Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

antipollution fault c5 2002

adel
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מדובר ב C5 2002, 2.0 שעשה 121K ק"מ, היום פתאום נדלקה לי נורת SERVICE ונורת מנוע עם ההודעה ANTIPOLLUTION FAULT. זה לא קרה אחרי תידלוק או משהו כזה. האוטו נוסע רגיל לחלוטין, ולא מגמגם בבוקר. עשיתי חיפוש בפורום, ניסיתי לפתוח את מכסה המיכל דלק, לא עזר. תידלקתי גם כן ולא עזר.

בסוף נכנסתי למוסך לבדיקה, בסריקה נמצאה השגיאה הבאה: Permanent Injection of air to the exhaust problem

בוצעה בדיקה של המפוח ע"י חיבורו ישירות למצבר, הוא עובד ותקין, אך היציאת אויר מהאגזוז חלשה מאוד. נאמר לי שזה אומר שמעברי האויר בראש מנוע סתומים, וצריך לפרק ראש ולפתוח אותם. עכשיו ההודעה נעלמה, אני לא ראיתי שאיפסו אותה. לדבריהם אני חייב לבצע את זה אחרת יהיו לי בעיות במנוע! מצד שני אחד האנשים (עובד בכיר במוסך) אמר לי סע לשלום ואל תעשה כלום בינתיים, לא יקרה כלום.

מה דעתכם? האם ישנו טיפול אחר שיכול לעזור (קראתי כאן על פלאשינג למנוע)? ואם חייבים, מה העלות המוערכת של טיפול כזה ומה זה כולל (מה עושים)?

פורסם

הרצתי חיפוש נרחב בנושא, כמעט כולם מדברים על הודעה שבאה והולכת ולרוב פותרים את הבעיה ע"י פתיחה של מיכל דלק או ניקוז סולר במקרה של מנוע דיזל. לא מצאתי שרשור שידבר על הניקוי מעברי ראש ספציפית.

פורסם

תפקיד המשאבה הוא להזרים אויר טרי למערכת הפליטה בזמן שמנוע טרם הגיע לטמפרטורת העבודה על מנת להפחית את זיהום האויר בזמן זה.

אם אתה רוצה להתמודד עם הבעיה תנסה לבקש שיכניסו אויר בלחץ חזק לראש המנוע דרך השסתום החד כיווני דרכו עובר האויר לראש המנוע, יכול להיות שזה יפתח קצת יותר את מעברי האויר.

זה לא משהו צריך להטריד במיוחד כי בטסט בודקים זיהום אויר עם מנוע חם כך שהרכב יעבור טסט גם עם הבעיה הזו.

בעקרון אתה יכול להתעלם ובכל פעם שהיא תחזור תאפס אותה או שהיא תעלם מעצמה אחרי כמה נסיעות.

לעומת זאת, אצלי זה הגיע למצב שהתקלה הייתה חוזרת כמעט כל יום, יום בהיר אחד החלטתי להחליף פלאגים (אחרי 25000 ק"מ מההחלפה הקודמת) ולהפתעתי התקלה נעלמה כלא הייתה.

מתי אתה החלפת פלאגים לאחרונה?

פורסם

את הפלאגים החלפתי בטיפול האחרון לפני הטסט שזה לפני פחות מחודש!

האם יש מצב שהמשאבה עבדה כשחיברו אותה ישירות למצבר, אך בפועל בפעולה הרגילה של המנוע היא לא עובדת מסיבה כלשהי? כלומר מגע רופף בחיבור שלה או משהו אחר? האם אפשר לבדוק או לראות אם היא עובדת בזמן שהמנוע דולק?

מה קורה אם מעבירים בשסתום החד כיווני הזה שעודד דיבר עליו, תוסף כמו K44 עם אויר אח"כ האם זה יפרק את הפיח?

פורסם
הקפצה

מנסיו שלי,

תוסיף לרבע טנק דלק פחית K44 ותיסע עם הרכב בטורים גבוהים עד שתדלק נורה של מילוי דלק.

אצלי לאחר מכן עברה ההתראה.

אם אתה רוצה אבחון ממוחשב יסודי, אני ממליץ לפנות לאורן בן סימון מאורן שרותי רכב בחולון שמתמחה ברכבים אלו.

