Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום המדפדפים:|

בשעה טובה ומוצלחת, המצמד הלך לעולמו (140K) ועתה אזור ההפרדה הצטמצם לנקודה, ממש קשה לצאת מהמקום ככה..

ומאחר וטיפול הטיימינג האחרון בוצע לפני כ 4 שנים, התבשל לי רעיון בראש, שאומר שאם כבר מוציאים מנוע אז כבר. (לפי הבנתי צריך להוציא את המנוע כדי להחליף מצמד? כן אני יודע שזה אם גדול)

יש לי נסיון מה במכונאות, אבל בכל הנוגע לפירוק (והרכבת..) מנועים וגירים הוא מוגבל לאופנועים (גם מרובי צילינדרים).

מה שאין לי, זה 10K ומעלה שאצטרך לשים על טיפול שכזה. לפי מה שאני מוצא באיביי הבריטי עלות קיט טיימינג, קיט חגורת אביזרים וקיט מצמד, ביחד כ 2500 ש"ח לפני שחוזר אלי הבחור עם עלות משלוח המצמד (בטח עוד 200-300).

יש לי מהיכן להביא מנוף להרמת המנוע, וכנראה גם את הכלים הדרושים (לפי הספר שקיבלתי באדיבותו של קספר, שוב תודה!)

ועכשיו לשאלות:

1. האם התחלקתי על השכל? האם אני נכנס לברוך שצריך מוסך שלם כדי לצאת ממנו? במילים אחרות, אם זה יותר מסובך ממה שאני מתאר לעצמי.

2. מה עוד חסר חוץ מפולי מנוע? האם חייבים להחליפו גם?

3. כמה מכס משלמים על הדברים האלו?

4. קישורים לחלקים:

http://cgi.ebay.co.uk/RENAULT-CLIO-172-SPORT-LAGUNA-MEGAN-SCENIC-CLUTCH-KIT-/300273015049?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item45e9aa9909

http://cgi.ebay.co.uk/Clio-sport-182-172-Timing-kit-plugs-175-74-RRP-/250354702467?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a4a4d9883

http://cgi.ebay.co.uk/Renault-Clio-172-182-Aux-Fan-Belt-Tensioner-Pulley-/370365290572?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item563b7dd84c

(לא יודע איך עושים קישורים)

אשמח אם תוכלו לומר לי מה עוד חסר, ואם זה מתאים.

אני בטוח שיש חבר'ה שעשו זאת, מה אתם אומרים?

תודה מראש על עזרתכם

גיא

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

בלי להכיר בצורה יסודית את המכאניקה של הרכב הספציפי ואם לא אתייחס למחירים המופקעים והמוגזמים בארץ,

לדעתי אם העלות כ"כ גבוהה בארץ הייתי מייבא את החלקים מחו"ל (מקוריים בלבד!, קיט הטיימינג לא נראה לי מקורי!) ומבקש ממוסך שאני סומך עליו - לבצע את העבודה.

אני מהמר שבמקרה של כשל במכלולים חשובים אלה בעקבות פרוייקט DIY, עלות הנזק עלולה להיות במכפלות של הסכום שניסית לחסוך.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

א) רצועת אביזרים + טיימינג - מדובר בעבודה לא מסובכת אבל צריך כלים מיוחדים (לדוגמא למותחן של הרצועת אביזרים צריך כלי מיוחד שאמור להיכנס למרווח ששום כלי אחר יכנס, נעילה של הקאמשאפט לטיימינג, ג'ק מיוחד להרמת המנוע בשביל לבצע את הטיימינג).

החלפת קלאץ'- עבודה דיי מסובכת מכיוון שצריך להוריד גיר, ז"א שצריך לפרק גשר תחתון (מה שמחייב אותך להשתמש בליפט).

ב) העלות הגבוהה של הטיפול היא לא בגלל עלות העבודה (לדוגמא במקרה של טיימינג עלות העבודה היא 1500-2000 ש"ח) אלא בגלל עלות החלקים היקרים. כלומר אם תביא את החלקים מחו"ל תחסוך יותר כסף מאשר אם תעשה את העבודה לבד.

ג) תקח בחשבון שאם הרכב משמש אותך כרכב יומיומי אז אם תבצע את העבודה לבד רוב הסיכויים שתתקע באמצע ואז הרכב מושבת. בנוסף תקח בחשבון שלא ניתן לבצע את רוב העבודות לבד (כלומר צריך לפחות עוד זוג ידיים ורצוי מקצועיות).

ד) המחיר שציינת לקיט רצועת אביזרים לא יחסוך לך כלום, לאחרונה שמעתי שקרסו הורידו מחירים של החלקים כך שהקיט נמכר בכ-3K ש"ח לאחר מע"מ. אם תוסיף לחבילה שלך משלוח + סיכון שהחלק יתפס במכס אז תצא בסוף בנזק במקום חיסכון.

