Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אנשים עושים כסף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני זוכר שככלל אצבע, עלות הקמתו של מ"ר הוא כ- 1000 - 1500 דולר, נאמר שבסטנדרט היוקרה הנוכחי 2,500 דולר למ"ר, עוד 1,500 דולר למ"ר עלות הקרקע (מוכפל במספר הקומות, בבניינים גבוהים זה יוצא 10,000 דולר למ"ר אדמת טרשים), נוסיף רווח יזמי ונגיע ל- 20 א' ש"ח למ"ר לכל היותר.

הכלל אצבע היה נכון לתחילת שנות ה2000.

מאז שהתפשטו קבוצות הרכישה כמו אש בשדה קוצים, מחירי הקרקע רק הולכים ועולים.

כאשר אין צורך בחברה יזמית שגוזרת קופון שמן כדי לשלם לכל המנהלים שלה ולהציג דו"חות יפים בסוף השנה,

אלה ב"מארגן קבוצה" שמסתפק בחצי מהקופון, האחוזים הנוספים הולכים להצעה גבוהה יותר על הקרקע.

בתגובה, גם היזמים צריכים להציע מחירים גבוהים יותר על הקרקע אחרת הם לא יצליחו לקנות אותה.

וכך נוצר מעין גלגל שרק מעלה ומעלה את מחירי הקרקע ללא שום הגיון.

תסתכל לדוגמא על המחיר ששילמו קנדה-ישראל ואקרו נדל"ן עבור המגרש בשביל "מגדל הגימנסיה".

308 מליון שקל עבור מגרש של 1.8 דונם עליו ייבנו כ110 דירות. זה יותר מ3 מליון שקל לדירה וזה רק עבור הקרקע!!!

בנוסף, מחירי הבנייה גם הם עלו בשנים האחרונות. ולא באחוזים בודדים.

החל מעלייה בחומרי הבנייה הבסיסיים עבור השלד (בטון, ברזל, בלוקים, טיח וכו') ועד לחומרי הגמר (שיש, מרצפות, גבס, חלונות).

גם העובדים הזרים דורשים היום יותר כסף כי הם מודעים למחסור העצום שיש בעובדים ומגבלת השעות הנוקשה שמוטלת על העובדים הפלסטינים

וגם העלויות הנלוות בגין העסקת אותם פועלים כבר לא כמו שהייתה פעם.

מחיר הבנייה (שלד+גמר) לבניה ממוצעת עומדת היום על 2000-2500 דולר.

בבניינים מעל 12 קומות יש חיזוקים שונים (בעיקר ברזל ויסודות עמוקים יותר) ותוספות נדרשות (עוד מעליות, עוד גנרטורים וכו') שמעלות את המחיר בעוד ~500 דולר למטר.

היות וכמעט כל פרוייקט היום באיזור המרכז מוגדר כ"פרוייקט יוקרה", הקבלנים מוסיפים עוד ~1000דולר למ"ר בשביל לתת בלטות 60X60, חלונות כפולים/טריפלקס מ"תוצרת חוץ", דלתות פנים מעוצבות, מזגן מרכזי וכו'.

הגענו ל3500-4000 דולר למ"ר רק בנייה!!

כמובן שצריך גם לובי מפואר, בגובה 2-3 קומות (הרי אף אחד לא רוצה לגור בקומה ראשונה), שם כבר שמים בלטות 100X100 או אפילו 120X120, קירות זכוכית, מראות וכו'..

כל הדברים האלו עולים כסף וכמובן שהקבלן לא מתכוון לתת שום דבר בחינם - גם את זה הוא יכניס למחיר הדירה.

בשורה התחתונה, העלויות עלו - אבל אפילו לא מתקרבות למחירים המבוקשים.

בטח שלא כשמוכרים דירת טריפלקס בת"א, ברמת מעטפת(!!), ב71 מליון ש"ח.

מצד שני, אנשים מתחילים להבין את זה שלשלם 2.5-3 מליון שקל עבור דירת 3 חדרים בגודל 90 מ"ר בת"א זה לא הגיוני בעליל.

מי שמחפש דירה נלקח לאותן דירות, דרך 5-6 מתווכים שונים, במשך חודשים ארוכים.

