Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאמור לפני שחרור,רוצה משהו זול ואמין,יש לי הזדמנות לאופל קדט אבל אשמח לשמוע פרטים על הצד הטכני שבה,נפח המנוע 1600 .

בעיות אם יש בגיר אוטומטי.

כנל במנוע הרכב.

המרכב והגוף מושלמים ושמורים.

תודה למשיבים

פורסם

אוטו מאוד מאוד אמין, היה לי כזה (אבל 1300 וידני) במשך הרבה שנים, כמעט ללא בעות, למרות שהרכב היה בן 20.

גיר אוטומטי שם הוא תוצרת ג'י אם סי, 3 הילוכים, לא שמעתי על בעות מיודות איתו. כל חלקי המרכב והרבה חלקים מכאניים מתאימים מדיהו רייסר.

פורסם
אוטו מאוד מאוד אמין, היה לי כזה (אבל 1300 וידני) במשך הרבה שנים, כמעט ללא בעות, למרות שהרכב היה בן 20.

גיר אוטומטי שם הוא תוצרת ג'י אם סי, 3 הילוכים, לא שמעתי על בעות מיודות איתו. כל חלקי המרכב והרבה חלקים מכאניים מתאימים מדיהו רייסר.

יופי אני שמח לשמעו,אם היה לך אותו בן 20 אז זה היה ממש לא מזמן,יצאת איתו לנסיעות ארוכות ?

מה עלות רצועת תזמון ומותחנים ?

איזה שמן לשים בגיר ?

פילטר אויר פלאגים וכאלו...היכן לקנות ?

הקרבורטור מה טיבו ?

יש לי כוונה לנסוע איתו פעם בשבוע מחדרה לאורטל בגולן.

תודה.

פורסם

קניתי את האוטו לפני עשר שנים, ומכרתי (יותר נכון מסרתי ללא תמורה) לפני חצי שנה. נסענו איתו ממרכז הארץ לחיפה על בסיס שבועי, נסענו לצפת, ולכל מקום. אני לא יודע, איך דגם אוטומטי בגיל כזה מתמודד עם עליות לרמת הגולן. אין שם מותחנים לטיימינג, מה שמותח את הרצועה זה משאבת מיים. מחיר החלפה עדכני להיום אני לא יודע, זה אמור להיות באיזור 600 - 700 שקל כולל משאבת מיים חדשה. לגבי השאר - אין לי כרגע זמן, אמשיך בערב.

פורסם
קניתי את האוטו לפני עשר שנים, ומכרתי (יותר נכון מסרתי ללא תמורה) לפני חצי שנה. נסענו איתו ממרכז הארץ לחיפה על בסיס שבועי, נסענו לצפת, ולכל מקום. אני לא יודע, איך דגם אוטומטי בגיל כזה מתמודד עם עליות לרמת הגולן. אין שם מותחנים לטיימינג, מה שמותח את הרצועה זה משאבת מיים. מחיר החלפה עדכני להיום אני לא יודע, זה אמור להיות באיזור 600 - 700 שקל כולל משאבת מיים חדשה. לגבי השאר - אין לי כרגע זמן, אמשיך בערב.

יופי,אני ממתין לערב,בדקתי אותה כעת בשרב עם המזגן חום מנוע תקין,רק כשעוצרים המנוע רועד בגלל המזגן,אקבל ברצון פתרון.

בררתי בכפר קרע על משאבת מים(שלי תקינה)הם רוצים שם בכפר 130 שקל על אטלקי או ספרדי,היה סיני לא רציתי,מה יכולה להיות עלות רצועה יפנית ?

פורסם

עדי שלום רב !

הרכב אמין מאד ומוצלח מאד !

בוקי שענה לך לפני, היה אכן בעל רכב זהה אך מנוע 1300

שאני טיפלתי לו בקרבורטור בזמנו,(וזה היה מזמן),הקרבורטור ברכבך הוא מסוג פירבורג בעל שתי לועות, בעל צוק אוטומטי, הרעידות בעת הפעלת מזגן, מקורה במגבר טורים, לא תקין/ לא מכוון/ לא קיים, בחר את המיותר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
עדי שלום רב !

שאני טיפלתי לו בקרבורטור בזמנו,(וזה היה מזמן),הקרבורטור ברכבך הוא מסוג פירבורג בעל שתי לועות, בעל צוק אוטומטי, הרעידות בעת הפעלת מזגן, מקורה במגבר טורים, לא תקין/ לא מכוון/ לא קיים, בחר את המיותר.

בברכה

צביקה

ראשית כבוד על הרצון להשיב פתרון שערה :-D

אני אחזור אליך,רוצה לבדוק את הרג'קטים שהצעת.

להתראות

אוי,עוד משהו,צמיגים,האם 165-13-70 מתטימים לאופל הזה ?

פורסם

שלום רב !

כמדומני, שגודל הצמיגים והחתך המתאים והמורשה לרכב, רשומים ברשיון הנהיגה, וכמדומני, שהמידה שציינת היא הנכונה, אך רצוי להסתמך על הרשום ברשיון או בספר הרכב.

בברכה

צביקה

פורסם

ערב טוב, בכל זאת, בלי לכסת"ח אי אפשר, ולכן אל תראה בתגובות שלי המלצה לקנות את הרכב הזה.

