Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברוך הבא ARDUINO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

החלטתי לפתוח ת'רד על נושא שעלול להראות בקלות כלא קשור לפורום שלנו, אבל הוא קשור... אוהו הוא קשור

אני אסביר מה הקשר שלי למוצר הזה, מהו המוצר הזה ואני אסביר מה הקשר שלו לפורום שלנו.

וובכן - אני מראש מבקש מחברי פורום כמו סטאס ועידו (S3T ומיינדבומב) להתערב כמה שיותר בת'רד הזה ולהציף אותו בידע.

מהו ARDUINO

הארדווינו הוא בעצם בקר אלקטרוני שיודע לקבל כניסות אנלוגיות ודיגיטליות ולהמיר בינן.

הבקר יודע למתג מעגלים לפי תכנות וגם לשלוח מידע דיגיטלי דרך היציאות שלו.

העובדה שניתן לתכנת את הבקר הזה דרך תוכנה מאפשרת לו גמישות אדירה לבצוע אין ספור משימות.

הארדווינו הוא בעצם לוח מתאם שנבנה על צ'יפ מיקרו בקר ATMEGA והוא מאפשר לחובבי אלקטרוניקה ותכנות התממשקות קלה ביותר למוצר מוגמר שבעזרת רכיבים נוספים כגון מד טמפרטורה, מד לחץ\מגע, מד גז, צג LCD, כרטיס WIFI וכו' וכו' ליצור כמעט כל פרוייקט העולה על דעתם.

ניתן לחבר לארדווינו רכיבים ולבנות להם מעגל חשמלי שיתאם אותם למתחי העבודה של הארדווינו באופן עצמאי וניתן לקנות מעגלים מוכנים מראש הנקראים arduino shields

זה בגדול מהו המוצר הזה.

----------------------------

מה הקשר לפורום אודיו מולטימידה ומיגון?

יש קשר רב - הבקר הזה מסוגל אפילו לשלוט במנועי סטפר (אפשר לבנות בעזרתו CNC למשל)

ובניות לתא המטען עם חלקים ממונעים יכולות להיות מציאותיות יותר מתמיד וגם מספר המנועים בו ניתן לשלוט בעזרת בקר כזה הוא גדול מאוד ולכן בעזרת בקר אחד אפשר "לשגע" רכב שלם.

S3T הדגמים לנו בצורה יפה מאוד מה אפשר לעשות עם VOLUME SERVO ונגן עם יציאה דיגיטלית משם החלטתי להכנס לנסיונות בעצמי...

אפשר לבנות עם הבקר הזה בעזרת חיישני פוטו (חיישן עוצמת אור) מנגנון שיכבה וידליק את האורות ברכב באופן אוטומטי...

אפשר לבנות מבקר כזה מערכת אזעקה שלמה כולל מד מגע, חיבור לאינטרנט וכל דבר שנחשוב עליו.

אפשר לבנות מד מרחק עם תצוגה ועוד ועוד ועוד

------------------------

מה המטרה שלי ולמה אני מעלה את הת'רד?

מתחילים להראות בפורום הזה הרבה פרוייקטים DIY והתקנות עם רכיבים שיש להם אופי רובוטי - הגיע הזמן שנאגור גם ידע לגבי רכיבים שכאלו היות וזה קשור לתחום.

----------------------------

מהו הפרוייקט שאני הולך לבצע -

הפרוייקט שלי במקרה הזה אינו קשור לתחום האודיו אלא קשור לכך שאני רוצה לבנות טרמוסטט חיצוני למזגן בבית שלי (מאילוצים של התקנת המזגן, הלך לו הטרמוסטט והגישה אל המזגן לא מאפשרת תיקון מבלי להרוס קיר גבס שכרגע אני לא רוצה לגעת בו ולכן אני בונה טרמוסטט חיצוני).

הרכיבים שרכשתי כרגע הם - ARDUINO duemilinove שזה הבקר עצמו - ארדווינו 2009 בקיצור...

רכשתי SHIELD LCD - צג LCD מוכן להתממשקות עם ARDUINO

רכשתי מד טמפרטורה (גם כן בתצורת מגן) של דאלאס

רכשתי סוויץ' DIY שאני פשוט אחבר אותו ליציאת מיתוג והוא ישמש כמתג ON OFF אשר יחובר לRELAY שיפעיל ויכבה את המזגן.

רכשתי עוד כמה חלקים אבל הם כרגע לא קשורים לפרוייקט היות והחלטתי שכרגע השליטה לא תהיה מרחוק אלא מקומית ליד השקע של המזגן.

