Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה על טכניקת "מבט רחוק"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מי שעבר קורס נהיגה מתקדמת בטח מכיר את העניין: להסתכל למקום שבו אנחנו רוצים להמצא במקום לעקוב אחרי תוואי הדרך המידיים.

כמובן שבמסלול הטכניקה מאוד עוזרת אבל אני רוצה לדבר על הכביש.

מאז שהתחלתי להסתכל קצת יותר רחוק קורה לי פחות שאני מופתע(סיבוב שהגיע משום מקום, פקק פתאומי), מסוגל לתכנן בצורה טובה יותר מכיוון שאני רואה מראש את מצב הדרך, מרגיש בטוח יותר ובקיצור, מאוד עוזר ומשפר את כישורי הנהיגה.

פורסם

אתה ממליץ פה על משהו שהוא מובן מאליו...

ברור שעדיף להסתכל קילומטר קדימה ולא על המכונית שאתה נוסע אחריה...

עוד טיפ - כשיש טור של מכוניות אין סיבה לעמוד בדיוק מאחוריהם, עדיף לעמוד קצת משמאל ככה שאתה רואה מה קורה מלפנים.

Auto Emoción

פורסם

יופי שזה מובן מאליו, עדיין מרבית הנהגים לא מיישמים זאת. לכן הם מופתעים כל פעם שקורה משהו בכביש. אנשים "ננעלים" תמיד על הרכב שלפניהם, ולכן הם בולמים מאוחר או לא שמים לב שלפניו יש פקק, או שהרמזור אדום בעוד 100 מטר וכדומה. במובנים רבים, זה לא פחות מסוכן מלא להסתכל רחוק בנהיגה ספורטיבית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הייתה לי בעיה כזו בעשרת השיעורים הראשונים, נפתרה אחרי שקיבלתי על הראש :(

אני מסכים, זה שיפר את הנהיגה שלי לאין ערוך.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

מומלץ מאוד, אותי לימדו את זה בבית ספר בכיתה ז' שנים לפני שעליתי על רכב (לא בארצנו כמובן).

זה מומלץ לא רק לנהג אלא גם לנוסעים שסובלים מבחילות, אשתי ובתי שסובלות מבחילות בנסיעה די התפטרו מהעניין באמצעות הטכניקה הזו.

דרך אגב לזה מעלי שהמליץ לעמוד משמאל לטור זה מסוכן!! עדיף לשמור קצת יותר מרחק ואז שדה הראיה מתרחב מספיק על מנת לראות את הכל מבלי לסטות מהנתיב הנכון (גם זה מבית הספר).

פורסם

אתן לך עוד טיפ קטן.

אם אתה לא ממש רואה את תוואי הדרך ו \ או לא מכיר אותה,

תנסה להסתכל על עמוי החשמל הם יכולים לתת רמז לבאות.

טיפ שעזר לי לא מעט בחו"ל בדרכים הרריות על גבול איטליה שוויץ.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
אתה ממליץ פה על משהו שהוא מובן מאליו...

ברור שעדיף להסתכל קילומטר קדימה ולא על המכונית שאתה נוסע אחריה...

עוד טיפ - כשיש טור של מכוניות אין סיבה לעמוד בדיוק מאחוריהם, עדיף לעמוד קצת משמאל ככה שאתה רואה מה קורה מלפנים.

לא כל כך מובן מאליו, אני לדוגמה התנהגתי בצורה אינסטינקטיבית לפני ששמעתי על כך ואתה יכול לשאול כל אדם שלא ממש מתעניין בנהיגה(רוב הנהגים) והוא יאמר לך שגם הוא מתנהג כך.

פורסם

אני לדוגמה התנהגתי בצורה אינסטינקטיבית לפני ששמעתי על כך ואתה יכול לשאול כל אדם

שלא ממש מתעניין בנהיגה(רוב הנהגים) והוא יאמר לך שגם הוא מתנהג כך.

מי שמתעניין בנהיגה ומחפש לשפר את כישוריו, מן הראוי שיעשה קורס נהיגה מתקדמת, ושם ילמד

את הטכניקה הזאת ורבות נוספות. מי שלא מתעניין גם ככה לא גולש פה בד"כ.

אבל אם אנחנו כבר בשרשור "לימודי תרבות נהיגה בהתכתבות", אז הנה עוד טיפ בשבילכם:

כשאתם מגיעים לרמזור, אנא הצמדו לחלק השמאלי של הנתיב, כדי שרוכבי הדו"ג יוכלו להתקדם

מימינכם באופן בטוח לקדמת הטור ולא יצטרכו לזגזג בין המכוניות. בתודה מראש על ההתחשבות.

והנה עוד אחד:

כשאתם נוסעים ברוורס, לא משנה היכן ובאילו תנאים, פתחו את החלון הקדמי. שדה הראייה במצב

כזה לעולם יהיה מוגבל, לכן כל חוש נוסף שתוכלו להסתייע בו (בעיקר שמיעה) רק יעזור לכם להשלים

את הנסיעה לאחור באופן בטוח ואפקטיבי. לכו תדעו, אולי יש שם איזה ילד מתחת לפגוש שאינכם רואים.

ועוד אחד:

בחניה בניצב למדרכה, תמיד תחנו עם הפנים לכיוון היציאה. עדיף לבזבז עוד כמה דקות בתמרונים ולדעת

שדבר אינו מעכב אתכם במידה ותצטרכו לצאת במהירות. בנוסף, לתמרן לתוך מקום חניה זה הרבה יותר

בטיחותי מאשר לצאת ברוורס לתוך תנועה. את זה עדיף לעשות עם שדה ראייה כמה שיותר גדול, ושוב,

מומלץ לפתוח את החלון הקדמי, רק למקרה שלא תראו את המשאית או האופנוע שמגיעים משמאלכם.

