Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל חברי הפורום שלום,אקדיש כמה דקות מזמני הפנוי כדי לנסות להסביר לחובבי האודיו שבתחילת דרכם מדוע התקנה מקצועית היא חלק בלתי ניפרד ואף קריטי בחלק מההנאה של שמיעת המערכת ברכב שלכם.

ראשית הבערה של כמה עניינים-אני יודע שאני לא מחדש לאף אחד מן המומחים כאן משהו חדש,השרשור נועד יותר בשביל הסברה למשתמשי הכניסה,אבל יותר מאשמח אם תקראו ותגיבו מה היא דעתכם!

*אני מבקש בכל לשון של בקשה-השרשור לא נועד בשביל וויכוחים איזה מתקין טוב יותר,זול יותר,עושה עבודות ברמה גבוהה יותר,יוקרתי יותר וכדומה,בזמן האחרון התופעה המרגיזה הזאת עולה יותר מדי בפורום,ולא לזה השרשור נועד! אז אנא ממכם-אין בכוונתי להרוס לשום אדם את פרנסתו ולכן אבקש גם ממכם לכבד את בקשתי.

נתחיל-היום חוויתי על בשרי מה אומר הצירוף של "עשה זאת בעצמך".לא שלא הייתי מוכן לזה,אבל בכל זאת אנסה לתאר מעט את החוויה.כחלק משדרוג הולך וקרב שאני מתכנן למערכת ברכב,התחלתי היום הרצת מספר חוטים בתעלות הרכב אל החלק האחורי ברכב,בהמשך השרשור אני יעלה שאלה שאשמח לתשובה עלייה,זה דיי עצר אותי מלהמשיך את הרצת החיווט לקומפוננטים.

בעיקרון-עבודה לא קלה בכלל,מעט כאבי גב,תנוחות שלא תאמינו שתגיעו אליהם במצבים בלתי רגילים,להיתקע במצבים בהם צריך לקבל החלטות ולאלתר (לא חאפרי,עם מעט הקדשה ומקוריות).

עכשיו תחשבו רגע לבד,אם אתם מאנשי ה"עשה זאת בעצמך",ידע,כלים,וידיים טובות לא יזיקו כאן לאף אחד,אבל צריך לקחת בחשבון כמה פרמטרים מרכזיים:

1.קנייה של חיווט בסיסי ונורמאלי,טבעות עץ,פלטה למגבר,בד לבד לציפוי הפלטה,חוטי רמקולים ומי יודע מה עוד אתם צריכים-באופן פרטי יעלה לא פחות מ400 שקלים(להתקנות בסיסיות),בעוד שבכמה מאות שקלים שאתם מוסיפים עבור עבודה, מתקין יסדר לכם את מה שתצטרכו ויחסוך ממכם כאבי ראש,ובטח שישעשה זאת טוב פי כמה וכמה מכם (בלי לזלזל באף אחד,נסיון וידע אומרים הכל!)

2.אתם לא יודעים באיזה "מכשולים" תיתקעו בדרך,ולפעמים תצטרכו לעשות מעשה שיכול לגרום נזק בלתי הפיך.

3.אמנם המתקין קונה את הציוד זול יותר מכם,זה חלק מהרווח שלו,אבל תעשו לבד חשבון,הוא עובד על הרכב שלכם כמעט יום שלם,כמה מאות שקלים על עבודה (אני מדבר על התקנות בסיסיות בלבד!) הם סבירים בהחלט לתמורה שאתם מקבלים.

אז אחרי שהסברתי לכם את זה,אני יסכם ויגיד שהתקנה טובה היא חלק חשוב מאוד בתוצאה הסופית שלה ציפיתם,אל תתפשרו על חאפר שעושה משהו זול בחצי מחיר,פנו אל מתקין מקצועי ומוכר שיעשה עבודה טובה עבורכם.

אחרי שכתבתי את כל זה,אתם בטח חושבים לעצמכם,למה קניתי את החיווט בעצמי וביצעתי הכל לבדי,ובכן התשובה היא כך:

חוץ משיקוליי תקציב שהוא בעייתי עבורי כרגע,יש לי שיקולים נוספים שאין צורך שאני אפרט אותם,אבל הפרט העיקרי-יש לי ידע בסיסי,ידיים טובות,כלים וחשיבה נכונה בלי עין הרע,וזה מספיק בהחלט להתקנה סבירה-אבל התכלית האמיתית הייתה תחושת הסיפוק האדירה,כאחד מחובבי ה"עשה זאת בעצמך" אני מאוד נהנה שמשהו מעסיק אותי,אני מאוד נהנה לעשות בעצמי משהו ולקבל תוצאה שאני מודע שכל זה הגיע רק ממני(ישראל-מקום טוב להודות לך שעניתה על כמה משאלותיי).ובקיצור-עשיתי זאת בעצמי מכמה סיבות ושיקולים שאת חלקן אני לא אציין (חוץ מהתקציב הדל),אמנם ההתקנה לא תצא כמו שמתקין טוב עושה,וכמו שציינתי אני שמח לעבור את חווית ההתקנה על בשרי,האושר לאחר כל המאמצים שהשקעתי כדי להגיע לתחושת הסיפוק המיוחלת-בטוח יהיה שווה כל רגע.