ה) יש הרבה דברים שמוסך יכול לסדר לך על הדרך לדוגמא אם תגלה פתאום שחלק שפרקת נשבר/בלוי אז מוסך יכול להזמין במקום, אתה צריך לעצור עבודה, ללכת לחנות, להזמין את החלק ואז לחזור לעבודה. בנוסף אני ממליץ לשלוח את הגלגל תנופה לחריטה ואיזון על הדרך.

בקיצור, מה שאתה צריך זה להוזיל את עלות החלפים ולא לחפש לעשות את העבודה לבד כי לא תחסוך ככה הרבה כסף.

המלצה שלי? קח את הרכב למוסך טוב (אני ממליץ על משה מגינתון אם הוא עדיין עובד או מוסך המכונן בת"א), תפרד ממנו ליום יומיים ותסתדר עם המוסך על תשלומים מרובים על החיוב (ל-2 המוסכים לא מפריע אם תביא את החלקים לבד). חלקים שעלותם בחו"ל משמעותית זולה ויש לך מישהו שיביא אותם במזוודה אז הייתי מנסה לרכוש אחרת זה פשוט לא שווה את הכאב ראש.

לדגבי חלקים נוספים, קח פירוט חשבון ממישהו שביצע את ההחלפה לאחרונה (אני יודע ש-aa123 השאיר לאחרונה כמות נכבדת של כסף באחד ממוסכי היבואן), יש עוד כמה ברגים ואטמים שחסרים לך (לדוגמא בורג חיבור של המותחן/גלגלת שעלות כ-50 ש"ח, כן כן מחיר הזוי משהו לכולה בורג).

ד"א, כל הנ"ל רשום מניסיון של פירוק גיר (בצעתי במוסך של חבר ועזרתי למכונאי/חבר) + ביצוע החלפת רצועת אביזרים לבד בבית (לאחר שראיתי במוסך איך עשו לי טיימינג+רצועת אביזרים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הי.

דווקא לא עשיתי במוסך מורשה אלא במוסך שאפט (שמכירים את הרכב הזה היטב! ורק אצלם אני (וגם אחרים) מטפל.), אבל כן השארתי סכום נכבד וזה בעיקר בגלל החלקים המקוריים ובגלל שעשיתי בדיוק לפי הספר.

שים לב להחליף מותחן לרצועת אביזרים (קיט כולל הרצועה כ-1360 שקל). כמובן להחליף פולי מנוע. אני לא יודע אם הפולי אלטרנטור נחשב נקודה רגישה גם כן. אצלי החליפו בשביל הראש השקט. כמובן להחליף רצועת אביזרים! קריעה שלה תגרום "לקרבורטור ליפול על האלטרנטור ולעשות סמטוכה עם הפלגים".:lol: (כלומר נזק לראש מנוע. מהכירותי הקצרה איתך אני יכול לשער שלא ראית חגיגה בסנוקר:lol: בטח לא 4 פעמים כמוני).

שים לב שעקב מאבק עיקש שניהלנו מול קרסו מחירי הטיימינג והפלגים ירדו! (חפש שרשור "רנו ורשתות חברתיות" שפתחתי).

קלאץ' אפשר לקנות מאיביי ב-70 יורו. תבדוק אם אפשר להכניס לארץ.

בכל אופן, דבר איתי בכיף בפרטי לכל שאלה. :-D

אגב גיא, מה עם הצמיגים? פירקת מהג'אנטים? אני צריך זוג צמיגים לערד...

פורסם

תודה על התגובות, תמיד אפשר לסמוך כאן על אנשים בכל הנוגע לקליאו ספורט:-)

...

ב) העלות הגבוהה של הטיפול היא לא בגלל עלות העבודה (לדוגמא במקרה של טיימינג עלות העבודה היא 1500-2000 ש"ח) אלא בגלל עלות החלקים היקרים. כלומר אם תביא את החלקים מחו"ל תחסוך יותר כסף מאשר אם תעשה את העבודה לבד.

...

ד) המחיר שציינת לקיט רצועת אביזרים לא יחסוך לך כלום, לאחרונה שמעתי שקרסו הורידו מחירים של החלקים כך שהקיט נמכר בכ-3K ש"ח לאחר מע"מ. אם תוסיף לחבילה שלך משלוח + סיכון שהחלק יתפס במכס אז תצא בסוף בנזק במקום חיסכון.

לגבי ב', עלות קיט התיזמון מחו"ל עומד כרגע על כ 1100 ש"ח, מה שאומר שעלות העבודה יכולה להיות כפולה של עלות החלקים..

לגבי ד', מחיר קיט האביזרים מחו"ל הוא 840 ש"ח, (2500 שרשמתי התייחס להכל ביחד), בקרסו רוצים 3000 רק על קיט אביזרים??

(אגב כל המחירים שאני רושם לגבי חלקים מאיביי כוללים משלוח ועמלת המרה)

ואני לא מפחד להשבית קצת את האוטו, העבודה במרחק הליכה..