אנשים פשוט לא קונים. ואז כמה מתווכים משלמים ליחצ"ן כדי שידחוף הודעה בגלובס או דה-מרקר שהם מכרו דירת 4 חדרים 110 מ"ר ב3 מליון שקל.

ואז מי שביקש 2.8 מליון על הדירה שלו, כבר מבקש 3 מליון. ועדיין אףאחד לא קונה. ואותן דירות ממשיכות להתפרסם. ולא נמכרות. ובניגוד גמור לכל הגיון המחיר המבוקש רק עולה.

בועה? בהחלט.

רק שלאור המחסור העצום בדירות בישראל (ובמיוחד באיזור המרכז) - לא ברור מתי היא תתפוצץ.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

קודם כל איך אומר אלון גל" מינוס ,זאת לא בעיה של כסף ,אלא של התנהגות"- שכל אחד יסיק מזה מה שהוא חושב.

דבר שני אפשר לחלק את התשובה ל2:

* אם פותח השרשור מתכוון לכסף גדול,עם דגש על "כסף גדול", אם אין לך משפחה עשירה/כלה עם משפחה עשירה/מזל של הפועל תל אביב או סתם חבר מיליונר על ערש דוואי שיוריש לך את הכסף, כדאי מאוד(או שלא) שתפתח התנהגויות קרימינליות כי אני לא רואה דרך כשרה להרוויח כסף גדול .

* אם כוונתך לחיות בצורה נורמטיבית שזה אומר ,בית ממוצע,רכב חדש או 2 משומשים,2 ילדים או שלושה ופעם בשנה נופש בחו"ל, כדאי שתתחיל עוד מהיום לחשוב על עתיד, כפי שכבר יעצו לך ואני אשדרג טיפה את התשובה, תתחיל מחישוב כמה אחוזים מסך ההכנסה שלך אתה יכול לחסוך(ואני אומר שאם אתה בחור צעיר שגר אצל ההורים אין שום סיבה שבעולם שלא תחסוך מינימום 70% ) אחרי החיסכון , תנצל את מה שנשאר לדברים חיוניים(דלק/סלולארי לדוגמה) ופינוקים. אם יש אפשרות לעבוד במשרה נוספת שתכניס עוד כסף(או עוד חיסכון תלוי מאיפה מסתכלים על זה),זה הזמן כשאתה צעיר ומלא מרץ.

יש לך סכום כסף רציני שכבר צברת,חפש דירה להשקעה, במחשבה לעתיד ,מס' שנים שהמשכנתא תשלם את עצמה דרך השכירות(כמובן דירה בסטנדרט נמוך עם משכנתא מינימלית),יעזרו לך לא מעט בהמשך חייך הבוגרים(כמובן זאת געתי האישית ואני די בטוח שיהיו לא מעט מתנגדים למהלך שכזה).

אני יכול להגיד לך שבתקופה של היום ,זוג עם הכנסה ממוצעת (12000-14000 אלף לחודש ביחד) יכול להסתדר בלי שום בעיה עם משכנתה סבירה(2500-3000 ) ,2 ילדים,רכב פרטי ובלי אובר דראפט(אני אומר את זה מנסיון אישי שלי),אבל וזה אבל מאוד חשוב, הכל תלוי באיזה מצב נכנסים לחיי זוגיות ,אני ואשתי חסכנו תקופה די ארוכה לפני שהתחתנו וזה כלל ויתורים לפעמים על מותרות ועל חישוב והתנהלות עם כל שקל בתבונה, הכסף שחסכנו היווה את הבסיס היציב כלכלית לחיים שלנו ובגלל זה אתה צריך עוד מגיל כזה לחשוב על העתיד.

בהצלחה .

פורסם

2 בעיות עם הכתבה הזאת:

1. היא מדברת על השוואה של שני אנשים, אחד שרכש דירה ואחד שלקח את מלוא עלות הדירה והשקיע אותה, אבל למי מבניינו יש את מלוא עלות הדירה בכסף נזיל?

2. היא לא לוקחת בחשבון את העליה שהייתה לאחרונה, יש איזה אפיק השקעה שהם מכירים שנותן 30-50% תשואה בשנה?

