Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרסמתי אשכול בפורום של מערכות בחו"ל מה קורה כאשר אני מחבר את הסאב שלי אחד ב4 אום והשני ב2 זאת אומרת 3 אום סופי וענו לי כאשר האום הוא לא פחות מ1 ( זאת אומרת 0.75 או 0.5 ) אין סיכון למגבר. מישהו יכול לאשר את זה?

תהליכי שיפוצים

פורסם

לא הבנתי מאיפה הבאת את המספרים האלה

בטור ההתנגדות הסופית יוצאת 6 אוהם

במקביל ההתנגדות הסופית יוצאת 1.3 אוהם

אם המגבר שלך לא יציב ב1 אוהם אז עדיף שלא להגיע להתנגדות כזאת נמוכה..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

והמגבר יציב הוא נותן 1500RMS ב1 אום.

בכל מקרה בוא נחסוך סיבוכים , אתה יכול להסביר לי איך לחבר את זה בצורה הכי טובה?

תהליכי שיפוצים

פורסם

אם אתה מחבר אותם לאותה יציאה בחיבור מקבילי אז כן יוצא 1.3 אוהם

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

Google It

פורסם

בכל מקרה לא מומלץ לחבר סאבים בעלי התנגדויות סלילים שונה באותו סטאפ מפני שחלוקת ההספקים תיהיה שונה . :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

+7 לאלכס.

אל תעשה דברים בלי לדעת אותם לעומקם.

המגבר אומנם "רואה" התנגדות סופית אך התנגדויות הסאבים כיחידים עומדות בעינן.

וזה כמו שאלכס אמר.

סאב אחד יקבל יותר הספק מסאב אחר. מצב לא בריא בכלל, שלא לדבר שלא תגיע לתוצאה טובה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

שניהם 600RMS לא משנה באיזה התנגדות , אז למה שיקבלו הספק שונה ?

וביררתי את הנושא , קיימים מגברים שכן פועלים יפה ומיועדים ל1.3 אום לדוגמא

http://www.hanizoz.co.il/newStore/store/viewItem.asp?idProduct=11844

כל המגברים יכול לעמוד בהתנגדות הזאת אם הם עומדים ב1 אום ? או שרק מגבירים ספציפים. תודה!

תהליכי שיפוצים

פורסם

אם המגבר שלך באמת מפיק 1500W ב1OHM לא נראה לי שתהיה בעיה לחבר את שני הסאבים במקביל

HU : Pioneer Premier P510UB ;Amplifier Kenwood 240W RMS; Soundstream Ls692 6x9 Speakers + Comp' Image Dynamics CTX65(100RMS) ; Sub-woofer Pioneer 800Watt

פורסם

אוקיי תודה רבה , פשוט אנשים לא מבינים אותי כלכך ביגלל שזה נושא מסובך , ברובו אני שואל אם יגרם נזק למגבר עצמו , לגבי הסאבים וההספקים שהם יקבלו ואיך ישמעו זה כבר אני יעשה תחישובים לפי האוזן שלי , תודה!

תהליכי שיפוצים

פורסם

מה מסובך בזה?

אנשים כאן הבינו אותך טוב מאוד.

בוא נעשה לך קצת סדר.

אם יש לך שני סאבים האחד בעל התנגדות סופית של 4 אוהם והשני בעל התנגדות סופית של 2 אוהם

אז בחיבור טורי (+ של הסאב הראשון ל - של הסאב השני, ואת ה + וה - הנותרים למגבר) תקבל התנגדות סופית 6 אוהם

בחיבור מקבילי (שני ה + מחברים ביחד ושני ה - מחברים ביחד ובסוף מחברים למגבר כרגיל) תקבל כמו שאמרת מקודם 1.3 אוהם

חשוב לציין וכמו שהזכירו, שזאת ההתנגדות הסופית שהמגבר רואה. וכל עוד זה בתחום העבודה שלו אז אין בעיה.

אבל זה לא מעשי ולא עושים את זה מכיוון שחלוקת ההספק לכל סאב תהיה שונה.

למשל בחיבור טורי ההספק הגדול יותר יתפתח על הסאב בעל ההתנגדות היותר גבוהה,

ואילו בסאב בעל ההתנגדות היותר קטנה יתפתח הספק קטן יותר. (יחס ההספקים יהיה כיחס התנגדותם)

בחיבור מקבילי התמונה הפוכה, כלומר הסאב בעל ההתנגדות היותר נמוכה יתפתח עליו הספק גדול יותר, ולהפך.

יחס ההספקים במקרה זה יהיה יחס הפוך מבחיבור טורי.

בקיצור אם תרצה לחבר שני סאבים עדיף לך לעשות את זה עם סאבים מאותה התנגדות

אם זה בחיבור טורי או מקבילי.

מקווה שזה יותר ברור לך עכשיו.

• תוכן חדש...