Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבי אספנות בכביש בין 07:00-09:00

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני בעד למגר ולהוקיע את העבריינים והתופעה, כבר נפתחו על כך המון שרשורים בעבר.

השאלה היחידה היא מדוע לא ניתן להשיב רכב מסטטוס אספנות לסטטוס רגיל?

אני מנסה לראות סיטואציה בה אדם מחזיק ברכב יומיומי רגיל ורכב אספנות כהובי, נניח והוא איבד את הרכב היומיומי הרגיל מכל סיבה שהיא (פוטר מעבודתו והרכב נלקח, תאונה חלילה או כל סיבה אחרת) וכעת הוא חייב להתנייד דווקא בשעות הבוקר, אין לו תקציב לרכוש רכב כרגע.

נכון, תמיד יש תחבורה ציבורית, אבל הרבה יותר קל פשוט להכנס לרכב האספנות, להניע ולנסוע ולהאמין ש "לי זה לא יקרה".

במקרה כזה החוק לא מאפשר לאותו בעל רכב (גם אם הוא מאוד רוצה), לא לעבור על החוק.

אם ניתן היה להשיב את הרכב ממצב אספנות למצב רגיל, כמובן עם טסט מסודר ואגרות כחוק אי אפשר היה לבוא בטענה לאף אחד מלבד לבעל הרכב.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השאלה היחידה היא מדוע לא ניתן להשיב רכב מסטטוס אספנות לסטטוס רגיל?

אם ניתן היה להשיב את הרכב ממצב אספנות למצב רגיל, כמובן עם טסט מסודר ואגרות כחוק אי אפשר היה לבוא בטענה לאף אחד מלבד לבעל הרכב.

חלק גדול מאד מרכבי האספנות בארץ לא היו בעלי רישוי תקף שנים רבות, ומעבר לסטטוס אספנות מחק להם באחת את כל החובות.

אם מישהו חושב שביצוע "לופ" כזה יאושר בקלות, חי בדיסנילנד..

בנוסף, רכבי אספנות מיובאים בכל מקרה לא יוכלו לעבור לסטטוס "רגיל" וכאן הסיבה ברורה.

אין הרבה מכוניות שעברו מסטטוס של רכב מיושן לאספנות בלא שצברו חובות בגין אגרות רישוי שלא שולמו, ולא שווה לטרוח בשביל כה מעטים.

כרגע מצב תקנות האספנות טוב מאד, ובאמת שאין צורך להפוך אותו למעולה, כי כידוע לרבים האוייב הגדול ביותר של הטוב מאד הוא המעולה..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

צבעתי את דבריך, שאני מתייחס אליהם בפירוט, באדום. תגובתי, בכחול.

מה כל כך רע בלרצות להשתמש ברכב אספנות כרכב יומיומי? עם כל הכבוד למחוקק, ועם כל הכבוד למועדון, לא נראה לי שמישהו שואל אותם מה הם רוצים או מה היתה מטרתם, וכל עוד שומרים על החוק לא צריכה להיות בעייה לאף אחד עם השימוש ברכב אספנות כרכב יומיומי. אני לא חבר מועדון החמש ולא מתיימר לדבר בשמו, אבל לא נראה לי אז לא נראה לך, אבל זה לא משנה את העובדות היבשות, ששימוש יומיומי ברכב ישן, לא כלכלי ובוודאי לא יהיה כלכלי אם יוסרו ההקלות שלמישהו שם (או לפחות למועדון כגוף) אכפת אם אנשים נוסעים ברכב יום יום כל עוד זה לא בשעות האסורות. לידיעתך, התקנה מגבילה גם את השימוש ברכב לעיסוקו של בעליו. קרא את התגובה של בני הספל ותבין כמה המועדון היה מעורב העניין.

לא כולם חושבים ש"שימוש מדוד" זאת הדרך ויש המון אין המון. יש אולי בודדים שהיו מוכנים לוותר על ההקלות הנוגעות ברכבי אספנות, למען הנאתם משימוש יומיומי בכל שעה שהיא. איני מכיר אפילו אחד, שהיה מוכן להחזיר את רכבו לסטטוס רגיל ולשלם את כל האגרות שחסך לאחור, עד ללפני הפיכתו לאספנות... אנשים שלא היו מוותרים על הנהיגה ברכב אספנות כרכב יומיומי. זה לא הופך את הרכב לפחות ייחודי. לכל אחד יש את הדרך שמתאימה לו ואת ההעדפות שלו.