בכל מקרה, קח את החתימה של דיסקובר לתשומת לבך וככה תחיה חיים יותר רגועים, שלווים ומהנים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ח-500 זה גם בחולון או שסתם המצאת אותה לצורך הדוגמא?

ליאור, אכן יש ח' -500 אבל הכל עוד חול ואין כלום אבל האמת היא שכבר היום אני חושב לקנות שם איזה מגרש, ולראות עם ההצלחה שהייתה בח' 300 תהיה גם ח' 500 לפי דעתי כן היו רוב מי שמחפש דירות מחפשים באזורי ראשון חולון וקצת מבת -ים ככה שיהי יותר ביקוש ויבנו, על החולות האלה הרבה בניינים אבל אלוהים גדול.

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

פורסם
מאחר ולא מדובר במשפרי דיור אלא בזוג צעיר חסר דיור, יש לזכור שה"ישיבה על הגדר" עולה להם בשכר דירה יקר אשר מכרסם להם אנושות בנסיונות צבירת ההון.

אני מסכים עם מה שאתה כותב,הבעיה היא שלא תמיד יש ברירה אחרת.

יש לי זוג חברים שהתחתנו והם בבעייה,הורי הכלה גרים באשקלון,החתן והכלה עובדים במרכז.

הורי החתן גרים במרכז,אבל הזוג הטרי לא יכולים לגור אצל הורי החתן מהסיבה שהורי החתן לא מסתדרים (בלשון המעטה) עם הכלה.

אז מה הם יעשו ?

הלכו ושכרו דירה.

זו סתם דוגמא אחת מני רבות.

אני אישית מאמין שכל עוד יש לך את האפשרות לגור אצל ההורים (בהנחה והם הורים שמאפשרים לך את הפרטיות שלך ונותנים לך לחיות) תגור אצלהם,כמובן במינון, אל תתנחל אצל ההורים עד גיל מבוגר מדי (לטעמי גיל 28 זה הטופ של הטופ למגורים אצל ההורים) כי אתה תפספס המון ואני מכיר הרבה כאלה ששכחו את עצמם אצל ההורים והם יצאו,איך לעדן את זה, לא משהו משהו.

אני מאמין שאם הזוג הצעיר טוב לו יחד,לא חייבים לרוץ להתחתן בלי לחשוב קצת קדימה, להתחתן אפשר תמיד, לחסוך לא תמיד, וזה באמת קשה שבעתיים אם יש לך להוריד כל חודש איזה 2000 שקלים על שכירות הדירה.

יכול להיות שאני קצת קיצוני בדעותיי אבל אלה ה"תובנות" שהגעתי אליהן בתור אח צעיר ל-2 אחיי הגדולים שראיתי כמה קשה היה להם להגיע למה שהם הגיעו.

החיים לא תמיד פשוטים לכן לא צריך לנסות ולאכול אותם בביס אחד,צריך לדעת מתי לנגוס בכל חתיכה.

אגב,

אני מאוד מסכים עם התגובה של מיכאל (חייב להודות שלרוב התגובות שלו מאוד שקולות ו"פוגעות" לצורת מחשבתי), אני יכול להציע משהו שהאמת זה משהו שאישתי ואני עושים פה בהונג קונג,אנחנו לא חייב לפי תקציב חודשי,אנחנו חיים על תקציב שבועי,ואני אסביר מה הכוונה:

נניח ואתה מקבל 7000 שקלים נטו לחודש, מתוך זה הקצבת לך שאתה מעביר 3000 שקלים לחסכון וביתר ה-4K שקלים אתה "חי".

עכשיו במקום שיהיה לך בעו"ש 4K שקלים שמהם תמשוך כל הזמן ותתייחס אליהם כאל תקציב חודשי, חלק את ה-4K שקלים ל-4 שבועות של החודש.

בכל שבוע תמשוך מהחשבון 1000 שקלים,שים אותם בבית ותקח כל יום רק מה שאתה צריך להתנהלות היומית (כאמור ככל שיש לך יותר כסף בארנק אתה מבזבז יותר).

הגעת לתחילת השבוע הבא ונותרו לך (נניח) עוד 200 שקלים מהשבוע הנוכחי ?

הם מתקזזים מה-1000 שקלים של השבוע הבא,כלומר אתה מושך לשבוע החדש רק עוד 800 שקלים.

