Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חדש כאן ורציתי ליישר קו. יש טענות שהמנועים של הS3 והLEON CUPRA זהים. בתור הבעלים של שניהם אני מתכוון לחקור את הנושא לעומק אך נתחיל את הדיון בזה שיחס הדחיסה של ה CUPRA הוא 10.3:1 ויחס הדחיסה של הS3 (וגם הCUPRA R) הוא 9.8:1

3afd933b679b7b20f1561c841867f901.png

CR = יחס דחיסה

b = קוטר הצילינדר

s = אורך הפיסטון

v= נפח תא שריפה

מסקנה: כאשר הCR שונה בין שני מנועים המנועים הם לא אותו מנועים

פורסם

ה"לא בדיוק אותם מנועים" נובע מההגדרה הלא נכונה שלך למה זה מנוע.

זה יכול ליהיות הבדל אכן בכל הבלוק, אבל מכיוון שזה לא המצב (ואתה מוזמן לבדוק את הנפח הכללי של המנוע) אז ההבדל הוא במקום אחר.

כדי ליצור הבדל ביחס דחיסה - מספיק להשתמש באטם בעובי אחר או בבוכנות אחרות מבחינת הצורה של החלק העליון של הבוכנה.

השינוי בגובה שנדרש לשנות יחס דחיסה כזה - תתפלא לגלות - הוא מינורי ביותר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אז מה? גם תוכנת ניהול מנוע שונה "מראה" על מנוע יותר עוצמתי. בבסיס מדובר באותו המנוע, פשוט למנוע הספציפי הזה יש כיום הרבה מאוד וריאציות של הספק ומומנט, בגלל שינויים בכל ה"מסביב" - מגדש טורבו, יחס דחיסה, תוכנת ניהול, מערכת פליטה וכדומה. ככה אפשר גם לבצע הבדלה בין דגמים בסיסיים יותר שלו, עם 185, 200 או 211 כ"ס, לדגמים עם 240, 265 וכולי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני פשוט מתקן את האמירה המוטעת שנאמרה שהם אותם מנועים. אתה צודק שניתן לשדרג תוכנה, להחליף מערכת פליטה, להגדיל פילטר וכו אך פה מדברים על פוטנציאל של המנוע מבלי לשנות אותו. הפוטנציאל שונה בין שני הרכבים מבלי לשנות מרכיבים פנימיים של המנוע. זאת אומרת שאם עושים אותם שיפורים לS3 כמו שעושים לLEON CUPRA הS3 תהיה יותר חזקה.

פורסם

אתה יודע מה, יכול להיות. אבל עדיין - מדובר באותו המנוע. אפילו אם יחס הדחיסה מעט שונה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הספקתי פשוט לקרוא כאן שלCUPRA יש יותר פוטנציאל משום שהוא לא מאבד כוח (יחידת HALDEX לחלוקת הכוח) והוא יותר קל ושיש לו "אותו מנוע בדיוק כמו של הS3" ואני בא לתקן את זה ולומר שמבחינת מנוע לS3 יש יותר פוטנציאל.

• תוכן חדש...