Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברוך הבא ARDUINO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אשתדל בעדכון הבא שלי להעלות כמה קישורים

פשוט תרשום באיביי arduino jumpers

תיקח בחשבון שהחבר פורום שבאמת מכיר את המוצר הזה טו-אוב זה סטאס ולא אני.

הממסר לא קשור להדלקה של הארדווינו - הממסר קשור להפעלה וכיבוי של המזגן בבית שלי - הארדווינו לא בדיוק יצליח להזיז מזגן :-D

אבל הוא יצליח להפעיל ממסר שיפעיל אותו :-P

אני מקווה :?

אדי ,הארדווינו אומר לממסר להפעיל\ לכבות נכון ? איפה נכנס פה המתג שקנית ?

החוטי גישור שהזמנת , זה אלה שמתחברים הסנסור שילד לבין הארדווינו ? ראיתי המון סוגים למכירה באיבי ורוב המודעות זה 13 כבלים , אתה הזמנת 70 או שאנחנו מדברים על חוטים שונים?

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מוטי -

חוטי הגישור נועדו לחבר בין הארדווינו לרכיבים אחרים שמתחברים לארדווינו.

הסנסור שילד בדומה ללוח LCD שקניתי מתלבש במכה אחת על הארדווינו וסוגר את כל היציאות והכניסות שלו ומנתב אותן מחדש כך שיהיה אפשר לחבר כמה וכמה שילדים ובו זמנית להתחבר לחיבורים המקוריים של הארדווינו עם צג LCD או כל דבר אחר שתבחר...

פשוט תרשום באיביי arduino jumper אתה כבר תמצא...

ועכשיו לתכנית האומנותית :-P:-P:-P סטייל בתיה עוזיאל :-D

הכינותי מראש DVD ישן ואת השלט רחוק שלו

פירקתי הDVD והוצאתי את הלוח בו נמצא מקלט הIR של הDVD

הוצאתי את מקלט הIR מהDVD

נשארתי עם שלט DVD ומקלט IR שאני יודע במאה אחוז שיתאים לו.

מה נשאר? נכון חברים

לחבר את המקלט IR למעגל של הארדווינו, להרים קוד שיודע לקלוט קלט מהמקלט IR ולתרגם לפעולות רצויות (יותר נכון פעולה רצויה) כגון הדלקה\כיבוי של המתג שמחובר לארדווינו שאל המתג הזה יהיה מחובר הממסר שירים עליו את המזגן :-P

אני מקווה שהוא "ירים" את המזגן... :?

ועכשיו לשאלה למומחי הפורום - סטאס, עידו, מרק, AVE וכל מי שרוצה להצטרף ולעזור

אני ראיתי שהדבר היחידי שהיה מחובר באופן ברור קרוב למקלט IR הוא קבל פשוט של 100 מיקרופאראד 50V

אני רוצה לחבר את הנורית הזו לארדווינו - לפי מה שאני רואה ברוב הפרוייקטים - משתמשים בנגד של 220 אוהם.

איך אני יודע מה אני צריך בכדי לחבר את הנורית הזו למעגל של הארדווינו?

איך אני יודע איזה רגל בנורית (מקלט IR) זה GND, VCC וDATA ?

תודה לעוזרים מראש :-P (האלקטרוניקה כאן זה הצד החלש שלי...)

DSC_0550.JPG

DSC_0551.JPG

DSC_0552.JPG

DSC_0553.JPG

DSC_0554.JPG

DSC_0555.JPG

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה עדי שאתה מעלה הודעות מענינות שמלמדות את כולם , אתה בין הנחמדים שתמיד עוזר לאנשים כאן ,

דבר נוסף שלא הוזכר בהודעה של lanosforce הוא שאפשר להתממשק אם איתו דרך מחשב, כלומר, יש אפשרות לשלוח לתוכנה במחשב לחיצות כפתור מארדוינו, ולהפעיל ממחשב את הפורטים של ארדוינו (נגיד, לסגור ולפתוח ממסרים, להרים שמשות, לכבות אורות), כשתוכנה במחשב יעשה את העבודה של לחשוב מה לעשות, ותשלוט עם המיקרובקר.

המיקרובקר בעת חיבור למחשב מוזהה כחיבור COM \ SERIAL, ואפשר לשלוח עליו ולקבל ממנו נתונים בצורה פשוטה.

ך.

אני יכול לעשות איתו בית חכם ולשלוט עליו דרך האינטרנט ? נגיד אני רוצה להלדיק את הדוד שמש שעה לפני שאני חוזר הבייתה , או להדליק מזגן ?

