Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי הנראה ישנו צרכן זרם ברכב שמרוקן לי את המצבר במהלך הלילה .

המצבר הוחלף אתמול .

האלטרנטור מראה שישנה טעינה ( בסביבות 14.35- 13.25 V כאשר הרכב מונע וצרכני חשמל גדולים פועלים ) , ובכל זאת הרכב לא הניע הבוקר ( רק בעזרת חיבור כבלים מרכב אחר ! )

אשמח לקבל המלצות לבעל מקצוע בתחום .

אני מאיזור מודיעין ואוכל גם להגיע לתל אביב אם לא תהיה ברירה .

תודה למסייעים

פורסם

יש לי הסתייגות אחת מכל מה שכתבת, ה"ככל הנראה"

אפשר לבדוק את זה בקלות ע"י שרשור דרך מודד, או חיבור מד זרם השראתי בזמן שהרכב כבוי

פורסם

ראשית , שרשור דרך מודד ( חיבור מד זרם בטור - אני מניח שלזה התכוונת ) לא ממש רלוונטי מהסיבה שניתוק אפילו הדק אחד של המצבר יגרום לנעילה של מערכת הקול ואין לי את הקוד לפתיחה שלו - אצטרך לגשת למוסך המרכזי ולהמתין מספר שעות לצורך שחרור הרדיו מנעילה .

זה קרה לי בפעם האחרונה כאשר החלפתי מצבר ברכב הנ"ל ולא ידעתי שהרדיו יינעל .

במוסך המרכזי שחררו לי את הנעילה ועשו לי טובה גדולה כשלא חייבו אותי ( כך לטענתם ) בתשלום עבור השירות , ובנוסף סירבו לתת לי את הקוד של הרדיו .

מדובר בפורד מונדאו .

ציינת את המונח ' מד זרם השראתי ' - אני לא יודע מה זה ואיך זה עובד .

אני מניח שגם אם הייתי מבצע את הפעולה הנ"ל ( חיבור מד זרם בטור למערכת החשמל ) ומגלה שאכן ישנה צריכת זרם בזמן שהרכב כבוי ונעול - עדיין היה צורך לאתר מי 'הגנב'

זו הסיבה שאני נזקק לחשמלאי רכב ורצוי שיהיה בעל מקצוע מומחה .

פורסם

עדכון .

הגעתי למוסך של אורן לאחר שיחה טלפונית איתו , הבחור ביצע בדיקות של טעינה וזליגת זרם ( אכן חיבר מד זרם טורי באופן שמנע מהרדיו לאבד מתח ולהינעל ) וגם הבטיח שבמידה והרדיו יינעל הוא ידאג להשיג את הקוד לשחרור מנעילה .

לפני הבדיקה עלה חשד שהאלטרנטור הוא הגנב של הזרם והוא האחראי לפריקת המצבר - אולם בבדיקות שביצע אורן המסקנה היתה שאין בנמצא 'גנב' זרם וזליגת הזרם נמוכה ונמצאת בתחום הנורמל . אולם מתח הטעינה שמספק האלטרנטור נמוך מדי ולא מספק !

כלומר האשמה נעוצה באלטרנטור שאחראי על טעינת המצבר .

אורן שוחח עם דדו מאוטו סטארט ( המקום בו הותקן אלטרנטור חלופי משופץ לרכב שלי לפני כ 5 חודשים ) , הסביר לו את הבעיה , ושלח אותי אליו לבדיקה אצלו .

אציין שאורן לא גבה אפילו שקל בודד על הבדיקה ועל כך מגיע לו יישר כח .

גם אצל החבר'ה מאוטו סטארט קיבלתי יחס מבין ומקצועי והאלטרנטור הוחלף באחר ללא כל תשלום כספי , אולם ..

האלטרנטור הקודם שהוצא מהרכב שלי נבדק על שולחן העבודה באוטו סטארט והראה ערכים תקינים - המסקנה של דדו היא שישנה בעיה אחרת ברכב שגורמת לתופעה הזו והוא מצידו המליץ לי לפנות למוסך המורשה לצורך חיבור המערכת למחשב ואיתור התקלה .

נראה מה יילד יום המחר ובימים הבאים ונפעל בהתאם .

תודה לכל מי שנרתם בשרשור לסייע לי .

ערב טוב .

• תוכן חדש...