היה פנצ'ר ונזקקת השבוע ל-1200 שקלים ?

שקול את התנהלותך כי בשבוע הבא אתה חי על 800 שקלים.

כמובן שתקבע לך תקציב שבועי ריאלי,שיספיק לך +טווח בטחון מצד אחד, ושלא יהיה אובר בזבזני מהצד השני.

אתה תופתע כמה כסף אתה חוסך בשיטה הזאת מבלי להתקמצן על כלום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני מאוד מסכים עם התגובה של מיכאל (חייב להודות שלרוב התגובות שלו מאוד שקולות ו"פוגעות" לצורת מחשבתי), אני יכול להציע משהו שהאמת זה משהו שאישתי ואני עושים פה בהונג קונג,אנחנו לא חייב לפי תקציב חודשי,אנחנו חיים על תקציב שבועי,ואני אסביר מה הכוונה:

נניח ואתה מקבל 7000 שקלים נטו לחודש, מתוך זה הקצבת לך שאתה מעביר 3000 שקלים לחסכון וביתר ה-4K שקלים אתה "חי".

עכשיו במקום שיהיה לך בעו"ש 4K שקלים שמהם תמשוך כל הזמן ותתייחס אליהם כאל תקציב חודשי, חלק את ה-4K שקלים ל-4 שבועות של החודש.

בכל שבוע תמשוך מהחשבון 1000 שקלים,שים אותם בבית ותקח כל יום רק מה שאתה צריך להתנהלות היומית (כאמור ככל שיש לך יותר כסף בארנק אתה מבזבז יותר).

הם מתקזזים מה-1000 שקלים של השבוע הבא,כלומר אתה מושך לשבוע החדש רק עוד 800 שקלים.

כמובן שתקבע לך תקציב שבועי ריאלי,שיספיק לך +טווח בטחון מצד אחד, ושלא יהיה אובר בזבזני מהצד השני.

זו בדיוק הדרך בה אני מתנהל ואני יכול להעיד שזה עובד נהדר.

פורסם
17K שקלים ברוטו לחודש ?

לא אמרת כלום...

תבנה את עצמך מלמטה עם עבודה קשה ברכישת מקצוע מכניס (תואר ראשון לא במכללת דרבי!) כגון מהנדס אלקט' או מכונות, מדעי המחשב וכו'.

אבל בלי קיצורי דרך בכל מיני קורסים חרטא אלא תואר מלא כמו שצריך במשך 3-4 שנים.

במשך התקופה הזו תחיה בצמצום ותתרכז בהשגת המטרה תוך עבודה בעבודות מזדמנות (אבל לא על חשבון הלימודים).

מבטיח לך ש-ה17K כבר יבואו מעצמם ורק ישתפרו.

לאחר שנתיים שלוש של משכורת מלאה בלי פזרנות מיותרת תוכל להעמיד סכום התחלתי ראשוני (או אולי סכום התחלתי משמעותי יותר בסיוע ההורים), תקנה דירה, תמשיך לחיות קצת בצמצום במשך שנתיים עד שתתיישר.

וזהו, כשיש לך משכורת מסודרת, סכום קבוע לדיור כל חודש אתה יכול לחיות סבבה לגמרי. לא מיליונר או משהו אבל לחיות טוב.

כשתשתחרר קרן השתלמות או כשתחליף עבודה (פיצויים) תוכל להרשות לעצמך שידרוג הרכב (אם אין לך ליסינג).

אפשר כמובן לפנות לעסקי החשפנות, הלוואה בריבית או כל שאר התחומים האפורים , אבל בזה אני לא מבין. אולי יש כאן אחרים שיוכלו להסביר איך מתנהלים שם.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נשמע נהדר על פניו אבל איפה בדיוק נכנסות פה ההוצאות הקבועות?

כגון דלק, ביטוח, פלאפון, אינטרנט, אוכל, שכ"ד וכו' וכו'???

אלו הוצאות קבועות בכל חודש וחוץ מפלאפון אין איפה לקזז בהם כל כך...

פורסם
מאחר ולא מדובר במשפרי דיור אלא בזוג צעיר חסר דיור, יש לזכור שה"ישיבה על הגדר" עולה להם בשכר דירה יקר אשר מכרסם להם אנושות בנסיונות צבירת ההון.