עד כאן להפעם.

פורסם
מומלץ מאוד, אותי לימדו את זה בבית ספר בכיתה ז' שנים לפני שעליתי על רכב (לא בארצנו כמובן).

זה מומלץ לא רק לנהג אלא גם לנוסעים שסובלים מבחילות, אשתי ובתי שסובלות מבחילות בנסיעה די התפטרו מהעניין באמצעות הטכניקה הזו.

דרך אגב לזה מעלי שהמליץ לעמוד משמאל לטור זה מסוכן!! עדיף לשמור קצת יותר מרחק ואז שדה הראיה מתרחב מספיק על מנת לראות את הכל מבלי לסטות מהנתיב הנכון (גם זה מבית הספר).

טוב לדעת :-D

להסתכל לרחוק אצלי זה מובן מאליו.

אחד שסובל מבחילות בנסיעה.

פורסם

איך זה מסוכן?

אני לא מתכוון שכל הרכב יעמוד משמאל לטור, אלא חצי מטר עד מטר שמאלה.

באמת שאני לא רואה איך דבר כזה יכול להיות מסוכן.

Auto Emoción

פורסם
איך זה מסוכן?

אני לא מתכוון שכל הרכב יעמוד משמאל לטור, אלא חצי מטר עד מטר שמאלה.

באמת שאני לא רואה איך דבר כזה יכול להיות מסוכן.

לא מסכנים הקטנועים שצריכים לזגזג בין התנועה? אני שונא אנשים שתופסים נתיב וחצי והופכים את הטור לפאזל מטורף שבו אתה מחפש דרך פנויה בשביל להתקדם לראש הטור.

עשו טובה, שמרו על מרחק מהרכב שמלפנים ואל תסטו עם הרכב מהנתיב שהוקצה לכם.

פורסם

טוב מאוחר מלעולם לא. למדת כלל מפתח לנהיגה בטוחה, חסכונית, חלקה ונכונה.

הערה קטנה - זו לא טכניקה, זה א.ב של נהיגה.

בחניה בניצב למדרכה, תמיד תחנו עם הפנים לכיוון היציאה. עדיף לבזבז עוד כמה דקות בתמרונים ולדעת

שדבר אינו מעכב אתכם במידה ותצטרכו לצאת במהירות. בנוסף, לתמרן לתוך מקום חניה זה הרבה יותר

בטיחותי מאשר לצאת ברוורס לתוך תנועה. את זה עדיף לעשות עם שדה ראייה כמה שיותר גדול, ושוב,

מומלץ לפתוח את החלון הקדמי, רק למקרה שלא תראו את המשאית או האופנוע שמגיעים משמאלכם.

זה נכון וחשוב מאוד, ואוסיף עוד:

כשאנחנו מסיימים נסיעה זה בדיוק הזמן לתמרונים כאלה, אנחנו כבר במצב נהיגה, הכל מכוון ברכב. בנוסף כאשר אנחנו מתקרבים אל מקום החניה אנחנו מעיפים בו מבט מקיף דרך השמשה הקדמית, במיוחד אם מדובר על לילה (מאירים), ורק אז נוסעים רברס.

יציאה מחניה בנסיעה אחורנית מסוכנת פי אלף - רק נכנסנו לרכב, אנחנו עוד מחוברים למציאות שהייתה לפני הנהיגה. עוד עסוקים בהתמקמות ברכב. יכולים להיות אדים/לחות על החלונות. אנחנו מנסים להשתלב אל תוך מציאות בה נתקלנו לפני דקה וחצי.

בקיצור, עשו לעצמכם טובה והתרגלו לחנות ב"חניית מילוט", זה לא דורש מכם כלום (ממילא תהיה לכם נסיעה אחורה) - אבל נותן המון.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני מאמין (או רוצה להאמין לפחות) שאני מסתכל מספיק רחוק.

כמה רחוק אתם מתכוונים כשאתם אומרים "צריך להסתכל רחוק!"?

20 מטר? 50 מטר..?

אני מסתכל יחסית רחוק. אני מניח שלאיזור ה-20 מטר. תלוי כמובן איפה אני נוסע. בתוך העיר \ כביש מהיר.

בכבישים מהירים אני מאמין (קשה לי לאמוד מרחקים) שבערך למרחק של 100 מטר.

אבל שוב, ממש קשה לי לאמוד מרחקים.

בקיצור, מה המרחק המומלץ בתוך העיר \ מחוץ לעיר?

תודה.

אני נהג חדש, אם תהיתם.

פורסם

לגבי חניית המלטות.

אני בד"כ חונה כך חוץ משני מקרים:

המקרה הראשון כשאני מגיע לסופר וצריך להכניס קניות לבגאז' אז אני מעדיף לחנות הפוך.

מקרה שני כאשר אין שום יכולת לבצע תימרון אלא רק ברוורס ,לדוג' כאשר יש חניות בניצב למדרכה והן בהמשך לכביש,אי אפשר להתחיל לבצע תימרונים כי אז אתה מפריע לתנועה.

מה שכן אם אני נכנס לחניה מקבילה לחניה אני תמיד משאיר לי 30 ס"מ רווח מקדימה כדי שאוכל לצאת גם אם נדבקים לי מאחורה.

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...