Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברוך הבא ARDUINO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בעיה גדולה לעשות את זה מבחינת הרעיון - הכל מתבסס על אותו העקרון, המצאה גאונית שנקראת ממסר.

אתמול בערב הצלחתי סוף סוף לייצב את הלולאה:

אם הטמפרטורה גדולה מ25 מעלות - הדלק מתג

אם הטמפרטורה קטנה מ23.5 מעלות - כבה מתג, רשום "מצב השהייה", המתן חמש דקות

הלולאה היא מאוד מאוד פשוטה סה"כ אבל עובדת נהדר - אם הטמפרטורה היא מעל 25 מעלות המזגן ידלק וזה בדיוק מה שאני רוצה בבית.

עד שהטמפרטורה לא תרד מה23.5 המזגן לא יכבה.

הטמפרטורה ירדה מ23.5? המזגן יכבה וימתין חמש דקות לבדיקה הבאה - בבדיקה הבאה אם הטמפרטורה נמוכה מ25 אבל גבוהה מ 23.5 לא יקרה כלום - המזגן ישאר כבוי.

אם הטמפרטורה נמוכה מ23.5 - המנגנון יכנס לחמש דקות השהייה נוספות.

אם הטמפרטורה גבוהה מ25 - המזגן ידלק שוב.

פשוט ויעיל!

מה שאני הולך לעשות עכשיו זה להזמין עינית לקליטה של אינפרא אדום ולמצוא שלט קורבן לעשות לו התאמה ואז גם כל העסק ידלק ויכבה בעזרת פיקוד של שלט רחוק (פה אני אצטרך להחליט אם אני הולך על הדרך הפיזית של הפרדה לשני ממסרים או לכתוב קוד קצת יותר מתוסבך אם הרבה יותר בדיקות בדרך).

ועכשיו - פנינת היום - רציתם להדפיס מעגל מודפס מקצועי משלכם בפחות משעה? כך עושים זאת:

http://www.riccibitti.com/pcb/pcb.htm

בגדול - הרעיון מתבסס על טונר של מדפסת לייזר שהוא בעצם אבקת פלסטיק שעוברת למינציה.

נייר גלוסי של תמונות (כן נייר כמו של תמונה של מצלצמה שקונים בכל חנות צילום או אייס)

מגהץ, חומצה, מוליכי פלסטיק ועוד כמה חומרים ביתיים שלרוב אפשר למצוא בבית ולוח נחושת.

התהליך לוקח פחות משעה והלוח המודפס יוצא מדהים - חבר לעבודה הראה לי את זה ונפלתי.

מי שרוצה - יכול להיות מעניין! :-P:-P:-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא בעיה גדולה לעשות את זה מבחינת הרעיון - הכל מתבסס על אותו העקרון, המצאה גאונית שנקראת ממסר.

אתמול בערב הצלחתי סוף סוף לייצב את הלולאה:

אם הטמפרטורה גדולה מ25 מעלות - הדלק מתג

אם הטמפרטורה קטנה מ23.5 מעלות - כבה מתג, רשום "מצב השהייה", המתן חמש דקות

הלולאה היא מאוד מאוד פשוטה סה"כ אבל עובדת נהדר - אם הטמפרטורה היא מעל 25 מעלות המזגן ידלק וזה בדיוק מה שאני רוצה בבית.

עד שהטמפרטורה לא תרד מה23.5 המזגן לא יכבה.

הטמפרטורה ירדה מ23.5? המזגן יכבה וימתין חמש דקות לבדיקה הבאה - בבדיקה הבאה אם הטמפרטורה נמוכה מ25 אבל גבוהה מ 23.5 לא יקרה כלום - המזגן ישאר כבוי.

אם הטמפרטורה נמוכה מ23.5 - המנגנון יכנס לחמש דקות השהייה נוספות.

אם הטמפרטורה גבוהה מ25 - המזגן ידלק שוב.

פשוט ויעיל!

מה שאני הולך לעשות עכשיו זה להזמין עינית לקליטה של אינפרא אדום ולמצוא שלט קורבן לעשות לו התאמה ואז גם כל העסק ידלק ויכבה בעזרת פיקוד של שלט רחוק (פה אני אצטרך להחליט אם אני הולך על הדרך הפיזית של הפרדה לשני ממסרים או לכתוב קוד קצת יותר מתוסבך אם הרבה יותר בדיקות בדרך).

