Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברוך הבא ARDUINO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק תודה,

כן - בגליון של VISHAY מוסבר בדיוק איך לחבר באמת קבל בין הGND לVSS בכדי למנוע רעש ואכן מדובר בקבל סטנדרטי של 4.7 מיקרופאראד.

לא בטוח בכלל שיש צורך בזה.

מה שקורה במקרה שלי זה שממש ממש לא מעניין אותי איזה קודים השלט יפלוט, רק שיפלוט קודים.

מספיק לי קוד אחד סה"כ בכדי לעשות TOGGLE של ON\OFF אבל אם אני אוכל להבדיל בין שני קודים זה אפילו יהיה נוח יותר.

לשלט עצמו אני מתכוון לעשות "החלקה" של המשטח העליון שלו ולהשאיר לו רק קומץ כפתורים בודדים (בשביל פרוייקטים עתידיים) או אולי רק כפתור או שניים אם אני אעשה אותו דדיקייטד לפרוייקט הזה בלבד ובעזרת פיבר, צבע, שפכטל מיוחד וקצת נייר לטש אני אעשה אותו קוסטום מייד למזגן שלי :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי התמונה המצורפת תעזור לך לזהות את מקלט IR שיש ברשותך.

עדיף שתבדוק את החיישן בעזרת רב מודד עם אפשרות של בדיקת דיודות בצורה זו מהר מאוד תגלה את ההדקים השייכים לאדמה ו-VCC.

בדיקה נוספת שלא תגרום נזק לרכיב היא חיבור של מקור מתח של 5 וולט דרך נגד טורי של 2.7-4.7 קילו ולבדוק היכן מתקבל אות המוצא.

חיבור לא נכון של המקלט יגרום לשריפתו.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק,

מה שקורה זה שאת הנתונים של הTSOP1333 אני יודע וזה בדיוק כמו הTSOP 1736 בתמונה שצירפת.

המקלט שהוצאתי מהDVD לעומת זאת נראה פיזית ממש אותו דבר כמו הTSOP רק הוא הרבה יותר קטן ממנו...

אתה יכול לראות בעמוד מספר 4 כאן את התמונות של הרכיב עצמו ושל הלוח שהוצאתי אותו ממנו.

לפי מה שאני מבין ברכיב שלי דווקא שתי הרגליים השמאליות הן הפלוס והOUT ואילו הימנית היא כנראה הGND

לפי הלוח שהוצאתי ממנו את הרכיב הזה - הרגל השלילית של הקבל 100 מיקרו שאתה רואה שם היתה מחוברת לרגל השמאלית של המקלט IR הזה ועד כמה שידוע לי את הרגל השלילית של הקבל מחברים לרגל החיובית של האלמנט עליו הוא מחובר בדרך כלל.

לכן אני גם חושד כרגע שדווקא הרגל השמאלית היא הפלוס והאמצעית היא הOUT היות ולאמצעית היה מחובר הקבל.

בנוסף לכך כאשר לקחתי רב מודד וכוונתי אותו למצב של בדיקת מגעים (צפצוף) כאשר נגעתי ברגל הימנית (שאני חושד שהיא הGND) ונגעתי באחת מהרגליים השמאליות של המקלט - ראיתי ערכים בעוד שניסיתי לגעת בין שתי הרגליים השמאליות לא ראיתי כלום ולכן אני חושד לפי ההגיון שלי - שהימנית היא הGND (כמובן נגעתי בימנית עם המינוס של הרב מודד).

כאשר הערך שראיתי על הרגל הכי שמאלית היה גבוה פי 2 מהערך שראיתי על הרגל האמצעית. לרגל השמאלית לפי החלק האחורי של הלוח ממני הוצאתי אותם, שוב, כמו שאמרתי - הרגל השלילית של הקבל היתה מחוברת.

האם אני מפספס כאן משהו?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לי בבית כמה סוגי מקלטי IR אני אנסה היום בערב לבדוק אותם כיצד הם מתנהגים בזמן חיבור של רב מודד.

פורסם
תודה מרק,

מה שקורה זה שאת הנתונים של הTSOP1333 אני יודע וזה בדיוק כמו הTSOP 1736 בתמונה שצירפת.

המקלט שהוצאתי מהDVD לעומת זאת נראה פיזית ממש אותו דבר כמו הTSOP רק הוא הרבה יותר קטן ממנו...

אתה יכול לראות בעמוד מספר 4 כאן את התמונות של הרכיב עצמו ושל הלוח שהוצאתי אותו ממנו.

לפי מה שאני מבין ברכיב שלי דווקא שתי הרגליים השמאליות הן הפלוס והOUT ואילו הימנית היא כנראה הGND

לפי הלוח שהוצאתי ממנו את הרכיב הזה - הרגל השלילית של הקבל 100 מיקרו שאתה רואה שם היתה מחוברת לרגל השמאלית של המקלט IR הזה ועד כמה שידוע לי את הרגל השלילית של הקבל מחברים לרגל החיובית של האלמנט עליו הוא מחובר בדרך כלל.

