרמיום

זה מאד בעייתי לסופרי האפונים למעלה.

פורסם

ה-159 נמכרת בכמויות מזעריות, המיטו מגמגמת ואם הג'ולייטה לא תראה תפנית היסטרית,

נראה לי שעוד מותג היסטורי בדרך לפח.

זה אתה כתבת, לא אני.

מכנית חצי מהדגמים של VAG זהים ועדיין הם עושים כסף טוב. הדלתא שונה לא רק בעיצוב, גם הפלטפורמה מוארכת, אתה בעצמך כתבת.

אני מסכים איתך לגבי השאר. נקווה שהג'ולייטה החדשה תעשה לאלפא את מה שהגרנדה פונטו עשתה לפיאט.

emotion of motion

פורסם

בינתיים בשורה משמחת בקשר ללנצ'יה בשוק המקומי !

לאחר שהלנצ'יה האחרונה שנמכרה בארץ הייתה בשנת 2004 סוף סוף מסתבר נמכרה לנצ'יה חדשה בשנת 2010 :

http://www.vehiclesnet.org.il/stat/1271051537.pdf

ממש מעניין (ולא בציניות) באיזה דגם מדובר ומי בר המזל ?

פורסם

לנצי'ה דלתה החדשה אולי?

אני ראיתי כבר כזאת מספר פעמים בכביש 4 - שחורה. רכב מרשים ביותר מבחינה חיצונית עושה הרבה רושם - עם פנסי לדים במסורת אאודי. אני לא יודע איך הרכב עצמו - מביקורות של חברי פורום שהתנסו, התגובות היו חיוביות.

עד כמה הרוכש בר מזל? אני מאמין שהוא לא סובל :) - תלוי כמה הוא שילם :D ואיך ידאגו לו במוסך.

מה שבטוח שהוא מרגיש מאוד ייחודי וכנראה גם ישאר כזה.

יואב

יואב :arrow:

• תוכן חדש...