בגירה, בהיבט הכלכלי הטהור אתה טועה.

נניח שלזוג צעיר 200 א"ש חסכונות והם רוכשים דירה במיליון, ניתן לראות זאת כאילו הם קנו את הנכס והוא שייך להם (צורת ההסתכלות המקובלת).

מאידך, את אותו המהלך אפשר לראות כך: הזוג רכש 20% מהדירה ואת 80% הנותרים הוא "השכיר" מהבנק תמורת הריבית על המשכנתא.

משמע כך או כך אתה תשלם שכר דירה, השאלה היא רק למי: לבנק או לבעל הבית.

אל תשכח שבמהלך כזה (שכירות רגילה) הכסף שלך (200 א"ש לפי הדוגמא) מושקע בבנק ומייצר לך הכנסה פסיבית.

אם אתה סבור שמחירי הדיור צפויים לרדת, עדיף לך כלכלית לשלם שכ"ד לבעל הבית עד יעבור זעם.

פורסם
תבנה את עצמך מלמטה עם עבודה קשה ברכישת מקצוע מכניס (תואר ראשון לא במכללת דרבי!) כגון מהנדס אלקט' או מכונות, מדעי המחשב וכו'.

אבל בלי קיצורי דרך בכל מיני קורסים חרטא אלא תואר מלא כמו שצריך במשך 3-4 שנים.

במשך התקופה הזו תחיה בצמצום ותתרכז בהשגת המטרה תוך עבודה בעבודות מזדמנות (אבל לא על חשבון הלימודים).

מבטיח לך ש-ה17K כבר יבואו מעצמם ורק ישתפרו.

.

ראשית,בוא שוב נצא מהסטיגמות המיותרות על מכללת דרבי,כבר היינו בדיונים האלה 100 פעם,זה לא רלוונטי במיוחד מאחר והיום התואר בדרבי הוא תואר ישראלי לכל דבר מטעם המל"ג ויש לא מעט מוסדות ששולחים לשם עובדים לתארים (חברת קוקה קולה מספיק נחשבת ? בנק דיסקונט ? להמשיך?)

נתקדם,

כמובן שניתן להגיע ל-17K שקלים,אבל בוא ניהיה ריאלים ונתייחס לשכר הממוצע במשק ולא לשכר שהוא משמעותית גבוה ונושק יותר לנקודות הקיצון מאשר לממוצע.

מעבר לזה,בוא נכניס למשוואה שגם לימודים עולים המון כסף,לוקחים לא מעט זמן,ועל זה תוסיף את התקופה שתצטרך לצבור נסיון ולהתקדם בתפקידים עד שתגיע לאותו שכר של 17K שקלים וכו'.

הלוואי וכולם היו מקבלים שכר של 17K שקלים,העובדה היא שהממוצע עומד על הרבה פחות ולא כולם יכולים לאפשר לעצמם לצאת ללימודים אקדמאים.

נשמע נהדר על פניו אבל איפה בדיוק נכנסות פה ההוצאות הקבועות?

כגון דלק, ביטוח, פלאפון, אינטרנט, אוכל, שכ"ד וכו' וכו'???

אלו הוצאות קבועות בכל חודש וחוץ מפלאפון אין איפה לקזז בהם כל כך...

אתה יודע כמה בממוצע אתה מוציא בחודש על דלק ? ועל פלאפון ? ועל אינטרנט ? ועל אוכל ? ועל שכ"ד ?

דווקא ההוצאות הקבועות הן אלא שקלות לשכלול, הבעיות מתחילות עם ההוצאות המשתנות,קרי החולצה שנדלקת עליה, הדיזל שעלה לך 800 שקלים,השווארמה\צ'יפס\סלט שאכלת היום,המונית שלקחת כי לא התחשק לך לנסוע היום באוטובוס.

הכל ניתן לכמת,עושים ממוצע ושלום על ישראל.