*מקום טוב להודות לחברי הפורום היקרים שייעצו לי לעבור לחיווט 4G(אמנם פשוט ולא ברמה גבוהה,אבל לא הצטערתי לרגע על זה שרכשתי אותו)

*עידכונים ותמונות מההתקנה יעלו בהמשך כחלק מהשרשור

*ישראל יקירי-תודה רבה על התמיכה,ודרך אגב החיווט לרמקולים שקניתי ממך פשוט מעולה (OMGEA AUDIO) השקעתי מעט יותר ממה שתיכננתי אך בזכותך יצאתי מרוצה מאוד,טוב שלא התפשרתי על חיווט זול יותר (אלו חוטים של 2.5 מ"מ).

*ישראל,יוסי,וכל מתקין מקצועי אחר עושים עבודה מבורכת ומקצועית וצריך להעריך אותם על זה מאוד.ציינתי את שניהם רק היות והם פעילי הפורום הקבועים,כמובן שיש טובים שאינני מכיר ולא ציינתי אותם,כאמור בתחילת השרשור כל אחד ועבודתו שלו והמחירים שהוא מציב,רק חשוב לי לציין שאני סוגד לבחורים האלו על עבודה מעולה,וכמובן שגם אתם ידידיי חברי הפורום עושים זאת בהתלהבות רבה-וטוב שכך,העבודה שלהם באמת לא קלה כפי שנהוג לחשוב ("סה"כ לחבר כמה חוטים ושלום על ישראל")-ממש לא!

לסיום אשאיר שאלה קטנה למומחים,ברשותכם:היום בזמן ההתקנה התחלתי להרגיש טיפטוף קטן,מיד הכנסתי את כל הכלים המפוזרים לרכב,סגרתי את הדלתות,ומה שצריך מסביב,ברגע שנעלתי את הרכב החל מבול משעריי השמיים.

הכיסויים לרמקולים היו בחוץ ולא החזרתי אותם עדיין למקומם(אצלי לא צריך לפרק את הדלת כדי להתקין רמקולים אלא רק לשחרר בורג שמחזיק מיכסה מתחתיו יש דיפון להברגת הרמקול,כמובן יעשה על טבעת עץ)

בעודי מחכה בתוך הרכב ליונת השלום שתביא עלה של זית והשמש תבצבץ לה,ובעוד מכסיי הרמקולים בחוץ,אני שם לב שיש נזילה מאחת הדלתות (צד ימין שרחוקה מהנהג) וחדירת מים אל האזור בו יושב הרמקול-הגשם אכן היה מזל משמים ואיפשר לי לגלות זאת!הייתי ממש מאוכזב והעברת חוטי הרמקולים התעכבה כעט.

לשאלותיי:

1.החוטים של הרמקולים מבודדים ע"י גומי שעוטף אותם,אם ייגעו בהם מיי גשם בזמן שיש גשם תיהיה השפעה לא טובה?משום מה בצד השני ליד הנהג האזור יבש והחוטים בין הדיפון לפח לא נרטבים,ובצד השני הם כן!

2.כעט עליי לבנות מעין מכסה מגן שיעטוף את אזור המגנט והרמקול כדי שהמים יעברו מסביב לרמקול ולא יגעו בו,ויפלו לצדדים,מאיזה חומר (לא יקר יש לציין) כדאי לעשות זאת?משהו פשוט כדי שאני יהיה רגוע ולא יהרוס את המידבאס אחרי שבוע גשום,זה יהיה מיותר ולא נעים.

3.אם כבר אז כבר כמו שאומרים,האם לעשות את אותה הגנה בצד שני?האם עקב כך שאני יוצר סוג של צינור קטנטן ולא עמוק סביב הרמקול תיהיה השפעה בשמיעה אם אני מכין אותו רק בצד אחד?או שכדאי להשים ליתר בטחון בשני הצדדים?

המקרה איכזב אותי מאוד.

תגובות,טענות ותשובות לשאלות יתקבלו בברכה!

שי:wink:

פורסם

לאחר שאני גם נתקל באותו מקרה, לפי דעתי הסיפוק של "התקנתי לבד" שווה את הכאב ראש.