בברכה

פורסם
את הפלאגים החלפתי בטיפול האחרון לפני הטסט שזה לפני פחות מחודש!

האם יש מצב שהמשאבה עבדה כשחיברו אותה ישירות למצבר, אך בפועל בפעולה הרגילה של המנוע היא לא עובדת מסיבה כלשהי? כלומר מגע רופף בחיבור שלה או משהו אחר? האם אפשר לבדוק או לראות אם היא עובדת בזמן שהמנוע דולק?

מה קורה אם מעבירים בשסתום החד כיווני הזה שעודד דיבר עליו, תוסף כמו K44 עם אויר אח"כ האם זה יפרק את הפיח?

גם אני חשבתי על זה, הבעיה היא שקשה לתזמן את הנקודה שבה המנוע הזה מופעל כי כאשר המנוע עובד גם ככה יוצאים גזים מהאגזוז וקשה לשמוע את המנוע הזה עובד כאשר מנוע הרכב עובד.

הרעיון שלך לגבי הניקוי מעניין. תוסף K44 הוא תוסף לדלק ולא בטוח שהוא יהיה כאן יעיל

הייתי אולי מפרק את כל השסתום מראש המנוע ומתיז בנדיבות דרך החור בראש עם צינורית ספרי לניקוי קרבורטורים או מנוע מפיח ולאחר מכן אחרי שהייתי נותן לו קצת זמן להמיס את הפיח הייתי מנסה להזרים לחץ אויר חזק.

פורסם

ערב טוב,

פעם כשהייתי אצל אורן בן סימון, הוא אמר לי שאם יתחיל הרכב לזייף בחורף אז כדי להקדים תרופה למכה צריך לפרק משהו שם ולקדוח את המעבר. אני לא יודע מה צריך לפרק ומה לקדוח. מה שכן התופעה הפתיעה אותי אז אני לא יודע אם הפתרון שהוא הציע עדיין תקף או שכבר עברתי את קו האין חזרה?

פורסם
ערב טוב,

פעם כשהייתי אצל אורן בן סימון, הוא אמר לי שאם יתחיל הרכב לזייף בחורף אז כדי להקדים תרופה למכה צריך לפרק משהו שם ולקדוח את המעבר. אני לא יודע מה צריך לפרק ומה לקדוח. מה שכן התופעה הפתיעה אותי אז אני לא יודע אם הפתרון שהוא הציע עדיין תקף או שכבר עברתי את קו האין חזרה?

אבל לפי התאור שלך, הרכב לא מזייף.

פורסם

זה הקטע, שהרכב לא מזייף אבל מצד שני יש לי את הבעיה לפי מה שהמחשב אומר ולפי הבדיקה במוסך!

אני זוכר שבחורף האחרון אולי קרה לי פעם אחת שהוא גמגם ממש קצת על הבוקר בחצי דקה הראשונה וזהו!

פורסם

גם לי היתה אותה בעיה עם אותו קוד תקלה, ניקוי כמו שפרטתי מעלה עזר. חוץ מזה הבנתי שהתקלה היא במנגנון שמזרים אויר לאגזוז כאשר הרכב קר כדי להפחית זיהום אויר. ובכלליות אין מה להתרגש מהתקלה הזאת. הרכב שלי עבר טסט תקין שבועיים לפני שההתרעה הופיעה.

פורסם

אצלי גם לא היה זיוף שהתלווה לתקלה, היא פשוט צצה לה וכעת אחרי החלפת הפלאגים היא נעלמה.

ואגב, הרכב עבר טסטס בלי בעייה יחד עם התקלה.

אגב, אם אתה אומר שהחלפת פלאגים לפני חודש בטיפול אולי יש קשר...

לפני הטיפול לא היו לך התראות כאלה?

פורסם

לא היו התראות לפני החלפת הפלגים. אבל אם התקלה הייתה בעיה של ניצוץ אז כן הייתי מקשר בין שני הדברים.

כאן הבעיה היא בהזרמת אויר לאגזוז. אז הבעיה או המפוח הזה או מעברים סתומים.

• תוכן חדש...