אני חושב שאתה טועה תבדוק את עצמך.

הרגל השלילית של הקבל האלקטורליטי תמיד מחוברת לצד המינוס במעגל שאליו מחובר ההדק השלילי של מודול IR.

לכן אני גם חושד כרגע שדווקא הרגל השמאלית היא הפלוס והאמצעית היא הOUT היות ולאמצעית היה מחובר הקבל.

בנוסף לכך כאשר לקחתי רב מודד וכוונתי אותו למצב של בדיקת מגעים (צפצוף) כאשר נגעתי ברגל הימנית (שאני חושד שהיא הGND) ונגעתי באחת מהרגליים השמאליות של המקלט - ראיתי ערכים בעוד שניסיתי לגעת בין שתי הרגליים השמאליות לא ראיתי כלום ולכן אני חושד לפי ההגיון שלי - שהימנית היא הGND (כמובן נגעתי בימנית עם המינוס של הרב מודד).

כאשר הערך שראיתי על הרגל הכי שמאלית היה גבוה פי 2 מהערך שראיתי על הרגל האמצעית. לרגל השמאלית לפי החלק האחורי של הלוח ממני הוצאתי אותם, שוב, כמו שאמרתי - הרגל השלילית של הקבל היתה מחוברת.

האם אני מפספס כאן משהו?

בהצלחה

פורסם

אם כך אז הרגל השלילית צריכה להיות השמאלית ולא הימנית - אני אבדוק את זה היום שוב בבית כשיש לי את שני המקלטים אצלי ביד.

(אני מתעסק עם הפרוייקט הזה בשעות המתות של העבודה בעיקר ולכן שומר את הרכיבים בעבודה).

בכל מקרה תודה רבה - אדווח כשיהיה לי זמן. מה שלא יהיה זה יעבוד בסופו של דבר.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי,

בדקתי כ-5 מקלטים שונים בעלי תדר איפנון של 36-40 קילו-הרץ. מצורפות התוצאות עבור הדגמים הבאים:

TSOP1736

PIC12043S

הבדיקה נעשתה בעזרת פלוק 87 כאשר הבורר על מצב בדיקת דיודות. הבדיקה נעשתה בין רגל OUT ורגל מינוס של מודול IR האמת שאינני יודע עד כמה הבדיקה נכונה אבל קיבלתי אותה תוצאה בכול המודולים.

למעשה אלו רגלי קדם המגבר של מודול IR כלומר אמיטר וקולקטור.

התוצאות

כאשר הפרוב החיובי מחובר לרגל OUT והשלילי מחובר לרגל מינוס של מודול IR מתקבל מפל מתח של כ- 2.4 וולט על כול סוגי המודלים.

כאשר מחברים את הפרובים הפוך מתקבל מפל מתח של כ- 0.6 וולט.

לפי דעתי גם אתה צריך לקבל תוצאות קרובות במודול שפירקת.

עכשיו אתה מבין למה רכשתי אייפון :roll: אין צורך להדפיס או לרוץ לחדר המחשב.

TSOP1736 001.jpg

TSOP1736 002.jpg

TSOP1736 004.jpg

PIC12043S 005.jpg

PIC12043S.jpg

פורסם

מרק,

לקחתי איתי הביתה את הTSOP שאני כן יודע בוודאות מה הרגליים שלו הבעיה היא שלא הצלחתי לקבל התנהגות דומה בכלל לזה של המקלט שיש לי, אח"כ הבנתי למה.

כשהבטתי בלוח שממנו הוצאתי את המקלט (ידעתי שאסור לי לזרוק את הלוח הזה) עקבתי אחרי הרגליים של הקבל ואם אתה אכן צודק והמינוס של הקבל צריך ללכת למינוס של המקלט אז אני יודע כבר טוב מאוד איזו רגל חיובית, איזו שלילית (סימנתי את החיובית) ובמקרה שלי הOUT זו הרגל האמצעית בכלל...

מחר אני אבדוק שוב את הסרטוט במעגל למניעת רעשים של הTSOP ואני אראה איך הקבל מחובר - זה צריך לתת התשובה המלאה לחידה הזו...

Pioneer TS-X150

פורסם

מרק - עוד משהו

נראה לי שאתה שוב לא מאכזב - בדיקת הגיון פשוטה.

הזרם החשמלי זורם מהמינוס אל הפלוס.

הטעות שלי באה מחיבור שעשיתי לקבל שהוא לא בי-פולרי כפילטר להדק של רמקול בטור... לכן חשוב לדעת איך אני מחבר את הקבל לפי איזה קוטב של הרמקול.

