Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבי אספנות בכביש בין 07:00-09:00

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארז, גם אני תומך. אחת הסיבות שהורי לא מסבים את הוולבו 75 שלהם לאספנות, זו המגבלה על תנועה בבוקר.

היעדר כיסוי ביטוחי הוא סיכון מדרגה ראשונה. אני בספק אם בעל רכב האספנות יכול יהיה לפצות - בהעדר כיסוי ביטוחי - על נזק שייגרם. תוצאה ישירה של דבר כזה תהיה, כמובן, עליה מטאורית במחירי הביטוח של רכבי אספנות. ואז אולי שוב תהיה חסימת כבישים ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למיטב זכרוני אין דבר וחצי דבר בין נסיעה בשעות האסורות לבין היעדר כיסוי ביטוחי.

למי ששכח, המגבלה הזו הושתה על רכב האספנות כשחוקק החוק על מנת שלא יעכבו את התנועה בשעות העומס עקב נסיעתם האיטית יותר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
למיטב זכרוני אין דבר וחצי דבר בין נסיעה בשעות האסורות לבין היעדר כיסוי ביטוחי.

הנושא כבר נדון בעבר רבות - כאשר הביטוח הוא עבור "רכב אספנות", מעצם הגדרתו אינו מכסה שימוש לא חוקי ברכב. מי שנוהג בשעות האסורות נוהג ללא ביטוח חובה תקף, עם כל ההשלכות החוקיות והכספיות.

פורסם
למי ששכח, המגבלה הזו הושתה על רכב האספנות כשחוקק החוק על מנת שלא יעכבו את התנועה בשעות העומס עקב נסיעתם האיטית יותר.

אני חושב שאת התשובה המוסמכת ניתן למצוא בציטוט הבא:

תיקון קל וקצת הסטוריה

היוזמה היתה של משרד התחבורה כדי למנוע פיזית להשתמש ברכבים לצרכי עבודה ("עיסוקו של בעליו"). הם דרשו בהתחלה שנשבית גם אחה"צ אבל אחרי התמקחות קשה נשארה המגבלה הזאת.

ארז רונן

פורסם

בואו לא נהיה יותר צדיקים מהאפיפיור.

במידה וזו עבירת התנועה היחידה שהוא ביצע נוותר לא כל עוד הוא לא נתפס.

אם יתפס שישלם את הקנס (שילם את חובו לחברה) אנשים משלמים קנסות על עבירות חמורות יותר וממשיכים לנהוג רגיל.

אני חושב שזו אחת העבירות הקלות שיש וגם אני חושב שהביטוח עדיין תקף בשעות אלו למרות שלשמחתי לא הייתי צריך לבדוק זאת.

פורסם
אני חושב שאת התשובה המוסמכת ניתן למצוא בציטוט הבא:

התשובה היא גם וגם

החכמים רצו שניתן משהו כתמורה

בהתחלה הם דיברו על זה שאנחנו מאיטים את התנועה. אחרי שהם תפסו את הגיחוך בדבר הם אמרו (ובצדק לדעתי) שזה כדי למנוע פיזית את השימוש לצרכי עבודה.

לגופו של עניין אני חושב שיש להפריד בין האיסור הזה שהוא ספציפי לנו ובין איסורים אחרים. אנחנו די על זכוכית מגדלת ולכן על תקנה שקשורה בנו ספציפית עלינו להקפיד יותר כי קל להכליל.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

רבותי, בואו ולא נהיה צדקנים....

מי שרוכש רכב אספנות, בידיעה ברורה שישתמש בו בשעות אסורות על פי התקנות לרכב אספנות, עושה זאת בכוונה. המניע היחיד שנמצא לנגד עיניו הוא התשלום הנמוך באגרת הרישוי והביטוח המוזל. לא יעזרו צילומים, לא יעזרו הטפות מוסר לגבי ביטוח וכו'...

מי שרכש/העביר רכב למצב אספנות ועושה עצמו מופתע מהאיסור לנסוע בשעות הבוקר, לא משכנע אותי בתמימותו. הוא טרח לברר היטב את היתרונות/חסרונות של רכב האספנות, לפני שקנה/העביר, אחרת לא היה עושה זאת. כחברים בפורום עלינו להוקיע את אלה, השכם והערב. כמועדון, שמענו לא פעם את נציגי מועדון החמש המתנגדים לעבירה על התקנה המדוברת, אשר עלולה לפגוע ישירות באספני הרכב, אם תשתנה לרעה.

