Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעתד להחליף את צינורות הבילום ברכבי מאחר שמצבם לא נראה לי, הם אומנים לא גמורים ולא סדוקים או נוזלים, אבל אני חושב שזמנם הגיע.

האם יש סיבה לדבוק בקניית צינורות אלו מהמוסך המורשה בלבד? או שניתן לגשת לכל חנות חלפים ולקנות ? השאלה באה לא בעקבות ההבדלים במחיר, אלא רק בגלל שבמחסן החלפים של המוסך הראשי יש רק צינורות לברקסים הקדמיים ולא לאחוריים.

בנוסף, האם שיפוץ קאליפרים יביא לשיפור ביכולת הבלימה ? מקום מומלץ לשיפוץ בדרום?(עדיפות לב"ש) האם ניתן לרכוש חדשים(בפיאט אין.), היכן? מחיר משוער?

פורסם
אני מתעתד להחליף את צינורות הבילום ברכבי מאחר שמצבם לא נראה לי, הם אומנים לא גמורים ולא סדוקים או נוזלים, אבל אני חושב שזמנם הגיע.

האם יש סיבה לדבוק בקניית צינורות אלו מהמוסך המורשה בלבד? או שניתן לגשת לכל חנות חלפים ולקנות ? השאלה באה לא בעקבות ההבדלים במחיר, אלא רק בגלל שבמחסן החלפים של המוסך הראשי יש רק צינורות לברקסים הקדמיים ולא לאחוריים.

בנוסף, האם שיפוץ קאליפרים יביא לשיפור ביכולת הבלימה ? מקום מומלץ לשיפוץ בדרום?(עדיפות לב"ש) האם ניתן לרכוש חדשים(בפיאט אין.), היכן? מחיר משוער?

לא נראה לך?

איך הוא אמור להראות לך? נקיים? מבריקים?

גם צינורות שזורים ממתכת יראו "משומשים" או מלוכלכים, אתה אומר שהצינורות שיש לך כרגע לא סדוקים, לא קרועים ולא נוזלים, אז למה?

אתה הרי לא הולך להחליף לשזורים (שיפור) אלא לסתם כמו שלך, רק חדשים , נראה לי מיותר.

לגבי צינורות לבלמים אחוריים, אני לא בטוח במאה אחוז אבל אני די בטוח שיש לך שם צינורות מתכת ולא גומי, ככה שאין לך מה להחליף אותם אלא אם הם נוזלים \ שבורים \ הלכה להם ההברגה בקצה...

ולגבי שיפוץ הקאליפר - שוב אתה קופץ רחוק מידי... קודם תחליף רפידות, גם מקדימה וגם את הסנדלים מאחורה, אם אתה רוצה שים רפידות וסנדלים שהם HD או פרפורמנס, תתחיל בקטן... ישר ללכת להתחיל לפרק משהו עובד ותקין כדי "אולי" להשיג איזה שיפור יהיה מיותר.

חוץ מזה כדי לבלום אתה צריך אחיזה בכביש, מה עם להשקיע בצמיגים?

רון.

-שותק-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לא נראה לך?

גם צינורות שזורים ממתכת יראו "משומשים" או מלוכלכים, אתה אומר שהצינורות שיש לך כרגע לא סדוקים, לא קרועים ולא נוזלים, אז למה?

אתה הרי לא הולך להחליף לשזורים (שיפור) אלא לסתם כמו שלך, רק חדשים , נראה לי מיותר.

לגבי צינורות לבלמים אחוריים, אני לא בטוח במאה אחוז אבל אני די בטוח שיש לך שם צינורות מתכת ולא גומי, ככה שאין לך מה להחליף אותם אלא אם הם נוזלים \ שבורים \ הלכה להם ההברגה בקצה...