אני גם מהאנשים שאוהבים לבזבז את זמן הפנאי שלהם על דברים, במיוחד דברים שהם כביכול "פרוייקט".

כמובן שמתקין מקצועי זה תמיד עדיף, אבל סה"כ ההנאה לא אותו דבר, מה גם עדיף לי לדעת בדיוק מה יש ואיך, משום שאני עושה את זה.

כל אחד והסיפוק שלו, אגב אני מאמין שגם אם היה לי תקציב לרכוש משהו איכותי וגם לשלם למתקין מקצועי הייתי מעדיף בכל זאת לבד אבל זה רק אני, רוב זמני אני נמצא בבסיס (אני לוחם, ככה שהיציאות לא להיט) ולכן הזמן הפנוי שיש לי בבית כשאני לא עם החברה/חברים, אני אוהב לעסוק בדברים כאלה. אני עכשיו ברגילה לכן אני כנראה ירוץ הרבה השבוע להתקנת המונו שלי.

אגב תודה רבה לך על כל העזרה בפוסט שלי!

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אני למשל גם בשלבי סיום של פרויקט מישלי על האביזה הבת כמה חודשים שלי, חלק מהשיקולים היו שחוץ ממני אף מתקין לא יקיר את הרכב הזה ברמה שאני יכול להכיר בגלל תוכנת ELSA שבה ניתן לראות את כל הדיאגרמות והוראות פרוק לרכב , מה שרוב המתקינים לא יעשו אלה ילכו אם הרגש מה שנקרא או ניסיון (שזה לא תמיד רע), כמובן לא להעליב אף איש מקצוע בפורום פשוט מניסיון עבר לא נעים אני די מסתייג לתת לאנשים להתעסק אם הרכב שלי. אומנם לקח לי שבוע לסדר את הכל ולאטום ולהסדיר את כל המכשולים שעברתי אבל שוב לי יש קצת יותר זמן פנוי מלבן אדם שעובד משרה מלאה לכן זה גם אחד הגורמים.

בכל שלב ושלב אני תמיד נזהרתי ובדקתי ומדדתי כל דבר כמה וכמה פעמים לכן לא נשבר ולא נגרם שום נזק בלתי הפיך בכל ההתקנה שלי.

מה שאני מציע לעשות מחקר מעמיק להבין מה אתה רוצה לאסוף את החלקים ללמוד על הרכב שלך לתכנן כמה שאפשר ולצפות לבעיות שונות, לחפש בפורום הזה וגם כן בפורומים בחו"ל לפי ניסיון לכל רכב יש מועדון גדול במדינה כל שהיא שיש שם פורום אודיו שבטוח מישהו נתקל בכמעט כל בעיב שיכולה לעלות לך ופטר אותה. לא חייב באנגלית אפשר להשתמש גם ב GOOGLE TRANSLATE ואפילו להירשם לפורומים בשפות שונות לא לפחד מזה !!!

משתמש פעיל בפורומים אנגלים איטלקיים וגרמנים של חובבי SEAT שהרבה רעיונות התקנה קבלתי מהם. כמו שימוש בפתח תכני להעברת כבל מגבר. (המיקום עצמו דיי מפתיע).

ההנאה מובטחת מה שכן כדאי להיעזר בכמה ידיים עוזרות בלי 2 חברה שהחזיקו לי את הדלתות כשהברגתי ברגים ותמחו ועזרו לי אם הכל היה לי מאוד קשה לעשות הכל לבד.

פורסם

צודק ב100% לפי דעתי.

אני מת לשנות את הדברים הקטנים בהתקנה שלי לא בגלל שזה משהו חשוב, אלא רק בשביל ההרגשה שעשית את זה בעצמך 8)

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

פורסם

גם אני שייך לאוהבי "האגו העצמי"וה"עשיתי זאת" ואין רע בכך כל עוד יודעים ומבינים למה נכנסים.

היוזמה שלך די מבורכת ואולי תחסוך לחדשים בפורום את השאלות הבסיסיות שממלאות את השרתים..:wink:

לגבי הנזילה בדלתות-זה מצב נורמאלי לחלוטין שטיפות הגשמים שנוזלות מהשמשות אל תוך הדלתות ולראיה,כופף ראשך אל הדיפון התחתון של הדלת ותראה מן חורים בפח הדלת להיתנקזות המים.

הפתרון לכך פשוט מאד.קח יריעת איטום וחתוך ממנה חתיכה מספיקה בגודלה שתשמש כגג למגנט הרמקול שבתוך רכבך.שים והצמד אותה לדיפון הפנימי של הדלת מעל המגנט וזהו.רק סדר אותה בצורת חצי ירח הפוך כדי שהמים יתנקזו לצדדים.