לא בגלל שקדט זה רכב גרוע, אלא בגלל שהוא פשוט ישן מידי.

לרכב כזה צריך לעשות טסט פעמיים בשנה ולהביא אישור מוסך לכל טסט.

בכל מקרה, אני מקווה שאתה לא הולך לשלם יותר מכמה אלפי שקלים בודדים, ושכרגע יש טסט בתוקף.

תפרק את צינור הנשם מבית פילטר אוויר, תניע את המנוע, ותראה, אם יוצא משם עשן. אם יוצא עשן מסריח ונראה לעיין - לא טוב.

תבדוק, מה צבע השמן בגיר, האם כל ההילוכים קיימים, האם יש קיקדאן ?

אני הייתי משתמש בשמן 15W40. פלגים- בוש WR7DC. יש אותם בכל מקום. פילטר אוויר (אם יש לך פילטר עגול) נדמה לי מתאים גם מסיאט איביזה, לא זוכר בדיוק.

בקיצור, תחשוב טוב, למה אתה נכנס. גם ברכב הכי מוצלח ואמין יהיו תקלות בגיל כזה, אם יש לך קצת ידע טכני וידיים טובות, חלק מהבעיות תוכל לפתור לבד.

אם תקנה ותצטרך מידע טכני לגבי שגרת טיפולים וכו' - תכתוב כאן.

פורסם
ערב טוב, בכל זאת, בלי לכסת"ח אי אפשר, ולכן אל תראה בתגובות שלי המלצה לקנות את הרכב הזה.

לא בגלל שקדט זה רכב גרוע, אלא בגלל שהוא פשוט ישן מידי.

לרכב כזה צריך לעשות טסט פעמיים בשנה ולהביא אישור מוסך לכל טסט.

בכל מקרה, אני מקווה שאתה לא הולך לשלם יותר מכמה אלפי שקלים בודדים, ושכרגע יש טסט בתוקף.

תפרק את צינור הנשם מבית פילטר אוויר, תניע את המנוע, ותראה, אם יוצא משם עשן. אם יוצא עשן מסריח ונראה לעיין - לא טוב.

תבדוק, מה צבע השמן בגיר, האם כל ההילוכים קיימים, האם יש קיקדאן ?

אני הייתי משתמש בשמן 15W40. פלגים- בוש WR7DC. יש אותם בכל מקום. פילטר אוויר (אם יש לך פילטר עגול) נדמה לי מתאים גם מסיאט איביזה, לא זוכר בדיוק.

בקיצור, תחשוב טוב, למה אתה נכנס. גם ברכב הכי מוצלח ואמין יהיו תקלות בגיל כזה, אם יש לך קצת ידע טכני וידיים טובות, חלק מהבעיות תוכל לפתור לבד.

אם תקנה ותצטרך מידע טכני לגבי שגרת טיפולים וכו' - תכתוב כאן.

אהלן בוקי,מה שלומך ?

אין לי מה להפסיד,הרכב עולה לי פרוטות ויש בו פוטנציאל,מלבד זאת יש לי מעט גישה טכנית,דבר נוסף הוא שאם אצטרך מוסכניק קשה יהיה לו לסבן אותי,כל האוטו הזה כל כך פשוט ולא נשאר מקום לתקוע לך חיישן מצערת..או איזה קטליטי על הבוקר..אם מבצע הגריטה יימשך תמיד אוכל לקבל את מלוא ההשקעה עם הטסט,אבל יש לי כוונה לנסוע בו כי הוא דרוש לי מאוד להרבה שנים,טסט לא מדאיג אותי,אני מסתדר.

רק אם אפשר לדעת איך להתגבר על הסרק עם המזגן ?

צביקה הדריך אותי ומגיעה לו תודה אבל טרם נכנסתי לעומק הבעייה.

תודה בוקי

פורסם

אני לא חושב, שאני יכול להסביר יותר טוב מצביקה. על הקרבורטור אמור להיות התקן מכאני, ש"נותן" מעט גז, כשמפעילים מזגן. ההתקן הזה נשלט על ידי ואקום מסעפת היניקה, ומי שפותח או סוגר את מעבר הווקום זה סולונאויד חשמלי, שנשלט על ידי הטרמוסטט של המזגן, ומחובר במקביל לקלאץ' מדחס. תבדוק שצינורות הוואקום שלמים. כפתרון זמני אפשר להרים טיפה את הטורים בסרק, על ידי כיוון בורג, שנמצא מאחורי הקרבורטור, ובצורה הכי פשוטה לומונע סגירה של המצערת מעבר לשלב מסויים.

פורסם
עדי שלום רב !

בברכה

צביקה

היי צביקה

פרקתי פילטר אויר,הדלקתי מזגן,לא ראיתי משהו זז שם במנגנון.

פורסם

שלום רב !

ואתה רוצה הדרכה דרך מסך המחשב?

נתת לי רעיון אפתח לי מכון קרבורטור ווירטואלי, ואשפץ ואאבחן בעיות דרך מסך המחשב, אני חושב שאפתח סטרטאפ, תודה על הרעיון !

תמונה שווה אלף מילים,ספק תמונה של תא המנוע באזור הקרבורטור, כדי לבדוק האם קייים בכלל מגבר טורים בתא המנוע.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...