ולגבי שיפוץ הקאליפר - שוב אתה קופץ רחוק מידי... קודם תחליף רפידות, גם מקדימה וגם את הסנדלים מאחורה, אם אתה רוצה שים רפידות וסנדלים שהם HD או פרפורמנס, תתחיל בקטן... ישר ללכת להתחיל לפרק משהו עובד ותקין כדי "אולי" להשיג איזה שיפור יהיה מיותר.

רון.

-שותק-

קודם כל לא אהבתי את הטונים שלך וחבל שאתה ישר תוקף.

האוטו קיבל רביעיית צמיגים חדשה, יוקוהומה S306, אם זה משנה, ולא , הצמיגים שהיו לפני הצמיגים האלו מצבם גם לא היה סופני ואני בטוח שעל המכונית שלך עוד היית מושך איתם.

הצינורות בלמים עדיין תקינים, אין נזילות/סדקים, אבל הם כבר נראים מעט יבשים ואני מעדיף להקדים תרופה למכה וגם להחליפם על הדרך במסגרת יישור הקו שאני מתעתד לערוך, כלומר, אני צריך להחליף נוזל בלמים ולכן החלטתי כבר להחליף את הצינורות על הדרך שכן העבודה תתקזז עם עבודת החלפת נוזל הבלמים.

הדיסקיות מקדימה הוחלפו לפני כחצי שנה, הרפידות אף הן חדשות, הוחלפו לפני שבוע בדיוק. הברקסים האחוריים גם טופלו לא מזמן.

המכונאי שהחליף את הרפידות העיר תשומת ליבי שאחד הקליפרים היה מעט תפוס או משהו בסגנון, ולכן אני שואל את השאלה בנוגע לקאליפרים. (כמובן ששאלתי את המכונאי אם ישנה סכנה כלשהי בנסיעה עם האוטו, וכמובן שקיבלתי תשובה שלילית, אחרת האוטו גם לא היה זז מהחנייה, אלא על גרר.)

זה הכל.

פורסם

קודם כל שאלה:

לאיזה צינורות אתה מתכוון?

לצינורות המתכת?

וחוץ מזה:

חוץ ממה שהעיר לך המכונאי - ישנם איזה תסמינים להתפסות הקאליפר?

למשל - סחיבת הגה לצד מסוים , הרכב לא נוסע "חלק" דהיינו תחושה של נסיעה עם בלם לחוץ במקצת , או (ואת זה ניתן לבדוק אחרי נסיעה) התחממות של אחד הגלגלים הקדמיים?

איך תחושת הדוושה אצלך - רגילה או קשה יותר?

בקיצור - אפיין את התקלות ורק אח"כ את הדרכים לפתרון.

וד"א - שיפוץ קאליפרים לא אמור לשפר את יכולת הבלימה - הם אמורים ת מ י ד להיות תקינים ולבצע את המוטל עליהם על הצד הטוב ביותר.

השיפוץ מיועד להחזירם למצב תקין ותו לא.

בהצלחה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם
קודם כל שאלה:

לאיזה צינורות אתה מתכוון?

לצינורות המתכת?

וחוץ מזה:

חוץ ממה שהעיר לך המכונאי - ישנם איזה תסמינים להתפסות הקאליפר?

למשל - סחיבת הגה לצד מסוים , הרכב לא נוסע "חלק" דהיינו תחושה של נסיעה עם בלם לחוץ במקצת , או (ואת זה ניתן לבדוק אחרי נסיעה) התחממות של אחד הגלגלים הקדמיים?

איך תחושת הדוושה אצלך - רגילה או קשה יותר?

בקיצור - אפיין את התקלות ורק אח"כ את הדרכים לפתרון.

וד"א - שיפוץ קאליפרים לא אמור לשפר את יכולת הבלימה - הם אמורים ת מ י ד להיות תקינים ולבצע את המוטל עליהם על הצד הטוב ביותר.

השיפוץ מיועד להחזירם למצב תקין ותו לא.

בהצלחה,

שמוליק.

