Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לקחתי רכב מסוג הונדה סיוויק 2001 יד 1 עם 70000 ק"מ לבדיקת קנייה, בבדיקה התגלתה תאונה מאחור אני מצרף ציטוט מטופס הבדיקה: ״שלדת מרכב - ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקון תאונה מאחור, תיקון כיפוף רצפת תא מטען ומתיחות פח אחורי, תיקוני פגיעות במרכב וצבע.״ אציין כי הרכב לאחר שיקלול שווה 45500 שאלתי היא למומחים מביניכם האם הנזק הנ״ל נחשב חמור עד כדי ויתור על רכישת הרכב או שהנזק הוא לא קריטי והרכישה כדאית לאחר הורדת 10 אחוזים מהמחירון כלומר במחיר של 41000 ש״ח ?

תודה רבה לעונים.

פורסם

ניתן לקחת את הרכב לפחח בכדי לדעת בדיוק מה טיב התיקון שבוצע, או לחליפין לבקש את דו"ח השמאי של התאונה הנ"ל.

בכל מקרה לפי תוצאות הבדיקה לא נראה שהשלדה נפגעה עקב התאונה.

פורסם

אתה צודק אכן הבוחן במכון הבדיקה ציין בפני כי השלדה לא נפגעה אבל ירידת ערך בטוח יש. דבר נוסף שהוא ציין שבדו״ח השמאי כירידת ערך שנקבעה היא אינה ירידת הערך המסחרית שהיא כידוע קובעת יותר, לפי הערכתו ירידת הערך היא בין 10 ל 20 אחוז נראה לי הערכה מוגזמת מידי. אני שואל שוב האם לדעכם הקנייה כדאית? והאם לא תיהיה לי בעיה במכירה למרות שהנתונים הכלליים מאוד טובים? שוב תודה לכולם.

פורסם

אין פגיעות בשלדה, קורות שלמות ולא עברו פגיעה או תיקון. כן היה כיפוף בפח של רצפה וזה מה שכתבו לך אבל דרך יחידה לתקן דבר כזה זה למתוח וליישר פח.

אין שום השלכה בטיחותית. כדי לקבל תשלום גבוה יותר מביטוח רשם כנראה שמאי אחוז גבוה. בפועל כאשר שלדה נקיה ורכב מתוקן אף אחד לא חייב להוריד לך כלום.

בנידע ויש לך אפשרות לבחור בין כמה רכבים וזה הגרוע ביותר אז תוותר ,אחרת לדעתי שווה קניה.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר בבדיקה,יש לך פגיעה בשלדת מרכב אחורי (הבגז' של האוטו זה חלק משלדת מרכב) מכוון שברכבים חדשים כבר לא קיים ש"סי וזה אומר שאם השילדת מרכב שלך נפגע ועברה מתיחה יהיה לך מאוד קשה למכור את האוטו ואם תצליח הוא ימכר במחיר נמוך מהנורמה,לא הייתי ממליץ להתקרב לרכב עם פגיעת מרכב או רכב שהוחלפו לו חלקי מרכב(קורות אורך רוכב,או אמבטיה שזה הבגז')

"בפועל כאשר שלדה נקיה ורכב מתוקן אף אחד לא חייב להוריד לך כלום"

שילדה לא נקיה מהסיבה שיש לו מתיחה וסימני מתיחה שאי אפשר להעלים

פורסם

תודה אחי זה לא הרכב הכי גרוע דווקא ראיתי הרבה יותר גרועים ולא מצאתי רכב עם נתונים כאלה טובים למרות שצריך לתקן כמה קלקולי בלאי קטנים כמו רצועת טיימינג ומחזירי שמן תושבת גיר ומנוע ובולמים אחוריים מעט חלשים אבל כל זה שטויות בשביל שנת 2001 עם 70,000 ק״מ לא?

פורסם

יש עוד חוות דעת אני ממש מבולבל מצד אחד אני מתפתה מהנתונים הטובים, ומצד שני יש את התאונה הזאת שמפחידה אותי בגלל העתיד שארצה למכור אודה על עוד תשובות

פורסם

מחירון לא הייתי משלם אבל כן הייתי רוכש ב-5-10 אחוז מתחת למחירון במידה ומבחינה מכאנית הרכב שמור.

מדובר בתאונה עם משמעות בטיחותית יחסית נמוכה, ללא השפעה על התנהגות של הרכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

redzone ושאר חברים יקרים ראשית תודה על העצות, דבר נוסף אני מצרף כעת תמונה של תוצאות הבדיקה אולי תוכלו לקבל מימד אחר, ואולי המלצתכם תשתנה .

שאלה נוספת שאני רוצה להוסיף היא בעניין המחיר, מחיר הרכב ביד 2 הוא 42,000 לפני שקלול ולאחר שקלול עולה ל45,500 , כמה אתם הייתם מציעים לרכב עם הנתונים הנ"ל ולאור הבדיקה המצורפת.

תודה על העזרה.

בדיקה.jpg

פורסם

אם הייתי בעליו של הרכב הנ"ל,סביר להניח שהייתי דורש 10 אחוז מעל המחירון.

ואחרי שהייתי רואה את תוצאות הבדיקה , אז בכלל הייתי מבקש אפילו יותר, והאמן לי הייתי גם מקבל,הכל שאלה של תזמון נכון,לפגיעה הזאת אין משמעות בכל הנוגע להורדת מחיר ובכלל, תיקונים בעלי משמעות נמוכה- מה אתה מצפה?! אז ב 10 שנים על הכביש הוא קיבל מכה מאחורה אז מה?

לפי דעתי הרכב במצב מעולה!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אני מסכים עם הנאמן לסובארו לגבי חומרת התאונה.

שלומי, כמה הונדות סיויק ממודל 2001, יד ראשונה ועם 70 אלף ק"מ יצא לך לראות לאחרונה?

המוכר הסכים להוריד 10% מהמחירון? קח את הרכב ותתחדש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני דווקא הייתי הולך לפחח לקבלת חוות דעת נוספת ומקצועית לגבי חומרת הנזק כתוצאה מהתאונה מאחור.

כך תוכל לקנות את הרכב בראש שקט!

• תוכן חדש...