נכון,זה דורש קצת עבודה כי אתה צריך לחשב כמה אתה באמת מבזבז בחודש,אז פעם אחת יושבים ומחשבים ומשם מתחילים לרוץ.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

קרי החולצה שנדלקת עליה, הדיזל שעלה לך 800 שקלים,השווארמה\צ'יפס\סלט שאכלת היום,המונית שלקחת כי לא התחשק לך לנסוע היום באוטובוס

"הKW V3 שראית היום בפיטסטופ"

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

יש מספיק דרכים להתעשר במהרה,השאלה עד כמה אתה מוכן להסתכן:twisted:

סתם דוגמא,מסיבות כאלה ואחרות ביררתי כמה עולה להחליף מיקרופון באייפון 3GS,בחנות אקראית שמצאתי.

לאחר מיקוח נאמר לי שהמחיר הוא 250 שקל.:shock:

מבדיקה מהירה באיביי עלה שהמחיר של מיקרופון הכי איכותי(לא מקורי) הינו 10$ כולל משלוח.

מכאן נובע שהמחיר שהייתי משלם על עבודה הוא 200 שקל(עבודה של לא יותר מ-10 דקות).

נעזוב בצד את כל ההוצאות שיש לעסק קטן שכזה שיכול להיות אפילו בחצר האחורית של הבית.

ככה בדיוק אנשים מרוויחים כסף(שלא תטעו,אני בטוח שיש מספיק אנשים שמתקלקל להם הסלולרי ומעדיפים לתקן אותו במעבדה פרטית על פני אחת מרשתות הסלולר).

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
בגירה, בהיבט הכלכלי הטהור אתה טועה.

נניח שלזוג צעיר 200 א"ש חסכונות והם רוכשים דירה במיליון, ניתן לראות זאת כאילו הם קנו את הנכס והוא שייך להם (צורת ההסתכלות המקובלת).

מאידך, את אותו המהלך אפשר לראות כך: הזוג רכש 20% מהדירה ואת 80% הנותרים הוא "השכיר" מהבנק תמורת הריבית על המשכנתא.

משמע כך או כך אתה תשלם שכר דירה, השאלה היא רק למי: לבנק או לבעל הבית.

אל תשכח שבמהלך כזה (שכירות רגילה) הכסף שלך (200 א"ש לפי הדוגמא) מושקע בבנק ומייצר לך הכנסה פסיבית.

אם אתה סבור שמחירי הדיור צפויים לרדת, עדיף לך כלכלית לשלם שכ"ד לבעל הבית עד יעבור זעם.

לרכישת דירה אפילו עם משכנתא של 80% יש עוד היבטים חוץ מהצד הכלכלי. זה שהדירה שלך מאפשר לך לרהט אותה כמו שאתה רוצה ולסדר אותה שיהיה לך נוח בלי להסתכן בזה שבעוד שנה תצטרך לפנות אותה. מעבר לזה ברגע החתימה על חוזה הרכישה אתה מתנתק מתנודות השוק ומקבע את "שכר הדירה" שלך.

החוכמה היא לא להוציא על שטויות, לא להתפתות למינוס (בסופו של דבר כמעט כל בעלי האובר חיים מהמשכורת כשהמינוס סטאטי ורק משלמים עליו ריבית. באותה המידה אפשר להתקבע על 0 ולחיות לפי היכולת).

לגבי התעשרות יש את אלמנט החיסכון, אלמנט ההכנסה ואת אלמנט המזל. אם קנית נכס במקום שנתן קםפיצה גדולה ביחס לסביבה אז היה לך מזל והרווחת אבל אם מכרת בזמן לא נכון אז הפסדת בגדול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דווקא ההוצאות הקבועות הן אלא שקלות לשכלול, הבעיות מתחילות עם ההוצאות המשתנות

נכון,זה דורש קצת עבודה כי אתה צריך לחשב כמה אתה באמת מבזבז בחודש,אז פעם אחת יושבים ומחשבים ומשם מתחילים לרוץ.

עידן, כוונתו של CUPRA הייתה שלמשוואה הזו צריך להכניס גם את ההוצאות השוטפות של כל חודש, רובן ככולן (אולי חוץ מקניות) יורדות מחשבון הבנק או כרטיס האשראי. אף אחד לא משלם ארנונה במזומן...

יותר הגיוני לומר שמתוך משכורת מסויימת, X הוא סכום כסף קבוע שיוצא על מחייה, ואת מה שנשאר מחלקים לחיסכון ולמזומן שוטף.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...