ועכשיו - פנינת היום - רציתם להדפיס מעגל מודפס מקצועי משלכם בפחות משעה? כך עושים זאת:

http://www.riccibitti.com/pcb/pcb.htm

בגדול - הרעיון מתבסס על טונר של מדפסת לייזר שהוא בעצם אבקת פלסטיק שעוברת למינציה.

נייר גלוסי של תמונות (כן נייר כמו של תמונה של מצלצמה שקונים בכל חנות צילום או אייס)

מגהץ, חומצה, מוליכי פלסטיק ועוד כמה חומרים ביתיים שלרוב אפשר למצוא בבית ולוח נחושת.

התהליך לוקח פחות משעה והלוח המודפס יוצא מדהים - חבר לעבודה הראה לי את זה ונפלתי.

מי שרוצה - יכול להיות מעניין! :-P:-P:-P

אדי הרעיון שלך נחמד ועובד אבל יש כמה דברים שאתה לא לוקח בחשבון, ההפעלה(הנעה) של המזגן זה רוב תצרוכת החשמל, אז להפעיל מזגן שיעבוד בלופ בשביל מעלה וחצי לא הגיוני בכלל(אלה אם אתה עובד בחברת חשמל או שיש לך מניות), חוץ מזה תבדוק מה משך הזמן שלוקח לבית לאחר שירד לטמפרטורה של 23.5 לחזור ל25 מעלות, אולי כדאי לחשוב על טמפרטורה אחרת כגון 22 מעלות ואז זמן המנוחה יהיה גדול יותר לאחר מכן ועדיין יהיה מספיק קריר ולא קר מדי בטמפרטורה זאת, אל תשכח גם שכניסה ויציאה של מדחס מקצרת את חייו ולכן תשקול טוב טוב את מה שאתה עושה, לא בכדי חברות גדולות שמתעסקות בקירור - תנובה למשל התוכנת בקרים שלהם יודעת למתג את המדחסים שיעבדו כדי לחסוך שעות מדחס ולאזן.

סתם שיעור בוקר במיזוג אוויר :)

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

פלשבון כבר בדקתי את כל מה שאמרת וזמן ההתחממות הוא בהחלט בתוך הסייקל (בין 5 לעשר דקות) הזה - יתכן ואוריד חצי מעלה ל23 שזה תאמין או לא, משמעותי מבחינת זמן וזה רק עניין של להתחבר לבקר ולשלוח לו קוד מעודכן שלוקח בדיוק 20 שניות.

בכל מקרה - זה מזגן רצפתי ישן של תדיראן - הטכנולוגיית קירור שלו היא לא מהמדהימות - הטרמוסטט שלו עצמו עושה בדיוק את אותה הפעולה - ON OFF אין שם שום וויסות של המדחס... אז אני בסה"כ עושה את אותה הפעולה רק חיצונית.

משהו שאתם חייבים לראות (לשמוע) פשוט מדהים: (רנזי - בשבילך! )

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שמח לראות שהוצאת את זה לפועל אדי :)

בכל מקרה הנה מה שדיברת איתך עליו אז

http://www.fusioncontrolcentre.com/FusionStore/catalog/index.php

מוצר שהתפתח מהפורומים של mp3car

ויש לו כבר הרבה שימושים ויישומים לרכב ולבית

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

מאאאגניב - שמח שהצטרפת סוף סוף לת'רד

הגיע הזמן שנראה גם דברים כאלה.

Pioneer TS-X150

פורסם

מה שהכי מצחיק אותי זה שכבר יש לך מחשב ברכב, עם יכולות הרבה יותר גדולות משל המוצר הזה.

ככה שאתה יכול פשוט להתחבר אליו ברכב, מסך LCD זה לא ברמה של מסך מגע, אולי עבודה במקביל? :-)

גם למחשב יש יציאות כמו ה LPT וגם הסריאל שהם מאד פשוטות לשימוש.

פורסם

רק שלוקח למחשב לעלות שנים, הוא צורך המון חשמל, ולא עמיד בפני באגים.

הארדוינו נותן תגובה מיידית בהדלקה, יכול לעבוד כשהרכב כבוי, וסתם מגניב לתכנת חומרה ולראות שהיה מבצעת את מה שאתה רוצה :)

[under construction]

פורסם
מה שהכי מצחיק אותי זה שכבר יש לך מחשב ברכב, עם יכולות הרבה יותר גדולות משל המוצר הזה.