פורסם

אני מאמין שאתה יכול להתחבר אליו דרך מחשב, אני לא יודע איזה יכולות יש לכרטיסי רשת\WIFI של הארדווינו אבל אם אתה כן יכול לתת להם כתובת סטטית ואתה כן מעוניין לרכוש דומיין (או יותר טוב - תהיה לך יכולת להשתמש בDNS דינאמי כזה או אחר) אז אין שום סיבה שלא תוכל להתחבר אליו מרחוק.

טכנולוגיית הבקרים לדעתי היא החמאה והלחם של יישומי בתים חכמים.

מעבר לכך בית חכם לדעתי גם קל מאוד לעשות בעזרת מחשב עם מעבד ATOM, אמנם המחשב קצת איטי אבל זה כל מה שאתה צריך בשביל לשלוט במפסקי חשמל ומינוע לצרכי אוטומציה.

לפטופים קטנים (נוטבוקים) עולים היום בין 1500 ל3500 שקלים והיקרים שבינם גם מגיעים עם מסך טאצ'... צריכת חשמל מגוחכת שלא גורמת לך לשקול יותר מידי אם לכבות או להדליק את המחשב ואתה מסודר...

יש עוד כל כך הרבה דברים מעניינים לבית חכם - למשל מסך טאצ' אלחוטי... הממממ מישהו פעם ניסה להרים אודיטוריום? :-D

שימוש בציוד של מעבדות תקשורת מחשבים כמו KVM לשקעי חשמל זה פשוט וקל לשלב לתוך פרוייקטים שכאלו ועוד ועוד

הטכנולוגיה זמינה היום ומאוד מגוונת - אתה רק צריך להחליט איזה סוג של תפרית פתרון אתה רוצה או עם איזה פתרון התחזוקה תהיה לך קלה יותר או נוחה יותר.

תביט באתרים של חברות כמו GIRDER שאופיר חשף לפנינו שם אתה יכול לראות איך שולטים בבית חכם בעזרת IPHONE... או כל סמארט-פון אחר בעצם.

------------------------------ חזרה לפרוייקט שלי

אבא שלי אירגן לי היום נגד 220 אוהם בשביל לחבר את הנורית מקלט IR למעגל של הארדווינו, אני הולך עוד לעשות קצת שיעורי בית לפני שאני מנסה ליישם אבל אני כבר מתחיל להנעל לכוון של סיום הפרוייקט הזה.

ביררתי היום בחנות מזגנים לגבי הממסר שיש לי והוא מספיק, די והותר בכדי להחזיק את המזגן :-P:-P:-P

עכשיו נשאר לי לוודא את נכונות הרכיבים שלי, לוודא איך נראה קוד שקולט פלט ממקלט IR...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הפרוייקט שלי מושתת ע V350 של UNITRONICS עם TCP\IP ומודם סלולארי מחובר לCOM

עכשיו אני עובד על פיתוח משהו נחמד לאייפון שיתחבר לבקר אבל אני קצת בחוסר זמן..

פורסם

אם לא הייתי עובד שנה וחצי במתמיכת מודמים סוללריים פשוט הייתי אומר - מה? :-D

כרגע אין לי זמן להתעסק בפרוייקט אבל בעוד כמה ימים אני אנסה להתקדם.

Pioneer TS-X150

פורסם

AT COMMANDS

:-P:-P:-P

Pioneer TS-X150

פורסם

לא תודה - באחת משיחות התמיכה שלי כשעבדתי בתמיכה של מודמים סלולריים התקשר מדען (באותה התקופה זה היה מהפכני)

ואמר שהוא מנסה לגרום לחיישן בתנור בבית שלו לכבות את התנור במידה וישנה תקלה או חום יותר והוא ביקש מקבץ של AT C

נתתי לו את המקבץ והוא התקשר אחרי שבועיים כולו נרגש ונלהב ואז הוא אמר לי:

"תודה רבה, הפקודות שנתת לי עבדו נהדר, קיבלתי חיווי על עומס יתר בחום של התנור. לצערי הפקודה נשלחה אמנם מהמודם, אבל הרכיב שהיה אמור לכבות את התנור לא עבד והמטבח שלי נשרף.

תודה על הכל".

אחת הפעמים בהם לא ידעתי אם לבכות או לצחוק :-D

אמיתי!