אני לא מסכים עם המשפט הזה "מי שרוצה לנסוע ברכב ישן, כזה או אחר, בשעות הרצויות לו, שלא יקנה רכב אספנות. יש מספיק לכולם." אין היום כמעט רכבים ישנים שלא רשומים כ"רכב אספנות" ומי שרוצה לנהוג על רכב ישן בשעות הרצויות לו פשוט לא יכול לעשות את זה. הסיבה לכך ברורה. לרוב המוחלט של הנהגים, אין קשר אישי/נוסטלגי לרכבם ולכן לא דואגים לשמר את הרכב עד הגיעו לגיל אספנות. מעטים עושים זאת ואלו הם האספנים האמיתיים. למדינה יש אינטרס כלכלי ברור להוריד מהכבישים את הרכבים הישנים מהסיבות הברורות: זיהום אויר, בטיחות נמוכה לעומת הרכבים החדישים וכו'. אם היתה אפשרות להחזיר את הרכב מסטטוס אספנות לסטטוס של רכב רגיל אז אולי זה היה נכון, אולם עד אז ההיצע של רכבים ישנים שאינם אספנות ישאר מצומצם (ואף יילך ויקטן).

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
אין היום כמעט רכבים ישנים שלא רשומים כ"רכב אספנות" ומי שרוצה לנהוג על רכב ישן בשעות הרצויות לו פשוט לא יכול לעשות את זה.

אם רצונך ברכב ישן לשימוש יומיומי, אין שום צורך לנסות ולשנות את תקנות האספנות, יש מספיק רכבים משנות השמונים שהם עדיין לא בני 30 שאתה יכול לרכוש ולנסוע ללא שום הגבלות.

ארז רונן

פורסם

אני משתמש ברכב שלי כרכב יומיומי (פורד קפרי 72) ואותו דבר עשיתי גם ברכב שהיה לי לפניו (מיני 77). הוא לא משמש אותי לעסק ואני לא נוסע בשעות האסורות. גם אם הכוונה של המחוקק או של מועדון החמש היתה שאנשים לא יעשו זאת, כל עוד זה לא נאסר בחוק אז זה מותר וגם לא צריכה להיות עם זה בעייה לאף אחד. לגבי כלכלי או לא, אני רואה את הסכומים שאנשים סביבי מוציאים על הרכב ואת ירידת הערך של כמה אלפים בכל שנה, ואני לא חושב שלהחזיק רכב ישן זה פחות כלכלי (גם אם הוא לא רשום כאספנות), ולפחות לא רכב שהוא לא נדיר במיוחד. לגבי כמות האנשים שהיו רוצים לוותר על ההטבות ולהחזיר את הרכב לסטטוס רגיל אני לא מתכוון להתווכח, אלא רק אומר שחבל שהאופציה לא קיימת. אני התכוונתי שיש הרבה אנשים שהרכב שלהם רשום כאספנות והם נוסעים בו כרכב יומיומי לפי החוק ולא היו מוותרים על זה, ולא נראה לי שהם היו מסכימים איתך שהייחוד ברכב אספנות זה השימוש המדוד.

פורסם
אם רצונך ברכב ישן לשימוש יומיומי, אין שום צורך לנסות ולשנות את תקנות האספנות, יש מספיק רכבים משנות השמונים שהם עדיין לא בני 30 שאתה יכול לרכוש ולנסוע ללא שום הגבלות.

אז נוכל לנסוע בשעות הרצויות אבל לא עם הרכב הרצוי....

פורסם

אנחנו לא מתווכחים, אלא דנים בבעיה מוכרת ומציקה, בפעם ה....מי יכול לספור.

