Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול איך משנים כ"ס באותה מכונית לדוגמה מאזדה 3 מנוע 1.6 ומנוע2.0 מה מוסיפים למנוע 2.0 כדי שיהיה לו יותר כ"ס?

כאילו ממה נוצרים כול הסוסים? :oops:

תודה לעונים :)

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם

בקצרה ובפשטות - נפח גדול יותר של תא הבעירה במנוע מאפשר ליותר דלק ואוויר להתערב ולהתלקח בפנים במהלך סיבוב אחד של המנוע. יותר בעירה = יותר עבודה שמתבצעת = יותר כוח.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בקצרה ובפשטות - נפח גדול יותר של תא הבעירה במנוע מאפשר ליותר דלק ואוויר להתערב ולהתלקח בפנים במהלך סיבוב אחד של המנוע. יותר בעירה = יותר עבודה שמתבצעת = יותר כוח.

זה לא בהכרח נכון. ישנם מנועים בעלי נפח קטן יותר אשר חזקים יותר מבחינת כ"ס ממנועים בעלי נפח גדול יותר. יש חשיבות רבה מאוד למבנה של המנוע, שיטת הזרקת דלק, תצורת צלינדרים וכו'.

הדוגמא לזה היא מנועים באותו נפח של יצרנים שונים בעלי מספר שונה של כ"ס. ואפילו מנועים של אותו יצרן ואותו נפח בעלי מספר כ"ס שונה.

פורסם

למהלך בוכנה יש חשיבות עליונה בנושא זה. ככל שהמהלך קצר יותר, כך הסל"ד גבוה יותר =יכולת הגעה להספק גדול יותר. ובפשטות, יותר פמפומים לדקה= יותר תערובת לדקה = יותר כח.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בעולם הרכב המודרני יש הרבה מאוד השפעות על כוחות הסוס במנוע אטמוספרי (ללא טורבו או סופר צ'ארגר) כגון:

יחס דחיסה כמות שסתומים וכל מיני מערכות לתזמון שסתומים משתנה בסל"ד גבוה ונמוך וגם גובה אוקטן וכו'

בעיקרון במקור כמו שכתבו קודמי ככול שתא הבעירה גדול יותר (נפח מנוע) יש "פיצוץ" חזק יותר שגורם לעבודה גבוהה יותר במהלך הבוכנה שמוציאה בסופו של דבר יותר כוחות סוס...ברמה העיקרונית.

peugeot 206 xs 1.6 16v 2008

Citroën xantia 2.0 16v 2000

Citroën xantia 2.0 16v 2001

Audi A3 2.0T 2008 בשעות הפנאי

פורסם
למהלך בוכנה יש חשיבות עליונה בנושא זה. ככל שהמהלך קצר יותר, כך הסל"ד גבוה יותר =יכולת הגעה להספק גדול יותר. ובפשטות, יותר פמפומים לדקה= יותר תערובת לדקה = יותר כח.

לא בהכרח.

כמו שכבר אמרו יש המון פרמטרים שקובעים את הספק המנוע.

נכון, סל"ד גבוה יותר מאפשר להפיק יותר הספק, אבל זו לא הסיבה שמנוע 2.0 ליטר של מזדה 3 מפיקה יותר הספק ממנוע 1.6.

אני יכול לתת דוגמה של מנועי פיג'ו 306.

מנוע ה 1800 הוא זהה כמעט כולו למנוע ה 1600. ההבדל היחיד הוא שמהלך הבוכנה גדול יותר, ולכן נפח המנוע גדול יותר, וכמו שרוני הסביר, אפשר לשרוף יותר תערובת, וזה מוביל להספק של 103 כ"ס מול 90.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
זה לא בהכרח נכון. ישנם מנועים בעלי נפח קטן יותר אשר חזקים יותר מבחינת כ"ס ממנועים בעלי נפח גדול יותר. יש חשיבות רבה מאוד למבנה של המנוע, שיטת הזרקת דלק, תצורת צלינדרים וכו'.

הדוגמא לזה היא מנועים באותו נפח של יצרנים שונים בעלי מספר שונה של כ"ס. ואפילו מנועים של אותו יצרן ואותו נפח בעלי מספר כ"ס שונה.

קודם כל, זה כן נכון, באופן פשטני ביותר, כפי שכתבתי ("בקצרה ובפשטות"). מעבר לזה - לא נראה לי שהבחור מעוניין להתמקד בכל האלמנטים האחרים המשפיעים על תפוקת המנוע - על זה אפשר לכתוב ספר (ואני מניח שכתבו...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
קודם כל, זה כן נכון, באופן פשטני ביותר, כפי שכתבתי ("בקצרה ובפשטות"). מעבר לזה - לא נראה לי שהבחור מעוניין להתמקד בכל האלמנטים האחרים המשפיעים על תפוקת המנוע - על זה אפשר לכתוב ספר (ואני מניח שכתבו...)

רוני

מה לגבי גולף 3 1.8 מול 1.6 למשל? 90 כ"ס ל-1.8 ו-100 כ"ס ל-1.6.

פורסם
מה מוסיפים למנוע 2.0 כדי שיהיה לו יותר כ"ס?

עוד 0.4 ליטר...:shock:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מה לגבי גולף 3 1.8 מול 1.6 למשל? 90 כ"ס ל-1.8 ו-100 כ"ס ל-1.6.

תבדוק את נתוני המומנט של שני המנועים האלה ואז תבין.

הספק זה לא הכל. המומנט לא פחות חשוב, ואולי אף יותר.

למנוע ה 1.8 של VW יש מהלך ארוך והוא מפיק מומנט גבוה יחסית בסל"ד נמוך.

ל 1.6 אומנם יש הספק מירבי גבוה יותר, אבל הוא מפיק משמעותית פחות מומנט, וגם את זה הוא עושה רק בסל"ד גבוה יותר.

פורסם
תבדוק את נתוני המומנט של שני המנועים האלה ואז תבין.

הספק זה לא הכל. המומנט לא פחות חשוב, ואולי אף יותר.

למנוע ה 1.8 של VW יש מהלך ארוך והוא מפיק מומנט גבוה יחסית בסל"ד נמוך.

ל 1.6 אומנם יש הספק מירבי גבוה יותר, אבל הוא מפיק משמעותית פחות מומנט, וגם את זה הוא עושה רק בסל"ד גבוה יותר.

כל השרשור הזה דן אך ורק בכ"ס ולא במומנט.

פורסם

אי אפשר להתייחס להספק בלבד. יש יותר מדי משתנים.

חוץ מזה, אני בסה"כ הגבתי למישהו שניסה להוכיח שההסבר שהוצג קודם אינו נכון ע"י דוגמה הפוכה, והסברתי למה הדוגמה ההפוכה לא סותרת את מה שנאמר קודם.

• תוכן חדש...