התוכנה שאני אתכנת תגרום לכך שכאשר הטמפרטורה היא מעל X מעלות המזגן ידלק וכשהיא יורדת מתחת לX מעלות הוא יכבה ולא ידלק עד אשר הטמפרטורה תחזור להיות מעל נקודת ההתחלה כשאר באמצע אני דואג שהתוכנה תמתין לפחות 5 דקות בכדי לא לשגע את המזגן.

כרגע המצב הוא שחסר לי חלק שנקרא sensor shield בכדי לחבר את המד טמפרטורה והמתג לבקר עצמו.

חסרה לי כרגע ספריית פקודות של צג הLCD ואינני יכול להציג עליו כלום נכון לעכשיו (עניין של הורדת קבצים)

חסרים לי חוטים לג'מפור.

את הסנסור שילד הזמנתי ביחד עם 70 חוטי גישור ואני ממתין להם כרגע.

נכון לעכשיו הצלחתי להתקין את התוכנה של הבקר והדרייברים שלו והצלחתי לעשות פרוייקט ראשון של הדפסת שלום עולם לממשק הסריאלי של הבקר.

איך להתחיל?

http://arduino.cc/en/Guide/Windows

קצת תמונות....

חברים - נא להגיב, להוסיף ידע כל מי שיכול, לשאול שאלות ובעיקר - להנות ממשהו חדש שחסר בפורום כבר שנים ארוכות.

arduino.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממש לא יקר...

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170463359476&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

23 דולר הבקר עצמו והמשלוח ברוב המקרים או חינם או דולרים בודדים...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כלום כסף - זה היתרון האדיר שלו. 17.5$ ללוח ארדוינו, כ10$ לSENSOR SHIELD (שלדעתי מיותר), עוד 5-10$ למסך LCD...

כרטיס רשת LAN עולה כ25$ שהוא דבר היקר ביותר :) ומאפשר פתיחת שרת WEB או כל דבר אחר מבוסס TCP\IP. או גלישה באינטרנט... אך צריך לזכור, שהמעבד הוא ממש מוגבל מבחינת יכולות עיבוד ואחסון נתונים. הוא לא יעשה לא DSP, לא נגן MP3, ולא יציג סרטים.

http://cgi.ebay.com/Arduino-Duemilanove-ATmega168-AVR-Development-board-1-/160435680673?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item255ab635a1#ht_3324wt_716

דבר נוסף שלא הוזכר בהודעה של lanosforce הוא שאפשר להתממשק אם איתו דרך מחשב, כלומר, יש אפשרות לשלוח לתוכנה במחשב לחיצות כפתור מארדוינו, ולהפעיל ממחשב את הפורטים של ארדוינו (נגיד, לסגור ולפתוח ממסרים, להרים שמשות, לכבות אורות), כשתוכנה במחשב יעשה את העבודה של לחשוב מה לעשות, ותשלוט עם המיקרובקר.

המיקרובקר בעת חיבור למחשב מוזהה כחיבור COM \ SERIAL, ואפשר לשלוח עליו ולקבל ממנו נתונים בצורה פשוטה.

בנוסף, הבעיה העיקרית של מיקרובקרים היה שלכ מיקרובקר הוא לא דומה למיקרובקר אחר - יש שלל חברות, שלל ציפים עם שלל קונפיגורציות של פורטים. כאן אתם מקבלים משהוא סטנדרטי לחלותין, כמו IBM PC בזמנו.

יש לכם HARDWARE מוכן הנמכר בEBAY, שאפשר לחבר אותו לארדוינו, יש המון ספריות מוכנות להתממשקות עם HARDWARE הזה, והכל מתבצע בכלי כלות, והכל נתמך (כל עוד מחברים עליו משהוא שנתמך, ולא חסר דברים כאלו).

ספת תכנות של הארדוינו לא עולה על רמת ספת C הנלמד בבתי ספר, היה גם נמוכה מזות :) מכיון שלארדוינו יש המון משתמשים, והדל OPEN SOURCE, אז יש שיתוף ידע וקוד בפרויקטים - אפשר לקחת חתיכות של פרויקט של מישהוא, ולהתאים אותו לצרכים משלך.

[under construction]

פורסם

אדי , תוכל למנות תפקידים שלו יותר בנוגע לתחום האודיו ברכב, קראתי את התגובה שלך , אולי יש עוד ?

אני יודע שביום ראשון יש לך יותר זמן פנוי :)

פורסם

לגבי אודיו לרכב אין לי ממש רעיונות נוספים חוץ ממה שסטאס עשה אבל לגבי מיגון לרכב לגבי התקנות מדהימות המוצר הקטן הזה יכול להיות יסוד בסיס.