לי, ברור לחלוטין מה המניעים להוריד את התקנה המדוברת. הרוצים בכך מעונינים להשתמש ברכבי אספנות לנסיעות יומיומיות וזו ממש לא היתה מטרת המחוקק ולדעתי, גם לא מטרת המועדון. כל היחודיות ברכבי אספנות, הוא הנדירות, האהבה לרכב מסוים מטעמים אישיים, והשימוש המדוד.

מי שרוצה לנסוע ברכב ישן, כזה או אחר, בשעות הרצויות לו, שלא יקנה רכב אספנות. יש מספיק לכולם.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
ארז, גם אני תומך. אחת הסיבות שהורי לא מסבים את הוולבו 75 שלהם לאספנות, זו המגבלה על תנועה בבוקר.

היעדר כיסוי ביטוחי הוא סיכון מדרגה ראשונה. אני בספק אם בעל רכב האספנות יכול יהיה לפצות - בהעדר כיסוי ביטוחי - על נזק שייגרם. תוצאה ישירה של דבר כזה תהיה, כמובן, עליה מטאורית במחירי הביטוח של רכבי אספנות. ואז אולי שוב תהיה חסימת כבישים ;-)

תקן אותי אם אני טועה-במקרה כזה קרנית משלמת לנפגע, ואז תובעת את התחת של אותו "אספן" שהביטוח שלו לא תקף בין 7-9, כך שהיחיד שנדפק זה ה"אספן" הסורר.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
תקן אותי אם אני טועה-במקרה כזה קרנית משלמת לנפגע, ואז תובעת את התחת של אותו "אספן" שהביטוח שלו לא תקף בין 7-9, כך שהיחיד שנדפק זה ה"אספן" הסורר.

קרנית משלמת רק עבור פגיעות גוף. פיצוי עבור נזק לרכב אתה אמור לקבל מאותו עבריין ששם קצוץ על החוק ומין הסתם גם עלינו.

http://www.israbit.co.il/article.asp?ArticleID=14

ארז רונן

פורסם
בואו לא נהיה יותר צדיקים מהאפיפיור.

במידה וזו עבירת התנועה היחידה שהוא ביצע נוותר לא כל עוד הוא לא נתפס.

אם יתפס שישלם את הקנס (שילם את חובו לחברה) אנשים משלמים קנסות על עבירות חמורות יותר וממשיכים לנהוג רגיל.

אני חושב שזו אחת העבירות הקלות שיש וגם אני חושב שהביטוח עדיין תקף בשעות אלו למרות שלשמחתי לא הייתי צריך לבדוק זאת.

האם תאורטית יכול להיות מצב שעקב ריבוי עברייני איסור 7-9, משרד התחבורה יבטל את ההטבות לרכבי האספנות?

האם גם אז תיקח את זה כל כך בקלות?

ארז רונן

פורסם
האם תאורטית יכול להיות מצב שעקב ריבוי עברייני איסור 7-9, משרד התחבורה יבטל את ההטבות לרכבי האספנות?

האם גם אז תיקח את זה כל כך בקלות?

1 - בא לא נתחיל עם בשורות איוב ואיומים להפסיק את ההטבות לרכב אספנות.

2 - וכן אני אמשיך להחזיק ברכבים גם אם לא יהיו הטבות.

3 - אם תבוטל ההטבה מה ימנע ממני להמשיך להיות עבריין ביטוח? אני אעשה ביטוח לרכב אבטל אותו ואמשיך להחזיק את התעודה.

4 - סעיף 3 היה בצחוק אבל יש הרבה שנוהגים כך.

פורסם
רבותי, בואו ולא נהיה צדקנים....

לי, ברור לחלוטין מה המניעים להוריד את התקנה המדוברת. הרוצים בכך מעונינים להשתמש ברכבי אספנות לנסיעות יומיומיות וזו ממש לא היתה מטרת המחוקק ולדעתי, גם לא מטרת המועדון. כל היחודיות ברכבי אספנות, הוא הנדירות, האהבה לרכב מסוים מטעמים אישיים, והשימוש המדוד.