בהצלחה

ליאור

פורסם

לא אמורה להיות שום בעיה מבחינת הרמקול, הוא בנוי לזה. הבעיה היחידה שיכולה להופיע היא ברגע שמשתמשים בטבעות MDF, שהן מאוד רגישות למים, ולכן חשוב להגן עליהן.

פורסם

רמקול שמיועד לעבודה ברכב עמיד לרטיבות. היצרן לוקח בחשבון את העובדה שהרמקול יותקן בדלת, ושייכנסו לשם מים. קח לדומגא את HERTZ , בדף הנתונים של רמקולים מסידרת DIECI רשום שהממברנה עשויה מנייר אבל כך שהיא תדחה מים. (water repellent pressed paper cone). אם אתה מעוניין אני יכול לתת לך קישור מדויק. חוץ מזה אם הרמקול עצמו היה צריך מיגון מפני מים למה שהיצרן לא יבנה אותו עם כזה?

פורסם

עמיד לרטיבות עד רמה מסויימת,ללחות שהרכב עובר,לא לנזלית מים ישירות על הרמקול:shock:(כמובן שלא עובר שם נהר,אני מדבר על טיפטוף,אבל לך תידע עד כמה זה יכול להחמיר.)

פורסם

הצעה קטנה.

במקום לנסות ולהגן על הרמקול ולהשקיע בזה מאמצים, למה

לא להשקיע את המאמצים על פיתרון הנזילה ואיטום שלה?

היכן רכשת את הכבל 4G ?

תודה.

פורסם

רכשתי אצל מתקין,לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד,אמרתה את אותו המשפט עם שינוי במילים,במקום להגן על הרמקול לסדר את הנזילה?! הריי אני מחפש לעצור את הנזילה כדי להגן על הרמקול!:lol:

פורסם

:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

אולי גם כתוב WATER RESISTANT 200 METER

וברצינות-הכוונה היא שהממברנה עמידה יותר ללחות ולא לעמוד תחת מפל של מים.

שי-עשיתי בעצמי את שרשמתי לך לגבי ההגנה ממים.זהו פתרון פשוט וידוע.

פורסם

טוב, יכול להיות שנפלה כאן טעות. הכוונה שלי היא שהרמקול אמור לעבוד בתוך הדלת , מבלי שתבנה לו מגנים ממים וכל מני דברים. אם אצלך קיימת ממש נזילה שלא אמורה להיות שם אז אולי באמת כדאי שתפתור אותה. אצלי ברכב (פולו 2003) הרמקולים מותקנים ללא שום מגנים, וראיתי גם התקנות אחרות שהרמקול מותקן ללא מגנים ואין שום בעיה, ולזה בעיקרון התכוונתי.

פורסם

לשאלותיי:

2.כעט עליי לבנות מעין מכסה מגן שיעטוף את אזור המגנט והרמקול כדי שהמים יעברו מסביב לרמקול ולא יגעו בו,ויפלו לצדדים,מאיזה חומר (לא יקר יש לציין) כדאי לעשות זאת?משהו פשוט כדי שאני יהיה רגוע ולא יהרוס את המידבאס אחרי שבוע גשום,זה יהיה מיותר ולא נעים.

3.אם כבר אז כבר כמו שאומרים,האם לעשות את אותה הגנה בצד שני?האם עקב כך שאני יוצר סוג של צינור קטנטן ולא עמוק סביב הרמקול תיהיה השפעה בשמיעה אם אני מכין אותו רק בצד אחד?או שכדאי להשים ליתר בטחון בשני הצדדים?

המקרה איכזב אותי מאוד.

תגובות,טענות ותשובות לשאלות יתקבלו בברכה!

שי:wink:

משני השאלות הנ"ל מבינים שאתה מנסה להגן על הרמקול עם כול מיני מגנים

שיעטפו אותו "כדי שהמים יעברו מסביב לרמקול ולא יגעו בו", במקום לנסות לפתור את הנזילה עצמה,

ואז לא תצטרף לבנות שום "מגן".

פורסם

אני לא יודע מאיפה הנזילה,ואני לא מתכוון לחפש,זה לא מפריע לי,העיקר שזה לא יגיע לרמקול,בדלת יש חורים למטה אליהם מתנקזים המים ויורדים אל מחוץ לרכב,למה לי לסיים סיפור כזה בעלות של מאות שקלים בעוד אני יכול לפתור את הבעיה בעלות של כמה עשרות שקלים בודדים,גם ככה לא ידעתי שקיימת נזילה!

• תוכן חדש...