אני משתמש ברכב שלי כרכב יומיומי (פורד קפרי 72) ואותו דבר עשיתי גם ברכב שהיה לי לפניו (מיני 77). הוא לא משמש אותי לעסק ואני לא נוסע בשעות האסורות. אתה אחד מ 3621 רכבי אספנות רשומים במשרד הרישוי, משנת 1970 ועד 1979, גם אם הכוונה של המחוקק או של מועדון החמש היתה שאנשים לא יעשו זאת, כל עוד זה לא נאסר בחוק אז זה מותר וגם לא צריכה להיות עם זה בעייה לאף אחד. לגבי כלכלי או לא, אני רואה את הסכומים שאנשים סביבי מוציאים על הרכב ואת ירידת הערך של כמה אלפים בכל שנה, שוב, המניעים הם כלכליים בלבד ולא אהבת רכב ישן טהורה. ואני לא חושב מותר לך לחשוב, אבל זה לא אומר שהמחשבה שלך נכונה או ריאלית. האם הכנסת לחישוב שלך את הסיכון הביטוחי לך ולסביבה, כתוצאה ממפגש של רכב ישן עם הולך רגל/רכב/משהו אחר? מישהו צריך לשלם את מלוא הנזק ולא רבע מהנזק, על פי תעריף הביטוח לאספנות. ומה עם הסיכון הבטיחותי? כידוע, רכב ישן פחות בטיחותי לסביבתו. פגיעתו קשה יותר. שלהחזיק רכב ישן זה פחות כלכלי (גם אם הוא לא רשום כאספנות), ולפחות לא רכב שהוא לא נדיר במיוחד. לגבי כמות האנשים שהיו רוצים לוותר על ההטבות ולהחזיר את הרכב לסטטוס רגיל אני לא מתכוון להתווכח, אלא רק אומר שחבל שהאופציה לא קיימת. אני התכוונתי שיש הרבה אין הרבה, יש בסך הכל כ- 5700 רכבי אספנות הרשומים במשרד הרישוי. חשב בעצמך, כמה אחוזים זה מסך מצבת כלי הרכב במדינה. אנשים שהרכב שלהם רשום כאספנות והם נוסעים בו כרכב יומיומי לפי החוק ולא היו מוותרים על זה, ולא נראה לי שהם היו מסכימים איתך שהייחוד ברכב אספנות זה השימוש המדוד.

אני מקווה שהתמונה ברורה לך יותר ושאלו שעושים "רעש" בנושא הנסיעה בשעות האסורות, יבינו שהם קומץ קטן, שעלול ברעשו ה"גדול" להזיק לשאר אספני הרכב.

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
אי אפשר גם קרחת גם תלתלים...

תשמע יש כל מיני שילובים מוזרים.....

ואם היה אפשר להחזיר את הסטטוס מאספנות לרגיל אז היה אפשר.

beng.jpg

פורסם
אנחנו לא מתווכחים, אלא דנים בבעיה מוכרת ומציקה, בפעם ה....מי יכול לספור.

אני מקווה שהתמונה ברורה לך יותר ושאלו שעושים "רעש" בנושא הנסיעה בשעות האסורות, יבינו שהם קומץ קטן, שעלול ברעשו ה"גדול" להזיק לשאר אספני הרכב.

אני לא מבין את הקשר לביטוח. לא אמרתי לאף אחד לנסוע בשעות האסורות או בלי ביטוח.

זה שאני חושב שאנשים מוציאים יותר כסף (או מפסידים בירידת הערך) על רכב חדש לא אומר שאני מחזיק את הרכב שלי ממניעים כלכליים. גם במקרה שלי זה מ"אהבת רכב ישן טהורה".

גם ל"קומץ הקטן" מותר להביע את דעתו ולנסות לשנות חוקים ותקנות שלא מתאימים לו. כל עוד זה במסגרת החוק אין עם זה שום בעיה.

אם אתה חושב שזה עלול לפגוע בך או ברוב האספנים אז תפעל נגד השינוי או מה שיותר הגיוני לדעתי, תפעל לשינוי שיתאים גם לקומץ. אפשרות להחזיר את הרכב לסטטוס רכב מיושן פותרת לדעתי את הבעייה לשני הצדדים. אתה תוכל להמשיך להינות מההטבות, ואנשים כמוני וכמו ה"קומץ" יוכלו לוותר על ההטבות ולנסוע מתי שהם רוצים.

על דבר אחד אני מסכים איתך וזה שהנושא הזה באמת כבר נטחן בפעם המיליון.

פורסם
תשמע יש כל מיני שילובים מוזרים.....

ואם היה אפשר להחזיר את הסטטוס מאספנות לרגיל אז היה אפשר.

