Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני כרגע מחפש מכונית (אוטומט, בתקציב של 45K)

אחת המכוניות שמצאתי, היא סיאט איביזה מנוע 1400 שנת 2003.

יש לה 75 כוח סוס, עכשיו אני לא מבין יותר מדי ברכבים, אבל האוטו הקודם שלי (גולף 2001) היה עם 100 כוח סוס והספיק לי.

השאלה שלי היא האם רכב עם 75 כוח סוס הוא באמת נחשב עגלה כמו שהבנתי מאנשים.

הנסיעות שלי הם בתוך העיר, ואני לא מתכון לעשות את העליות של ירושלים, אבל מענין אותי כמה משמעותי יהיה הפרש בין ה-100 כוח סוס של הגולף, לעומת ה-75 של האיביזה.

תודה רבה.

פורסם

יש הרבה משתנים אחרים שיגרמו לרכב להרגיש עגלה או לא,בלי קשר לכ"ס כמו מומנט,משקל הרכב,תחזוקת המנוע,סוג שמן וסוג הדלק,וכו'...

תעשה נסיעת מבחן קצרה על הרכב ותחליט בעצמך.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

אתה חייב לעשות ניסיון כדי לדעת כזה ההספק הזה מתאים לך.

כעקרון - נהג מרגיש את נתון המומנט של המנוע (ה"נשיכה" שלו) ופחות את ההספק שבאופן הפשטני ביותר הוא זה שקובע מה תהייה המהירות הסופית של רכב בעלייה מסוימת, המומנט מראה מה יכולת המנוע למשוך מסל"ד נמוך.

העגלה של האחד היא מטוס בעבור האחר, לכן רק אתה יכול לדעת אם אתה יכול לחיות עם המנוע.

פורסם

אני מבין שמה שעגלה בשבילי, יהיה מטוס למישהו אחר. בגלל זה אני מנסה להשוות לאוטו הקודם שלי.

היה לי גולף 2001 עם 100 כוח סוס והספיק לי. השאלה שלי האם עם האיביזה 75 כוח סוס אני ירגיש הבדל משמעותי.

כי לפי האתר פה, הנתונים שלהם די דומים (מהירות מקסמלית, תאוצה):

איביזה: http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=20071&Year=2003

גולף: http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=18464&Year=2001

פורסם

מה שניסיתי להגיד שלהספק אין תמיד קשר ישיר למהירות. לא נסעתי על איביזה אני לא יכול להגיד, אבל 75 כוח סוס יכולים להיות מהירים יותר מ100 כוחות סוס צולעים.

צריך לנסות.

פורסם

אני עברתי מפוקוס (100 כ"ס) לפולו (75)

מרגישים הבדל,וגם סחיבה בעליה זה כבר לא מה שהיה פעם.אבל סה"כ מתרגלים ואז אין בעיה לחיות עם זה,למרות שאני נוסע כל יום בעליות ירושלים.

V5

פורסם

שים לב גם להבדל במשקלם של הרכבים. אם המשקל של האיביזה יותר נמוך משל הגולף, אז ייתכן ואתה בכלל לא תרגיש הבדל בנסיעה למרות שהאיביזה לכאורה חלשה יותר.

פורסם

הגולף שהיתה לך היתה אוטומטית? האיביזה שאתה מעוניין לרכוש ידנית או אוטמטית?

יש הרבה משתנים,הגולף יותר כבדה מהאיביזה ביותר מ200 קילו.

למשל האיביזה שלי,שנתון 2007 עם 100 כ"ס יותר זרירה ויותר מהירה מגולף של חבר שהיא שנתון 04 מנוע 2.0(115 כ"ס).

חשוב לציין שהגולף שלו אוטמטית וששלי ידנית שזה מקנה הרבה הבדל.

מכל נקודה על הסקאלה והלאה אני יותר חזק חוץ ממהירות סופית.

בן.

Got To love It

פורסם

זה תלוי בדברים שונים. כמו למשל הצמיגים ומצבם, המצב של הרכב, האם הגיר הוא אוט' או ידני וכו' וכו'...

כמו כן, אם תפגוש לידך גולף כזו(בהנחה שאכן הייתה מהירה מהאיביזה) ויצא מצב שתשוו ביצועים אתה תרגיש בהבדל. או נגד רכבים אחרים.

כמובן בעליות ייתכן ותרגיש את ההבדל. חוץ מזה, לא ניראה לי שבנסיעה רגילה בעיר ואף מחוץ לעיר אפילו תרגיש בהבדל.

פורסם
הגולף שהיתה לך היתה אוטומטית? האיביזה שאתה מעוניין לרכוש ידנית או אוטמטית?

יש הרבה משתנים,הגולף יותר כבדה מהאיביזה ביותר מ200 קילו.

למשל האיביזה שלי,שנתון 2007 עם 100 כ"ס יותר זרירה ויותר מהירה מגולף של חבר שהיא שנתון 04 מנוע 2.0(115 כ"ס).

חשוב לציין שהגולף שלו אוטמטית וששלי ידנית שזה מקנה הרבה הבדל.

מכל נקודה על הסקאלה והלאה אני יותר חזק חוץ ממהירות סופית.

בן.

הגולף הייתה אוטומטית, וגם האיביזה שאני רוצה אוטומטית.

• תוכן חדש...