מי שרוצה לנסוע ברכב ישן, כזה או אחר, בשעות הרצויות לו, שלא יקנה רכב אספנות. יש מספיק לכולם.

מה כל כך רע בלרצות להשתמש ברכב אספנות כרכב יומיומי? עם כל הכבוד למחוקק, ועם כל הכבוד למועדון, לא נראה לי שמישהו שואל אותם מה הם רוצים או מה היתה מטרתם, וכל עוד שומרים על החוק לא צריכה להיות בעייה לאף אחד עם השימוש ברכב אספנות כרכב יומיומי. אני לא חבר מועדון החמש ולא מתיימר לדבר בשמו, אבל לא נראה לי שלמישהו שם (או לפחות למועדון כגוף) אכפת אם אנשים נוסעים ברכב יום יום כל עוד זה לא בשעות האסורות.

לא כולם חושבים ש"שימוש מדוד" זאת הדרך ויש המון אנשים שלא היו מוותרים על הנהיגה ברכב אספנות כרכב יומיומי. זה לא הופך את הרכב לפחות ייחודי. לכל אחד יש את הדרך שמתאימה לו ואת ההעדפות שלו.

אני לא מסכים עם המשפט הזה "מי שרוצה לנסוע ברכב ישן, כזה או אחר, בשעות הרצויות לו, שלא יקנה רכב אספנות. יש מספיק לכולם." אין היום כמעט רכבים ישנים שלא רשומים כ"רכב אספנות" ומי שרוצה לנהוג על רכב ישן בשעות הרצויות לו פשוט לא יכול לעשות את זה. אם היתה אפשרות להחזיר את הרכב מסטטוס אספנות לסטטוס של רכב רגיל אז אולי זה היה נכון, אולם עד אז ההיצע של רכבים ישנים שאינם אספנות ישאר מצומצם (ואף יילך ויקטן).

פורסם

מבלי להכנס לויכוח, רק הערה לסדר:

יצא לי לשאול מספר "עברייני 7-9" האם הם יודעים שהם מפרים את החוק. חלקם ענה לי, ואני מאמין שבכנות, שלא.

עכשיו אם נזכור שהמגבלה 7-9 איננה מופיעה על הרשיון, בהחלט יתכן שאנשים קונים רכב אספנות מסיבות חסכון (טסט וביטוח) או אפילו בגלל זיקה לנושא, ופשוט לא מודעים למגבלה. אם משרד הרישוי היה כותב במפורש "אסור בנסיעה בין 7-9 בימי חול" על גבי הרשיון, לא היו ספקות.

:turn-l:
פורסם

נחמד מאד לראות רכבי אספנות שמפיגים את שעמום הליסינג, אבל רק בשעות המותרות, כמובן.

בניגוד לכל עבירות התנועה האחרות, עבירת איסור הנסיעה בימי חול בין 7 - 9 בבוקר, יש לה משמעות וקשר ישיר לתחביב שלנו.

בשנת 91', לאחר מאמצים עילאיים, מכוניות בנות 30 שנה ומעלה יכלו לעבור לסטטוס אספנות, וזו היתה הפעם הראשונה שבית המחוקקים הכיר בתחביב שלנו רשמית.

לא רבים זוכרים באיזה מאמצים הושגה התקנה, לאחר שכמעט והועברה תקנה שהיתה שולחת את כל המכוניות שלא ביצעו טסט שנתיים למיגרשי הגרוטאות.

במקרה של תאונה רבת ניפגעים, חלילה, שיהיה מעורב בה רכב אספנות שנע בשעות האסורות, סביר להניח שלא נזכה להטבות המפליגות שאנו נהנים מהן כיום.

ראו את הקשר בין החשד למעשים לא כשרים בתחום המכס על רכבי אספנות מיובאים לבין הסכומים האסטרונומיים שנידרשים מכל מי שבא לשחרר את רכבו מהמכס.

תקנות האספנות בישראל הן מהליברליות בעולם המערבי, ועלינו לעשות כל מאמץ לשמר אותן.

להשיג קשה מאד, לאבד לוקח שנייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...