תסכים איתי שכשמפרידים, התוצאה הרבה יותר טובה...

עידו.jpg

yul_brynner_01-704449.jpg

בן גוריון.jpg

ארז רונן

פורסם
אני לא מבין את הקשר לביטוח. אסביר זאת לאט לאט. על רכב אספנות, אתה משלם כרבע מחיר של פרמיה. מצד שני, אם תהיה מעורב במקרה ביטוח, הצד הנפגע יקבל את הפיצוי המלא ולא רבע ממה שמגיע לו. קפיש? טוב. לאט לאט, יבינו בציבור שכדאי להחזיק רכב אספנות, שההוצאות הקבועות שלו כרבע מרכב רגיל וחברות הביטוח יפסידו המון פרמיות. מה גם שהמדינה משתתפת בצורה זו או אחרת בתשלומים לכל מיני נפגעים/נזקים מתאונות דרכים ואם הרכבים שעל הכביש יהיו יותר בטוחים למשתמש ולסביבה, ההוצאות בסעיף הזה יקטנו. קפיש?? לא אמרתי לאף אחד לנסוע בשעות האסורות או בלי ביטוח.

זה שאני חושב שאנשים מוציאים יותר כסף (או מפסידים בירידת הערך) על רכב חדש לא אומר שאני מחזיק את הרכב שלי ממניעים כלכליים. גם במקרה שלי זה מ"אהבת רכב ישן טהורה".

גם ל"קומץ הקטן" מותר להביע את דעתו ולנסות לשנות חוקים ותקנות שלא מתאימים לו. כל עוד זה במסגרת החוק אין עם זה שום בעיה.נכון, זו טיבה של דמוקרטיה, בדיוק כמו העובדה שהרוב קובע וה"קומץ הקטן" צריך לקבל את דעת הרוב.

אם אתה חושב שזה עלול לפגוע בך או ברוב האספנים אז תפעל נגד השינוי זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות כאן. או מה שיותר הגיוני לדעתי, תפעל לשינוי שיתאים גם לקומץ. אפשרות להחזיר את הרכב לסטטוס רכב מיושן אתה רוצה לשנות את העבר, במקום להתרכז בעתיד. בחר לך רכב מיושן והשאר איתו כמה זמן שתרצה. זו הפשרה שלי, במקום לגרוט את הרכב, כפי שמוצע כיום.פותרת לדעתי את הבעייה לשני הצדדים. אתה תוכל להמשיך להינות מההטבות, ואנשים כמוני וכמו ה"קומץ" יוכלו לוותר על ההטבות ולנסוע מתי שהם רוצים.

על דבר אחד אני מסכים איתך וזה שהנושא הזה באמת כבר נטחן בפעם המיליון.

ואשמח לתשובה ברורה וישירה מעוד כמה אנשים ב"קומץ" המדובר, לשאלה, האם אתה מוכן לשלם את כל ההפרש של אגרות הרישוי בגין הרכב שלך, מהרגע שהורד מהכביש, או הפך לאספנות? או שאתה מצפה לקבל "קר בלאנש" ולהתחיל בתשלום אגרה מלאה, רק מהרגע שתחזיר את רכבך לסטטוס רגיל...

פורסם
ואשמח לתשובה ברורה וישירה מעוד כמה אנשים ב"קומץ" המדובר, לשאלה, האם אתה מוכן לשלם את כל ההפרש של אגרות הרישוי בגין הרכב שלך, מהרגע שהורד מהכביש, או הפך לאספנות? או שאתה מצפה לקבל "קר בלאנש" ולהתחיל בתשלום אגרה מלאה, רק מהרגע שתחזיר את רכבך לסטטוס רגיל...

תעשה טובה, עד עכשיו דיברת כמו בן אדם נורמלי אז תמשיך ככה ואל תדבר אליי כמו אל אידיוט.