Pioneer TS-X150

פורסם

תתפלא

אבל דברים כאלו עושים לאנשים את היום

גם ככה כנראה אישתו לא מבשלת..:)

בכל מקרה המודם הסלולארי אצלי היה חייב להיות חלק בלתי נפרד מהפרוייקט בכדי שאוכל לשלוט על האקווריום גם מחו"ל.

למרות שיש שליטה דרך ממשק WEBי שבניתי, עדיין לא תמיד אני זמין לרשת, אבל לSMS כן.

עכשיו נשאר אפליקציה לאייפון..

:)

לגבי הפרוייקט שלך,

אם אתה באיזור אמרתי לך יש לי ממסר בעל קיבולת גדולה שללא ספק יוכל להחזיק את המזגן.

פורסם

בזמן הקרוב אני לא יכול להמשיך לעבוד על הפרוייקט אבל אני אשמח להמשיך איתך בהודעות פרטיות כשאדע אני יכול להתפנות לכך - תודה רבה רבה :-P

Pioneer TS-X150

פורסם
אני מאמין שאתה יכול להתחבר אליו דרך מחשב, אני לא יודע איזה יכולות יש לכרטיסי רשת\WIFI של הארדווינו אבל אם אתה כן יכול לתת להם כתובת סטטית ואתה כן מעוניין לרכוש דומיין (או יותר טוב - תהיה לך יכולת להשתמש בDNS דינאמי כזה או אחר) אז אין שום סיבה שלא תוכל להתחבר אליו מרחוק.

טכנולוגיית הבקרים לדעתי היא החמאה והלחם של יישומי בתים חכמים.

מעבר לכך בית חכם לדעתי גם קל מאוד לעשות בעזרת מחשב עם מעבד ATOM, אמנם המחשב קצת איטי אבל זה כל מה שאתה צריך בשביל לשלוט במפסקי חשמל ומינוע לצרכי אוטומציה.

לפטופים קטנים (נוטבוקים) עולים היום בין 1500 ל3500 שקלים והיקרים שבינם גם מגיעים עם מסך טאצ'... צריכת חשמל מגוחכת שלא גורמת לך לשקול יותר מידי אם לכבות או להדליק את המחשב ואתה מסודר...

יש עוד כל כך הרבה דברים מעניינים לבית חכם - למשל מסך טאצ' אלחוטי... הממממ מישהו פעם ניסה להרים אודיטוריום? :-D

שימוש בציוד של מעבדות תקשורת מחשבים כמו KVM לשקעי חשמל זה פשוט וקל לשלב לתוך פרוייקטים שכאלו ועוד ועוד

הטכנולוגיה זמינה היום ומאוד מגוונת - אתה רק צריך להחליט איזה סוג של תפרית פתרון אתה רוצה או עם איזה פתרון התחזוקה תהיה לך קלה יותר או נוחה יותר.

תביט באתרים של חברות כמו GIRDER שאופיר חשף לפנינו שם אתה יכול לראות איך שולטים בבית חכם בעזרת IPHONE... או כל סמארט-פון אחר בעצם.

------------------------------ חזרה לפרוייקט שלי

אבא שלי אירגן לי היום נגד 220 אוהם בשביל לחבר את הנורית מקלט IR למעגל של הארדווינו, אני הולך עוד לעשות קצת שיעורי בית לפני שאני מנסה ליישם אבל אני כבר מתחיל להנעל לכוון של סיום הפרוייקט הזה.

ביררתי היום בחנות מזגנים לגבי הממסר שיש לי והוא מספיק, די והותר בכדי להחזיק את המזגן :-P:-P:-P

עכשיו נשאר לי לוודא את נכונות הרכיבים שלי, לוודא איך נראה קוד שקולט פלט ממקלט IR...

1. איזה מקלט/משדר IR יש ברשותך (דף נתונים בבקשה) ובאיזה תדר אתה מאפנן את אות המוצא ? או שאתה לא מאפנן את אות המוצא ?

שים לב ! יש מקלטי IR שכוללים בתוכם קדם מגבר ומאפנן ככה שאות המוצא הינו מאופנן בתדרים סטנדרטים של 33 kHz, 38 kHz, 36 kHz שניתן לפענח את המידע ישירות בעזרת הבקר שברשותך.

האם למקלט IR או פוטו דיודה יש 2 רגלים או 3 רגלים ?

בקשר לייצור מעגל מודפס אל תתלהב ייתר על המידה מכיוון שתהליך הייצור של מעגל מודפס הינו תהליך ארוך והעלויות יחסית גבוהות עבור ייצור מעגל בודד.

לידע כללי

המחיר שאני גובה עבור ייצור מעגל מודפס בודד כולל קידוח+ציפוי המעגל הינו בסביבות 500 שקלים.