כאן אני מחבר את הקבל במקביל לרכיב חשמלי.

תקן אותי אם אני טועה בהגיון שלי.

Pioneer TS-X150

פורסם

חברים

יש לי בעיה - המקלט IR הוא מדגם SM3386 ולא רשום מי היצרן

אני לא מצליח למצוא את הדאטא שיט שלו בשום מקום.

יש רעיונות?

לפי הדברים היחידים שכן הצלחתי למצוא עד עכשיו - אני 99 אחוז בטוח שהוא עובד בתדר 38KHZ ולכן אני אוכל לקנות כבר ישירות מווישאי את המקלט המתאים.

Pioneer TS-X150

פורסם
מרק - עוד משהו

נראה לי שאתה שוב לא מאכזב - בדיקת הגיון פשוטה.

הזרם החשמלי זורם מהמינוס אל הפלוס.

הטעות שלי באה מחיבור שעשיתי לקבל שהוא לא בי-פולרי כפילטר להדק של רמקול בטור... לכן חשוב לדעת איך אני מחבר את הקבל לפי איזה קוטב של הרמקול.

כאן אני מחבר את הקבל במקביל לרכיב חשמלי.

תקן אותי אם אני טועה בהגיון שלי.

היי אדי,

בעיקרון נהוג לסמן במעגל החשמלי שהזרם נעה מהקוטב השלילי לחיובי.

קבל אלקטרוליטי מתנהג בצורה שונה במעגלי זרם ישר לעומת מעגלי בזרם חילופין כמ במקרה של רמקולים.

במעגלי זרם ישר הקבל נטען למתח מסויים ומתנהג לאחר מכן כנתק, לכן חיבור קבל בטור במקרה שלך יגרום לנתק. חיבור הקבל במקביל לקו אספקת המתח למעשה יאריק את הפרעות לארקה וזה השימוש שלו במעגל של חיישן IR.

פורסם
חברים

יש לי בעיה - המקלט IR הוא מדגם SM3386 ולא רשום מי היצרן

אני לא מצליח למצוא את הדאטא שיט שלו בשום מקום.

יש רעיונות?

לפי הדברים היחידים שכן הצלחתי למצוא עד עכשיו - אני 99 אחוז בטוח שהוא עובד בתדר 38KHZ ולכן אני אוכל לקנות כבר ישירות מווישאי את המקלט המתאים.

בקישור תמצא את דף הנתונים של החיישן אומנם בסינית/יפנית אבל המספרים ותיאור הרגלים של החיישן ברורים.

http://www.roboternetz.de/phpBB2/files/sm3386.pdf

מאיפה אתה מתכוון להזמין את החיישן ?

קפוץ לשדרות הר-ציון בת"א לאבן אלקטרוניקה ובקש חיישן לתדר המבוקש.

או נסה באתר של אריהב להשיג את הרכיב http://www.arihav.com/Data/newsearch.asp?lang=heb

פורסם

מרק אתה תותח

זה בול הרכיב.

מה שקורה זה שיש לי TSOP1733 שהזמנתי מאיביי אבל אני לא יודע בוודאות אם יש לי שלט פנוי שעובד בתדר 33KHZ

אז לקחתי DVD ישן ופירקתי ממנו את הSM3386 הזה כי אני יודע שהשלט יתאים לו.

רק היום בעזרת ניקוי של הגב של הרכיב וזכוכית מגדלת הצלחתי להבין מה דגם הרכיב אבל למצוא את דף הנתונים שלו זה ממש קשה - ראינו כאן בעבודה את הדף הסיני אבל לא חשבנו לרגע שנצליח להבין מזה משהו...

עכשיו רק נשאר לי לחבר אותו למגעל ולהתחיל לעבוד על שורות של קוד - יקח כמה ימים עד שאמצא לזה את הזמן.

Pioneer TS-X150

פורסם

שים לב שבעמוד מספר 3 כתוב שהתדר המרכזי של המקלט הינו 37.9 קילו-הרץ לעומת רוב הרכיבים מאירופה שהתדר המרכזי הינו 38 קילו-הרץ.

סטיה של 0.1 קילו-הרץ היא עדיין בתחום שהמקלט יקלוט אות מאופנן בתדר של 38 קילו-הרץ.

פורסם

זה פחות משנה במקרה הזה כי השלט הזה הוא השלט התואם לDVD ממנו נלקח המקלט אז זה צריך לעבוד.

אני שוקל קודם כל לנסות לחבר את המקלט הזה לכבל USB ואת הרגל OUT לאחד מכבלי הDATA של הUSB ולראות אם אני קולט ערכים (כמובן אני אחבר את רגל הVCC דרך נגד ולא ישירות) דרך התוכנת עזר למקשים חמים של הRR שמנהלת לי את המחשב רכב.

יתכן וגם זה יעבוד :-P:-P:-P

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...