כמו שכתבתי כבר לפני כן, אני לא מדבר על נסיעה בשעות האסורות והנאה מההטבות בו זמנית. אמרתי שהייתי מוכן לוותר על ההטבות ולשלם ביטוח מלא כדי שאוכל לחזור לסטטוס של רכב מיושן ולנהוג על הרכב מתי שאני רוצה. ציטוט שלך "אסביר זאת לאט לאט. על רכב אספנות, אתה משלם כרבע מחיר של פרמיה. מצד שני, אם תהיה מעורב במקרה ביטוח, הצד הנפגע יקבל את הפיצוי המלא ולא רבע ממה שמגיע לו. קפיש? טוב. לאט לאט, יבינו בציבור שכדאי להחזיק רכב אספנות, שההוצאות הקבועות שלו כרבע מרכב רגיל וחברות הביטוח יפסידו המון פרמיות." מכיוון שאני מדבר על וויתור על ההטבות אז המשפט הזה לא רלוונטי ולא קשור לנושא, ולא משנה כמה לאט תסביר אותו.

כרגע אין מה לעשות וה"קומץ הקטן" מקבל בחוסר ברירה את דעת הרוב. אם הפשרה שלך היא לבחור רכב משנות ה-80 ולהשאר איתו, אז תרשה לי לוותר... אני מעדיף להמשיך לנסוע ברכב שלי כרכב יומיומי (לא בשעות האסורות כמובן).

ציטוט שלך "ואשמח לתשובה ברורה וישירה מעוד כמה אנשים ב"קומץ" המדובר, לשאלה, האם אתה מוכן לשלם את כל ההפרש של אגרות הרישוי בגין הרכב שלך, מהרגע שהורד מהכביש, או הפך לאספנות? או שאתה מצפה לקבל "קר בלאנש" ולהתחיל בתשלום אגרה מלאה, רק מהרגע שתחזיר את רכבך לסטטוס רגיל..." אני אישית הייתי מוכן לשלם את כל האגרות אם הייתה אפשרות כזאת, אבל אני לא יודע למה אתם חושבים שזה הפתרון הצודק. למה שאדם שרוצה להחזיר את הרכב לסטטוס מיושן יצטרך לשלם אגרות רטרואקטיבית על תקופה בה הוא נהג כחוק בהתאם לתקנות האספנות? איך הגעתם למסקנה שזה הפתרון הצודק?

הבעייה היחידה יכולה להיות עם רכב שעמד מעל שנתיים והתחמק מבדיקת מעבדה בגלל שנרשם כאספנות (ומעניין שבנושא הזה הבטיחות פתאום פחות חשובה לכם...) וגם את זה ניתן לפתור בכך שרכב כזה יצטרך לעבור את בדיקת המעבדה מתי שירצה לחזור לסטטוס מיושן.

פורסם

לא מבין אתכם?

באיזה מדינה נורמלית מחוקקים חוק שמונע מרכב אספנות לנוע בשעות הבוקר.

זה הרי לא נורמלי?

אני לא מבין, אני היחיד שחושב כך?? :cry:

מי בכלל חושב על האגרה כניסיון נואש "לדפוק את המערכת"..הרי אנחנו מוציאים אלפי שקלים ויותר על הרכב בשנה. האם זה מה שיעשה את ההבדל?

המטרה שלי בבואי לקנות את הרכב שלי הייתה להנות מהרכב בדרכי לעבודה ותו לא! במקום זה אני נאלץ להחזיק רכב נוסף ולחכות לסופשבוע כדי לצאת לסיבוב.

אני קורא וקראתי בעבר, לבטל את החוק הדרקוני הזה לאלתר!!!!

יש כאן אנשים שחוששים לעלות לירושלים ולהפוך שולחנות. אותם אנשים ואני מתכוון במפורש לנציגי המועדון, יכולים לשנות את החוק אבל חוששים שמא יעלו את האגרה בכמה מאות שקלים.

אני קורא לשינוי החוק גם אם יעלה לנו עוד כמה שקלים. התחלתם מצויין(נציגי המועדון) ע"י שינוי מבחן הרישוי, אנא סיימו את מלאכתכם ותנו לנו לנהוג ברכבים שלנו ללא הגבלה.

בברכה,

מאיר

פורסם

כשהרכב שלי הרגיל מצוי בתיקון אני נוסע בתחבורה ציבורית לעבודה וחזרה לעיתים אף בטרמפים

לעולם לא אקח סיכון של נסיעה ברכב האספנות בשעות האמורות

אם יש צורך לנסיעות למוסך או לפני 7 בבוקר ואו לאחר 9

עופר בן צבי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...