Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

לא יודע אם מישהו זוכר אותי,

פתחתי פה אשכול לפני חודש בערך לגבי הסקודה סופרב.

אז בשעה טובה קנינו אותה והיא הגיעה היום :)

בחרנו בסוף בצע אפור פחם כי האדום היה קצת חזק מדי לטעמנו, ואנחנו לא מצטערים.

אומנם הרכב רק יום אחד אצלנו, אבל אני חושב שבחרנו אחלה בחירה.

בכל מקרה, רציתי לדעת מה הדרך הטובה ביותר לשמר את הצבע, מבחינת שטיפות, ווקס וכד...

האם שטיפה במכונה באמת פוגעת בצבע, או שהצבעים החדשים כבר לא מושפעים מזה ?

אחת לכמה זמן מומלץ לעשות ווקס, וכל טיפ כללי לשמירה על הצבע יהיה מצויין :)

תודה רבה חברה (הרבה גם על העזרה בבחירת הסופרב)

יואב

פורסם

בשעה טובה!

עכשיו בנוגע לשטיפה בתחנות הדלק וכו',כן הם פוגעות בצבע...בצבע שחור הפגיעה נראית ברורה לעין כך שאני מאמין שגם אצלך עם הזמן זה יופיע ותשים לב.

בנוגע לשמירה על הצבע של האוטו דבר ראשון זה כיסוי,מגן על הצבע מפני לשלשת ציפורים,אבנים,אובך והכי חשוב השמש.

עכשיו בנוגע לוואקס אני ממליץ לך פעם בחודש-חודש וחצי לעשות וואקס,לא רק שישמור לך על הצבע של האוטו אלא גם יקנה לו ברק מיוחד יותר ובמידה ותשטוף את האוטו ידנית הליכלוך ירד הרבה יותר מהר ויהיה לך הרבה יותר קל לנגב אותו אחרי הוואקס (המים מחליקים כמו על טוסיק של תינוק).

כמו כן תמיד עדיף לשטוף את הרכב ידנית פעם בשבוע\שבועיים,יותר יסודי ויותר מקצועי מכיוון שאתה תוכל לנגב את המרזבים של האוטו את הפאנלים שבדלתות וכך להגן מפני קורוזיה (מה שלא עושים בשטיפת מכוניות בתחנות דלק), ותאמת אני רואה את זה כסוג של תרפיה עצמית,זה פשוט כיף לנקות את האוטו באיזה מקום שקט עם מוזיקה.

בנוגע לוואקס חשוב מאוד לייבש את האוטו טוב טוב לפני שמתחילים למרוח אותו,כמו כן הפח של האוטו צריך להיות קר ולא חם או רותח מהשמש שלנו בארץ.

מקווה שעזרתי,לעוד שאלות אתה מוזמן לפנות אליי בהודעה פרטית.

פורסם

עזרת :)

רק יש לי עוד כמה שאלות.

בנוגע לכיסוי, אני בקושי רואה אנשים שמכסים את המכונית שלהם, השאלה שלי זה כמה זה משמעותי.

כי סתם לא נראה יפה להעמיד את האוטו עם כיסוי, וגם לא ממש נח .

לגבי הווקס, מישהו יכול להסביר לי איך לעשות ווקס? איזה ווקס מומלץ לקנות, כיצד לבצע את המריחה נכון, באיזה תנאים במה להשתמש וכל מידע שיכול להיות שימושי.

כמובן שאני מחפש ווקס ביתי לא משהו שיעלה אלפי שקלים בחודש אלא משהו סמלי שישמור על הצבע ויעניק לאוטו ברק.

ולגבי שטיפת המכונית, איך מומלץ לשטוף את המכונית, עם מטלית, עם צינור, עם סבון ,בלי סבון, לנקות אגזוז, לא לנקות.

אני ממש חדש בעסק ולא מאוד מבין בזה, אבל ממש בא לי לשמור על האוטו הזה כמו שצריך (למרות שאני לא אנהג בו כמעט :p בכל זאת אני נהג צעיר)

תודה :)

פורסם

נראה לי שזה יענה לך על כל השאלות

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=118350

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

זה שאנשים לא מכסים זה לא אומר שזה יותר טוב...

אם תכסה את הרכב שלך באופן קבוע תופתע כמה שזה יעזור לצבע...הבעיה בישראל היא שיש לנו שמש חזקה,חזקה מאוד! והיא הגרום מספר 1 לדהיית צבע של הרכב,שריפה של הצבע ועוד המון דברים....

בנוגע לוואקס לפני שתשתמש בכול סוג שהוא כדי שתברר איזה צבע האוטו אם הוא מטאלי או רגיל.

עכשיו אם הוא מטאלי אני ממליץ לך להשתמש של הוואקס של Dupont teflon car wax וואקס מצויין לדעתי עושה עבודה ממש טובה ונשמר ליותר מחודשיים על האוטו,כרגע יש מקומות ספציפיים שמוכרים אותו ואחד שאני יודע עליו זה אוטודיפו בחולון עולה 65 או 75 ומספיק להמון זמן...

עכשיו בנוגע לשימוש שוב תברר איזה צבע יש לך (אני מאמין שמטאלי אבל אל תסמוך עליי),ובכללי זה לא בעייתי לשימוש.

חשוב להזכיר שלפני השימוש האוטו חייב להיות נקי וייבש מכל טיפת מים והפח עצמו צריך להיות קר.

אחרי זה תקח את הבקבוק של הוואקס ותטפטף על המכסה מנוע משהו כמו 12-14 טיפות במרחקים שווים.

אני משתמש למריחה במטליות של סאנו סושי (הצהובות) הן מצויינות למריחה וקלות לעבודה.

עכשיו תקפל את המטלית לריבוע כזה שיתאים לגודל היד שלך ותשים שם כמה 2-3 טיפות ותמרח אותן על הריבוע ועכשיו תעבור למכסה מנוע,תתחיל למרוח את הוואקס בתנועות סיבוביות באופן שווה על כול המנוע (זה יראה מלוכלך כמו שעווה שנמרחה) ואחרי שבדקת שכול המנוע חולק באופן שווה עם הוואקס תתן לוואקס משהו כמו 8-10 דק' להתייבש ואז תקח מטלית חדשה ותתחיל לנגב את הוואקס לאט לאט (לא חזק מדי ולא חלש מדי) ושוב בתנועות סיבוביות ותוודא שניקית את כול הוואקס ואז תהנה מהתוצאה,תעביר את כף היד על המנוע ותראה :)

משהו חשוב שצריך לזכור זה להיזהר שהוואקס לא יגע בחלקי פלסטיקה של האוטו...זה ישאיר כתמים

שוב מקווה שעזרתי.

• תוכן חדש...