הבעיה העיקרית היא שאין לי ליפט:cry:, אם אי אפשר לעקוף את זה האופציות מצטמצמות דרסטית.

אני מתאר לעצמי שזה לא כ"כ פשוט ולכן כולם פה בולעים את הרוק ופותחים את הארנק כשמגיע העת, פשוט קשה לי עם המחשבה שאני הולך לשלם אלפי שקלים למישהו כדי שיחליף רצועות. בחייאת, זה לא שיפוץ מנוע..

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

מהכירותי הקצרה איתך אני יכול לשער שלא ראית חגיגה בסנוקר:lol: בטח לא 4 פעמים כמוני).

"מהיכרותי הקצרה" אתה מתכוון שראית שאני אשכנזי..:wink:

מה נשמע? אני מבין שאתה עדיין לוחץ..חזק ואמץ. בנוגע לצמיגים, הם עדיין מעטרים את הג'נטים שמעטרים לי את המחסן..

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

אם רק ליפט זו הבעיה שלך אז תעשה את הטיימינג והרצועת אביזרים לבד ואת הקלאץ' תשאיר למוסך.

במורשה הקלאץ יעלה באיזור ה-3K ש"ח, אני מאמין שעם חלקים מחו"ל ומוסך לא מורשה ניתן להוריד ל-1500 ודרומה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קיט טיימינג מקורי בקרסו עולה 1300 החל משבוע שעבר. המחירים ירדו.

קיט רצועת אביזרים כולל הרצועה עולה 1360.

פורסם

אני מציע לך לקנות את כל החלקים שאתה צריך מפה:

http://genuineparts4u.co.uk/ClioSport.aspx

א. הזמנתי ממנו בעבר חלקים ויש לו מחירים מעולים.

ב. בד"כ אם אתה מזמין מספר פריטים אז הוא מפצל לך את ההזמנה לכמה משלוח = פחות סיכוי למכס וכו'.

ג. את העבודה אם אתה לא עושה במורשה, אני מציע לך לעשות אצל משה ממושב גינתון (לדעתי אפילו תוכל לעשות את זה איתו ביחד ואז גם ללמוד תוך כדי, אבל תשאל אותו).

פורסם
אני מציע לך לקנות את כל החלקים שאתה צריך מפה:

http://genuineparts4u.co.uk/ClioSport.aspx

תודה, זה בדיוק המוכר של קיט הטיימינג שאת קישורו הנחתי כאן. חבל שאין להם מצמד..

תודה לכולכם על העזרה, כנראה שאשמע לעצתכם ואגרור את האוטו אחר כבוד לגינתון:cry:

את הטיימינג אפשר לדחות בינתיים.

אגב מישהו יודע כמה עולה קיט מצמד בארץ?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

שים לב!

המכס התחילו לעשות בעיות קשות על חלקים לרכבים שמגיעים לארץ.

כולל לטרטר אותך בצורה של להגיע אליהם עם רישיון רכב וחשבונית על מחיר וכו'.

קח את זה בחשבון.

פורסם
תודה, זה בדיוק המוכר של קיט הטיימינג שאת קישורו הנחתי כאן. חבל שאין להם מצמד..

תודה לכולכם על העזרה, כנראה שאשמע לעצתכם ואגרור את האוטו אחר כבוד לגינתון:cry:

את הטיימינג אפשר לדחות בינתיים.

אגב מישהו יודע כמה עולה קיט מצמד בארץ?

לבחור יש הכל, תשלח לו מייל והוא יענה לך

אם יש לך מק"טים אז יהיה לו יותר קל לענות לך, אם לא אולי הוא יבקש מספר שלדה כדי להגיד לך איזה חלקים בדיוק צריך.

פורסם
שים לב!

המכס התחילו לעשות בעיות קשות על חלקים לרכבים שמגיעים לארץ.

כולל לטרטר אותך בצורה של להגיע אליהם עם רישיון רכב וחשבונית על מחיר וכו'.

קח את זה בחשבון.

אפשר לשמוע יותר פרטים? מה הזמנת שנעצר במכס? תודה

פורסם
אפשר לשמוע יותר פרטים? מה הזמנת שנעצר במכס? תודה

שתי הזמנות שונות, במחירים שונים.

1. אגזוז לאופנוע.

2. חלקים לפיאט 600 אספנות בתהליך שיפוץ (חלקים קוסמטיים. בעבר חלקים בסגנון עברו בלי בעיה).

פורסם
שתי הזמנות שונות, במחירים שונים.

1. אגזוז לאופנוע.

2. חלקים לפיאט 600 אספנות בתהליך שיפוץ (חלקים קוסמטיים. בעבר חלקים בסגנון עברו בלי בעיה).

וכמה אחוזים יצא לך המכס?

תקנו אותי אם אני תועה

• תוכן חדש...