ההגה לא מושך לאף כיוון, תגובת הדוושה רגילה אם כי קצת ספוגית(כבעבר, ובגלל זה נוזל בלמים יוחלף - ועל הדרך גם הצינורות).

העניין הוא שהוא טען שהקליפר התעקש שלא לחזור פנימה או משהו כזה(הייתי בטלפון בדיוק ולאחר השיחה שאלתי דעתו אם ישנה בעיה בטיחותית - נאמר שלא) וטען שזה לא סביר כל כך , עכשיו לצורך העניין לעיתים יש רעש מהבלמים גם לאחר שהורדתי את הרגל מדוושת הבלמים, הרעש נעלם לאחר שניות.

לדעתי מדובר בקליפר תפוס במקצת ואני רוצה לטפל בדבר בהקדם האפשרי.

היכן, איפה, מחיר וכו'.

בדרך , אשמח לעוד מספר דעות בנוגע לצינורות, כלומר, האם יש הבדל בין צינורות והאם יש סיבה לקנות מקוריים מהחברה? האם ניתן לעמוד טיבו של צינור חדש בעין ?

פורסם
עכשיו לצורך העניין לעיתים יש רעש מהבלמים גם לאחר שהורדתי את הרגל מדוושת הבלמים, הרעש נעלם לאחר שניות.

אם הרפידות הוחלפו ברכבך רק לפני שבוע, בהחלט ייתכן שהרעש נובע מכך שהרפידות עדיין לא "התיישבו". כלומר - עדיין לא נשחקו בדיוק לצורת הדיסק.

פורסם

לא נראה לך?

רון.

-שותק-

קודם כל לא אהבתי את הטונים שלך וחבל שאתה ישר תוקף.

האוטו קיבל רביעיית צמיגים חדשה, יוקוהומה S306, אם זה משנה, ולא , הצמיגים שהיו לפני הצמיגים האלו מצבם גם לא היה סופני ואני בטוח שעל המכונית שלך עוד היית מושך איתם.

הצינורות בלמים עדיין תקינים, אין נזילות/סדקים, אבל הם כבר נראים מעט יבשים ואני מעדיף להקדים תרופה למכה וגם להחליפם על הדרך במסגרת יישור הקו שאני מתעתד לערוך, כלומר, אני צריך להחליף נוזל בלמים ולכן החלטתי כבר להחליף את הצינורות על הדרך שכן העבודה תתקזז עם עבודת החלפת נוזל הבלמים.

הדיסקיות מקדימה הוחלפו לפני כחצי שנה, הרפידות אף הן חדשות, הוחלפו לפני שבוע בדיוק. הברקסים האחוריים גם טופלו לא מזמן.

המכונאי שהחליף את הרפידות העיר תשומת ליבי שאחד הקליפרים היה מעט תפוס או משהו בסגנון, ולכן אני שואל את השאלה בנוגע לקאליפרים. (כמובן ששאלתי את המכונאי אם ישנה סכנה כלשהי בנסיעה עם האוטו, וכמובן שקיבלתי תשובה שלילית, אחרת האוטו גם לא היה זז מהחנייה, אלא על גרר.)

זה הכל.

1. לא תקפתי, הייתי הגיוני. צר לי אם הרגשת שתקפתי אותך.

2. אל תניח ש"על האוטו שלי הייתי מושך אותם", יקירי, על האוטו שלי אני עושה מה שאני רוצה, את ההערות שלך תשמור לעצמך....

ולגבי הברקסים שלך, בהצלחה.

רון.

-הייתי אומר "חצוף" אבל אין לי כוח להכנס לזה-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אין שום בעיה עם צינורות בלם חליפיים, רק להקפיד על כך שהם יהיו איכותיים (כלומר: לא הכי זולים שיש, עם ציון שם היצרן, ארץ יצור, אפליקציה וכו').

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
רון.

-הייתי אומר "חצוף" אבל אין לי כוח להכנס לזה-

Peace, brother

וקצת פחות קפה בערב ... לא קרה כלום ...

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...