והוא גם עובד במתחים שמתאימים לרכב...

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי - כמה יציאות יש לבקר אחד, כמה ממשקים אפשר לחבר אליו?

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

אוקי אז לא דברים הקשורים לאודיו, תוכל להמליץ על פרוויקט פשוט שאפשר להפעיל איתו למתחיל ?

חיישן שברגע אני מעביר עליו את היד , הטלוויזיה נדלקת ושאני מעביר שוב היא נכבת , מסובך?

פורסם

אהלן אדי,

נראה רעיון נחמד.

כמי שבנה מערכת של בקר מתוכנת (יותר מתקדם של יוניטרוניקס עם 30 כניסות ויציאות אנלוגיות ודיגיטליות,מסך מגע, כולל מודול TCPIP ומודם סלולארי להפעלה מרחוק בSMS וקבלת התראות - אם תרצה עוד פרטים אשמח להרחיב) הרעיון נחמד

אבל מה שאתה רוצה להשיג יש פתרונות יותר זולים ויותר פשוטים כמו בקרי טמפ' יעודיים.

כמו זה:

http://www.fish-street.com/temperature_controller_10a?category_id=49

בכל מקרה נראה נחמד ויש לי כמה רעיונות לשימוש שלו בתחביב העיקרי שלי (אקווריומים)

ידוע לך אם אפשר להוסיף לארדוינו SCADA?

פורסם

אני כרגע בחיתוליי החיתולים שלי בנוגע למיקרובקר הזה ופתחתי את הת'רד בכוונה עם בקשה של חברים כמו סטאס להצטרף

לארדוניו 2009 יש שש כניסות אנלוגיות ומשהו כמו 8 כניסות דיגיטליות (לא בטוח כרגע כי אני לא יכול לראות בבירור)

אני עדיין בשלבים ראשוניים של hello world אם אתם מבינים למה אני מתכוון

על הסריאלי זה מצליח לי אבל על הLCD משום מה או שהוא כבוי או שאני מצליח לגרום לו להבהב או לדלוק אבל לא לראות אותיות...

ואין לי מושג כרגע עם הצג דפוק או אני :-D

בקשר לצג טמפרטורה - תודה, יש לי כבר פתרון אני רק צריך לוודא שהממסר הקיים מספיק חזק אחרת אני צריך להשיג ממסר יותר חזק וזהו.

Pioneer TS-X150

פורסם

איזה ממסר אתה צריך?

יש לי כמה של 12V בCOM וממתג יציאות של 220

כולל נורית חיווי ואפשרות להפעלה ידנית.

הם מאוד מאסיביים ויכולים לעמוד בעומס

אגב הקישור שנתתי הוא לא רק צג, הוא בקר בפני עצמו כולל רגש טמפ'

פורסם

אדי , אפשר תרגום לשפה פשוטה מה אומר ואולי לתת דוגמא :"הארדווינו הוא בעצם בקר אלקטרוני שיודע לקבל כניסות אנלוגיות ודיגיטליות ולהמיר בינן. "

שוב, למישהו שמתחיל בנושא , איך מומלץ להתחיל מפרוייקט קטן ופשוט שישודרג ויתווסף לו אביזרים ורכיבים בהתאם לצרכים אחרי שנקבל הבנה בסייסית?

איך מפעילים אותו בבית ? שנאי ? מה התפקיד העקרי של הסנסור שילד ?לחבר בין הרכיבים ?

סליחה על כמות השאלות . תודה

פורסם

אפשר להפעיל אותו או בעזרת חיבור הUSB למחשב שנותן לו מתח עבודה של 5V

או בעזרת סוללה 9וולט אבל הוא גם יודע לקבל 12V אז אפשר לחבר אותו לפלוס ולמינוס של הרכב גם כן...

הבקר נשלט בעזרת תוכנה ואפשר לאמר לו אם לקבל נתונים לחלק מהפינים שלו או להוציא נתונים בחלק מהפינים שלו.

אני כרגע הצלחתי לגרום לבקר להדליק ולכבות נורת LED ומאוור 5V לסירוגין

ברגע שאני אחבר אליו את מד הטמפרטורה ואצליח לקלוט ממנו טמפרטורה לסריאלי שלו או לצג אני גם אוכל בהתאם לטמפרטורה להדליק ולכבות הזנה (מתח 5V) לסוויץ שישלוט על ממסר.

אני כבר שליש דרך שם...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...