ראה הסבר שלי בקישור המצורף.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=271465

וכאן הסבר של חבר פורום אחר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=305985&highlight=PCB

איזה כייף לי :)

פורסם

הי מרק,

מה שקורה כרגע זה שאני מתקדם לאט לאט עם הפרוייקט הקטן הזה בגלל סיבות אישיות מאוד לא נעימות.

אאאבל - אני עושה שיעורי בית בשני כוונים - כוון הקוד, כוון החיבור של המקלט IR למעגל.

לגבי חיבור המקלט IR למעגל - לפרוייקט של הארדווינו כל מה שצריך זה נגד של 220 אוהם על רגל הVCC, כמעט ולא ראיתי בכל הפורומים של הארדווינו מישהו שעשה את זה אחרת וכל אחד מהם משתמש במקלט כזה או אחר.

רובם משתמשים במקלט של רדיו שאק שעובד בתדר 38

לי יש מקלט אחד של VISHAY מדגם TSOP1333 שעובד בתדר 33 ויש לי את המרשם הטכני שלו ואפילו מוסבר שם איך להחדיר אותו למעגל חשמלי כשהוא מוגן מרעשים בנוסף לכך אבל בשביל הארדווינו - נגד 220 אוהם (שיש לי כבר בנמצא) זה כל מה שצריך.

המקלט IR שאני הולך לעבוד איתו הוצא מתוך DVD שרשום עליו unisef japan אבל חוץ מהמילה יפן אין לו שום קשר לארץ מוצא הזו... ויש לי את השלט שתואם למקלט הזה אז אני מקווה שזה יעבוד לי אחרת אני אצטרך להשיג מחנות כמו בלצר אלקטרוניקה שלט שעובד בתדר 33.

כרגע אני הולך להשוות את ההתנהגות של הרגליים של המקלט IR שיש לי (לשניהם יש 3 רגליים - GND, VCC ו VDD לדאטא) למרות שמהמעגל שהמקלט היה מותקן עליו כבר זיהיתי את רגל הפלוס ואני די בטוח איזו רגל היא הGND אז זה לא משאיר הרבה ברירות לגבי הVDD

אבל בכדי להיות בטוח לגמרי... אני אשתמש ברב מודד בכל זאת ואראה אם אני יכול להבין מהשוואה לTSOP איזו רגל היא איזו רגל..

לגבי הקוד - כאן הקוד קצת יותר מורכב משורות הקוד שכתבתי עד עכשיו היות וכולם בונים פרוייקטים בהם יש שני לדים שנותנים חיווי לפעולת השלט בעוד אני לא מעוניין בכך ואצטרך להסיר הרבה שורות בשביל זה.

בנוסף לכך יש מצב של DEBUG שנועד לתת לי חיווי לגבי תדר העבודה של השלט ובנוסף לכך צריך לדעת איך לאתחל את הבקר בכדי לדעת כמה ביטים לקלוט מהשלט בכל פקודה (כמו שזה נראה, הסטנדרט הוא 12).

אני נעזר רבות לגבי הקוד במקרה הזה של הIR ובבעיה שהיתה לי בLCD בחבר פורום יקר - סטאס, אבל ההתאמה הסופית למעגל אני מבצע בסופו של דבר.

עוד קצת...

נ.ב - לגבי המעגל המודפס - שיארתי בנפשי שזה לא משהו עד כדי כך פשוט כמו שזה נראה.

Pioneer TS-X150

פורסם

בקיצור הבנתי שאתה חוקר ולומד את העניין לכן נראה לי שאתה בדרך הנכונה.

אתה יכול לחבר נגד של 100-220 אוהם לרגל VSS וקבל אלקטרוליטי קטן של 3.3-4.7 מיקרו-פארד בין VSS ל-GND לשם הדעכת הפרעות בקו אספקת המתח לרכיב.

כללי (אולי זה יעזור לך בהמשך)

הקשה על אחד מלחצני השלט נותנת לך "אור" אינפרא-אדום, שעליו "מולבש" גל נושא בתדר של 33-56KHz. גל נושא זה מאופנן במידע של מספר הלחצן או קוד הלחצן. האיפנון נעשה על ידי איפנון-עוצמה, לרוב בשיטה של יש/אין גל נושא, אבל לכל ייצרן יש את הקודים שלו ואת שיטת האיפנון הייחודית לכן תצטרך קצת להשקיע מאמץ בבדיקת הקודים של השלט שברשותך.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...