Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתשובה לרפי לין:

כן, הפונטו מתחמם כשהרכב עומד. הפעלת מזגן לא משפיעה על ההתחממות( מאורר המזגן עובד). בנסיעה אין התחממות , כנראה מכיון שאין צורך במאורר.

---------------------------

בתשובה לבני ל:

כתבת:"אני לא חושב שאיש הרדיאטורים צודק, מכיוון שבתוך הצינורות העגולים בראדיאטור יש מעין קפיצים שמאיטים את זרימת המים והראדיאטור כן יכול להיסתם. תשאל במכון אחר"

תודה. אשאל באמת במכון רדיאטורים אחר.

פורסם

יתכן וטרמוסטט מנוע נפתח חלקית ומאפשר זרימת מיים נמוכה או שבכל זאת מאורר רדיאטור או מאורר מעבה מסתובבים הפוך. אני יוצא, כמובן, מתוך הנחה שאטם ראש מנוע תקין.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם
יתכן וטרמוסטט מנוע נפתח חלקית ומאפשר זרימת מיים נמוכה או שבכל זאת מאורר רדיאטור או מאורר מעבה מסתובבים הפוך. אני יוצא, כמובן, מתוך הנחה שאטם ראש מנוע תקין.

שלום רפי.

אם הטרמוסטט היה נפתח חלקית המנוע לא היה מתחמם בעמידה במקום.

כי אם רק בנסיעה כי אז איין מספיק סירקולזציה במערכת והמנוע היה מתחמם.

לעומת זה כאשר המנוע עובד בסרק במקום המים מספקים לעבור בטרמוסטט

הפתוח חלקית ומקרר את המנוע.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בפונטו אין תרמוסטט (כפי שכתוב בהודעה הראשונה). הוציאו אותו לפני שנתים.

האם זה לא מוזר שהמאוור עובד לפרקי זמן כל כך קצרים?

מאוד חשוב לי לדעת אם באמת כל סוג של מד חום לרדיאטור (שמתוכנן לטמפ' 92-87 ) יתפקד כראוי?

ואם כן מה הטעם ליצר סוגים נפרדים ?(כפי שכתבתי בהודעה הקודמת)

תודה

יהודה

פורסם
בפונטו אין תרמוסטט (כפי שכתוב בהודעה הראשונה). הוציאו אותו לפני שנתים.

האם זה לא מוזר שהמאוור עובד לפרקי זמן כל כך קצרים?

מאוד חשוב לי לדעת אם באמת כל סוג של מד חום לרדיאטור (שמתוכנן לטמפ' 92-87 ) יתפקד כראוי?

ואם כן מה הטעם ליצר סוגים נפרדים ?(כפי שכתבתי בהודעה הקודמת)

תודה

יהודה

שלום.

אין כזה דבר מד חום לראדיאטור!!!

לחלק קוראים "טרמוסויץ" וכשמו כן הוא... :!:

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

כל מתג טרמי למאורר הרדיאטור שיפעל בתחומי הטמפ' 92-87 אמור לבצע המלאכה.

הבדלי מס' קטלוגי נובעים בגלל צורת המחבר החשמלי השונה אל המתג ויש דגם עם אטם ויש בלי אטם אלא עם קונוס אטימה. הוצאת טרמוסטט מנוע הנה פעולה שגויה, חייב להיות טרמוסטט.

פורסם

הרדיאטור הוחלף היום לאחר שבדיקת לחץ הראתה נזילה. בינתים הפונטו לא מתחמם. אני מקוה לטוב אבל ההתחממות החלה לפני מספר שבועות לאחר שהוחלפה משאבת מים , ואז בדיקת לחץ הראתה רדיאטור תקין. כלומר היה מקור אחר להתחממות.

הרדיאטור הוחלף אצל "בנטוב-ישרד" בת"א לפי המלצת רפי לין. מפתיע שהם לא יודעים על לקוחות שבאו בהמלצת הפורום. חשבתי שהפורום משפיע בגדול.

אני לא כל כך ממליץ עליהם. לא נראה לי הקטע שקובעים מחיר בטלפון מראש ואח"כ מתכחשים. הם לא קיבלו יותר אבל זה משאיר הרגשה לא נעימה.

גם בקטע המקצועי יש נקודות שבהם מנהגם שלא לפי עצת חכמי הפורום. למשל:

1. נוזל קירור חדש מערבבים עם מי ברז ולא מים רכים. כשהערתי חשבו שנפלתי מהירח.

2. בניקוז אויר מנוזל הקירור הם מחרימים את פקק הניקוז שליד קיר האש ומשתמשים רק בפתח הניקוז שעל הרדיאטור. כשהערתי, הודיעו לי שאני לא יודע כלום. כשאלתי למה היצרן שם פקק ניקוז אם אין צורך להשתמש בו, הביטו עלי בתמהון.

למרות זאת טוב שימליצו פה על בעלי מקצוע גם אם לפעמים לא ממש היה כדאי.

-----------------------

לבני ל

בהמשך לצורך בניקוי רדיאטור שכתבנו עליו, הם אמרו שלרוב לא מנקים רדיאטור אלומיניום כי הצינורות עגולים ולא נסתמים. היו מעט דגמים שבהם הושחל תיל מסולסל בתוך הצינורות כדי ליעל את הקרור. רק בדגמים אלה יש הצטברות של לכלוך.

בתודה

יהודה

פורסם

בקשר לסעיף 1, לא ממש הבנתי.

הם השתמשו במי ברז ואתה הערת שמתמשים במים מזוקקים או הפוך?

בכל מקרה הנכון הוא מים מזוקקים, מי ברז רק יזיקו.

פורסם

במכוניות פיאט רצוי ביותר עד חובה להשתמש בנוזל קרור "פאראפלו".

כמו כן אני מציע לך להחזיר את התרמוסטט למען עבודתו התקינה של המנוע.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בני , לגבי ניקוי הרדיאטור.

בהנחה שמשתמשים בנוזל קירור תקני , לדעתי כדאי לדחות את ניקוי הרדיאטור ככל שניתן.

הרבה חורים קטנטנים נסתמים באבנית , וניתן להמשיך לנסוע עוד הרבה זמן.

ניקוי פנימי יעיף בהרבה מקרים את האבנית ממקומה , ואז ביי ביי לרדיאטור , כלומר תשלום גם עבור ניקוי וגם עבור רדיאטור חדש.

ניקוי אינו טאבו , וניתן בהחלט לעשותו , אבל רק כמוצא (לפני ) אחרון.

פורסם

ל Refael Azi

"בנטוב-ישרד" מוסיפים תמיד מי ברז לנוזל הקרור. כשאמרתי להם שצריך להוסיף מים רכים ( וכמובן גם מזוקקים) , הם פשוט אמרו שככה זה וזהו.

הלכתי לחנות של הפרסי וקניתי נוזל קרור prestone ובזה הם השתמשו. לנוזל הזה אין צורך להוסיף מים.

----------

לעמית

ידוע לי שה"פאראפלו" הוא המומלץ, אבל לא רציתי לחפש גם מים רכים כתוספת. אני מקוה שגם נוזל קרור prestone טוב.

--------

לעמית, לרפי לין

נכון , באמת צריך להחזיר את התרמוסטט, ואעשה זאת ברגע שיתברר שהפונטו לא מתחמם יותר.

תודה

יהודה

פורסם

אם הם מוסך מורשה של פיאט, כדאי מאד לדווח על הדבר הזה.. זה פשוט גומר את מערכת הקירור הרבה יותר מהר וכמובן גם את ראש המנוע..

• תוכן חדש...