ככה שאתה יכול פשוט להתחבר אליו ברכב, מסך LCD זה לא ברמה של מסך מגע, אולי עבודה במקביל? :-)

גם למחשב יש יציאות כמו ה LPT וגם הסריאל שהם מאד פשוטות לשימוש.

במקרה שלי הפרוייקט עם הארדווינו הוא בכלל פרוייקט לבית.

אבל אני פתחתי את הת'רד הזה היות והוא פותח בפני הפורום עידן חדש של שכלולי התקנות, מיגון ואפילו שיפורי אודיו שעוד לא נראו בו והגיע הזמן שנתחיל לצבור ידע גם בכוון הזה.

אנחנו מתחילים לראות יותר ויותר התקנות עם חלקים רובוטיים בעולם האודיו לרכב וכאן בארץ ובפורום כבר יש מתקין אחד שכבר הדגים את היכולת הזו.

הגיע הזמן.

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב - נוסף גם LCD לחגיגה והוא עובד יפה, עדיין לא עיצבתי לחלוטין את איך אני רוצה שהתוכן יוצג אבל זה כבר עניין של לכתוב את הקוד קצת אחרת.

לקחתי LCD מסטאס בזמן שהוא בדק את הLCD שלי - נמצא שהאתחול של הLCD צריך להיות שונה לגמרי ממה שחושבים :-P

תמונה מצורפת.

השלב הבא - התאמת מקלט IR ושלט ואחרי זה מיתקון לתוך מארזון והתקנה בבית.

lcd.jpg

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי , תוכל להגיד בתמונה איזה רכיב זה הסנסור שילד ?

האם הכנת לוח PCB במיוחד לפרוייקט הזה או שהעלת קישור איך לבנות איך- על מנת להעשיר גם פרוייקטים אחרים וידע כללי ?

פורסם

אין שם סנסור שילד כרגע כי הוא הוזמן רק ביום ראשון.

היום אני מקבל באנדל של ג'אמפרים בשביל חיווט יותר מקצועי לפרוייקט ובסוף שבוע אני הולך לקנות רכיבים להתאמת הנורית IR.

Pioneer TS-X150

פורסם

היום הזמנתי את הארדויינו שלי בשעה טובה.אני עברתי על רוב השלבים הרלונטיים בשבילי בקישור המעולה "איך להתחיל "שאדי נתן בפוסט הראשון -תודה.התוכנה כבר מותקנת ואני כבר מחכה שיגיע.

אדי בכמה חוטים השתמשת כדי לחבר את המד טמפ' לבקר?(יש עוד משהו שחיברת חוץ ממנו וחוץ מהLCD?)אפשר קישור להזמנה של חוטים כאלה?

חייב ממסר על מנת להדליק \לכבות נכון ? קראתי באינטרנט על ממסר, ולא הגעתי להגדרה המובנת לי . תודה.

נ.ב- אדי תוכל להעלות את הקישורים מאייבי של מה שקנית ?

פורסם

אני אשתדל בעדכון הבא שלי להעלות כמה קישורים

פשוט תרשום באיביי arduino jumpers

תיקח בחשבון שהחבר פורום שבאמת מכיר את המוצר הזה טו-אוב זה סטאס ולא אני.

הממסר לא קשור להדלקה של הארדווינו - הממסר קשור להפעלה וכיבוי של המזגן בבית שלי - הארדווינו לא בדיוק יצליח להזיז מזגן :-D

אבל הוא יצליח להפעיל ממסר שיפעיל אותו :-P

אני מקווה :?

Pioneer TS-X150

פורסם

פעולת הממסר מתחלקת ל2

הCOM שלו, שכאן נכנס הבקר לפעולה דרך הCOM הבקר סוגר או פותח מעגל (מגנטי)

וצד הצרכן, שברגע שבCOM נסגר מעגל, נסגר מעגל גם לכיוון הצרכן (במקרה הזה המזגן) והוא מקבל חשמל ישירות מהשקע בקיר, או כל שיטה אחרת.

בהצלחה.

פורסם

משהו שאתם חייבים לראות (לשמוע) פשוט מדהים: (רנזי - בשבילך! )

לא רוצה להפריע לכם בשרשור הטכני הרציני הזה אבל אם כבר בידור אז:

• תוכן חדש...